IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ПФ Доверие как управляват парите ни

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
    за съжаление това е вероятността, която към момента ми изглежда на поне 90% сигурна. В "тази държава" (много мразя подобно изразно средство, но в случая е изключително на място) е така - кой еВал, еВал, кака се ожени. Странното е, че все още има балъци, които се връзват, че даже и доброволно внасят с цел инвестиция в старините си Че мани другото, ами и тези хора, в огромнта си част, са икономически доста грамотни. Аз съм убеден, че пари, от това, което съм внесъл, няма да видя, или поне няма да видя повече от последния голтак, дето се осигурява на 10 пъти по-малко кинти от мен. Но нали сме Цоциална държава и всеки гледа да се докопа до кака, че да я еВе, а някои си имат и Батко за гръб...
    Абе, къде е Батко, бе
    Цоциална държава сме - 100%. Всеки цоца колкото може, докогато може. И това се виждаше още преди много години.
    Терминът "ощетените лица" беше изкован в частните пенсионни среди още през 2006-та година
    Не знам дали хората, които го измислиха тогава дори подозираха нивото на краха на ДЗПО.

Сделката с Доверие е поредния сигнал, че тази система ДЗПО никога няма да проработи.

Цялата ни държава е кауза пердута.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Цветан Василев да не е закъсал за кинти. Може би смята с парите на пенсионерите да замести изтичането на държавни пари. Въпроса е след това пенсионерите как ще си приберат парите. Все пак всичките скорошни покупки на ПФ не са с цел печалба от такси за управлене, а с цел директно насочване на парите от пенсии към свързани компании. А след това както се казва пенсионерите ДГД.

Или и той се надява да прибира до като може - след това да каже - пари няма - не са внасяли достатъчно за пенсии и да иска от държавата национализация на фондовете.
      за съжаление това е вероятността, която към момента ми изглежда на поне 90% сигурна. В "тази държава" (много мразя подобно изразно средство, но в случая е изключително на място) е така - кой еВал, еВал, кака се ожени. Странното е, че все още има балъци, които се връзват, че даже и доброволно внасят с цел инвестиция в старините си Че мани другото, ами и тези хора, в огромнта си част, са икономически доста грамотни. Аз съм убеден, че пари, от това, което съм внесъл, няма да видя, или поне няма да видя повече от последния голтак, дето се осигурява на 10 пъти по-малко кинти от мен. Но нали сме Цоциална държава и всеки гледа да се докопа до кака, че да я еВе, а някои си имат и Батко за гръб...
      Абе, къде е Батко, бе
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Предполагам част от облигациите ,които държи банката или свързани фирми, ще се прехвърлят на ПФ, така ще се освободят ресурс ,ако си искат "държавните пари".
        Но аз не виждам проблем, Ц.В инвестира в сериозни бизнеси: Бтк ,Табака
        Техномаркета, Нуртс, Литекс моторс - всичките генерират сериозни парични потоци,
        няма опастност да ги набиват парите в кухи фирми.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          Цветан Василев да не е закъсал за кинти. Може би смята с парите на пенсионерите да замести изтичането на държавни пари. Въпроса е след това пенсионерите как ще си приберат парите. Все пак всичките скорошни покупки на ПФ не са с цел печалба от такси за управлене, а с цел директно насочване на парите от пенсии към свързани компании. А след това както се казва пенсионерите ДГД.

Или и той се надява да прибира до като може - след това да каже - пари няма - не са внасяли достатъчно за пенсии и да иска от държавата национализация на фондовете.
          Той тоя ясен.
          Ма за разлика от него конкурентите му са си чисти алтруисти и филантропи.

Коментар

• Отива ли си доверието?

Attached Files

Коментар

• ... битката за Доверие е ключова за 3-мата олигарси и тяхното бъдеще ...2 млрд лв ресурс за инвестиции ще преразпредели икономиката на бг

Коментар

• Цветан Василев да не е закъсал за кинти. Може би смята с парите на пенсионерите да замести изтичането на държавни пари. Въпроса е след това пенсионерите как ще си приберат парите. Все пак всичките скорошни покупки на ПФ не са с цел печалба от такси за управлене, а с цел директно насочване на парите от пенсии към свързани компании. А след това както се казва пенсионерите ДГД.

Коментар

• Новината със сигурност е притеснителна но дали наистина ще се стигне до продажба и то точно на Василев Ако това стане е добре да се замислите за промяна на фонда. Аз лично съм при ИНГ и ги виждам като сигурен избор.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                    ами ако ще ги сменяш - няма нужда да ходиш там. Трябва да отидеш в избраното дружество(в което искаш да отидеш) и да минеш през нотариус.
                    Иначе аз си гледам партидите в Доверие онлайн - вървят си добре хората. Яд ме е само че за дружество управляващо на 1млрд лева инфо листа и отчетите за месеца са супер постни!!!

п.с. Иначе аз към момента от ПОК Доверие съм си доволен(казвал съм го и друг път)
                    Намалиха ми таксата на входа на ДПО на 2,7% - като лоялен клиент с много вноски. Годишната такса вече е 0,9% от печалбата(докато на всички други е 1%), ама ВИГ ми даваше допълнително спокойствие.
                    Преди да прехвърля, трябва да разгледам кво се е случвало през годините. За това казвам, че трябва да отида до там. 10 години не съм получавал известие от тях. И за това Но сигурно аз съм си виновен. А и нищо не давам над задължителното. През годините съм имал работодатели, които са ми внасяли ДПО, но сам - никога

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                      И аз съм в Доверие. Не съм се интересувал кво се случва с партидата ми, а винаги съм внасял на макс. Абе всички са свързани с банки.... Що не измислят некви дългосрочни кредити със залог партидата Иначе когато сваря да се затътря до там, ще местя в ИНГ
                      ами ако ще ги сменяш - няма нужда да ходиш там. Трябва да отидеш в избраното дружество(в което искаш да отидеш) и да минеш през нотариус.
                      Иначе аз си гледам партидите в Доверие онлайн - вървят си добре хората. Яд ме е само че за дружество управляващо на 1млрд лева инфо листа и отчетите за месеца са супер постни!!!

