Първоначално изпратено от jelenski
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ПФ Доверие как управляват парите ни
Collapse
X
-
"Недоверие към сделката за "Доверие"", четем на първа страница в. "Капитал Daily"
Недоверие и обещания за пълна проверка. Това събуди сред политици и институции развръзката с продажбата на най-голямата пенсионна компания "Доверие" ден след като Vienna Insurance Group (VIG) обяви, че се е договорила да я продаде на дружеството със съмнителни капитали и офшорни собственици - United Capital plc. В същото време КНСБ, която първо остро разкритикува бъдещия нов собственик на компанията и изрази публично страха си от сделката, втвърди позицията си.
Коментар
-
Какъв е проблемът офшорка да купи Доверие
"Няма законова пречка офшорна компания да придобие пенсионен фонд Доверие. Това коментират специалисти ...." Хармана на медиите-осребряване на авторитета им... http://darikfinance.bg/novini/96501/...E2%E5%F0%E8%E5
Коментар
-
Първоначално изпратено от karl1957 Разгледай мнениеЙордан Цонев: Няма постъпило искане от офшорка за "Доверие"
Недопустимо е да бъде извършена такава продажба, заяви депутатът
Публикувано: 16 юли 2013, 19:01 | Обновено: 16 юли 2013, 19:01
Разпечатай
прочитания: 155 | коментари: 4
София, България
Няма постъпило официално искане от офшорни компании за пенсионната компания "Доверие". Недопустимо е да бъде извършена такава продажба. Това заяви пред журналисти депутатът от ДПС Йордан Цонев от ДПС, председател на Комисията по бюджет и финанси в НС. „Независимо, че тя е частна компания, тя подлежи на регулация от Комисията по финансов надзор (КФН), съобразно българското законодателство. Мисля, че и от Комисията за защита на конкуренцията - също. Аз очаквам, че КФН няма да разреши такава продажба, защото това противоречи на интереса на българските вложители, и на изискването за прозрачност и на стабилитета на тази система. Ние ще следим отблизо тази сделка, защото Народното събрание контролира дейността на тези регулатори чрез отчети. Когато в КФН постъпи официално искане, аз ще имам среща с ръководството на комисията, и ще обсъдим тези проблеми. Но трябва да бъдем категорични, че такъв тип сделка няма да има. Няма постъпило официално искане в комисията”, потвърди Йордан Цонев.
Той обяви още, че ще има забрана офшорни компании да участват в обществени поръчки. "Според нас, не могат да участват в обществени поръчки и в приватизация - имам предвид и други публични сектори – банки, застрахователни дружества, пенсионни компании и други, които са с висок обществен интерес. Собствеността трябва да е ясна. Кой носи отговорността, кои са истинските акционери и какъв е произходът на техните капитали.", обясни Цонев. Той уточни, че такъв законопроект може да се очаква най-късно в края на август.
Днес една жена от протестиращите, интервюирана от журналист каза нещо такова: "На работа съм, но протестирам срещу правителството! След малко отново отивам на работа!"
Ето защо всичко в тая страна ще се срива: защото работодателите ни се страхуват, за да не би случайно да им лепнат крайно нежеланото прозвище "олигарх".
И ето го резултатът: той не е олигарх, защото служителите му /в работно време/ - протестират срещу правителство, което прави опити да спре разпродажбата, което противоречи на интересите на същите тия олигарси, които би трябвало да наричаме работодатели, които, купувайки държавни активи, откриват работни места в страната, именно с презумпцията, че държавата е лош стопанин...
Е, имаме ли необходимост от олигарси-работодатели, или да си харизваме малкото останали активи, което лесно ще стане, без контрола и промяна в законите, ситуирани така, щото да помагат на т.нар. олигарси - в домогванията им, за да получат активите на безценица, след което "да ги възродят"?
Баси затворените кръгове от типа "работодател-олигарх-демокрация-опити за регулиране на кражбите" и невъзможността на поданиците на тая страна да дефинират своите приоритети!!!
