IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЧЕЗ Разпределение България АД (CEZD)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

За парада на Св. Георги нема да го пуснат- щот не си е платил "вигнетката"!
    Ама от после празници бол; - летен Иван, Св. Димитрий ...- дорде кандисат...
    Не разбрах защо мислиш, че някой "принуждава" всички да участват за активите на ЧЕЗ Бг?
    Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Как така "да го принудят" ?

За парада на Св. Георги нема да го пуснат- щот не си е платил "вигнетката"!
      Ама от после празници бол; - летен Иван, Св. Димитрий ...- дорде кандисат...

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

ПОВЕЧЕ от днес , ама ако някой го принудят да даде!!!
        Как така "да го принудят" ?
        Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение

Това колко е цена на акция минимум?
          ПОВЕЧЕ от днес , ама ако някой го принудят да даде!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от dimitracis Разгледай мнение
            Еврохолд” ще даде минимум 320 млн. евро за ЧЕЗ, пише чешка медия
            16:03 30.04.20

https://www.economic.bg/bg/news/11/e...ka-mediya.html
            Това колко е цена на акция минимум?

Коментар

• Еврохолд” ще даде минимум 320 млн. евро за ЧЕЗ, пише чешка медия
              16:03 30.04.20

https://www.economic.bg/bg/news/11/e...ka-mediya.html

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                polki - нямам идея кога ще има търгово, мислех, че ще е миналата година, но БХ и придворните му ме изненадаха, което се получи добре де, защото свалих средната си покупна цена от 260 на 240 лева. Казах ти очакванията си за търгово - 320-360 лева, времевият интервал не мога да прогнозирам.
                как така нямаш тайминг, бе, човек? не мога да те разбера...

толкова пъти писа, че чакаш най-малко 50% капиталова печалба, а сега излиза, че може да стискаш с години ........... а ако никога цената не стигне 3,60?

както и да е ........... когато цитирах трейдъра и писах, че най-гръмогласните в темата не знаят какво всъщност се продава за 320-340 млн.евро ......... точно теб имах на предвид .......... не се сърди

ако трябва да перефразирам: "мъка ми е за българския футбол" то в тази тема би звучало така: "мъка ми е за българския инвеститор"

както и да е ......... весели празнизи все пак...
                fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

Монти - поздравления за позицията ти, единственият "рушител" с топки, който застана зад прогнозата си с реален бас. Тъй като е много вероятно да го спечеля (е, още не е сигурно на 100%, а винаги съм уважал хората с позиция и не плямпащи за спорта, считам баса, ако го спечеля, че има още 2 месеца, за уреден. Ако го загубя, ще ти пиша на лично да ми пратиш адрес за доставка на съответната бутилка. Казвам го сега, тъй като наистина излизам временно от темата и няма да пиша в нея. Успех по другите позиции

Живи, здрави и успешни в търговията и живота!
                  Здравей Грую,
                  Значи много е възможно да го спечелиш ,моето очакване беше нов конкурс и сложна политическа обстановка....
                  Изглежда чехите точно това не искат да стане......щото ще падне цената на булката. На полит. обстановката не могат да играят но циганин жених са намерили....
                  Какво ще стане не знам....
                  Баса се анулира а аз като загубя ще го Обявя публично във Форума и ще почерпя за загубата на лични ....
                  Дано видиш тази цена на търговото/над 300 лв/щото нещата много се размиха в бъдещето а идват кметски избори ,та там Топлофикация,Виола и ЧЕЗ ще са главни герой ....
                  Поздрави!

Коментар

• Виждам, че съм успял да събера форумните тролове в акцията (съдейки по броя лайкове на разни африкански върхове и подобните им шокови производни), затова, с оглед и на подписа ми, спирам да пиша в тази тема поне в следващите 3 месеца, освен ако не се получи ясно инфо за подписана сделка. Пожелавам успех на всички - и държащи акцията, и кибици.

polki - нямам идея кога ще има търгово, мислех, че ще е миналата година, но БХ и придворните му ме изненадаха, което се получи добре де, защото свалих средната си покупна цена от 260 на 240 лева. Казах ти очакванията си за търгово - 320-360 лева, времевият интервал не мога да прогнозирам. Поздравления за мача снощи - не съм го гледал, но голяма драма е било. Успех и на финала, може пък да ида да ви гледам като неутрален зрител, макар че точно тогава май ще съм в Малта.

