IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЧЕЗ Разпределение България АД (CEZD)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

Нямам намерение да пиша сметки. Знам, че поне според медиите имаше 3-4 кандидати с цени над 300млн евро, сега според медиапул е 320млн евро. Ако разпределението не е манипулативно с цел прецакване на миноритарите (мега силно завишаване на цените на непубличните за сметка на Чез Разпределение) и цената е споменатите 320млн, според мен няма как за акция на 3CZ да е под 300лв..
    явно и ти нищо не си смятал щом не казваш дори какви % си заложил в модела ти ......... карай

Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

Казваш, че не си правил сметки и си личи. Дори и най-бърза и просто сметка показва, че ако си прав и някой смята 320млн евро само за акциите в Чез разпределение, това прави цена на акция от 484.51лв. Май не съм срещал очаквания във форума за такава цена.
    просто ги е страх да напишат това което си мислят за да не се вдигне много цената, че може да им отпуснат отнякъде заем и да купуват на високо

все пак има близки цифри на предната страница като тази прогноза

Първоначално изпратено от lеsbos Разгледай мнение
    Моите звезди ми говорят цена 370-400
    Предполагам Май месец ще бъде горещ
    fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение

- сметки не съм правил защото до този момент не съм се замислял за покупки тук

- да, точно така смятам .......... като чета коментарите тук съвсем ясно виждам, че най-гръмогласните в темата смятат, че коментираните цени се отнасят само за ЧЕЗ разпредение и пренасят цифрите автоматично
      Нямам намерение да пиша сметки. Знам, че поне според медиите имаше 3-4 кандидати с цени над 300млн евро, сега според медиапул е 320млн евро. Ако разпределението не е манипулативно с цел прецакване на миноритарите (мега силно завишаване на цените на непубличните за сметка на Чез Разпределение) и цената е споменатите 320млн, според мен няма как за акция на 3CZ да е под 300лв.
      Казваш, че не си правил сметки и си личи. Дори и най-бърза и просто сметка показва, че ако си прав и някой смята 320млн евро само за акциите в Чез разпределение, това прави цена на акция от 484.51лв. Май не съм срещал очаквания във форума за такава цена.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
        А не с измислици, тип "много го кефи Шиши". Давай, ти си на ход
        дълги години пишеш във форума без да имаш акции и винаги си писал в теми различни от акции така, че първото ти влизане в позиция беше знаменателно

затова ще ти припомня като влезна в БТХ колко пламенен и убеден беше ........... само ще допълня, че на 01.07.2017 г. цената на БТХ беше 41-42 лв.

Първоначално изпратено от Грую Груев на 31.07.2017 Разгледай мнение

Към Инта53, понеже не обичам голословието, мога да се хвана с теб на бас за по едно хубаво уиски, че до 1 юли 2018 ще съм реализирал по-голяма доходност от теб само с бай енд холд, отколкото ти при която и да е друга компания, която си купил по цени към 01.07. Казваш коя/кои компании си избираш, даваме начални цени към 01.07.2017, събираме капиталови печалби/загуби + дивиденти и смятаме към 01.07.2018 какво ще е. искаш ли, или ще си чешем езиците? Може и допълнителен бонус към сделката - ти ще напишеш в подписа си, ако загубиш: Шиши е най-добрият мажоритар, аз, ако загубя, ще напиша в подписа си каквото ми кажеш?
        сравнение между шиши и чичо оги

Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Аз ще ти отговоря, макар че ще повторя една част от нещата, които си написал с ирония! Няма добър мажоритар на БФБ. Нито един! И между Шиши и чичо ти Оги разликата е точно нулева - ако си младо момче и не помниш, разтърси се из интернет и ще разбереш колко са еднакви. Кажи ми друг "свестен" мажоритар и веднага ще ти покажа колко е "чист". Тръгвайки от тази азбучна поне за мен истина, останалото ти е кула от карти, които се разпиляват на секундата. А ако се заглеждаш в последните години, ще видиш, че дружеството, колкото и да е плюто, е дало около 30 лв дивидент на акция, а тази акция беше и под около 10 кинта, и над 100. Сега даде 15% доходност от дивиденти - ама за какво ти е такава доходност, тук всички са спекуланти и продават на връх, след като са купили на дъно. Или май беше обратното? Викаш, кофти акция е това - ми кофти е, бутайте се там в някакви алуминиеви радиатори или великите банки и си глейте кефа.
        Не препоръчвам нищо на никой, всеки сам си решава, аз имам малко бройки тук, но те са единствените ми на БФБ - който както иска да го разбира!
        сравнение и с ЧЕЗ

Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
        Аз съм леко разочарован, но само леко и не обмислям каквито и да е продажби, а ако се изсипе надолу, ще се включа с още някоя акция. Нещата тук са реалистични и сценарият е този, който описва Монти, макар аз лично да очаквах 2 дивидента тази година - няма да се разсърдя и на един голям догодина, де Пък и още има време, макар и само 2 месеца. Ще видим - засега имам и държа, а и по-интересна алтернатива на БФБ към момента не виждам, освен енерготата, но там е прекалено чешка работата, а между шиши и чеци разликата не е особено голяма.
        Успех на играещите тук!
        6 месеца по-късно цената падна на 33 лв. когато обяви продажба , а БТХ дадоха само един дивидент от 4,20 ......... но ти пък излезна на малка печелба , нали ......... и никога не си хвалел шиши

Първоначално изпратено от Грую Груев 28.12.2017 Разгледай мнение
        В писанията на г-н 4Д би следвало да се разпозная аз, пък и аз никога не бягам от думите си и стоя зад тях, затова и се припознавам. Г-н 4Д, сумата, с която играя на тази позиция, е под 5% от портфейла ми за инвестиции във финансови инструменти, който към момента се състои от почти 90% кеш. Понеже много обичате да го играете последна инстанция, особено по темата с една българска банка, името на която не следва да се споменава, разчитаща основно на вътрешно инфо и туитове за помпене, аз нямам проблем да сложим един хубав бас с вас, като след това ви вадя покупките и продажбите си в БТХ за последните 6 месеца+дивидента и вие сам си смятате дали съм на малък плюс, или не - някакси не ме кефи думите да висят във въздуха и да си говорим празни приказки.

Иначе по темата - никога, никъде и по никакъв начин не съм възхвалявал Шиши. Бях преценил, че ще има голям дивидент, който да ми помогне да реализирам 50%+ печалба, което си беше твърде логично, поне за мен. Преценката ми се оказа невярна, но въпреки всичко щях да продължа да си държа акциите, ако не бяха новините от Благоевград. Все пак колкото и да са опортюнистичен инвеститор на моменти и да си позволявам всякакви рискове, със сигурност не съм чак толкова отнесен от вихъра, че да не видя повече от ясните сигнали да се изнеса от позицията. Възможно е и да греша и искрено желая на всички, които имат акции тук, да получат дивидента, който всички чакахме. Успех!
        до този момент за година и половина си влезнал в 3 акции и в трите си излезнал на минус, но навсякъде тръбиш как чакаш 50% печалба ........ това така и не се случва ........ и при БТХ излезна на минус, после на в адцис-а излезна на минус, после и при ХИМ излезна на загуба ......... сега тук в ЧЕЗ тръгна да влизаш от 280 лв. и пак си фантазираш някакви печалби които само времето ще покаже дали ще се случат...

успокой топката и свали розовите очила ........ препоръка е
        Last edited by polki; 18.04.2019, 00:30.

Коментар

КТБ и тук са съвсем различни неща - наистина не разбирам чааааак такава мнителност. Да, и аз бих искал да дойде голяма западна компания, но не идва - не ми се разсъждава за причините, но такива са фактите, така е. Дали зад Еврохолд е този, който е бил зад Гинка - не знам, виждам друг подход, защото, както неведнъц съм го казвал, това на Гинка беше самоделка на местния мениджмънт, несъгласувана с БХ. Еврохолд сигурно са го съгласували с БХ, най-вероятно.

