Първоначално изпратено от Императорът
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дивиденти от акции
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениеhttp://blog.elana.net/wp-content/upl...oo_2579109.jpg
над 5% очаквам булгартабак, дружба стъкларски заводи, проучване и добив на нефт и газ, софарма имоти, софия комерс. може би също адванс, булленд и златен лев ако продадат някои активи. спиди, трейдинга и унипак биха минали 5%, но се съмнявам да снесат дивидентМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение10ст дивидент при атера- много смело!destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениеhttp://blog.elana.net/wp-content/upl...oo_2579109.jpg
над 5% очаквам булгартабак, дружба стъкларски заводи, проучване и добив на нефт и газ, софарма имоти, софия комерс. може би също адванс, булленд и златен лев ако продадат някои активи. спиди, трейдинга и унипак биха минали 5%, но се съмнявам да снесат дивидент
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеБих се радвал ако някой посочи акциитте които се очертават да дат над 5% догодина, особенно ако пропускам някоя.
над 5% очаквам булгартабак, дружба стъкларски заводи, проучване и добив на нефт и газ, софарма имоти, софия комерс. може би също адванс, булленд и златен лев ако продадат някои активи. спиди, трейдинга и унипак биха минали 5%, но се съмнявам да снесат дивидентdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеСладка работа е дивидента и рентата/наем също !!!
Примерто, за да живуркаш ти трябват едни 25 хилки на година.
За да е по-стабилна работата приемаме, че доходността от дивидент/рента/наем е 3%.
Така необходимия минимум капитал е 833 000 лева.
Това обаче не е добре - няма да можеш да реинвестираш нищо.
Или повечко капитал трябва или по-добра доходност.
Примерно 1 мил имаш на 4% - ще реинвестираш 15 хилки на година.
Е те това е сметката - груба и бърза.
Коментар
-
Сладка работа е дивидента и рентата/наем също !!!
Примерто, за да живуркаш ти трябват едни 25 хилки на година.
За да е по-стабилна работата приемаме, че доходността от дивидент/рента/наем е 3%.
Така необходимия минимум капитал е 833 000 лева.
Това обаче не е добре - няма да можеш да реинвестираш нищо.
Или повечко капитал трябва или по-добра доходност.
Примерно 1 мил имаш на 4% - ще реинвестираш 15 хилки на година.
Е те това е сметката - груба и бърза.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеНе съм много съгласен с написаното.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеда ве как можах да забравя поглъщащия гръцки застрахователи с 1млрд наш холдинг оценен на 60ст хартията!Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеидва глад за дивиденти май?
- за догодина като добри кучета виждам МСХ и ХЕС за съжаление без голям шанс за капиталова е и майка им разбира се
- от "нашата" група СФИ и СФТРД са сигурни с доста приличен дивидент и възможност за лека капиталова(като оценявам резултатите), виж майка им - мениджмънта ще прецени каква е хавата
- адсицовете отново СФИ, БРЕФ и АТЕРА(доста по-слабо от досега), ЛАНД отдавна не ги следя;
- Спидито сигурно ще даде в зависимост от развитието в румънско
- привилегиите увяхват
- Монбат - дава малко
- Трейса - е скромен
- Албенката май ще пропусне, а АИХ вече оценявам като супер разфокусиран и безмислен холдинг, дори и да даде...... хайде да не го охарактеризирам, че някой може да припали
- Елана(лихварската) не виждам там как мислят да я развиват като раздават 90% от печалбата, ама....
- и другото май неликвидни останаха или пропускам нещо?
е знам и кои няма да дадат - ПИБ, ЦКБ, Зърнени, ИХБ, ХИКА, Доверие ОХ, Синергон, Евроинс, Праймпропърти, Варна холдинг, Енергони, Агрия(може би), Биовет, Билборд, БФБ, Спарки, и така все отличници ракети!
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеБих се радвал ако някой посочи акциитте които се очертават да дат над 5% догодина, особенно ако пропускам някоя.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеБуллендченцето мисля ти пропускаш несправедливо: аз мисля, че по едни 5-6 стинки може да дава, при тая цена на акция това е съвсем сгодно, а Газчицата тоже не за подценяване.
Но иначе ти - прав - иде дивидентска суша - донякъде затуй аз: насочвам навън.
Булленд вече не е онзи ЛАНД, който харесвах.... сега е един вързоп пълен с автосалони на Еврохолд.
Да дивидентите ще са кът и си мисля, че сега който уцели компания която ще даде добър % дивидент, ще направи и капиталова, след като догодина всички се насочат към нея.
От както съм на БФБ, Софарма все ппо 7ст е давала, дали пък чичо Оги нема да реши некоя година напред(при толкова обратно изкупени акции) да отдели 10-15ст? То зависи и от многото кредити, де. По добре май тях да погасяват, защото лихвите няма все да се пързалят по дъното!
Коментар
Коментар