IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дивиденти от акции

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Благодаря, и за мен темата е много полезна и интересна, особено сега - след спадането на лихвите по депозитите и случилото се с КТБ се чудех дали да не пробвам с малка сума в дивидентни акции или пък във взаимен фонд, но нямам време за обучение или да следя борсата /най-много 2-4 пъти месечно - и за това да поддържам платформа?/.
    Кой ИП / Карол, Бенчмарк, Елана и т.н./ да избера или няма значение?

Коментар

• Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение
      Благодаря ви на всички за хубавите и изчерпателни мнения схванах идеята горе-долу ще я тествам в следващата година примерно Определено ми е интересно да пробвам как се случват нещата на БФБ.
      брат цапнах една ракия и да ти кажа
      за 2 000ллв е най добре да купиш една или две компании!!!!
      Не прави моята ггрешка да купуваш акции по 40 - 50бр ПИБ и СФАРМ, аматьор бях далечната 2009, мислех си - станах инвеститор, а не бях купил и бравата на местня клон на ПИБ.
      Щом искаш дивидент хубаво е да помислиш дали не искаш адсиц(фонд инвестиращ в имоти и изплащащ 90% от печчалбата като дивидент), трите ккооито ти препоръъчвам са СОФАРМА ИМОТИ, АТЕРА и БРЕФ.
      Нека втората ти акция(ако има такава), да има шанс и за капиталов растеж, прегледай СФТРД, ХЕС, М+С, СФАРМ и МОНБАТ

Успех аз почнах с 200лв - ще успееш, но бъди търпелив!!!

Поздрави от бате ти Тони и сори за повторенията, но клавиатурата на новия лаптоп е отвратителна!
      Last edited by tony1975; 31.07.2014, 21:55.

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
        Пусни си едно демо и виж как е всъщност търговията, всяко ИП има и демо платформа
        Демотата отдавна не са ми интересни на каквото и да е като се търгува да се търгува а и аз не търся търговия а по-скоро някакъв тип инвестиция
        http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
          Пусни си едно демо и виж как е всъщност търговията, всяко ИП има и демо платформа
          Да и кво? Като купи 1000 акции на БТХ например и след това ги продаде с 5 кинта печалба Това са си 5000 кинта печалба. А всъщност те минали само 3

Коментар

Благодаря ви на всички за хубавите и изчерпателни мнения схванах идеята горе-долу ще я тествам в следващата година примерно Определено ми е интересно да пробвам как се случват нещата на БФБ.

Коментар

• Благодаря ви на всички за хубавите и изчерпателни мнения схванах идеята горе-долу ще я тествам в следващата година примерно Определено ми е интересно да пробвам как се случват нещата на БФБ.
              http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

Мерси в такъв случай какъв е най-добрият момент за инвестиция в такива акции веднага след като са раздали дивиденти за предходната година или точно преди да се раздадат дивидентите за текущата ?
                Най-добрият момент за инвестиция в коя да е акция се нарича локално дъно.
                Обикновено то проличава по-късно, когато обикновено вече е късно. И си викаш: и това дъно изпуснАх!
                И обратно: тъкмо си решил, че цената е на дъното, купуваш смело а тя... продължава да пада

Статистически цената на акцията скача с размера на дивидента веднага след като бъде обявен. Обикновено това не е датата на акционерното събрание, а доста по-рано. И зависи от степента на сигурност обявеният проект да се случи. Има си такива акции. Тука ги наричат дивидентоснасящи.
                След като получи информация за решен дивидент, борсата обявява Record Date (12-я ден след решението) до която можеш да си купиш акцията с право на дивидент. Ще забележиш, че на 13-я ден цената на акцията е паднала точно с размера на дивидента.

Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                не вярвам че човек с 2800 поста няма представа как да инвестира в акции
                Е кво, аз като имам 200 поста да не съм от вчера

Коментар

Еми търгувам основно Форекс принципно но сега все повече ме вълнува инвестицията в Акции и все от някъде трябва да се започне най-сигурното изглежда дивидентни акции като начло за това и задавам въпросите си тук.
                  Кучетата на БФБ за 2014 година

Коментар

Еми търгувам основно Форекс принципно но сега все повече ме вълнува инвестицията в Акции и все от някъде трябва да се започне най-сигурното изглежда дивидентни акции като начло за това и задавам въпросите си тук.
                    Като си решил да инвестираш в акции на БФБ, трябва да направиш следните неща:

1. Отиваш при някой инвестиционен посредник /като Карол, Бенчмарк, Елана и т.н./ и подписваш договор за БФБ. Тогава те ще ти дадат достъп до тяхна платформа и може да започнеш да търгуваш.
                    2. Харесваш си компании, като в твоя случай гледай дивидентна история, отчети, перспективи и купуваш акции чрез въпросната платформа. Може да ти помогнат анкетите на Биг Беър за по-бързо ориентиране в обстановката.
                    3. Дивидента ти се превежда директно в платформата, а оттам може да го реинвестираш, да го теглиш и каквото там си решил.

Това кога е най-изгодно да се купуват такива акции според мен е твърде субективно. Все пак е пазар, а на никой такъв няма универсални "по-изгодни моменти за покупки или продажби"., всичко е горе-долу калкулирано във всеки един момент.

Успех!
                    Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                      не вярвам че човек с 2800 поста няма представа как да инвестира в акции

Коментар

• не вярвам че човек с 2800 поста няма представа как да инвестира в акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Матю Стокс Разгледай мнение
                          Трябва да имаш предвид, че решенията за дивиденти се вземат обикновено през май-юни, а плащането е два-три месеца по-късно.
                          Виж тази таблица
                          Мерси в такъв случай какъв е най-добрият момент за инвестиция в такива акции веднага след като са раздали дивиденти за предходната година или точно преди да се раздадат дивидентите за текущата ?

Коментар

Да попитам имам някакво садистично желание да пробвам да инвестирам на БФБ ама за начало с не голяма сума примерно 1000-2000 лв като целта е само в дивидентни акции по възможност от големите индекси.

Какво бихте ме посъветвали като начало имайте предвид че имам някаква идея как се инвестира в акции но никога не съм го правил а сега ми се вижда интересна възможност вместо депозит примерно ?
                            Трябва да имаш предвид, че решенията за дивиденти се вземат обикновено през май-юни, а плащането е два-три месеца по-късно.
                            Виж тази таблица

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
                              с тези средства,по скоро ще си изгубиш времето да ги следиш и да се ядосваш!
                              А каква според теб би била минималната сума с която има смисъл да инвестирам на БФБ ? Иначе искам да инвестирам всеки месец по някаква сума примерно 400-500 лв но за целта първо искам да разбера как стават нещата.

Коментар

Да попитам имам някакво садистично желание да пробвам да инвестирам на БФБ ама за начало с не голяма сума примерно 1000-2000 лв като целта е само в дивидентни акции по възможност от големите индекси.

Какво бихте ме посъветвали като начало имайте предвид че имам някаква идея как се инвестира в акции но никога не съм го правил а сега ми се вижда интересна възможност вместо депозит примерно ?
                                с тези средства,по скоро ще си изгубиш времето да ги следиш и да се ядосваш!
                                Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

Working...
                                X