Монти - поздравления за позицията ти, единственият "рушител" с топки, който застана зад прогнозата си с реален бас. Тъй като е много вероятно да го спечеля (е, още не е сигурно на 100%, а винаги съм уважал хората с позиция и не плямпащи за спорта, считам баса, ако го спечеля, че има още 2 месеца, за уреден. Ако го загубя, ще ти пиша на лично да ми пратиш адрес за доставка на съответната бутилка. Казвам го сега, тъй като наистина излизам временно от темата и няма да пиша в нея. Успех по другите позиции

Живи, здрави и успешни в търговията и живота!
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Братле, ти така, както го описваш, га че ли иде реч за чиста акция тип крема и химко!?!??! Не е истина понякога, до какви висини може да достигне инвеститоркста мисъл. Чекай да те питам директно - имаш ли идея какъв е бизнесът на тази хартия, какви са ѝ активите и защо чехите се махат?
                      Сега гледах при Цветанка Ризова -Рада Дълбоката да дава оценки на Еврохолд и Руската банка по данни на чешки вестници...Банката била криминална и нямало да стане по този начин...както БТХ ,БТК и КОРП...
                      Колко е истина не знам...

Коментар

Въпроси много, отговори и сигурни данни обаче, няма. Единственото, което знаем със сигурност, са данните, които БСЕ Трейдъра обобщи за всички нас. Прилагам ги отново:

Иначе ако искаш бързо да си сметнеш % от общата цена, който се пада на Чез Разпеделение - отваряш последния годишен конс отчет на Чез Чехия:
                        https://www.cez.cz/en/investors/fina...ports/196.html

На 63 стр. имаш данни за активите им в България. Вземаш сумата на активите, вадиш сумата на пасивите, вадиш и малцинственото участие в дружества в България от стр 53 и получаваш общо нетни активи на групата в БГ в размер на 7.904млрд крони. Малцинственото в Чез Разпределение (за 33% от капитала) са го оценили на 2.818млрд, значи техните 67% ги оценяват на 5.721млрд крони. 5.721/7.904=0.724
                        Значи 72.4% от цената за българските си активи смятат че се пада на Чез Разпределение.
                        72.4% от 320млн евро (ако са толкова) са 231.635млн евро или 453.039млн лева. Тази сума за техните 1291760 акции дава точно по 350.71 лева на акция.

Останалото е натъманяване и фантазии - на някои за високи цени, на други за ниски цени. Аз продължавам да виждам възможност за 50% ъп и съм си дал цената отдавна - очаквам търгово между 320 и 360 лева. Времето ще покаже дали съм бил прав!
                        кога го чакаш това търгово?

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение

няма такова нещо ......... чехите няма как да приберат 5 милки задатък защото никой не им ги е давал

вземи се позаинтересувай как стават нещата и тогава пиши...
                          Не противоконституциоствувателствувайте - т.е. не апострофирай "корифея"
                          цирк

Коментар

само дето в уравнението всички изключват чез или ги смятат за някакви ултра малоумници - веднъж вече ги наиграха, но те май си взеха 5-те милки задатък, та не са капо (поне не са ги върнали на гинчето),
                            няма такова нещо ......... чехите няма как да приберат 5 милки задатък защото никой не им ги е давал

вземи се позаинтересувай как стават нещата и тогава пиши...

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение

Това с опита ми е много интересно ..... Какъв опит имаше Шиши в производството на цигари като му дадоха БТХ? И затри вековен отрасъл в икономиката?
                              От няколко месеца някой с големи бидове изкупува на маркет акции на БТХ интересното е че поръчките се слагат в момента преди изсипване....
                              Нещо по въпроса...
                              Иначе днес ще изпия една бутилка Бордо ...
                              Продадох 10 Вирекард с 22 евра на акция...
                              Утре ще чакам още 10 по 32 евра да станат....ако не мине котка път...
                              По късно ще ти кажа кой е днешния продавач.....
                              Капман излезна че е ..
                              Last edited by Монти; 24.04.2019, 17:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение

Абе има начин и знам, че са способни на това, но явно го пазят за краен вариант
                                Кажи де, че аз нещо не мога да включа!

Коментар

Working...
                                X