Първоначално изпратено от vale1
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ЧЕЗ Разпределение България АД (CEZD)
Collapse
X
-
Konsultant
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеКолеги, никога не съм имал и не съм се интересувал от ЧЕЗ Електро и Разпределение, но в тази скука отворих последните им отчети и има един въпрос: Има ли някаква друга причина освен слабата ликвидност и може би високата цена на акция, поради която Разпределението е по-предпочитаната акция? Изпускам ли нещо?
Коментар
-
Колеги, никога не съм имал и не съм се интересувал от ЧЕЗ Електро и Разпределение, но в тази скука отворих последните им отчети и имам един въпрос: Има ли някаква друга причина освен слабата ликвидност и може би високата цена на акция на Електрото, поради която Разпределението е по-предпочитаната акция? Изпускам ли нещо?Last edited by 15%; 04.02.2016, 14:27.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Konsultant
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеИ аз мисля като вас, но според мен ключовата дума е "надявам се". Аз лично повече от 50% веротност за дивидент засега не давам. Затова и казах да няма разочровани после.
А че дружеството си струва на тези цени, гласувам с две ръце
Да ги натиснем да регистрират АДСИЦ и да прехвърлят активите в него ...! Да спрем да се тормозим и надяваме.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнениеНадявам се ... да видим дивидент.
А че дружеството си струва на тези цени, гласувам с две ръце
Коментар
-
Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнениеАко следваме логиката на публичната майка ЧЕЗ, акционерите и традициите и в плащането на дивидент /да не забравяме, че е държавна и парите от дивидента се използват за бюджетни цели/ няма логика БГ подразделението и да не раздава при положение, че и от него зависи резултата на майката ... .
Проблема е, че се намираме в БГ. Ако си спомните какви еквилебристики се правеха, а дивидента платиха след натиск и скандали.
Надявам се на професионално поведение на мениджмънта и коректност към акционерите и да видим дивидент.
Коментар
-
Konsultant
Ако следваме логиката на публичната майка ЧЕЗ, акционерите и традициите и в плащането на дивидент /да не забравяме, че е държавна и парите от дивидента се използват за бюджетни цели/ няма логика БГ подразделението и да не раздава при положение, че и от него зависи резултата на майката ... .
Проблема е, че се намираме в БГ. Ако си спомните какви еквилебристики се правеха, а дивидента платиха след натиск и скандали.
Надявам се на професионално поведение на мениджмънта и коректност към акционерите и да видим дивидент.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеЧез Разпределение е страхотна позиция, безумно оценена, с EV/EBITDA под 3, с пазарна оценка по-малка от инвестираните средства в компанията за последните 4 години (а тук говорим за инвестиции в активи с удължен срок на експлоатация от порядъка на 25-30 години) ... но относно дивидента създавате според мен прекомерни очаквания и някой може да остане разочарован. И аз се надвам да започнат разпределяне на дивиденти, ама далеч не съм толкова убеден че ще има такива.
Коментар
-
Чез Разпределение е страхотна позиция, безумно оценена, с EV/EBITDA под 3, с пазарна оценка по-малка от инвестираните средства в компанията за последните 4 години (а тук говорим за инвестиции в активи с удължен срок на експлоатация от порядъка на 25-30 години) ... но относно дивидента създавате според мен прекомерни очаквания и някой може да остане разочарован. И аз се надвам да започнат разпределяне на дивиденти, ама далеч не съм толкова убеден че ще има такива.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеСлед този отчет съм обнадежден за дивидент тази година
Предпоставките са налице, ще се следи през следващите месеци за решение на ръководството.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнениеПоследното тримесечие отново най - силно, общо за годината 11,23 лв. на акция печалба, в консолидирания може и да достигне 14 - 15.
Коментар
Коментар