IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЧЕЗ Разпределение България АД (CEZD)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Новия шеф на енергийната комисия тръгна много зле..... Много иска да го възприемат като мъж.... Хем казва, че Еврохолд е публична и не би трябвало да има проблеми, хем веднага проверка ...... Те в момента и да искат не могат да кажат повече от това, което казват.
    Life won't wait for you.

Коментар

• Ми супер, тази новина може само да ни радва като миноритари - намаляват вероятностите да ни евнат накрая с търговото - какво по-добро от това?
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от realista Разгледай мнение

Явно ще се издаде индулгенция. Имам чувството, че ще я "проверяват" както са проверявали Цветанов,Хр.Бисеров, или както сега проверява сега "Ало Банов съм". Свършиха се баламите.
        По думите на Николов за разлика от "Инерком" на Гинка Върбакова "Еврохолд България" е публична компания и би трябвало около нея да няма неясноти. Но все пак е възможно при финансирането на сделката да се появят например офшорни компании. "Това не е непременно незаконно, но повдига редица въпроси. Бих посъветвал CEZ да се въздържа от продажба при съмнително финансиране", заяви още Николов.

https://www.capital.bg/biznes/energe...XKFuocTZ8vBp7w

Коментар

• Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
          Валентин Николов от ГЕРБ поиска ДАНС да провери "Еврохолд" заради сделката с CEZ

Зам.-председателят на енергийната комисия в парламента се опасява да не се появят офшорки във финансирането

Публичната компания "Еврохолд България", която получи ексклузивност на офертата си за придобиването на активите на CEZ в България, трябва да бъде проверена от службите. Това заяви зам.-председателят на енергийната комисия в парламента Валентин Николов, който се очаква да заеме мястото на Делян Добрев начело на комисията. "Призовавам ДАНС и другите компетентни органи да направят пълна проверка на произхода на средствата, които "Еврохолд" ще ползва за придобиването на бизнеса на CEZ, ако се стигне до договор с чехите", каза той и обясни, че ще подготви и официално писмо към службите ...

Явно ще се издаде индулгенция. Имам чувството, че ще я "проверяват" както са проверявали Цветанов,Хр.Бисеров, или както сега проверява сега "Ало Банов съм". Свършиха се баламите.

Коментар

• Валентин Николов от ГЕРБ поиска ДАНС да провери "Еврохолд" заради сделката с CEZ

Зам.-председателят на енергийната комисия в парламента се опасява да не се появят офшорки във финансирането

Публичната компания "Еврохолд България", която получи ексклузивност на офертата си за придобиването на активите на CEZ в България, трябва да бъде проверена от службите. Това заяви зам.-председателят на енергийната комисия в парламента Валентин Николов, който се очаква да заеме мястото на Делян Добрев начело на комисията. "Призовавам ДАНС и другите компетентни органи да направят пълна проверка на произхода на средствата, които "Еврохолд" ще ползва за придобиването на бизнеса на CEZ, ако се стигне до договор с чехите", каза той и обясни, че ще подготви и официално писмо към службите ...

Коментар

• Според хартиеното издание на капитал:

Еврохолд са получили ексклузивност, но офертата на Индия пауър не е отхвърлена, а стои като резервна. Пишат и че не са ясни срокове и параметри, но обичайното време за подобен ексклузивитет било 3 месеца

Да видим какво ще се случи, т.е. кога ще се случи, какво ще се случи, е ясно
              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение

много добре знам какво съм го попитал трейдъра и много добре съм разбрал какво ми е отговорил ......... не мисля, че е необходимо да ми обясняваш
                Може да си разбрал какво е попитал и какво ти е отговорил, но създаваш впечатление за сериозно неразбиране и затова част от коментиращите превеждат въпросите в по-смилаема за теб форма, опитвайки се да ти помогнат, а ти всъщност не желаеш помощта им.

Коментар

трейдъре, те активите добре са ги надули ......... сега се търси балама който да ги плати на посочените цени

пречат резултатите които се декларират ........... печалбата за миналата година е 2 лв. на акция при цена от 230 лв. на същата

=============

още като се заговори, че чехите продават и се махат писах, че държавата (ББ) няма да допусне да има сделка докато няма яснота по делото което чехите водят срещу България (за действията на ББ СРЕЩУ ЕРП-тата при ББ-втори мандат) ....... и все още мисля, че сделка няма да има докато ББ е на власт ....... но това си е мое мнение и заради това ми мнение не гледам на сериозно на тази акция и затова нито я оценявам, нито я търгувам

не е и препоръка за каквото и да е...
                  А защо мислиш че. Еврохолд не е посредник на властта?

