IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нов данък - облагане на печалбата от борсата

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от gunnar Разгледай мнение
    Ако този данък стане факт, ще видим грозни гледки в последните месеци на годината. Все пак се надявам да не се стигне до приемането на такъв данък.
    Е, ако ще има грозни гледки - да го въвеждат!

    Коментар


    • Ако този данък стане факт, ще видим грозни гледки в последните месеци на годината. Все пак се надявам да не се стигне до приемането на такъв данък.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
        Льольо 31,

        изглежда си на държавна работа, че плещиш такива глупости. Аз примерно внасям по един или друг начин в хазната едно 50К годишно. ДДС, данък, данък дивидент, осигуровки.

        Ако решат да вдигнат данъците и да се окаже, че ще плащам повече % щото съм си скъсал д-то от работа, докато разни тюфлеци си люлят краката по администрацията и реват за адекватни доходи - ами ще изсивея и ти гарантирам, че няма да съм само аз така.

        и не си мисли, че не може...ако човек е мотивиран да се прави на гявол винаги може да мине в сивата страна на бизнеса.

        колкото повече вдигат данъците толкова по-малка събираемост ще имат.

        интересно каква песен ще запее кратуна като тебе ако титана на мисълта бб реши, че за отдаден кв под наем в софия се дължи 0.5лв данък месечно или 1лв направо, щото имотите са подценени.

        сега си се наперил, но не може да мислиш по-далеч от края на масата
        извинявай, че така остро ти влизам, но от такова мислене БГ сме на хала да ни управляват мутри,физкултурници и любовници на червени 'бизнесмени'

        лека

        Той е бил на държавна работа в милицията.Осигуровки никога не е плащал.Сега е пенсионер с кредит.Има една наследствена селска къща един орташки апартамент в София и се изживява като наемодател.Затова с охота налага данъци които разбира се не се вземат от него.Слага данък спестявания прогресивен данък на заплатите данъци на борсата земята рентите защото не получава доходи от такава дейност.И си мечтае Бойко да му вдигне мизерната пенсийка с 10кинта.Затова и го величае по форумите.Нищо че после иде потопа.Твърди че издържа семейство с 1000кинта в София от което трябва да се приспадне вноската по кредита.На всичкото отгоре цените на НИ падат а наематели нямаааааа.А наоколо лъскави витрини и коли а там богатите с влоговете пазаруват ходят в чужбина децата им учат там.Как този човек да се примири с жалката си участ.Вместо да си даде сметка защо се случва така той беснее и злорадства във форума.Освен да се забавляваме с този човек какво друго да правим.Завалийката на него не му е ясно че пак ще му го сложат като си изтеглим влоговете.Някой ден ще отиде в пощата а там пенсии няма да има и не щото някой моторист ги откраднал.
        Last edited by Бате Пешо; 15.10.2012, 11:23.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          Чакайте малко - туканка всички забравяме нещо съвсем очевидно. Кирливият им закон може да важи само за акции не само шитнати, но и купени едва след приемането му... по простата причина, че никой закон не може да има обратно действие, а ако гномът се опита да измисли нещо друго, ще сезираме Конституционният съд и ще му разпорим г.зът.

          Ландлордов - може и да е така, но швеците си нямат 1 000 000 мангали, нали? Как го виждаш това - аз да изкарам 1 Б и да дам 700 кинта на Хъхрю, за да порка ракия по цял ден?Тимберицата като иска да прави "социална държава" да я прави с парите на к.рвата си, не с нашите - защото нашите са изкарани с труд.

          Впрочем точно Швеция е много показателен пример - тая държава в продължение на над десетилетие е била неизменно №1 в светът по растеж на БВП... до моментът, в който са решили да изоставят свободният капитализъм в полза са "социалната държава" - с подоходни данъци и безкрайно дундуркане на "социално слабите"... а резултатът е, че сега са затънали в дългове. И няма как да е иначе, след масираната данъчна емиграция на богати швеци - които се изнасят данъчно за местенца, дето не им дерат кожата, но физически си живеят в Швеция и ползват социалните екстри.... ама да обясняваш тия неща на картофоглавият, няма да те разбере, щото няма нужният интелектуален потенциал за това.


