IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дивиденти от акции

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
    идва глад за дивиденти май?
    - за догодина като добри кучета виждам МСХ и ХЕС за съжаление без голям шанс за капиталова е и майка им разбира се
    - от "нашата" група СФИ и СФТРД са сигурни с доста приличен дивидент и възможност за лека капиталова(като оценявам резултатите), виж майка им - мениджмънта ще прецени каква е хавата
    - адсицовете отново СФИ, БРЕФ и АТЕРА(доста по-слабо от досега), ЛАНД отдавна не ги следя;
    - Спидито сигурно ще даде в зависимост от развитието в румънско
    - привилегиите увяхват
    - Монбат - дава малко
    - Трейса - е скромен
    - Албенката май ще пропусне, а АИХ вече оценявам като супер разфокусиран и безмислен холдинг, дори и да даде...... хайде да не го охарактеризирам, че някой може да припали
    - Елана(лихварската) не виждам там как мислят да я развиват като раздават 90% от печалбата, ама....
    - и другото май неликвидни останаха или пропускам нещо?

е знам и кои няма да дадат - ПИБ, ЦКБ, Зърнени, ИХБ, ХИКА, Доверие ОХ, Синергон, Евроинс, Праймпропърти, Варна холдинг, Енергони, Агрия(може би), Биовет, Билборд, БФБ, Спарки, и така все отличници ракети!
    Буллендченцето мисля ти пропускаш несправедливо: аз мисля, че по едни 5-6 стинки може да дава, при тая цена на акция това е съвсем сгодно, а Газчицата тоже не за подценяване.

Но иначе ти - прав - иде дивидентска суша - донякъде затуй аз: насочвам навън.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Иво Орозов Разгледай мнение
      Ех, Тони, миналата година и EUBG щеше да сложиш
      да ве как можах да забравя поглъщащия гръцки застрахователи с 1млрд наш холдинг оценен на 60ст хартията!

Коментар

• Ех, Тони, миналата година и EUBG щеше да сложиш

Коментар

• Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
          БТХ и Свилоза.
          Вероятно, де...
          БТХ - това онази компания на която не се знае кой е собственика ли? Не благодаря!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
            идва глад за дивиденти май?
            - за догодина като добри кучета виждам МСХ и ХЕС за съжаление без голям шанс за капиталова е и майка им разбира се
            - от "нашата" група СФИ и СФТРД са сигурни с доста приличен дивидент и възможност за лека капиталова(като оценявам резултатите), виж майка им - мениджмънта ще прецени каква е хавата
            - адсицовете отново СФИ, БРЕФ и АТЕРА(доста по-слабо от досега), ЛАНД отдавна не ги следя;
            - привилегиите увяхват
            - Монбат - дава малко
            - Трейса - е скромен
            - Албенката май ще пропусне, а АИХ вече оценявам като супер разфокусиран и безмислен холдинг, дори и да даде...... хайде да не го охарактеризирам, че някой може да припали
            - Елана(лихварската) не виждам там как мислят да я развиват като раздават 90% от печалбата, ама....

е знам и кои няма да дадат - ПИБ, ЦКБ, Зърнени, ИХБ, ХИКА, Доверие ОХ, Синергон, Евроинс, Праймпропърти, Варна холдинг, Енергони, Агрия(може би), Биовет, Билборд, БФБ, Спарки, и така все отличници ракети!
            БТХ и Свилоза.
            Вероятно, де...

Коментар

• идва глад за дивиденти май?
              - привилегиите увяхват
              - Монбат - дава малко
              - Трейса - е скромен

Last edited by tony1975; 04.10.2015, 18:18.

Коментар

• Нещата се случваха законно, като търгувахме през ИП /които тогава още се учеха/, без борса и без Централен депозитар..., докато се сетиха за създаването им...

Вече нещата са регулирани /дори - прекалено "регулирани"/. За сметка на това - обемите скоро няма да са сравними с обемите от ония времена: кризата се преодолява трудно и са необходими десетилетия...

Успехи!

Коментар

• Първоначално изпратено от annbet Разгледай мнение
                  Вероятно имаш предвид това:

"След подписването на приватизационния договор за 60% от капитала на фирмата през март 1997 мажоритарният собственик успя постепенно да увеличи дела си чрез увеличение на капитала под условие (до 67%) и чрез закупуване на остатъчния държавен пакет (до 79.31%). Цената на сделката за 60% от капитала на завода беше 160 млн долара, или около 50 долара на акция."

