Първоначално изпратено от Луи
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ПФ Доверие как управляват парите ни
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение
Сделката за пенсионен фонд "Доверие" вече е сключена. 98.5% са преминали в ръцете на Юнайтед Кепитъл. В компанията няма българско участие. Основните акционери са LJ Capital и Asia Trading на руския банкер Сергей Мастюгин. С много малък дял участва и "Риджънт кепитъл".Според БНР ръководството на пенсионния фонд, начело с председателя на УС Даниела Петкова, е подало оставка. Недоволните твърдят, че сделката е извършена непрозрачно. Новите шефове обаче са категорични, че засега няма да приемат оставки, тъй като разчитат на приемственост във фирмената политика. Предстои в близките дни да бъдат подадени документи в Комисията за защита на конкуренцията, от която се очаква да одобри сделката. /БЛИЦLast edited by Луи; 28.08.2013, 18:44.
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от Barky Разгледай мнениеЗа мен лично цялата схема за това, че офисът на "Юнайтед кепитъл" е регистриран в къща в град Грейс в Есекс, в която живее Таня Пазарчик, работеща за "Инсолюшън сървис" (Insolution Service), агенция, помагаща на хората да създадат компании е леко съмнително. Въпросната дама, която използва адреса за няколко от своите клиенти (справка в интернет) показва поне 76 фирми на същия адрес на "Кент Роуд". Пазарчик обяснява, че препраща имейлите до "Юнайтид" към адрес в Австрия, но че иначе знае твърде малко за фирмата. Още по пампозно е следното: Отчет на "Юнайтид кепитъл" от октомври показва, че компанията разполага с 14 (четиринайсет) британски лири в брой и не извършва дейност. Цената за поемането на контрола над "Доверие" не е обявявана официално. На 15 юли продавачът "Виена иншурънс груп" (Vienna Insurance Group AG) съобщи единствено, че се е договорила да продаде своя дял от 92.58% от Пенсионна застрахователна компания "Доверие" на United Capital PLC. Тези разминавания повдигат въпроси в България относно намеренията на United Capital за "Доверие", която с управлявани почти 1.8 милиарда лева и над 1.25 милиона вносители е важен осигурител на пенсии за най-бедната страна в ЕС. (http://www.dnevnik.bg/biznes/compani..._za_bulgarski/) Също така намесването на Иво Прокопиев за източване на фонда ме навява на мисълта, че нещо не е както трябва ... Спекулация или не, факт е че напоследък се вдигна много шум около името му и колосални цифри са намесени там.
Коментар
-
За мен лично цялата схема за това, че офисът на "Юнайтед кепитъл" е регистриран в къща в град Грейс в Есекс, в която живее Таня Пазарчик, работеща за "Инсолюшън сървис" (Insolution Service), агенция, помагаща на хората да създадат компании е леко съмнително. Въпросната дама, която използва адреса за няколко от своите клиенти (справка в интернет) показва поне 76 фирми на същия адрес на "Кент Роуд". Пазарчик обяснява, че препраща имейлите до "Юнайтид" към адрес в Австрия, но че иначе знае твърде малко за фирмата. Още по пампозно е следното: Отчет на "Юнайтид кепитъл" от октомври показва, че компанията разполага с 14 (четиринайсет) британски лири в брой и не извършва дейност. Цената за поемането на контрола над "Доверие" не е обявявана официално. На 15 юли продавачът "Виена иншурънс груп" (Vienna Insurance Group AG) съобщи единствено, че се е договорила да продаде своя дял от 92.58% от Пенсионна застрахователна компания "Доверие" на United Capital PLC. Тези разминавания повдигат въпроси в България относно намеренията на United Capital за "Доверие", която с управлявани почти 1.8 милиарда лева и над 1.25 милиона вносители е важен осигурител на пенсии за най-бедната страна в ЕС. (http://www.dnevnik.bg/biznes/compani..._za_bulgarski/) Също така намесването на Иво Прокопиев за източване на фонда ме навява на мисълта, че нещо не е както трябва ... Спекулация или не, факт е че напоследък се вдигна много шум около името му и колосални цифри са намесени там.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеКато прецакат твоя фонд ще те питам що не си внимавал.Но съм сигурен че си в Доверие
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеИ какво противоречие има между предишното ми мнение (което още поддържама) и сегашното?
То е ясно, че човекът трябва да внимава в кой фонд са му парите... ама то човек и прасешко да си купува - пак пръво го подушва, та да не е развалено.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеMите извинявай ама ти тъпак ли си?Да ти припомням ли какво писа преди време срещу НОИ и как възхваляваше частните фондове?Да припомням ли как не искаше да внасяш в НОИ щото мангалите цуцали.Сега ще цуцаш на олигарсите от чепа.И друг път като ти говорят по умни от теб не се дръж като келеш
То е ясно, че човекът трябва да внимава в кой фонд са му парите... ама то човек и прасешко да си купува - пак пръво го подушва, та да не е развалено.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Какво предлагаш например ....Първоначално изпратено от blagobg Разгледай мнениеТова е минало бешело незапомнено време......сега и на момента според мен трябва да се действа,за да се ограничат загубите,ама тук специалистите с трайкат и нито дума не казват.....няма как да вземем информирано мнение......
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнениеПреди време някъде мисля че Тони 1975 беше поместил сравнителна таблица на доходностите на повечето пенсионни дружества от последните десетина години ,ама не мога да я открия ,ако някой може да направи това ще съм много благодарен
Коментар
-
Първоначално изпратено от blagobg Разгледай мнениеНо това не е достатъчно...според мен,а по старите постове пишеш за откази да те прехвърлят.......
Аз съм се прехвърлил там.Veni, Vidi, Vici
Коментар
-
Първоначално изпратено от Silver Fox Разгледай мнениеСпоред мен най-добре управляваният пенсионен фонд е на ING, но това си е лично мнение.
Коментар
Коментар