IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отказ за изплащане на дивидент

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Всъщност аз не държа точно да ми ги преведат, няма проблем да дам пълномощно на някой да отиде и да ми ги вземе, например след 3 седмици на каса. Дивидента ми е около 1100 лв.

Иначе мениджмънта е добър, даже чудесен Ама явно се келешат понякога за някои неща. На мен Главната ми каза че не мога по никакъв начин да си ги взема, за това иде реч... Ако беше казала че може на каса някой ден, нямаше въобще да го мисля ...

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
      Чрез нотариус .......................
      ...с което НАСТОЯВАМ да изпълните задълженията си, като ми преведете дължим дивидент за следните...
      На лош мениджмънт си попаднала, mag-i.
      zarco, извинявай, дядовото, но се налага отново да прочетеш онази алинея 5 от ТЗ.
      Законът казва, че дружеството е длъжно да изплати, а не "да преведе" парите на magi. То не може да откаже плащането на дивидента до изтичане на общата 5-годишна давност. И повечето такива дружества го правят, обаче - в предприятието, на каса, от 14:00 до 14:15 часа, всеки трети понеделник от месеца, примерно...
      По-скоро magi да води преговори да й преведат сумата, като си приспаднат банковата такса за превод.
      Все пак има доста дружества, които се съгласяват да превеждат по банкова сметка дивиденти за минали години, а някои от тях го правят и за собствена сметка.
      Успех, magi!

Коментар

• Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнение
        По ентиния вариант за уведомяване при спор е чрез Телепоща на БТК, около 10лв. Удостоверява се дата на подаване, дата на полумчаване и съдържание на писмото

Все пак, тук не говорим само и единствено за уведомяване, а за ПОКАНА към ДЛЪЖНИК да изплати дължима сума.

Ако ще е уведомяване - достатъчно е това да стане и с писмо с обратна разписка - за 2-3 лева.
        "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
          Ако натиснеш цитиране ще си видиш цялата писанка. Проблем на инвестора, който упорито не отстраняват
          Така де - заради нечие невнимание - цяла бира губя...

Е, те - точно на това му се вика: един миг невнимание - цял живот - смърт!!!
          "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• По ентиния вариант за уведомяване при спор е чрез Телепоща на БТК, около 10лв. Удостоверява се дата на подаване, дата на полумчаване и съдържание на писмото

Коментар

• http://alfa.kachi-snimka.info/images/rgh1351848448k.jpg

Коментар

• Чрез нотариус .......................
                НОТАРИАЛНА ПОКАНА

От ..........................................
                До ..........................................

Господине/госпожо,
                С настоящата нотариална покана Ви уведомявам, че желая да се възползвам от правата си на акционер в……………….., с което НАСТОЯВАМ да изпълните задълженията си, като ми преведете дължим дивидент за следните приключени финансови години:……………….., съобразено с дяловото ми участие в капитала на дружеството…………………………………..

Поканвам Ви да изпълните задължението, произтичащо от Устава на дружеството и съгласно Поканата, обявена в ........................................ Изплащането на дивидента да се извърши в срок до……………… г. (посочва се в

В случай на несъобразяване с правата ми на акционер, ще предявя иск в компетентният съд – факт, който ще натовари излишно финансово дружеството.

Ето я на цяло

Коментар

• Ако натиснеш цитиране ще си видиш цялата писанка. Проблем на инвестора, който упорито не отстраняват

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
                    Ей тВа не го разбирам: защо не ми излезе цялата проекто-покана в долният пост:

)
                    Това ако не се лъжа е същият проблем, поради който си разсърди на другата тема. Ако се лъжа извинявай!

Коментар

• Ей тВа не го разбирам: защо не ми излезе цялата проекто-покана в долният пост:

НОТАРИАЛНА ПОКАНА

Господине/госпожо,
                      С настоящата нотариална покана Ви уведомявам, че желая да се възползвам от правата си на акционер в……………….., с което НАСТОЯВАМ да изпълните задълженията си, като ми преведете дължим дивидент за следните приключени финансови години:……………….., съобразено с дяловото ми участие в капитала на дружеството…………………………………..