Разбира се, че имам финансов интерес тук, при това не толкова финансов (той си е едно на ръка, аз не съм някакъв ултра филантроп, дето финансовите измерения да не го интересуват), колкото морален - в тази позиция съм вкарал част от парите на децата ми. Това би трябвало да ти обяснява увереността ми по позицията, нали? Не съм от вчера на борсата и, за разлика от много други, се старая да съм критичен към всяка позиция, независимо дали имам, или нямам акции от нея. Тук виждам много ясна възможност за печалба - абсолютно всичко говори за цена над 300 лева на акция. Но това си е мое мнение - аз акциите вече съм си ги купил - нито купувам, нито продавам към момента и си чакам цената. Толкоз, всеки сам да си реши!
          Аз пък не мога да видя как цената ще е над 200 лв... Нито печалбите на дружестовото са такива, да не говорим, че енергийния сектор е затънал в едни лайна .. тази сделка боксува от доста време. Мениджмънта го е закършил също - какво стана с онази издънка с търга дето я даваха по телевизията и защо се мълчи ??? беше си много яко

Коментар

• трейдъре, отзад напред ти отговарям:

Обясни ни каква е сметката според теб.
            - сметки не съм правил защото до този момент не съм се замислял за покупки тук

Така, както си писал звучи сякаш другите не знаят, а ти си наясно.
            - да, точно така смятам .......... като чета коментарите тук съвсем ясно виждам, че най-гръмогласните в темата смятат, че коментираните цени се отнасят само за ЧЕЗ разпредение и пренасят цифрите автоматично

Ясно е, че всеки прави определени сметки и допускания за разпределението на цената между отделните дружества влизащи в сделката. Аз като бях смятал, ги разпределях на базата на БВ, на базата на активи, на приходи, печалби.
            щом си ги смятал ........ дай да видим твоите сметки как си ги разделил между отделните дружества .......... може и като проценти да посочиш разпределението или както искаш...

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение

99% от пишещите в темата си нямат никаква представа какво се продава срещу 320-340 млн. ......... ако знаеха какво се калкулира в спомената цена изобщо нямаше да пишат, че очакват търгово на поне 350 лв за акция тук
              Ясно е, че всеки прави определени сметки и допускания за разпределението на цената между отделните дружества влизащи в сделката. Аз като бях смятал, ги разпределях на базата на БВ, на базата на активи, на приходи, печалби. Така, както си писал звучи сякаш другите не знаят, а ти си наясно. Обясни ни каква е сметката според теб.

Коментар

• Проблемът е в одобрението, което трябва да даде и Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Това задължение ѝ бе вменено със законова поправка, приета след скандала, избухнал заради това, че неизвестната дотогава и без голям опит в управлението на такъв вид енергийни активи фирма "Инерком" бе избрана за купувач на важната за сигурността на страната електроразпределителна мрежа. Същото – и то в още по-голяма степен, обаче се отнася и за "Еврохолд".Така при евентуално одобрение на антимонополния орган КЕВР трябва да се произнесе по бъдещата сделка, независимо кой е купувачът. Проблемът обаче е, че към днешна дата все още няма приети критерии за оценка на новите собственици на над 25 на сто от енергийни активи. Те трябваше да бъдат написани от "Обединените патриоти", които бяха и инициатори на законовите изменения. "Патриотите" нищо не направиха и сега КЕВР е в патова ситуация да искат от нея невъзможни неща. Вариант е регулаторът сам да изработи критериите за оценка на енергийни сделки, но от там не са дали знак, че се работи в тази посока.

