IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дивиденти от акции

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• моето скромно мнение е, че като купиш веднъж добри дивидентни акции и си ги стискаш
    относно посредника - трябва да няма такзи за поддържки и др подобни ако не търгуваш, само при търговия нещо и тогава ще си добре
    аз плащам годишно до 200лв такси за обслужването и мисля, че е добре

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
      Моа те уредя с BTH на 79 кинта
      Имаме ли сделка?
      Скръндза такава, аз и на 77 ще го уредя чиляка

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
        Имаме ли сделка?

Не планирам като за начало да търгувам акции с текуща цена над 5 лв така че едва ли
        http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение
          BTH от тях BTH ми се вижда много скъпа при 104 лв за акция
          Имаме ли сделка?

Коментар

• Първоначално изпратено от entusiast Разгледай мнение
            Разгледай ''Златен лев холдинг'' Не е препоръка за търговия.Имам
            Там е за вълци...
            Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Разгледай ''Златен лев холдинг'' Не е препоръка за търговия.Имам

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                сам се заблуждаваш дивидента на М+С е 55 стотинки ама когато акцията беше 15 лв,
                след това има сплит тоест на при цена 5 лв дивидента се равнява на 18 стотинки приблизително
                Атерата ще е по-скоро изключение ако и занапред има над 10% дивидент
                четеш и пишеш много, но не се стараеш да вникнеш в прочетеното
                Еми от статията която ми дадохте:

http://bigbearbg.blogspot.com/2014/0...-2014_725.html

Миналата година има 4 акции с дивидент от +9% ATERA, BREF, LAND, BTH от тях BTH ми се вижда много скъпа при 104 лв за акция другите 3 имат пазарно изменениe съответно ATERA +6% LAND -6% a BREF +2%

Поне аз реалистично нещата ги виждам така избират се 4-5 акции и се инвестират по да кажем 1000 лв във всяка в края на годината гледаме какъв е резултата и повтаряме упражнението.

Поне аз така мисля да пробвам.

Деиствително не съм запознат с нещата който се случват на БФБ и ми е интересно.
                http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

1 MCH М+С Хидравлик АД
                  Последна цена 5,220 Дивидент за 2013-та 0,55 на мен си ми изглежда като 10% ?
                  ATERA Адванс Терафонд АДСИЦ
                  Последна цена: 2,496 Дивидент за 2013-та 0,40 тук даже е повече от 10%

Вярвам че все може да намерим 3-4 комапнии с дивдент от +10% от стойността на акцията за миналата година ?

Това за безплатните платформи може да е факт трябва да разпитам наистина не съм запознат по принцип мислех Варчев да си ползвам ама те не мисля че си имат тяхна платформа за БФБ може би е по-добре да ползвам някой друг посредник Елана ?
                  сам се заблуждаваш дивидента на М+С е 55 стотинки ама когато акцията беше 15 лв,
                  след това има сплит тоест на при цена 5 лв дивидента се равнява на 18 стотинки приблизително
                  Атерата ще е по-скоро изключение ако и занапред има над 10% дивидент
                  четеш и пишеш много, но не се стараеш да вникнеш в прочетеното
                  “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

1 MCH М+С Хидравлик АД

Вярвам че все може да намерим 3-4 комапнии с дивдент от +10% от стойността на акцията за миналата година ?

Това за безплатните платформи може да е факт трябва да разпитам наистина не съм запознат по принцип мислех Варчев да си ползвам ама те не мисля че си имат тяхна платформа за БФБ може би е по-добре да ползвам някой друг посредник Елана ?
                    Приятелю, мислих, че имаш нужда от насока и се опитах да ти дам такава. Разговорът обаче се превръща в спор, в който не искам да участвам. Грешиш за тези дивиденти, а за безплатните платформи при визираните от мен ИП проявяваш неразбираемо за мен съмнение. Защо мислиш, че те лъжа за това, каква полза бих имал ?

Успех!
                    Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                      1. Дивидентите са по-малък %.
                      2. Не е нужно да търгуваш чрез Кобос. Пак ти повтарям, че всеки ИП си има собствена платформа, която е абсолютно безплатна. Плаща се само на реализирани сделки около 0,3-0,5% от стойността им. Това са всичките ти разходи, като в тези % съм сложил и таксите към БФБ и ЦД!
                      1 MCH М+С Хидравлик АД

Коментар

По-конкретно ?
                        1. Дивидентите са по-малък %.
                        2. Не е нужно да търгуваш чрез Кобос. Пак ти повтарям, че всеки ИП си има собствена платформа, която е абсолютно безплатна. Плаща се само на реализирани сделки около 0,3-0,5% от стойността им. Това са всичките ти разходи, като в тези % съм сложил и таксите към БФБ и ЦД!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                          не си видял правилно!
                          По-конкретно ?

Коментар

Като прегледах разните му там такси Сертификата за Кобос е 72 лв и за сметка в Централен депозитар още 15 лв тоест разходите са някъде около 87 лв. Брокерите ги поемат ако оборота е над 45 000 лв за годината. Като таксата за сделки е между 0.38% при покупка и още толкова при продажба или общо около 0.76% за отваряне и затваряне на позиция.

Гледах че повечето дружества дават дивидент около 10% годишно което значи че за да има смисъл тази стратегия би трябвало капитала който се инвестира да е поне 5000 лв за предпочитане дори да е 10 000 лв. Тези 10% обаче реално не отчитат пазарната стойност на акцията след една година която може да е печалба/загуба но това така или иначе няма значение.

От друга страна за да има смисъл от цялото упражнение може би е хубаво да се мисли за по-сериозен капитал в посока на север от 50 000 лв. за да се избегне таксата за Кобос и Централен Депозитар.

В този ред на мисли на мен ми се вижда интересно и ще пробвам от коледа/нова година да инвестирам 5000 лв и да видим какво ще стане.
                            не си видял правилно!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                              Според мен въпросът за по-малки суми е до отношение на служителите, иначе разходите ти ще бъдат пренебрежимо различни с изброените ИП!
                              Като прегледах разните му там такси Сертификата за Кобос е 72 лв и за сметка в Централен депозитар още 15 лв тоест разходите са някъде около 87 лв. Брокерите ги поемат ако оборота е над 45 000 лв за годината. Като таксата за сделки е между 0.38% при покупка и още толкова при продажба или общо около 0.76% за отваряне и затваряне на позиция.

Гледах че повечето дружества дават дивидент около 10% годишно което значи че за да има смисъл тази стратегия би трябвало капитала който се инвестира да е поне 5000 лв за предпочитане дори да е 10 000 лв. Тези 10% обаче реално не отчитат пазарната стойност на акцията след една година която може да е печалба/загуба но това така или иначе няма значение.

От друга страна за да има смисъл от цялото упражнение може би е хубаво да се мисли за по-сериозен капитал в посока на север от 50 000 лв. за да се избегне таксата за Кобос и Централен Депозитар.

В този ред на мисли на мен ми се вижда интересно и ще пробвам от коледа/нова година да инвестирам 5000 лв и да видим какво ще стане.

Коментар

• Първоначално изпратено от kony Разгледай мнение
                                Кой ИП / Карол, Бенчмарк, Елана и т.н./ да избера или няма значение?
                                Според мен въпросът за по-малки суми е до отношение на служителите, иначе разходите ти ще бъдат пренебрежимо различни с изброените ИП!

Коментар

Working...
                                X