          Да останеш без краченце не е хубаво, ама за това си има човекозастраховки. Но аз ти гарантирам, че дори да останеш без две краченца, пак здравият и прав мангал ще е с предимство пред тебе и държавата ще му помага повече - просто така, защото гласува слещу две кебапчета, а и защото може да писне, че го дискриминират, ако го пратят да копа.
          Мите осъзнай се бе.Като каза Конституциония съд че парите от пенсионните фондове незаконно са отнети в полза на НОИ някой да ги върна??Кой го ебава Конституционния съд за нещо?Той май и за Козлодуй нещо беше казал ........

          Коментар


          • http://www.investor.bg/analizi/361/a...-pazar,141410/

            Ами да, точно така си е.

            Баси, туй диване Дянков ще да излезе най голямата мецана за БФБ-то

            Начи събирам кеш за 2013 и ще се жертвам за общото благо.
            Купувам всякакви адсиц на ниски нива за да не плащате данъци

            Пак ще ги заобикаляме някак си.
            Май са забравили разказа за Андрешко кухите ни политици.

            Импе, приготвяй 2-3 кила жабоци, имам насреща за бартер атерки и ФПП-та.
            Паля BBQ-то, правя греяната ракия и те чакам на гости.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Зайо Байо Разгледай мнение
              Ъъъъ, искаш да кажеш че се трепеш за 1000 лв. на месец, с тия там 7 ли бяха, имота!?!
              Мина ми желанието да бъда лендлорд!
              Ми те повече от половината са празни в момента бе байозайовото. Не ги отдавам под определен ценови праг. Нарочно!

              Коментар


              • Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                И всичко това за има-няма 1Б месечно!
                Ъъъъ, искаш да кажеш че се трепеш за 1000 лв. на месец, с тия там 7 ли бяха, имота!?!
                Мина ми желанието да бъда лендлорд!

                Коментар


                • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                  г-н чиновник (така по-добре ли е?)

                  не забравяй, че заплатата ти я плащам аз и останлите пичове тука дето се ръбим в частния бизнес.
                  Ха, я го виж ти нахалника! Аз не се ли гърбя в частния бизнес?
                  За теб управление на имоти не е бизнес така ли? Непрекъснати ремонти по течащи кранове, смяна на кенефни чинии и бушони, както и всякакви ремонти и преустройства по ВИК и ел. инсталациите, смяна на мебели освежаващи ремонти на помещения, смяна на настилки, непрекъснато дебнене на наемателите като империалист от юридическо изпипване на договорите до контактите с ЧСИ, общински служби, комисии от етажна собственост с цел да не вляза в хипотеза на самоуправство или обсебване на чужди движими или недвжижими вещи, ТИ ТОВА НЕ ГО ЛИ СМЯТАШ ЗА БИЗНЕС?
                  И всичко това за има-няма 1Б месечно!
                  Я ми кажи ти с какъв точно бизнес се занимаваш, слушам внимателно как се ръбиш. Или и ти като оня мой споминал се комшия дето ходеше с костюм вратовръзка и празен куфар...........
                  Ако не ми отговориш в срок, ще означава, че си просто един дребен крадец на ДДС.
                  Last edited by LANDLORD 31; 15.10.2012, 09:12.