Коментар

Айде, и Полкича налази темата, което е сигурен знак за ъп Кажи, полки, кажи на нас, простите, какво се купува за парите, дето никой не ги знае колко са, но ти ги знаеш. И кажи колко трябва да е цената на тази акция според теб. После, като си кажеш цената, аз ще си кажа моята, пък ще турим един бас и все някой накрая ще се смее и ще сочи другия с пръст, при това с резон, а не с измислици, тип "много го кефи Шиши". Давай, ти си на ход
                  Folki -Дай му само да се мисли че всичко му е ясно и с мен така се правеше на разбирач, като му казах дай се хванем на бас за 1000 кинта и зе да върти опашка
                  Накрая му доказах черно на бяло че и идея си няма кво дрънка и от тогава мълчи кат нас..н

Коментар

• Айде, и Полкича налази темата, което е сигурен знак за ъп Кажи, полки, кажи на нас, простите, какво се купува за парите, дето никой не ги знае колко са, но ти ги знаеш. И кажи колко трябва да е цената на тази акция според теб. После, като си кажеш цената, аз ще си кажа моята, пък ще турим един бас и все някой накрая ще се смее и ще сочи другия с пръст, при това с резон, а не с измислици, тип "много го кефи Шиши". Давай, ти си на ход
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от realista Разгледай мнение

Точно за това. Говориш така все едно не знаеш какви хора ни управляват, какви интереси имат, на кого служат и в какви взаимоотношения са / апартаментите са върха на айсберга/.
                      Не случайно питах кой ще проверява сделката, защото само преди няколко години така някои проверяваха КТБ, "под лупа" и знаеш какво се случи. Не изглеждаш наивен, но пишеш като такъв.
                      не само, че си пише като такъв, но и преди няколко години започна да купува булгартабак защото тогава шиши много го кефеше, а имал и пари в излишък...

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

Много много интересно става
                        Според източници на Медиапул цената на Еврохолд е 320млн евро, което си е доста добра цена, тези пък за интерес от две големи международни компании пишат
                        Струва си всеки лев разпределението.
                        99% от пишещите в темата си нямат никаква представа какво се продава срещу 320-340 млн. ......... ако знаеха какво се калкулира в спомената цена изобщо нямаше да пишат, че очакват търгово на поне 350 лв за акция тук
                        Last edited by polki; 17.04.2019, 18:21.

Коментар

Прав си, но, познавайки съдебната система, банковата система, а още повече манталитета на българина (или поне заблуждавайки се, че ги познавам), пък и като доста пряк наблюдател на фалита на КТБ с всичките му последствия, мога спокойно д акажа, че наистина нещата са различни. Защо ли, въпреки че и лицата от силовите структури (ака цацаратурата), и властимащите са си същите - ми щото в единия случай говорим за някакви си имагинерни 4 милиарда, дето никой от народонаселението не ги разбра какви са и къде са (както и 3-те милиарда за санирането) - цифрички някакви. ама виж тока - там е алеле, майко - 5% да го вдигнеш и става вой до небесата, нищо че е най-евтиния в целия ЕС. Правителства падат по този повод. Затова за тази сделка не трябва да има драми, затова и играта на Холда е такава (смея да твърдя, че и от това разбирам) - още от самото начало плямпат как са най-големият холдинг (което не е вярно), как имат западно финансиране (сакън, да не речем че от пиб, ббр или руско, като на Гинка), как едва ли не чез за тях е просто още една дейност в целия холдинг, а не хапка, дето е два пъти по-голяма от целия холдинг, и т.н.

Та гледайки всичко това, имайки моя си опит (субективен), виждайки и цената - глей колко смешно се мъчат да я рутят, като продават на пазар по 2-3 акции, съм убеден, че ще видя цена 300+. А всички сме тук заради печалбата или греша? Не е препоръкЪ
                          Може да има пряка връзка между парите от КТБ , Ерохолд и ЧЕЗ. Сам се сети каква може да е тя. За това казвам, че хората са същите.

