Животът е кратък - вземайте печалбата и бягайте....
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ЧЕЗ Разпределение България АД (CEZD)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от vzhekoff Разгледай мнениеАз съм все още акционер, не приех предишните предложения и това мисля да не приемам. Питах просто ориентировъчно. Средната ми е доста по-ниска от 300 лв., ама доста, хем взех покрай търговите още малко на по-висока цена. Въпреки това не мисля, че 300 лв. е справедлива. Моят ориентир е в диапазона 450 лв. +/- 50 лв., което е доста далеко от нахалното им предложение. Нямам проблем да си задържа акциите завинаги, имал съм случай с чужбински акции да се чака 17г. и да се получи 15х дивидент спрямо покупната. Освен това не съм сигурен, че ЕХ ще задържат дружеството, ще дойде и друг прекупвач, по мое скромно мнение.
Виждам възможности за евентуална помощ от държавата да забрани отписването на ЧЕЗ Разпределение от публичност ,т.като има стратегическо значение за икономиката ,както и в определени аспекти е от значение за националната сигурност.
Поне на мен ми се виждат странни тези 3 новорегистрирани дружества в друга държава от ЕС с цел на придобиване активите на най-голямото разпределително дружество в България.
Интересно дали в Европейския съюз има държава с изцяло частна собственост на електроразпределителната мрежа на столицата си и дружеството да не е публично?
Като вземе впредвид ,че Еврохолд вече има издадени 3 облигационни емисии ,твърде вероятно е да натовари и това дружество с дълг,както между впрочем направи и Енерго Про мрежи след като направи скуиза .
Впредвид на някои действия на Еврохолд може да се разгледат ЕСМА постулатите за корпотивни практики и защита на миноритарните инвеститори.
Време е да сме активни - да потърсим помощ от всякъде и повече публичност.Last edited by vale1; 08.04.2022, 00:01.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nikon Разгледай мнениеТия се подиграват с нас.Това търгово ако мине е подигравка и с КФН
[ATTACH=CONFIG]n3905954[/ATTACH]
Тази табличка е copy/paste от търговото от 11.2021.Даже не са си направили труда да сметнат новите цени.Приели са пак същите тегла на методите.
КФН ще "си плюе на суратя" ако пусне това търгово.
Това търгово е обида както към КФН ,така и към нас.
Просто Еврохолд дотолкова са сигурни в успеха си ,че не си дават труда да направят нещо свестно ,а може и това да е тактика.
фактологията е следната :
Еврохолд лъжат за следните неща в търговото:
1.Има излязъл одитиран индивидуален годишен отчет на 23.3. и би трябвало да се вземат данните от него.
Примерно счетоводната стойност е 364,90 лв,а не както те дават 359,91 лв.
2. Сделките за последните 6 мес.(1.10.2021 - 30.03.2021) са 198 и са изтъргувани 233033 акции на стойност 68 685 964 лв .
Което е 1994,57 акции на търговска сесия и отговарят на критерия повече от 0,01 % .
3,Средната претеглена цена за последните 6 месеца (1.10.2021 - 30.03.2022) е 299,04лв ,а не както са написали 276,87 лв.
Може би има и други неверни неща ,но като са излъгали за поне за 1 нещо - не може да се разглежда предложението и сметките им за достоверни.
Смятам в сигнала си до КФН да се позова на това,че Еврохолд дават подвеждаща информация и би трябвало КФН да забрани търговото и да наложи глоба на Еврохолд за опит за манипулация.Last edited by vale1; 11.04.2022, 09:56.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от vzhekoff Разгледай мнениеАз съм все още акционер, не приех предишните предложения и това мисля да не приемам. Питах просто ориентировъчно. Средната ми е доста по-ниска от 300 лв., ама доста, хем взех покрай търговите още малко на по-висока цена. Въпреки това не мисля, че 300 лв. е справедлива. Моят ориентир е в диапазона 450 лв. +/- 50 лв., което е доста далеко от нахалното им предложение. Нямам проблем да си задържа акциите завинаги, имал съм случай с чужбински акции да се чака 17г. и да се получи 15х дивидент спрямо покупната. Освен това не съм сигурен, че ЕХ ще задържат дружеството, ще дойде и друг прекупвач, по мое скромно мнение.