                  Коментар


                  • Съвсем ще съсипят "развитата" търговия на БФБ

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
                      Абе човек Мутрафона тия 9 милиона няма да ги вземе като заплата ,че да му се облагат "неплоско".Съвземете се малко отнасят го винаги бедните .Това че вземаш 2-3 000 заплатка не те числи към богатите ,а си само малко по-високо платен работник .А за данъците от капиталова печалба , ще ви направи малко по-дългосрочни инвеститори -Няма продажба -няма печалба -не плащаш данък
                      Тогава като купуваш боклук с цел да спечелиш 2-3 ст. ще се се замислиш дали да рискуваш ...
                      Запомни си добре думите, защото догодина по това време ще трябва да нарамиш пушката и да си в гората!
                      Плоският данък е не просто несоциален, той е антисоциален! Не може някой мутрафон приватизирал предприятие преди 10-15 години под масата, сега да плаща данък 10% върху печалба 10 милиона, да гърби хората като ги води на минимална работна заплата. Е какво е това 1млн данък и 9 милиона за дерибея. Трябва да е минимум 50% за подобен праг на печалба. Пак му остават едни 5 милиона, които са твърде много за лични нужди. Плоският данък е едно недоразумение, което наистина мръсните комуняги въведоха. Единствената социалистическа партия в света въвела крайно дясна мярка. Иде и края със следващото коалиционно правителство. Гаранция![/QUOTE][/QUOTE]

                      Колега,
                      Много глупости си изписал тук - личи си че не си в реалния бизнес.
                      Трябва да гледаш общата картинка. При плоския данък само на пръв поглед собствениците на фирми са "облагодетелствани" с 10% данък печалба, и 10% върху доходите. Пропускаш обаче, че разходът за 10% ДОД на работниците влиза в цената на труда и се поема от фирмата, т.е. плаща се пак от собственика.

                      При прогресивен данък и необлагаем минимум, най вероятно ще падне размерът на плащания ДОД от работниците във фирмата. Това е добре за бизнеса, защото разходите за труд по-ниски. Ако пък скалата за облаганена доходите е стане стръмна, например данъкът достига 20-30-35%, то предприемачът няма проблем да си получава доходите от дивиденти - които са с 15% облагане, или да си регистрира фирмата в Кипър, Македония и т.н.
                      При прогресивното облагане дръвцето ще го гризне средната класа - високо платените квалифицирани работници, служители, държавни служители и мениджъри. А лумпените, мързеливите и неквалифицираните, които и сега източват социалните фондове няма да внасят почти нищо - т.е. никакъв принос и отговорност за държавата и себе си.Не вярвам, че точно това искаш.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                        Льольо 31,

                        изглежда си на държавна работа, че плещиш такива глупости. Аз примерно внасям по един или друг начин в хазната едно 50К годишно. ДДС, данък, данък дивидент, осигуровки.

                        Ако решат да вдигнат данъците и да се окаже, че ще плащам повече % щото съм си скъсал д-то от работа, докато разни тюфлеци си люлят краката по администрацията и реват за адекватни доходи - ами ще изсивея и ти гарантирам, че няма да съм само аз така.

                        и не си мисли, че не може...ако човек е мотивиран да се прави на гявол винаги може да мине в сивата страна на бизнеса.

                        колкото повече вдигат данъците толкова по-малка събираемост ще имат.

                        интересно каква песен ще запее кратуна като тебе ако титана на мисълта бб реши, че за отдаден кв под наем в софия се дължи 0.5лв данък месечно или 1лв направо, щото имотите са подценени.

                        сега си се наперил, но не може да мислиш по-далеч от края на масата
                        извинявай, че така остро ти влизам, но от такова мислене БГ сме на хала да ни управляват мутри,физкултурници и любовници на червени 'бизнесмени'

                        лека
                        ___++++++++++++++++++++++++++++

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                          г-н чиновник (така по-добре ли е?)

                          не забравяй, че заплатата ти я плащам аз и останлите пичове тука дето се ръбим в частния бизнес. държава реално не получава доходи от държавните добре управлявани фирми та кой я носи на гръб?

                          не ме е яд за панелката в бъкстон. ако сега можеш да продадеш панел там за 930 ЕУР кв ми се обади..може и да се ядосам.Ап си имам, но не мисля да те каня. Писал съм ти друг път, че го довършвам без да бързам, защото и сега ми е ок нищо, че плащам наем докато стане новия. живот и здрав след нова година се пренасям.

