If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ако Мустака прибара фонда, ще е интересно какво ще се случи с акциите на Софарма. Дали ще ги разкара, за го върне на чичо Оги, че от доста време му има зъб Ще е интересно.
*Не е препоръка.
Е, то ще е интересно и ако Чичо Оги вземе Доверие.Така Доверие при Доверие ще отиде
Може да се получи доста интересна ситуация с целия този шум и негативи около тази продажба. Има реална възможност да се започне сериозен отлив на осигурени дори и ако не се получи сделка. А ако сделката стане факт и се започне негативна вълна по медии и синдикати като нищо Доверие вече няма да бъде най-големия фонд.
Ако Мустака прибара фонда, ще е интересно какво ще се случи с акциите на Софарма. Дали ще ги разкара, за го върне на чичо Оги, че от доста време му има зъб Ще е интересно.
Може да се получи доста интересна ситуация с целия този шум и негативи около тази продажба. Има реална възможност да се започне сериозен отлив на осигурени дори и ако не се получи сделка. А ако сделката стане факт и се започне негативна вълна по медии и синдикати като нищо Доверие вече няма да бъде най-големия фонд.
само не мога да разбера какво не му харесвате на бъдещият собственик??
Тая система със задължителните фондове е пълен въздух под налягане. От две години го говоря това, ама няма кой да чуе. Прогнила от корупция и задкулисие.
Само дето тази сделка наистина ще бъде като черешка върху тортата, която ни готвят 12 години. Тотален крах, но крах напълно очакван в тази обстановка - прогнила е цялата държава.
След последните събития бих казал - жалко за ПОК Доверие, жалко и за готиния екип и прозрачното управление
Аз лично почвам да се оглеждам за нов ПФ!
Интересно каква ще е съдбата на TBI invest и asset - все пак ПОК Доверие им беше основна хранилка!
Поздрави на кака Дани и г-н Маринов, които винаги са били коректни към мен и са ме държали в течение и са отговаряли на всичките ми въпроси.
Живи и здрави!
само не мога да разбера какво не му харесвате на бъдещият собственик??
След последните събития бих казал - жалко за ПОК Доверие, жалко и за готиния екип и прозрачното управление
Аз лично почвам да се оглеждам за нов ПФ!
Интересно каква ще е съдбата на TBI invest и asset - все пак ПОК Доверие им беше основна хранилка!
Поздрави на кака Дани и г-н Маринов, които винаги са били коректни към мен и са ме държали в течение и са отговаряли на всичките ми въпроси.
Живи и здрави!
1. Защо аджеба ПОК Доверие не управлява парите ми лично, а разчита за това на ТиБиАй АМ и ТиБиАй Инвест? Така не се ли точат едни допълнителни ср-ва извън ПОК? И другите ли ПФ разчитат на външни инвестиционни отдели или управляват парите с тяхни звена и не е ли скъпо за пенсионерите това удоволствие?
няма логично обяснение на това. уж са се наели да управляват парите на хората, а излича, че една част управляват, а друга не могат, и ги дават на друго свързано дружество да управлява.
не видях управляващото дружество да е понесло някакви щети от това, че през последните години на всички ни спаднаха партидите, но не и печалбата на управляващите.
това, което ти го е написала Даниела Петкова е меко казано неточна информация !!!! няма да използвам друга квалификация
1. Защо аджеба ПОК Доверие не управлява парите ми лично, а разчита за това на ТиБиАй АМ и ТиБиАй Инвест? Така не се ли точат едни допълнителни ср-ва извън ПОК? И другите ли ПФ разчитат на външни инвестиционни отдели или управляват парите с тяхни звена и не е ли скъпо за пенсионерите това удоволствие?
2. Входната ми такса във ДПФ Доверие/наречена такса за упр-е/ е 2,76% от вноската, освен това ми се удържат 9% годишно от печалбата, само това ли са таксите - много малко ми се виждат? все пак като се загледах във западните ВФ освен 4-5% на входа удържат поне 1,5 за управление и други! Не вярвам нашите ПФ да са се минали, какво ми убягва???
3. Вярна ли е хипотезата, която споделям от няколко дни, че спестения плосък 10% данък ще ни излезе през ....носа, след време когато неминуемо данъка ще се повиши например на 30% и когато реша да изтегля(защото няма да държа ДПФ до пенсия) държавата ще отхапе огромен процент от вноските ми - точно заради невнесен данък?
4. Гледам че Албена АД предлага отстъпки за клиенти на ПОК Доверие(може би защото ПФ-то е голям инвеститор), не е ли време да се искат такива отстъпки в цените и от ЧЕЗ - за клиентите на Доверие ? (майтап )
п.с. знам че има един човек който ще ми отговори на лични - чакам отговора с интерес
Коментар