Поканвам Ви да изпълните задължението, произтичащо от Устава на дружеството и съгласно Поканата, обявена в ........................................ Изплащането на дивидента да се извърши в срок до……………… г.

В случай на несъобразяване с правата ми на акционер, ще предявя иск в компетентният съд – факт, който ще натовари излишно финансово дружеството.

....внимавай със сроковете, които фиксираш - остави 2-3 седмици, нотариусът да ти върне инфото, че е предал поканата ти ... и още 2 седмици - за да вземат решението си - да ти преведат сумата /ориентировъчно/
                      Last edited by zarco; 02.11.2012, 12:22.

Коментар

• Красавице, В МОЯТ "ТЕЛЕГРАФЕН" СТИЛ /много си го обичам!/ - да ти обясня все пак какво трябва да направиш, защото усещам, че ще тръгнеш да спориш със счетоводителката за нивото на нейните компетенции по изплащането на дивиденти – и съвсем ще отклониш въпроса, таааааа – внимавай, защото ще те изпитвамееееее…

Значи, НЕ влизаш повече в спорове с тях!

Можеш да се консултираш и с адвокат, но /като зная, че за една бира съм готов на всичко/, ето какво ти сътворих, което – разбира се – можеш да доукрасиш в твой стил, да махнеш някои мои виждания, или изобщо да видиш в нета как се пише Нотариална покана…

Когато си я напишеш, отиваш при най-красивият нотариус, плащаш си – и той ще те обслужи…
                        /това, с обслужването – много двусмислено ми прозвуча, но не съм имал такава цел/… Дори се сещам, че ако той е по-окумуш, може сам да ти изготви текста, но това се плаща допълнително /и няма да остане нищо за моята биричка…, майтапя се, де/…

Когато ти завери Нотариалната покана и те впише в тефтерите си – той има задължението да ВРЪЧИ поканата, при което ще те уведоми – и си готова. Всичко остава в ръцете на твоите СЪакционери…

Забравих да кажа, че броят на копията на нотариалната покана са поне 3: за нотариуса, за теб и за отсрещната страна… /думата ми е – да не пишеш 4, защото – нЪл си знаеш – за биричката, аз да не ти напомням, де…./

Успехи!

/ако ония пак не реагират, а ти имаш основания – съд ги чака, а твоята Нотариална покана, която прилежно си пазиш – е доказателствен матРИАЛ…/

Само да не се окаже, че таксите при Нотариуса – ще излязат повече от дивидента… Ей на – аз вече заработих за устен и за писмен съвет 15 + 8 = 23 лв…. /пак се минах с тая биричка, ама няма да ми е за първи път, де…/

Устен правен съвет – 8 лв., писмен – 15 лв., заверката на поканата – поне 20-30 лв…, ако искаш и допълнителни копия – и на тях сложи по 20 лева, като за препис….

Майтапите ги остави: направи си сметката, колко дълбоко можеш да се бръкнеш, защото ако ходиш на съд, вероятно ще трябва и адвокат да си наемеш /може и сама да се защитаваш, ако ти се четат закони/, но щом зНАЕШ, че имаш право – хонорара на адвоката ти ще ти бъде възстановен в съдебното решение, но това – чак след като излезе решението на съда /а не е ясно на колко инстанции ще се гледа делото, защото ония могат да се закучат и да обжалват нагоре/, а и след като ти излезе решението на съда, трябва да си образуваш и изпълнително дело, защото, ако са решили да не ти плащат, то те ще те прекарат по най-дългият път – чрез съдия-изпълнител – ще ти платят… Тогава ще ти възстановят направените разходи…

Доде ми наум, че в исковата си молба /в началото/ - можеш и лихви за забава да претендираш…

/баси, колко ми станаха съветитИ, че им изгубих бройката???.... колко бири, колко бири…../

НОТАРИАЛНА ПОКАНА

Господине/госпожо,

Поканвам Ви да изпълните задължението, произтичащо от Устава на дружеството и съгласно Поканата, обявена в ........................................ Изплащането на дивидента да се извърши в срок до……………… г. (посочва се в

Коментар

• Първоначално изпратено от mag-inv Разгледай мнение
                          prodigal, благодаря за съвета. Аз пуснах заявление да ми изплатят дивидента по банкова сметка, но не са ми отговорили. Ще искам писмен официален отговор с изходящ номер, да видя на какво основание ще ми откажат, и после ще се консултирам с адвокат.

