Първоначално изпратено от zarco
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Отказ за изплащане на дивидент
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеТъй де, идеята ми е че често компетентността им стига на ниво подмятания на мениджмънта и опит да бъдат преразказани на „висок тон”...
Ако ще отказва някой дължимо плащане, трябва да е облечено с аргументи които да цитират разпоредбите според които се отказва такова, нали
Но те разчитат на лабилността на характерите на хората! Дори не живеят със съзнанието, че ТОЗИ АКЦИОНЕР има дял от дружеството, в което те са НАЕМНИ РАБОТНИЦИ...
Кога една млада секретарка - до стаята на шефа- с еййййййййййййййййй такива дълги крака - ще почне да се изживява като наемен работник? Тя живее с мисълта, че - усмихвайки се на шефа и ала-бала......., то тя е и най-сериозният служител в дружеството..."Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнениеАз на първо време искам само да разбера дали са имали някакви акции. Тези евентуални акции не би ли трябвало да се виждат в ЦД, т.е ако ги има тогава, ще се открие партида при ИП.
До момента не ми се е налагало да мисля по подобни въпроси, много съм бос
Може да се направи проверка в ЦД, нооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооо оооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооо ооооооо - това не можеш сам да провериш, а това се прави само от ИП-тата!!!
А те за това си имат такса!
Толкова е логично, че всяко дете може да се сети за смисълът..."Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнениеСега видях таксата...
Но тя е еднократна, само - ако и акциите на роднините са при същият ИП... С откриване на партидата при един ИП, същият блокира акциите - и трябва да ги прехвърли /със съответната такса/ на другият ИП, който от своя страна да открие нова сметка...
Сега, обаче се сещам за още една тънкост...
Това "прехвърляне" - не е нищо друго, освен /за публичните дружества/ - заявка за продажба на пазара, така че - ако сделката е изгодна за друг купувач - нам как ще стигнат акциите до наследника... И това го има като подробност, де - но ИП-тата знаят тия тънкости - може би с малко по-висока цена от текущата...
До момента не ми се е налагало да мисля по подобни въпроси, много съм бос
Коментар
-
Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнениеТя, че е чувала - това е сигурно, но е чула и друго - да прави необходимото, за да отказва търсещите дивидент след определен срок: хем - като наказателна мярка, за да ги дисциплинират, хем пък - са й казали, че премиални може да очаква...
Освен това, персоналът в нашите приватизирани предприятия - има специфично отношение към миноритарните акционери, за които се смята, че им измъкват "техните" пари..., дори и самите служители да нямат никакво участие в капитала на дружеството...
Някакво произволно побългаряване на казуса има, който често се подхранва от произволни подмятания на членова на СД и УС....Няма как в тая страна да не се настройват едни групи от хора - към други - и оттук: служителите да живеят с мисълта, че - щом имат контакти с шефовете, то те са много над миноритарните акционери...
Ако ще отказва някой дължимо плащане, трябва да е облечено с аргументи които да цитират разпоредбите според които се отказва такова, нали
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеНамираш ИП, представяш удостоверение за наследник, плащаш 15лв и чакаш 3 дни.....
Но тя е еднократна, само - ако и акциите на роднините са при същият ИП... С откриване на партидата при един ИП, същият блокира акциите - и трябва да ги прехвърли /със съответната такса/ на другият ИП, който от своя страна да открие нова сметка...
Сега, обаче се сещам за още една тънкост...
Това "прехвърляне" - не е нищо друго, освен /за публичните дружества/ - заявка за продажба на пазара, така че - ако сделката е изгодна за друг купувач - нам как ще стигнат акциите до наследника... И това го има като подробност, де - но ИП-тата знаят тия тънкости - може би с малко по-висока цена от текущата..."Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеИмаш пълно право да ги съдиш, изпрати им официално писмо с предложение да си платят дължимото, с приложение че ти е отказано такова в съответствие с решението за изплащане на дивидент.
ПС имай предвид, че счетито може и да е чувало за дивидент само от обща култура и да няма идея за какво му говориш.
Тя, че е чувала - това е сигурно, но е чула и друго - да прави необходимото, за да отказва търсещите дивидент след определен срок: хем - като наказателна мярка, за да ги дисциплинират, хем пък - са й казали, че премиални може да очаква...