Коментар
-
Аз съм все още акционер, не приех предишните предложения и това мисля да не приемам. Питах просто ориентировъчно. Средната ми е доста по-ниска от 300 лв., ама доста, хем взех покрай търговите още малко на по-висока цена. Въпреки това не мисля, че 300 лв. е справедлива. Моят ориентир е в диапазона 450 лв. +/- 50 лв., което е доста далеко от нахалното им предложение. Нямам проблем да си задържа акциите завинаги, имал съм случай с чужбински акции да се чака 17г. и да се получи 15х дивидент спрямо покупната. Освен това не съм сигурен, че ЕХ ще задържат дружеството, ще дойде и друг прекупвач, по мое скромно мнение.Мнението ми не е препоръка към никого и за нищо. За повече - чл. 37 от конституцията
- 1 like
Коментар
-
Справедлвата цена трябва да е не по-ниска от балансовата стойност.Тия методи на ДПП,на дружествата аналози... са алабалистика,там цената може да се наглася според поръчката.А и според Зак. за счет, Чл. 24. (1) Финансовите отчети трябва да представят вярно и честно имущественото и финансовото състояние и финансовите резултати от дейността на предприятието, паричните потоци и собствения капитал. Сега излиза,че собствения капитал в одитирания фин. отчет е силно надценен и не е представен вярно и честно,защото според другите методи в бъдеще се намалее.
Ама няма как да мине това ТП най-мало защото в него са използвани данни за периода от 01.02.- 01.08.2021,поне така е според копнатата от последното ТП таблица.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеТрябва всички да подадем жалби за увеличение на цената..Мислете за аргументи и , който е по- подготвен да пусне тук писмото да июзпращаме до КФН..Тези са измамници от класа..
Коментар
-
Първоначално изпратено от nikon Разгледай мнение
Има логика в това.ЕЕЕС вече има над 95% и това вече няма как да се промени от търговото,колкото и акции да го приемат. Текста не е много ясен и вероятно ще се тълкува от КФН,а може и от ВАС.Ако ЕЕЕЦ поискат squeeze out ,акционерите ще имат правен интерес да го оспорят пред ВАС и това може да е едно от основанията.Всичко зависи от това колко акции ще придобият от търговото,но ТИМаджийските фондове постъпиха подло и във вреда на вложителите си.
По принцип ми се иска да остана акционер поне с част сегашните ми акции.
Трябва да се разгледат добре европейските директиви .
Работата на Еврохолд не е съвсем чиста.
Емитират трета емисия облигации под условие без санкция на ОСА ?
Определят двама купувачи.
Дружество от кръга на Еврохолд - СЛС холдинг,за които не съм сигурен дали са искали одобрение от акционерите си за такава голяма инвестиция .
Отделно те имат емитирани 2 емисии облигации,които са с по-висока лихва от тази на Еврохолд - т.е. инвестират на загуба?
Другия купувач е ЦКБ,които де факто се получава,че финансират Еврохолд да им купи собствените акции от ЧЕЗ електро?
При това за разлика от първата емисия на Еврохолд ,която е май на 8%,тази не е така атрактивна - 3,25 % за 7 години с изплащане на главницата на падежа.
Пакета на ЦКБ не беше за пренебрегване - почти 10 % и новия мажоритар трябваше да се съобразява с него при всички гласувания ,където той е заинтерисовано лице.
За мене тази сделка не е добра за акционерите на ЦКБ - нещо като кон за кокошка.
Надявам се на ОСА-то мажоритарите на ЦКБ да имат обяснение - още повече тогава ще се знае ще има ли дивидент и колко ще е той.
друго:
След последните отчети би трябвало стойността да се завиши чувствително.
Отделно трябва добре да обмислим документа, с който КФН върна първото търгово.
За мен и работата с двете холандски дружества,които са собственици на ЧЕЗ също не е съвсем чиста.
При енерго - про също имаше холандско дружество намесено,което с покупко -продажбата си на акции изигра решаваща роля да се стигне да скуиз-оут.
А с цялата си наглост по-малко от месец след скуиза чехите от енерго про им върнаха акциите и май досега си ги имат.
- 6 Харесвания
Коментар
Коментар