... аз ги оправдавам, защото си е редно да си имат 67-те% /търсили са вариант - да избегнат блокиращата квота/, но други мизерии не са правили в по-ново време...
                  Аз също ги оправдавам, донякъде.... Те бяха първите, които прецакаха капиталовия пазар. Не, че аз не съм участвал в такива мушии Законът го позволяваше

Коментар

Мисля, че допускаш малка грешка. Те не са увеличавали капитала под условие, за да намалят реално цената на акция, а САМО направиха търгово предложение за изкупуване акциите, което предложение си беше точно по закон - и съгласувано с Регулатора.

АКО някой е разчел грешно посланието и е решил да не бъде акционер, това си е негов проблем - продал си е акциите /по спомен - някъде около 13лв/акция/...

Припомни ми, ако се лъжа, но капиталът не помня да е бил увеличаван под условие...
                    Мне. Аз когато съм ебнат, не забравям. Сега се разтърсих действително има много малко инфо в мрежата. Но аз помня като слон.
                    http://www.investor.bg/forum/showthread.php?t=83
                    http://www.capital.bg/politika_i_iko...oneri_sreshtu/

От там нататък, за Соди преди търговото книга мога да напиша. Взех яка загуба малко преди търговото. Просто ми трябваха пари.

Коментар

• Вероятно имаш предвид това:

"След подписването на приватизационния договор за 60% от капитала на фирмата през март 1997 мажоритарният собственик успя постепенно да увеличи дела си чрез увеличение на капитала под условие (до 67%) и чрез закупуване на остатъчния държавен пакет (до 79.31%). Цената на сделката за 60% от капитала на завода беше 160 млн долара, или около 50 долара на акция."

... аз ги оправдавам, защото си е редно да си имат 67-те% /търсили са вариант - да избегнат блокиращата квота/, но други мизерии не са правили в по-ново време...

Коментар

• Мисля, че допускаш малка грешка. Те не са увеличавали капитала под условие, за да намалят реално цената на акция, а САМО направиха търгово предложение за изкупуване акциите, което предложение си беше точно по закон - и съгласувано с Регулатора.

АКО някой е разчел грешно посланието и е решил да не бъде акционер, това си е негов проблем - продал си е акциите /по спомен - някъде около 13лв/акция/...

Припомни ми, ако се лъжа, но капиталът не помня да е бил увеличаван под условие...

Коментар

Без да преча на дискусията ви, ще напомня на притежателите на акции от Солвей-Соди, че на касите на Сосиете Женерал Експрес - изплащат дивидента от миналата финансова година, в размер - 11 лв. и стотинки за акция - чиста сума, след удръжките на изхода на дружеството.

Тия белгийци - за пореден път ме изумяват с инвестициите, които правят и - независимо от кризата /световна!/ - няма година, без да са платили дивидент..., за разлика от други "приватизатори", които всяка година пращат фермани - да ни канят на Общи събрания, на които са решили предварително да отнесат печалбата във фонд "Резервен"...

Честито на акционерите на Солвей! Да пожелаем на дружеството да продължи да бъде недостижимо за околните с добрите си финансови показатели, а догодина - най-малко тройно по-голям дивидент, наред с плануваните инвестиции!
                          Даааам, няма лошо. Еееех да не бяха прецакали и дребните акционери навремето с увеличение под условие и смешно търгово. Но ще им простим след 100 години, ако продължават все така

Коментар

• Без да преча на дискусията ви, ще напомня на притежателите на акции от Солвей-Соди, че на касите на Сосиете Женерал Експрес - изплащат дивидента от миналата финансова година, в размер - 11 лв. и стотинки за акция - чиста сума, след удръжките на изхода на дружеството.

Тия белгийци - за пореден път ме изумяват с инвестициите, които правят и - независимо от кризата /световна!/ - няма година, без да са платили дивидент..., за разлика от други "приватизатори", които всяка година пращат фермани - да ни канят на Общи събрания, на които са решили предварително да отнесат печалбата във фонд "Резервен"...

Честито на акционерите на Солвей! Да пожелаем на дружеството да продължи да бъде недостижимо за околните с добрите си финансови показатели, а догодина - най-малко тройно по-голям дивидент, наред с плануваните инвестиции!

Коментар

• Първоначално изпратено от kony Разгледай мнение
                              До кога смяташ да ги стискаш, т.е.докато дивидента не спадне ли?
                              На теория ако е добре управлявано дружество и е в борсовите индекси това не би трябвало да се случва виж големите американски компании те основно обясняват само колко дивидент на акция отпускат за годината и това е много следен показател има компании който почти винаги дават дивиденти.

Естественно тук има факта че живеем в България а и на колко трябва да спадне дивидента за да продадеш ?
                              http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• До кога смяташ да ги стискаш, т.е.докато дивидента не спадне ли?

Коментар

Working...
                                X