п.с. Иначе аз към момента от ПОК Доверие съм си доволен(казвал съм го и друг път)
                      Намалиха ми таксата на входа на ДПО на 2,7% - като лоялен клиент с много вноски. Годишната такса вече е 0,9% от печалбата(докато на всички други е 1%), ама ВИГ ми даваше допълнително спокойствие.
                      Last edited by tony1975; 20.04.2013, 09:48.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                        Кофти новина от вчера в Капитал(че Мустака е поканен да преговаря с ВИГ). Той си набави кеш от руската банка ...
                        Ще гледаме мача

п.с. Изведнъж осъзнах че не съм диверсифициран пенсионно - и УПФ и ДПФ са ми Доверие, че даже имам малко пари и във ВФ Ти Би Ай!!! Посипвам си главата с пепел - някой да има предложение на къде да преместя скромните си капитали?
                        И аз съм в Доверие. Не съм се интересувал кво се случва с партидата ми, а винаги съм внасял на макс. Абе всички са свързани с банки.... Що не измислят некви дългосрочни кредити със залог партидата Иначе когато сваря да се затътря до там, ще местя в ИНГ

Коментар

• Кофти новина от вчера в Капитал(че Мустака е поканен да преговаря с ВИГ). Той си набави кеш от руската банка ...
                          Ще гледаме мача

п.с. Изведнъж осъзнах че не съм диверсифициран пенсионно - и УПФ и ДПФ са ми Доверие, че даже имам малко пари и във ВФ Ти Би Ай!!! Посипвам си главата с пепел - някой да има предложение на къде да преместя скромните си капитали?

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                            Това го пусни в темата за КФН, а иначе не съм учуден от написаното. Интересни са повече подробности, кога е станало, на какво основание?
                            Прав си. Трябва абсолютно да е ясно какво пише вътре от първата до последната страница, особено когато става дума за интересите на осигурените лица. КФН следва да публикува текстовете на всички потвръдени нарушения без никакви съкращения - според мен са длъжни по силата на закона за достъп до обществена информация.

Всякакви други съмнения за работата на КФН както сега, така и при предишни ръководства трябва да бъдат изказани на публичен форум, а не да се мълчи. Същото важи и за други пенсионни дружества ако има нередности и КФН не ги санкционира по някаква причина.

Трябва да стане широка дискусия и по въпроса с таксите, с липсата резерви за гаранция за пожизнена пенсия и риска за осигурените произхождащи от това, какво ще се прави с ППФ през 2015 г., с нередностите при инвестиране - свързаности, конфликти на интереси, интереси на трети лица по други причини, също така трябва да се помисли за много по-строги концентрационни лимити при инвестиране в облигации - например не повече от 10% от емисията на фонд. Също така трябва да се даде гласност на реалните резултати от инвестирането претеглени не през дяловете, а през брутните вноски на гражданието.

Трябва план за поправяне на тези проблеми, защото ДЗПО върви към провал и пълно неизпълнение на целите си. В момента всички си мълчат, а проблемите в ДЗПО стават почти непоправими, в чий интерес е това? Със сигурност не на осигурените.

Коментар

• Първоначално изпратено от admi Разгледай мнение

Два цитата от коментарите под статията са показателни:

Знам, че не е директно по темата, но щом корупцията се е пропила така дълбоко в КФН то и пенсионните компании ще страдат, не само публичните и ИП-тата.
                              Това го пусни в темата за КФН, а иначе не съм учуден от написаното. Интересни са повече подробности, кога е станало, на какво основание?

Коментар

• голема МЪКА е КФН-то

Първоначално изпратено от Pa Pa Разгледай мнение
                                ..................

Суперекшън: Огнян Донев и Прокопиев в битка с Цветан Василев за фонд "Доверие"

http://pik.bg/суперекшън-огнян-донев...news67043.html

Два цитата от коментарите под статията са показателни:

Първоначално изпратено от Kamen Dimitrov
                                ПОК "Доверие" е първата с потвърдено в съда административно нарушение на член 126 от КСО. Т.е. съда е постановил, че ПОК "Доверие" не полага грижата на добрия търговец при спазването на интереса на осигуребните. Т.е. мениджмънта на тази компания сключва съзнателно сделки в ущърб на осигурените лица. Не е случайно, че има такъв интерес - там се управляват над 1.8 милиарда лева и има огромен корупционен интерес за източването на тези пари.
                                Първоначално изпратено от Запознат
                                Господин Димитров, Случайно съм запознат с цитираното от вас нарушение на Доверие. За разлика от вас обаче знам и защо им беше наложено. Абсолютно неоснователно и само по една причина - мениджмънта на тази компания не плаща рушвети и затова не ги обичат в КФН. В конкретния случай без никакво нарушение на нито един закон и само защото искаха да ги накажат им сътвориха това нарушение. Между другото не са единствени. По същата причина и на Алянц им наложиха същото наказание. Не разбирам защо от Доверие не си публикуват наказателното постановление, за да разберат всички що за специалисти има в КФН и колко са отмъстителни когато някой не ги "мотивира". И преди да побързате да ме обвините, че съм от Доверие - не съм, от КФН бях.
                                Знам, че не е директно по темата, но щом корупцията се е пропила така дълбоко в КФН то и пенсионните компании ще страдат, не само публичните и ИП-тата.
                                www.investor.bg

Коментар

Working...
                                X