Първоначално изпратено от k.o.
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ЧЕЗ Електро България АД (CEZE)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеднес чез ме оставиха 4 часа без ток, а се топля с климатици и имам 2 бебета на годинка - вярвам, можете да си представите какво си мисля за близките, роднините и познатите до 9-ти коляно на всичките им собственици Пожелавам им много бърз фалит и да се пръждосват от тук завинаги. И като се замисля, че това става в централните райони на София, направо си представям какво правят по села и паланки. Дано им лепнат такава глоба, че капиталът им да не я покрие!!!
Росатом е предложил на Чехия сътрудничество за строителство на нови АЕЦ
Ето накъде могат да поемат реакторите от Белене.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеднес чез ме оставиха 4 часа без ток, а се топля с климатици и имам 2 бебета на годинка - вярвам, можете да си представите какво си мисля за близките, роднините и познатите до 9-ти коляно на всичките им собственици Пожелавам им много бърз фалит и да се пръждосват от тук завинаги. И като се замисля, че това става в централните райони на София, направо си представям какво правят по села и паланки. Дано им лепнат такава глоба, че капиталът им да не я покрие!!!
Коментар
-
днес чез ме оставиха 4 часа без ток, а се топля с климатици и имам 2 бебета на годинка - вярвам, можете да си представите какво си мисля за близките, роднините и познатите до 9-ти коляно на всичките им собственици Пожелавам им много бърз фалит и да се пръждосват от тук завинаги. И като се замисля, че това става в централните райони на София, направо си представям какво правят по села и паланки. Дано им лепнат такава глоба, че капиталът им да не я покрие!!!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение
Надали са търгували инсайдъри, по скоро това беше /а и все още е/ сравнително най-подценената компания!
П.С. А тук дори го няма факторът Експат.
П.П.С. Аз съм доволен от акцията, просто гледам реално на нешата. Желая успех и все нагоре - още помня ОЦК на 108 кинта и как всички викаха колко било евтино. Помня и Патките на 48К и пак викахме, че е евтино и бутикова акция...Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение
Надали са търгували инсайдъри, по скоро това беше /а и все още е/ сравнително най-подценената компания!Last edited by dici; 27.01.2017, 22:13.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеЯсно и логично - това напълно обяснява балонираното надуване на цената от 7 на 22К - после пак да слушаме дитирамби за коеф, подцененост и дъра-бъра, поредната вътрешнярска история на измислената ни борсичка. Тук коеф са нищо, важно е само вътрешнптп инфо!
Желая успех и дано да е тройна на това цената - заслужихте си я с чакането
Коментар
-
Относно ТЕЦ "Варна "...
Писаха, че 2 от 5 блока засега отиват за скрап.....Едно време ни учеха, че била най-модерната ТЕЦ в БГ...Можела и на газ без проблеми да мине....нармално...
За да им плащат за студен резерв, може би е трябвало да връщат на мутрите 25 % от приходите..Чехите са отказали и предпочели да режат жива плът на БГ енергетиката.... Предположения и уважения...
Не съм енергетик и не разбирам защо държавата не си изкупи обратно такива централи и не си гарантира енергийната сигурност !!!
Това е част от националната сигурност....
Все по скъпа ми е таз, която ми постла...
Коментар
-
Ясно и логично - това напълно обяснява балонираното надуване на цената от 7 на 22К - после пак да слушаме дитирамби за коеф, подцененост и дъра-бъра, поредната вътрешнярска история на измислената ни борсичка. Тук коеф са нищо, важно е само вътрешнптп инфо!
Желая успех и дано да е тройна на това цената - заслужихте си я с чаканетоNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
От "Топлофикация София" са отчели, че през декември техните клиенти са използвали с 18.5% повече енергия спрямо същия месец на 2015 г
Декемврийските сметки за електроенергия са със средно между 10 и 19.4% по-високи спрямо същия месец на 2015 г. Това се дължи на по-високото потребление, което нараства със същия темп като сметките. Това става ясно от информация, предоставена от трите електроразпределителни дружества - ЧЕЗ, ЕВН и "Енерго-про", които снабдяват с ток потребителите в цялата страна.