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение

petyob- Щом си почнал кажи кво купи и на какви цени затвори .
                    Помниш ли кво писа за OHL ? а каква бе цената ?
                    Кажи и за 2 години колко си на минус ?
                    Renault, Lufthansa, Daimler, BASF, Eon, Societe Generale - не съм казвал, че съм затворил. Покупките са много повечето в ниското, не са затворени. За OHL не си спомням. Писах, че съм на плюс от 2 години

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

Грую, като си прав - прав си, признавам - ИТ съм и ми е интересно как разбра, не си спомням да съм казвал. Но дали не разбирам и от нещо друго не знам - само дето от края на декември когата всички предричаха апокалипсис, Полки, гуруто на инвестор,предричаше Дау на 18х., аз казах, че няма логика да падат повече светочните борси и заложих немалка сума. Сега съм на 30% печалба за 3 месеца. От 2-3 години от както инвестирам съм на близо 40% печалба. Мисля, че не е лошо при положение, че имам голяма експозиция на БФБ, която от близо 2 години е само надолу.
                      petyob- Щом си почнал кажи кво купи и на какви цени затвори .
                      Помниш ли кво писа за OHL ? а каква бе цената ?
                      Кажи и за 2 години колко си на минус ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                        От целия спам снощи се разбира, че даже и полки, громителят на всичко и всички, не може да приведе аргументи като как цената тук ще е под 300 кинта за акция Единствен сал петьоб рече, че и 200 кинта му е много, ама той е ИТ и от цифри различни от 0 и 1 не разбира. Та тъй, няма да правя излишен спам и аз, ще си говорим пак след време, когато и цените ще са други.
                        Грую, като си прав - прав си, признавам - ИТ съм и ми е интересно как разбра, не си спомням да съм казвал. Но дали не разбирам и от нещо друго не знам - само дето от края на декември когата всички предричаха апокалипсис, Полки, гуруто на инвестор,предричаше Дау на 18х., аз казах, че няма логика да падат повече светочните борси и заложих немалка сума. Сега съм на 30% печалба за 3 месеца. От 2-3 години от както инвестирам съм на близо 40% печалба. Мисля, че не е лошо при положение, че имам голяма експозиция на БФБ, която от близо 2 години е само надолу.
                        Last edited by petyob; 18.04.2019, 22:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Полки, това на колко чехите си оценяват активите няма абсолютно никакво значение в случая! Трейдъра говори за %, които се падат на разпределението спрямо всички активи в Бг, а не за абсолютна стойност. В такъв случай прилагаш % от тяхното вътрешно инфо на разпределението, махаш някакъв друг %, с който ще ни прекарат миноритарите и накрая полученият % го умножаваш по офертата на КУПУВАЧА - 300-320 млн Евра .

много добре знам какво съм го попитал трейдъра и много добре съм разбрал какво ми е отговорил ......... не мисля, че е необходимо да ми обясняваш
                          fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

трейдъре, те активите добре са ги надули ......... сега се търси балама който да ги плати на посочените цени

Полки, това на колко чехите си оценяват активите няма абсолютно никакво значение в случая! Трейдъра говори за %, които се падат на разпределението спрямо всички активи в Бг, а не за абсолютна стойност. В такъв случай прилагаш % от тяхното вътрешно инфо на разпределението, махаш някакъв друг %, с който ще ни прекарат миноритарите и накрая полученият % го умножаваш по офертата на КУПУВАЧА - 300-320 млн Евра .
                            Last edited by 15%; 18.04.2019, 17:34.
                            Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• трейдъре, те активите добре са ги надули ......... сега се търси балама който да ги плати на посочените цени

Първоначално изпратено от realista Разгледай мнение

Какво ви е пречило до сега да се достигне справедлива цена, примерно 350 лв, след като знаете какви активи има?
                              пречат резултатите които се декларират ........... печалбата за миналата година е 2 лв. на акция при цена от 230 лв. на същата

=============

още като се заговори, че чехите продават и се махат писах, че държавата (ББ) няма да допусне да има сделка докато няма яснота по делото което чехите водят срещу България (за действията на ББ СРЕЩУ ЕРП-тата при ББ-втори мандат) ....... и все още мисля, че сделка няма да има докато ББ е на власт ....... но това си е мое мнение и заради това ми мнение не гледам на сериозно на тази акция и затова нито я оценявам, нито я търгувам

не е и препоръка за каквото и да е...

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                                От целия спам снощи се разбира, че даже и полки, громителят на всичко и всички, не може да приведе аргументи като как цената тук ще е под 300 кинта за акция Та тъй, няма да правя излишен спам и аз, ще си говорим пак след време, когато и цените ще са други.
                                ти го предизвика този спам и понеже ме придизвика за любимия ти шиши ти припомних някои моменти които не съм забравил .......... ако не беше тона ти към мен никога нямаше да се връщам на отминали времена ....... да бе мирно седяло не би чудо видяло...

винаги се стремя да пиша само по темата и винаги изтъквам моите аргументи ......... кога да правилни и кога са грешни само времето отсъжда...

къде си видял да напиша, че цената трябва да е под 300 лв.!!! ........... ако искаш посочи...

трябва да ти кажа, че във всички теми различни от "политика, спорт, кръчма и др. подобни" ти произвеждаш само спам, но за сметка на това обвиняваш другите за спама

ето, и в тази тема откакто се появи тук не съм видял нито едно твое мнение което да даде нещо на форума ........ само лакърдии, празни приказки и пожелания за дежурните ти +50% върху цената

приключвам с теб, че и без това ти отделих доста време

Коментар

Working...
                                X