Освен това, персоналът в нашите приватизирани предприятия - има специфично отношение към миноритарните акционери, за които се смята, че им измъкват "техните" пари..., дори и самите служители да нямат никакво участие в капитала на дружеството...
Някакво произволно побългаряване на казуса има, който често се подхранва от произволни подмятания на членова на СД и УС....Няма как в тая страна да не се настройват едни групи от хора - към други - и оттук: служителите да живеят с мисълта, че - щом имат контакти с шефовете, то те са много над миноритарните акционери..."Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеИмаш пълно право да ги съдиш, изпрати им официално писмо с предложение да си платят дължимото, с приложение че ти е отказано такова в съответствие с решението за изплащане на дивидент.
ПС имай предвид, че счетито може и да е чувало за дивидент само от обща култура и да няма идея за какво му говориш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mag-inv Разгледай мнениеТук съм
Сега малко по-конкретно
Дружеството се казва Мадара АД - Шумен, ИН. 837067008.
За сведение на колегите от форума, търгувам на БФБ от 2005 г., т.е. не съм съвсем 'вчерашна'
Знам много добре как стои въпроса с изплащането на дивиденти от публични дружества, че има давност 5 години, включително съм получавала дивиденти за минали години от един холдинг.
Чела съм ТР, в частта му, цитирана от zarco. Той много добре е подчертал най-важното изречение.
Чела съм устава на дружеството, както и решението на ОСА, има ги в ТР Там не пише нищо за давност за излпащане на дивиденти.
На сайта на дружеството има съобщение за изплащане на дивидент: http://www.madaragroup.com/news.php?news_id=18 , там пише, че дивидента се изплаща в тримесечен срок, същото го има и в решението на ОСА.
Проблема е, че аз съм проспала срока Пуснах едно заявление за изплащане на дивидент, но счетоводителката каза че било при юриста им Което значи че не искат да плащат. Ама аз пък си искам дивидента ))
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнениеМислех си че е по сложно, утре ще отида до мойто ИП
Благодаря!
Абе, кО стана с тия такси? По едно време бяха много високи...
/преди приемането на тоя регламент, списъците с акционерите се съхраняваха в специален отдел в Общинските съвети - едни голееееееми листинги, а инфото си беше безплатно..., но после нещата се "пооправиха", защото трябваше да се печели от тия неща/..."Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Първоначално изпратено от mag-inv Разгледай мнениеzarco, аз ако бях разбрала че дават дивидент в установения срок, щях просто да отида до Райфа да си го взема Нямаше да пускам заявления.
... бе, де да те знаем, каква си точно? Аз например си мислА, че нарочно си изчакалО последният срок, за да натриеш носовете на гадните мажоритари..., а сега, като пуснеш и исковата си молба в съда, съвсем Ше им смъкнеш гащите! Така им се пада! Да видиш как ще "клекнат", като ги потътриш малко по делата и съдебните инстанции - някоя и друга година ... Ще им вземеш страха - и само като те усетят на 100 метра от дружеството, ще ти козируват, ще те гледат в очите -и само да се появи някоя маааалка бръчица на нежното чело - ще хвърчат да ти угодят..., а ти с опрощаващ жест - ще каниш пълзящите пред теб - да станат..., а в жест на благоволение - ще им подаваш небрежно нежната си рака, която те ще обсипват с целувки - чааааак докъдето сама си пожелаеш...
В знак на тяхното раболепие, дори да спечелят делото в съда - те пак ще поемат всички такси, както и хонорарите на твоите адвокати...
Еййй, чак сега разбирам - само може да ти завижда човек - така си си изпипала работата, че студия можеш да напишеш по темата - и пари да вадиш от многомилионен тираж!
/само за сведение: аз - скромничко - си пия биричка..., не се притеснявай много за съветите ми - адвокатски хонорари не търся.../"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеНамираш ИП, представяш удостоверение за наследник, плащаш 15лв и чакаш 3 дни.....
Благодаря!
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнениеЧета, че беседвате върху масовата приватизация и последствията от нея. Та имам един въпрос, как мога да разбера дали мой починали роднини са имали акции някъде?
Предполагам в централен депозитар трябва да има инфо
Коментар
-
Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнениеАко не е заявила решението си в установеният срок - имам големи резерви към варианта да вземе дори един бонбон... Но дружеството Й - ще процъфтява. Хвала на такива /миноритарни/ акционери! Мажоритарните не правят такива благотворителни акции към останалите...
Коментар
Коментар