Коментар

Не говоря за цени и нямам препоръки.
                            КТБ и тук са различни неща, но хората са същите. В прокуратурата работят едни и същи хора, но действията им са различни срещу Иванчева и срещу Цветанов и останалата Шайка. Т.е. действат избирателно. Факт. Съмнението ми е, че тези, които са искали ЧЕЗ чрез Гинка, няма как да не я искат сега чрез Еврохолд. Може би Еврохолд е посредник, Ще поживеем и ще видим.
                            Прав си, но, познавайки съдебната система, банковата система, а още повече манталитета на българина (или поне заблуждавайки се, че ги познавам), пък и като доста пряк наблюдател на фалита на КТБ с всичките му последствия, мога спокойно д акажа, че наистина нещата са различни. Защо ли, въпреки че и лицата от силовите структури (ака цацаратурата), и властимащите са си същите - ми щото в единия случай говорим за някакви си имагинерни 4 милиарда, дето никой от народонаселението не ги разбра какви са и къде са (както и 3-те милиарда за санирането) - цифрички някакви. ама виж тока - там е алеле, майко - 5% да го вдигнеш и става вой до небесата, нищо че е най-евтиния в целия ЕС. Правителства падат по този повод. Затова за тази сделка не трябва да има драми, затова и играта на Холда е такава (смея да твърдя, че и от това разбирам) - още от самото начало плямпат как са най-големият холдинг (което не е вярно), как имат западно финансиране (сакън, да не речем че от пиб, ббр или руско, като на Гинка), как едва ли не чез за тях е просто още една дейност в целия холдинг, а не хапка, дето е два пъти по-голяма от целия холдинг, и т.н.

Та гледайки всичко това, имайки моя си опит (субективен), виждайки и цената - глей колко смешно се мъчат да я рутят, като продават на пазар по 2-3 акции, съм убеден, че ще видя цена 300+. А всички сме тук заради печалбата или греша? Не е препоръкЪ
                            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

КТБ и тук са съвсем различни неща - наистина не разбирам чааааак такава мнителност. Да, и аз бих искал да дойде голяма западна компания, но не идва - не ми се разсъждава за причините, но такива са фактите, така е. Дали зад Еврохолд е този, който е бил зад Гинка - не знам, виждам друг подход, защото, както неведнъц съм го казвал, това на Гинка беше самоделка на местния мениджмънт, несъгласувана с БХ. Еврохолд сигурно са го съгласували с БХ, най-вероятно.

Разбира се, че имам финансов интерес тук, при това не толкова финансов (той си е едно на ръка, аз не съм някакъв ултра филантроп, дето финансовите измерения да не го интересуват), колкото морален - в тази позиция съм вкарал част от парите на децата ми. Това би трябвало да ти обяснява увереността ми по позицията, нали? Не съм от вчера на борсата и, за разлика от много други, се старая да съм критичен към всяка позиция, независимо дали имам, или нямам акции от нея. Тук виждам много ясна възможност за печалба - абсолютно всичко говори за цена над 300 лева на акция. Но това си е мое мнение - аз акциите вече съм си ги купил - нито купувам, нито продавам към момента и си чакам цената. Толкоз, всеки сам да си реши!
                              Не говоря за цени и нямам препоръки.
                              КТБ и тук са различни неща, но хората са същите. В прокуратурата работят едни и същи хора, но действията им са различни срещу Иванчева и срещу Цветанов и останалата Шайка. Т.е. действат избирателно. Факт. Съмнението ми е, че тези, които са искали ЧЕЗ чрез Гинка, няма как да не я искат сега чрез Еврохолд. Може би Еврохолд е посредник, Ще поживеем и ще видим.

Коментар

Точно за това. Говориш така все едно не знаеш какви хора ни управляват, какви интереси имат, на кого служат и в какви взаимоотношения са / апартаментите са върха на айсберга/.
                                Не случайно питах кой ще проверява сделката, защото само преди няколко години така някои проверяваха КТБ, "под лупа" и знаеш какво се случи. Не изглеждаш наивен, но пишеш като такъв. Вероятно има финансови причини. Но Според мен Гинка беше твърде самоуверено и видно, за материала, а сега същите хора си намериха добро прикритие с Еврохолд. Може и да греша с размислите си, но до там ни докараха, че във всичко да се съмняваме.

Коментар

Working...
                                X