Първоначално изпратено от vale1
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ЧЕЗ Разпределение България АД (CEZD)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от balarev Разгледай мнениеДали не е дошло времето за пореден чудесен отчет!
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеЗащото ако не направят инвестициите, то мрежата ще се срути. Реално погледнато разполагаемият кеш след задължителни инвестиции е малък и не остава много за акционерите. Просто през ОПР изглежда ОК, но през парични потоци картинката е реалистична а не оптимистична. Затова котировките са долу горе нормални. За мен на тези цени е добре оценено а не подценено. На мен засега ми идва скъпо и нямам. Понякога си сменям мнението и при друго развитие на пазара и компанията може да преосмисля възгледите си. Правил съм го много пъти.
съвсем скоро
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеПросто през ОПР изглежда ОК, но през парични потоци картинката е реалистична а не оптимистична.
Няма как да няма отрезвяване, не могат да ги оставят без пари защото наистина мрежата ще се срине. Ако ще и най-добрите и модерни мощности да имаш за производство, ако не може да стигне до клиента е все тая.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gunnar Разгледай мнениеНаистина ли не разбираш защо дружество с амортизации, които са 80% от EBITDA би трябвало да се търгува на по ниско съотношение EV/EBITDA, отколкото дружество с амортизации, които са примерно 30% от EBITDA? Заради инвестициите, които трябва да прави всяка година, свободният паричен поток намалява, съответно и оценката...
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеМакар че не ми е ясно защо като бизнеса ти е свързан с повече инвестиции в ДМА с дълъг жизнен цикъл за теб това значи EV/EBITDA трябва да е ниско.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеАми звучи супер, да им одобрят по-високи цени, да има възможносст за увеличение на инвестициите, да се вдигнат амортизациите и да вадят ебитда 120млн на година, за мен звучи супер. Аз не бързам, ще се отблагодари позицията.
Макар че не ми е ясно защо като бизнеса ти е свързан с повече инвестиции в ДМА с дълъг жизнен цикъл за теб това значи EV/EBITDA трябва да е ниско.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gunnar Разгледай мнениеПрав си, няма друго дружество на БФБ с EV/EBITDA под 3 (поне от по-ликвидните). Но голям % от EBITDA са амортизациите (за над 60 млн. през всяка от последните години). А и май ще са необходими все повече инвестиции в мрежата в следващите години. Значи EV/EBITDA е нормално да не е твърде високо. Не казвам, че трябва да е под 3, но с оглед и на политическия риск смятам че на БФБ в момента има и по-атрактивни компании.
Макар че не ми е ясно защо като бизнеса ти е свързан с повече инвестиции в ДМА с дълъг жизнен цикъл за теб това значи EV/EBITDA трябва да е ниско.
Коментар
-
Първоначално изпратено от balarev Разгледай мнениеИзвинете, но като говорите за "политически риск" може ли да конкретизирате какво имате предвид, ще върнат стария състав на ДКЕВР, Волен Сидеров ще стане министър председател или какво?
Коментар
-
Първоначално изпратено от balarev Разгледай мнениеИзвинете, но като говорите за "политически риск" може ли да конкретизирате какво имате предвид, ще върнат стария състав на ДКЕВР, Волен Сидеров ще стане министър председател или какво?
Коментар
-
Първоначално изпратено от gunnar Разгледай мнениеПрав си, няма друго дружество на БФБ с EV/EBITDA под 3 (поне от по-ликвидните). Но голям % от EBITDA са амортизациите (за над 60 млн. през всяка от последните години). А и май ще са необходими все повече инвестиции в мрежата в следващите години. Значи EV/EBITDA е нормално да не е твърде високо. Не казвам, че трябва да е под 3, но с оглед и на политическия риск смятам че на БФБ в момента има и по-атрактивни компании.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеИма, но въпреки флуктоациите резултатите в дългосрочен план са си по план. ЕБИТДА на трейлинг база е 80.3млн, ако вземеш средно ЕБИТДА за последните 6 години - то е 84.9млн, няма някаква голям изненада. Е кажи ми колко дружества можеш да намериш с EV/EBITDA под 3
Коментар
-
Първоначално изпратено от gunnar Разгледай мнениеИма намесена много политика, това е проблемът тук.
Коментар
Коментар