При ЧЕЗ, която захранва с ток Западна България, ръстът на потреблението през декември е 15% на годишна база и 26% спрямо ноември. Увеличение на потреблението спрямо декември 2015 г. има и при ЕVN, която обслужва Югоизточна България, където се отчита ръст от 19.3%. От "Енерго-про", която обслужва Североизточна България, не посочват какво е увеличението на използваната от техните потребители енергия. От компанията коментират, че температурите през декември са били с 4.3 градуса по-ниски в сравнение със същия месец на предходната година.
От "Топлофикация София" са отчели, че през декември техните клиенти са използвали с 18.5% повече енергия спрямо същия месец на 2015 г. От дружеството не посочват как това се е отразило на сметките.
Какво да очакваме през януари
През януари се очаква сметките за електричество да се още по-високи заради сериозното застудяване през втората седмица на месеца. От дружествата обаче все още не могат да прогнозират с точност какво ще е увеличението, тъй като не са отчетени всички абонати. От ЧЕЗ коментираха, че към момента са отчетени електромерите на една пета от клиентите им, като данните показват повишение на потреблението с 19% спрямо декември.
"От Енегро-про" посочват, че през първите 10 дни на годината са отчели с 6.5% по-високо потребление в сравнение с миналата година. Пикът на потребление обаче е бил регистриран на 11 януари, когато консумацията на електроенергия от клиентите е била с 61.7% по-високa в сравнение със същата дата на 2016 г. При EVN също е отбелязан рекорд от 2060 мегавата на 10 януари. Оттам допълват, че тези високи стойности няма как да не се отразят на фактурите, тъй като през зимните месеци електроенергията се ползва и за отопление.
Извънредна проверка
Заради високото потребление на електроенергия през последните два месеца Министерството на енергетиката и енергийният регулатор започват извънредни проверки в трите електроразпределителни дружества, съобщиха от министерството. Проверката ще включва преглед на произволни сметки. Ще се инспектира и техническата изправност на съоръжения на територията на трите компании. През миналата седмица, когато беше най-голямото застудяване, много малки населени места, най-вече в Североизточна България, където работи "Енерго-про", останаха в продължение на дни без електричество."За енергийния регулатор е от особено важно проверката да гарантира, че българските граждани ще заплатят само действително консумираната от тях електроенергия", заяви председателят на КЕВР Иван Иванов пред журналисти.
В четвъртък трябва да приключи и проверката, която енергийното министерство започна в централите, които предоставят студен резерв, по-голяма част от които са свързани с Христо Ковачки, казаха оттам за "Капитал".
Причина за извънредната проверка в енергийните дружества вероятно е и опасението на министерството протестите от началото на 2013 г. заради високите сметки за ток да не се повторят. Още повече че се очаква в края на март или началото на април да се проведат предсрочни парламентарни избори.
Облекчено плащане
Във връзка с по-високите фактури за електроенергия министърът на енергетиката Теменужка Петкова е провела среща с представители на трите електроразпределителни дружества, с които е било обсъдено да дадат възможност на клиентите си да платят сметките си разсрочено.
Такива възможности обаче съществуват по принцип, коментираха от ЧЕЗ и ЕVN. При ЧЕЗ например плащането е удължено от 10 на 20 дни. Отделно всеки клиент, който има затруднение да плати сметката си, може да заяви това в клиентските центрове, за да бъде намерено индивидуално решение на проблема. При ЕVN разсроченото плащане също е стандартна практика, стига клиентът да го поиска и да е плащал до момента коректно сметките си. Отделно при съмнение за размера на фактурата всеки може да подаде молба за нейната проверка.
От "Енерго-про" обявиха, че също дават възможност на своите клиенти да разсрочат сметките си.
“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
Коментар