IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Енерго-Про Продажби АД (4ES)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Проблемът бе, че при мен в аукциона визуализираше само и единствено излишък купува от порядъка на 5-6 хиляди броя. Нито цена на отсичане, нито обем. Иди реши дали да продаваш и на колко, след като не виждаш развоя на събитията. Да, ясно каква е идеята на аукциона, но все пак трябва да се вижда цената и обема...Аз цени от 102-150 хич пък не съм видял, не отричам че е имало подобно нещо. Голям проблем, че поне един скрийншот не направих точно тогава, пост фактум записах цялата ситуация, ама кел файда като не се вижда състоянието на аукциона.
    Сутринта говорих с брокера, от миналия четвъртък май са надграждали БФБ Ксетрата. Уж са уточнили какво трябва да се пипа, но в крайна сметка се получи тоя бъг. Или всички други са подложили до 24 лв. или има и други, които обаче не са били в момента пред платформата. В крайна сметка обаче дали е проблема в БФБ или в ИП, както и брокера се съгласи - не ме топли, особено като има нереализирани 50 %. Преди това пък беше куцата визуализация на 0 бр. по 1 000 лв. примерно ЧЕЗ и обща стойност 15 лв...Това на фона на случилото се как да е, особено че в сайтове ще го преглеждаш движението, но при положение че аукциона няма къде да се следи е някакъв шок и ужас и нереализирана прилична сума. Друго е и споменатото макс. 20.85, последна 24.001. Дотолкова заблуждаващо, че сутринта ме пита брокера, ама имало е сделки на 24 ли...В крайна сметка чакайки какво ще реши ИП по казуса изпуснах поне 10 % на Мрежите, с макар и дребен обем щеше да има добра сума. И пак вече хипотетичен нереализиран резултат. Та си чакам, ама незнам дали няма да се изчака чакането...еле че е за стойност на сделка далеч от мащабна такава.

Коментар

• Казвайте за кои платформи става дума, че така се води разговор, а от страни не може да се разбере за какво всъщност говорите, нали въпросът е да си бъдем полезни. Аз съм на Карол Брокер и мисля че не съм имал проблем, освен ако нещо ми е убегнало.

Коментар

• Това излезе на сайта на борсата оня ден, предполагам затова и платформите се пообъркаха

Във връзка с констатирана при Xetra версия 13.0 липса на визуална функционалност при промяна на най-добри оферти купува / продава, както и на последна цена, БФБ-София уведомява, че са налични файлове с коригирано съдържание (hotfix update) на страницата на Борсата: http://www.bse-sofia.bg/download/BSE...x_20121126.zip

Ръководството за инсталиране е налично на:
        http://www.bse-sofia.bg/download/BSE...x_20121126.pdf

За повече информация можете да се обръщате към дирекция “Информационни технологии” на тел. 02/4001 158, 02/4001 451 или към дирекция “Търговия, емитенти и членство” на тел. 02/ 937 09 42 или 02/937 09 33.

Коментар

• И при мен се получи подобно,

Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
          Определено ставаме поне трима с проблем с платформата, засега само аз го изядох на аукциона.
          Да не качвам скрийншот за макс. цена 20.85 май, посл. сделка - 24.001...
          Пълен гювеч...само че тюрлю!
          Когато въведоха поръчката на 24,001 се получи за пореден път този ден VOLA Trade. После всичко по позицията изчезна при мен за повече от 1 мин. В последствие ми се появиха цени от 102 лв. купува -150 продава. След около 2 мин. всичко се нормализира.

СМятам, че може да има проблем между Xetra и платформите ни ...

А иначе при прекъсването за нестабилност -> аукцион идеята е да не можеш да влияеш в този момент ... Но би трябвало да се виждат данните.

Поздрави!

Коментар

• Борсов код Емитент Обем (лотове) Цена Оборот (лв.)
            4ES Енерго-Про Продажби АД-Варна 7 802 24.001 187 255.802
            4ES Енерго-Про Продажби АД-Варна 7 803 24.001 187 279.803

Коментар

• Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнение
              не съм съгласен че начина на определянето на търговата цена на мрежите и продажбите ще се различава много, ако мажо поиска отписване едновременно или първо на продажбите...

това, което казваш е така, в случай че първо се отписват мрежите
              Аз нищо не казвам за начина на определяне на цената.. те могат да си я нагласят както искат, въпроса е КФН да я пусне

Колкото повече, толкова по-добре
              Успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                Ааа, не става така моме. Първо да плюеш и да се заяждаш, а после безплатни жокери да просиш. ОбъркАла си рейса!