Българийо, Българийо, какво ли още ще ни се изсипе на главите?Last edited by зарата; 16.07.2013, 20:37.If something inspires you, follow it! Henry Ford
Коментар
-
Йордан Цонев: Няма постъпило искане от офшорка за "Доверие"
Недопустимо е да бъде извършена такава продажба, заяви депутатът
Публикувано: 16 юли 2013, 19:01 | Обновено: 16 юли 2013, 19:01
Разпечатай
прочитания: 155 | коментари: 4
София, България
Няма постъпило официално искане от офшорни компании за пенсионната компания "Доверие". Недопустимо е да бъде извършена такава продажба. Това заяви пред журналисти депутатът от ДПС Йордан Цонев от ДПС, председател на Комисията по бюджет и финанси в НС. „Независимо, че тя е частна компания, тя подлежи на регулация от Комисията по финансов надзор (КФН), съобразно българското законодателство. Мисля, че и от Комисията за защита на конкуренцията - също. Аз очаквам, че КФН няма да разреши такава продажба, защото това противоречи на интереса на българските вложители, и на изискването за прозрачност и на стабилитета на тази система. Ние ще следим отблизо тази сделка, защото Народното събрание контролира дейността на тези регулатори чрез отчети. Когато в КФН постъпи официално искане, аз ще имам среща с ръководството на комисията, и ще обсъдим тези проблеми. Но трябва да бъдем категорични, че такъв тип сделка няма да има. Няма постъпило официално искане в комисията”, потвърди Йордан Цонев.
Той обяви още, че ще има забрана офшорни компании да участват в обществени поръчки. "Според нас, не могат да участват в обществени поръчки и в приватизация - имам предвид и други публични сектори – банки, застрахователни дружества, пенсионни компании и други, които са с висок обществен интерес. Собствеността трябва да е ясна. Кой носи отговорността, кои са истинските акционери и какъв е произходът на техните капитали.", обясни Цонев. Той уточни, че такъв законопроект може да се очаква най-късно в края на август.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЕ, ако си човекозастраховал чрез прости застраховки преди 96-а, напълно право си постъпил.
И не искам да си бутам парите с пръсти - искам да зная колко са. Както зная по човекозастраховката ми - ако я прекратя, колко ще получа.
Да не би периодически да си продавам сичките акции и да си вземам парите в брой от посредникът, та да не би да ме лъжат? Що да съм като мегашейхът - аз - не като мегашейхът.
Импе, изчезна същността на "спора" тук. Ти зачеркна същността, именно чрез твоите безкрайни увъртания около рекламата на разни продукти.
По същият начин - ВСЕКИ служител на НОИ ще ти говори, как след няколко десетилетия, самият ТИ - ще си най-, ама най-най-осигуреният /поне/ милионер в света..., ако не - дори и милиардер...
До тук дискусията беше по същността на спора.
.................................................. .........................................
Имперааторе, като оставим настрани твоят "принос" към леко зачеркване на застрахователни продукти, които не са ти приоритетни /именно, заради по-ниските %% на комисионата!!!/, като използваш произволното ТВОЕ определение "прости" застраховки, отново ти повтарям, че ти никога не говориш по съществото на фактите, които вече съм изтъкнал долу /но няма да повтарям - хората схванаха елементарните неща, а ти не желаеш, защото имаш личен интерес да държиш определената линия, която ти носи някакъв хонорар, защото всяка друга линия е пагубна за твоят "бизнес".../
Все пак, аз не разбрах, дали вече си осъзнал - от какво именно печелят застрахователите?
За да е ясно, ще го преповторя: те използват статистиката и СРАВНИТЕЛНО точно степента на проявление на риска някой "да пукне" /както сам се изрази ти/. Оттук натам е лесно - всяко "пукване" - дори и в рамките на статистическите данни - товари техните сметки и те се опитват да го избягнат по всеки начин.
Останалите дългосрочни "инвеститори" - са дългосрочно прекарвани от ония неизбежни явления /да не повтаряме отново инфлация....................../
Основното е, на което ти нямаш отговор: какво става, когато - в условията на тотална криза - ВСИЧКИ дългосрочни...., поискат да видят паричките си, не, а АКО поискат да получат "СИГУРНИТЕ" си инвестиции...
Хайде пак ми отговори с примера за шейха-император, дето искаЛ да си пипне паричките в НОИ-то...
За да обобщя, ще си послужа с една народна мъдрост, която вероятно няма приложение в случая /не зная как ми хрумна/: "Крадецът вика: "Дръжте крадеца!"" ...If something inspires you, follow it! Henry Ford
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеНаивников - защо мислиш така?
.
А си е и по темата, щото важи и за ДПФ-тата На времето си беше далавера. Ръгаш вноски при 30% и теглиш при 10%. Настъпва часът за обратно упражнение
Коментар
-
Е, ако си човекозастраховал чрез прости застраховки преди 96-а, напълно право си постъпил.
И не искам да си бутам парите с пръсти - искам да зная колко са. Както зная по човекозастраховката ми - ако я прекратя, колко ще получа.