                          та така
                          ако продължаваш да ме ядосваш ще те глобя 1000лв .. просто ще ги скатая не ме питай как няма да кажа.
                          Ххахаххахахаххахахахаххаххахахаххахахахахахаххахах ахахахаххахахахахаххахахахахаххахахахахаххахахахах аххахаххахахахаххахх
                          ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО МЕ БОЛИ ФАРА ЗА ТВОИТЕ *ИЛЯДО ЛЕВА ДРЕБЕН ЧОРБАДЖИ??!? Мизеребле, ако знаеш как е учител на френски, така да се обръщаш към мене! Яд те е защото знаеш, че като се нанесеш в новото, там ще получиш такъв потрес, че живота ти ще се скъси с едно 10 години. Е, то един живот де, но все пак....
                          Панелката в Бъкстон ти е била най-великото притежание, което си загубил поради глупост /според теб креативност/. Знам и как се ръбите в частния бизнес- купупате стоки от лидъл и ги препродавате при вас.
                          Леко само да не се изпуснеш в гащите твърдейки, че има нормален бизнес в БГ, че ще се спукам от смях!

                          Коментар


                          • А дали ще прецака Цветелина, не вервам.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                              НЕ можеш да ми влизаш с лольо и да ми пожелаваш лека! Ти си такъв невероятен бастун, че просто нямам изразни средства аз повествователя за да те АНАЛизирам добре. Ти ми приличаш на един квартален пияница дето ходеше с костюм, вратовръзка и празен куфар и парадираше с познаства с величия. Същия си. Един гол г.з, който си е продал единственото читова нещо притежавал през живота- панелката и още го е яд от тази продажба е лесно да почне да обижда по-далновидни от него личности. Ти ако не беше толкова изпуснат и да направиш фирма в БГ -малка разбира се, щото всичко над 10% като налог те ужасява и тебе подобните, нямаше да сме на този хал. Ако аз бях на мястото на ББ щях да соча ежедневно точно такива плужеци като теб /извинявай, че брутално ти го набутах/ Много е наивен наистина ББ, ако аз бях на негово място щях да оправя държавата за половин година , държавната собственост щеше да се увеличи с 90% и после прозрачно да се препродаде на истински предприемчиви хора за тройна пара. Хем щеше да има двойни и тройни заплати за лекари, учители и полицаи. А такива боклуци от форумите нямаше да могат да пишат поради простата причина, че нямаше да могат да си позволят и месечната такса по ньета!

                              Лека и доходна с новите данъци!
                              г-н чиновник (така по-добре ли е?)

                              не забравяй, че заплатата ти я плащам аз и останлите пичове тука дето се ръбим в частния бизнес. държава реално не получава доходи от държавните добре управлявани фирми та кой я носи на гръб?

                              не ме е яд за панелката в бъкстон. ако сега можеш да продадеш панел там за 930 ЕУР кв ми се обади..може и да се ядосам.Ап си имам, но не мисля да те каня. Писал съм ти друг път, че го довършвам без да бързам, защото и сега ми е ок нищо, че плащам наем докато стане новия. живот и здрав след нова година се пренасям.

                              та така
                              ако продължаваш да ме ядосваш ще те глобя 1000лв .. просто ще ги скатая не ме питай как няма да кажа.


                              ПП равновесие е прав, защото реално в момента едни от активните 'играчи' на БФБ са няколко мастити бизнесмени дето бойко им козирува, но не си признава публично.
                              Last edited by bertram; 14.10.2012, 22:06.
                              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                              Коментар


                              • Тва с капиталовата пачелба е само въздух под налягъне. На никой финансов мистиър не му липсват няколкото десетки хиляди лева дето ще събере от спекуланти. За сметка на това всичките собственици на големи компании ще се погрижат подобно нещо да не мине. Защото ще им се наложи да плащат милиони. Пък все пак те поддържат всички партии.

                                Коментар

                                Working...
                                X