видяла си 20-30% от картинката и си вадиш крайни изводи... щом те кефи...
                плувай както си знаеш
                Пиле шарено ,
                що така неискаш да го пуснеш ,не е за показване ли или няма достатъчно шарани да купуват там...
                Не се притеснявай на 6 декември е Никулден....
                А както винаги не си разбрал основното ,на такива като теб догодина ще е най "успешната" година ,защото ликвидноста ще е нула плюс избори.......
                Поздрави!
                П.П. Гадно е да паднеш отвисоко ,не е като да си на върха вечно и и да пееш колко съм велик.... да знаИш ....

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
                  При мрежите според мен играта е друга. Мажо не му трябват проценти, съответно може да си трае и само КФН да му потвърдят цената на търговото... както се спазарят... спекуланти вдигат сега цената, след като гледат какво стана с Продажбите и някои излязоха от там..
                  не съм съгласен че начина на определянето на търговата цена на мрежите и продажбите ще се различава много, ако мажо поиска отписване едновременно или първо на продажбите...

това, което казваш е така, в случай че първо се отписват мрежите

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
                    При мрежите според мен играта е друга. Мажо не му трябват проценти, съответно може да си трае и само КФН да му потвърдят цената на търговото... както се спазарят... спекуланти вдигат сега цената, след като гледат какво стана с Продажбите и някои излязоха от там..
                    Декс, аз като гледам развитието и при двете, ми се струва че скоро ще стават ясни нещата Но няма съмнение според мен че Енерго про няма намерение да се развива като публично дружество в България, това още на аукционите стана ясно.
                    Радващо е че на пазара се правят пари и освен че стари участници ще бъдат с кеш и нови хора може отново да погледнат към пазара.

Успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                      При Енерго Про Продажби им е по-трудно да съберат нужните проценти, но фундамента при Мрежите е далеч по-стабилен и нормално и там потръгнаха нещата. И без това сме далеко от справедливи стойности по моите оценки, поне за мрежите

Коментар

• И тук дядо поп ще яде баница

Коментар

• При Енерго Про Продажби им е по-трудно да съберат нужните проценти, но фундамента при Мрежите е далеч по-стабилен и нормално и там потръгнаха нещата. И без това сме далеко от справедливи стойности по моите оценки, поне за мрежите

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                            Батя,
                            ... пусни поргфеила ти и да видим какви ги вършиш...
                            Ааа, не става така моме. Първо да плюеш и да се заяждаш, а после безплатни жокери да просиш. ОбъркАла си рейса!

Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                            ... Продаде Продажбите на 16 и влезе в Зърнени и сие ,после с последните си левове в Евроинс , после в Чез,после излезе ,сега си продал Продажби и пак в Чез.....
                            видяла си 20-30% от картинката и си вадиш крайни изводи... щом те кефи...
                            плувай както си знаеш

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                              Викаш да се правя на шматка и да си кютам.
                              А теб защо те дразни ако някой успее?!
                              Аз го пиша не за да дразня или да се изтъквам, а за да насърча и други да го правят. Да се върнат на БФБ и да стане пак пазар малко от малко.

Виж, има лесно. Горе в "контолен панел" има функция за игнор на потребител. Слагаш ме в списъка и си готов... да не ти бода в очите повече
                              Батя,
                              Ама не се прави на шматка а пусни поргфеила ти и да видим какви ги вършиш...
                              Аз съм пуснал портфеил и ми намират кусури а ти де си на гребена на вълната...
                              Когаго се приватизираше Енерго Про ни омайваше за Мрежи , Продаде Продажбите на 16 и влезе в Зърнени и сие ,после с последните си левове в Евроинс , после в Чез,после излезе ,сега си продал Продажби и пак в Чез....и то за 10 дни....
                              То ясно купуваш и продаваш и целта ти е калабалък да ти купуват ,но моето мпение е че след февруари до септември 2013 г. ще настане мор на БФБ и всичко читаво с над 10 К трябва да се изтегли на чуждите маркети....

Коментар

• Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнение
                                Жека предполагам че сме клиенти на един и същи ИП, даже в момента си гледам историческите данни
                                Дата Първа сделка Макс. цена Мин. цена Посл. сделка Обем
                                2012-11-28 16,200 20,850 16,200 20,850 17612

ще питам
                                Определено ставаме поне трима с проблем с платформата, засега само аз го изядох на аукциона.
                                Да не качвам скрийншот за макс. цена 20.85 май, посл. сделка - 24.001...
                                Пълен гювеч...само че тюрлю!

Коментар

Working...
                                X