Да не би периодически да си продавам сичките акции и да си вземам парите в брой от посредникът, та да не би да ме лъжат? Що да съм като мегашейхът - аз - не като мегашейхът.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЗааров - ти подскачаш - нервиш се един вид за нищо - а аз ти зададох най-обикновен въпрос. Ти - като оня мегашейх, дето помислил, че финансистите му го крадат и поискал да види сухото с очите си пред него. Те го убеждавали че това - неразумно - но колкото повече го, толкова той - упорит. Накрая те разпродали всичко (причинявайки междувременно борсов срив по половината световни пазари) и изтеглили сичкото сухо в брой и го занесли при простият камиларин и му напълнили шатрата със залено. Той се покефил 2-3 дена, но като видял, че в шатрата му нещо много отесняло от купищата пачки - казал: Добре, вярвам ви - сега инвестирайте наново сичко.
Наивников - защо мислиш така?
Впрочем отклоняваме от темата.
ИмперААторов, благодаря ти за примера, много е сполучлив! .. /не се ли виждаш именно като шейха???/
Ама, забрави ли, откъде точно тръгна диалогът?
Да ти припомня, ако си забравил: ти каза, че не можеш да си видиш паричките в НОИ! Нямаш инфо за това, защото САМ ИСКАШ ДА СИ ПИПНЕШ ПАРИЧКИТЕ!
Забрави ли това, имперааторов?
Моите застраховани - ти не ги мисли. Примерът ми е показателен: ако си бяха оставили дългосрочните "вложения" - сега щяха да ме гледат на криво. Много от тях изтеглиха /откупиха/ застраховките и които бяха на вълна - купуване на валута - знаем как доларът растеше: 10, 30, 50, а като се отпуши - и 100, 1000, 3000 лв./долар...
Още ли ще "спорим"?If something inspires you, follow it! Henry Ford
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеНакрая те разпродали всичко (причинявайки междувременно борсов срив по половината световни пазари) и изтеглили сичкото сухо в брой и го занесли при простият камиларин и му напълнили шатрата със залено. Той се покефил 2-3 дена, но като видял, че в шатрата му нещо много отесняло от купищата пачки - казал: Добре, вярвам ви - сега инвестирайте наново сичко.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Зааров - ти подскачаш - нервиш се един вид за нищо - а аз ти зададох най-обикновен въпрос. Ти - като оня мегашейх, дето помислил, че финансистите му го крадат и поискал да види сухото с очите си пред него. Те го убеждавали че това - неразумно - но колкото повече го, толкова той - упорит. Накрая те разпродали всичко (причинявайки междувременно борсов срив по половината световни пазари) и изтеглили сичкото сухо в брой и го занесли при простият камиларин и му напълнили шатрата със залено. Той се покефил 2-3 дена, но като видял, че в шатрата му нещо много отесняло от купищата пачки - казал: Добре, вярвам ви - сега инвестирайте наново сичко.
Наивников - защо мислиш така?
Впрочем отклоняваме от темата.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеМи Заров - те си виждат паричките:
Всяка година си получават писъмце - и си ги гледат.
Не разбирам - какво те мъчи?
Убеждавал да си изтеглят паричките - а ако утре убеденият от теб пукне - как ще убедиш децата му, че си посъветвал покойникът мъдро, ърм?
..ти наистина си дилетант..., а при хипотезата, която е В ПЪТИ ПО-ВЕРОЯТНА - застрахованият ДА НЕ ПУКНЕ /както НЕПРОФЕСИОНАЛНО се изразяваш/ - как ще му обясниш, с колко са му намалели доходите от инфлации, деноминации и т.н...., или това ти не го броиш?..., а именно от това компаниите печелят!
И, моля - не ми пробутвай разни писъмца към вложителите, защото - сега разбирам, че ти САМ НЕ СХВАЩАШ СИТУАЦИЯТА /не си даваш сметка/, но именно на това РАЗЧИТАТ всички компании, а именно - че ДЪЛГОСРОЧНИТЕ "инвеститори" - няма да тръгнат заедно да си теглят вложенията...
...да де, ама такава практика имаМЕ в най-новата си финансова история, т.е. - някои /за разлика от теб/ - помним!
Разбира се - ти не си виновен за това..., но първо трябва да поразсъждаваш, тогава може да почнеш да схващаш и накрая - да разбереш същността на нещата, едва тогава ще си дадеш сметка за истината... .. /не съм голям оптимист за теб..., това го казвам, защото имаш личен интерес и няма как мнението ти да е обективно поднесено към потенциални клиенти тук.../If something inspires you, follow it! Henry Ford
Коментар
Коментар