Иначе счетоводителката им ми каза, че преди била работила в ИП, и била наясно с дивидентите. Искаше да и кажа кое публично дружество давало стари дивиденти - според нея нямало такъв случай

zarco, не знам к'ви смешни неща си ми писал по-долу. Въобще не искам да натривам нечий нос, нямам никакво време за глупости! Просто си искам парите, ама не ми ги дават, и търся начин да си ги взема

....и защо ВСЕ ОЩЕ жевееш с мисълта, че "счетоводителката ИМ" ти е казала???

Казвай, че "счетоводителката МИ" ми каза, т.е - счетоводителката на дружеството, в която АЗ /т.е. - ТИ/ САМА съм акционер!

Това е счетоводителка в ТВОЕТО дружество!

Тя е НАЕМЕН РАБОТНИК в ТВОЕТО дружество!

Стига си е вирила носа!

Коментар

• Първоначално изпратено от mag-inv Разгледай мнение
                            prodigal, благодаря за съвета. Аз пуснах заявление да ми изплатят дивидента по банкова сметка, но не са ми отговорили. Ще искам писмен официален отговор с изходящ номер, да видя на какво основание ще ми откажат, и после ще се консултирам с адвокат.

Иначе счетоводителката им ми каза, че преди била работила в ИП, и била наясно с дивидентите. Искаше да и кажа кое публично дружество давало стари дивиденти - според нея нямало такъв случай

zarco, не знам к'ви смешни неща си ми писал по-долу. Въобще не искам да натривам нечий нос, нямам никакво време за глупости! Просто си искам парите, ама не ми ги дават, и търся начин да си ги взема

Какво като е работила в ИП? Там си имаше доста некомпетентни хора, а и много от дамите си бяха просто секретарки... Изобщо НЕ МОЖЕ ДА Е НАЯСНО С ДИВИДЕНТИТЕ /както ти е казала/, защото на практика не може да знае тия неща - няма начин да е чела ДОРИ 2-3 устава на дружествата, ако не е акционер ...

Те - самите акционери не се интересуват от това, камо ли - външен човек за конкретно дружество...

Говори ти наизуст, като разчита, че ще те "свали" със знания. Кажи й, че твои познати имат дялови участия в дружества, в уставите на които съществуват указани давностни срокове - 5 години, в които всеки акционер може да получи полагащият му се дивидент от касата на дружеството, след предварителна заявка!

И тогава, в зависимост от реакцията й - кажи, че имаш и познат адвокат, който е готов да защити правото ти в съда, но че й даваш възможност да се консултира с шефовете си, а след седмица ще отидеш за отговора... /после отново ще говорим/.

Коментар

• prodigal, благодаря за съвета. Аз пуснах заявление да ми изплатят дивидента по банкова сметка, но не са ми отговорили. Ще искам писмен официален отговор с изходящ номер, да видя на какво основание ще ми откажат, и после ще се консултирам с адвокат.

Коментар

• Първоначално изпратено от BAD Разгледай мнение
                                Божидар Данев.
                                Така се прави кариера, я: стъпваш на главите на дребните - носиш приходи и усмихваш собствениците. Ама, че било за сметка на някого! Че какво от това - то няма как такива неща да дойдат от въздуха: те идват от друг джоб, който не е плащал достатъчно, когато са се приемали "законите" в НС... /да се сетим и за майките на "клъвналите" при дебатите - лобиращи дУПЕтати.../

Коментар

Working...
                                X