IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Енерго-Про Продажби АД (4ES)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
    Колеги парите от търговото влезнаха ли ви по сметките ? Моите се появиха по обяд.
    Ти ли купуваш хим-а

Шегата настрана, при карол влязоха, при бенч не

Коментар

• Колеги парите от търговото влезнаха ли ви по сметките ? Моите се появиха по обяд.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
        Печалбата'' на универсалните пенсионни фондове за 12-годишен период на съществуване e мизерните 1.46% при цялото им ''професионално'' управление от ''експерти''. Ако сме имали 100 лева вътре, за 12 години са станали 101.46 лв. и горките бъдещи пенсионери са яко с двата крака на загуба.
        Тези глупости стига сте ги повтаряли, че почват да се набиват в главите на хората и да си мислят че е истина. Стига с тази реална доходност. Като си сложил 100 лв далеч нямаш 101 лв, доходността им си беше около 6% годишно НОМИНАЛНО, както хората си го разбират и си го сравняват и с депозити и с други свои вложения. Много грозно манипулиране на хората е това с инфлацията! Питай някой колко взема от банката и виж дали си вади инфлацията човека от %-а който дава ...

Коментар

• Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение
          От друга страна ако вземем Енерго-Про мрежи нещата мисля стоят по по-различен начин. Там Енерго-Про Варна още от приватизацията държи малко над 94%, и акционерите там нямат голям избор дали да приемат или не, тъй като търгово при преминаване на 90% и риска от евентуално последващо отписване от публичния регистър при КФН, не оставя голямо пространство пред мениджърите на Пенсионните фондове, акционери в Енерго-Про мрежи.
          За мрежите си прав, но с продажбите, не можаха да ми дадат логично обяснение защо са продали акциите си днес. В един от другите офиси (в централния даваше свободно, но после затваряха телефона) вдигна някаква буля и много се вбеси на въпросите ми. Отговорите били ''търговска тайна'' или нещо такова бе първоначалния и коментар.
          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от dolce Разгледай мнение
            Абе ти явно не живееш в България,от къде знаеш че не са на печалба?
            Имат ''печалба'', но ще се наложи да я обясняват в подходящия момент.

Печалбата'' на универсалните пенсионни фондове за 12-годишен период на съществуване e мизерните 1.46% при цялото им ''професионално'' управление от ''експерти''. Ако сме имали 100 лева вътре, за 12 години са станали 101.46 лв. и горките бъдещи пенсионери са яко с двата крака на загуба.

Тя и КТБ беше на ''печалба'', но даде фира! С фондовете ще почакаме, ще видим!

Между 200 000 и 250 000 души или 7% от работещите възнамеряват да премесят парите си за втора пенсия в резултат на дебатите около спорните промени във втория стълб, приети в края на миналата година от мнозинството на ГЕРБ. Четири процента от тях са готови да прехвърлят парите си в друг частен фонд, а три процента - в държавното осигуряване. Това сочат данните от национално представително проучване на "Алфа рисърч", извършено между 15 и 23 януари. Убедени, че ще останат в досегашния си частен пенсионен фонд са 53%. Малко над една трета са колебаещите се или незаинтересованите как точно да постъпят. http://www.mediapool.bg/nad-200-000-...ews229942.html
            Last edited by Jay Gould; 01.06.2015, 20:51.
            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Факт е, че са продали акциите си без печалба, а това може да се използва против всички фондове като цяло. В случая, честно ми е от единия крачол в другия за фондовете и вече с чиста съвест бих помагал да ги хвърлят на лъвовете. Те имат активи за милиарди. Дори 30 % от хората да си изтеглят парите за да ги прехвърлят в НОИ в следващите месеци и няколко години (това няма да стане веднага, но ще стане), това ще е загуба за фондовете от милиарди лева. Вместо да вземат една много висока печалба от Съгласие са продали акциите си без... А другите фондове бяха достатъчно тъпи да не им окажат натиск да не го правят, защото сега ще го отнасят всички и то не само за тази сделка. Задаваме въпроса "защо" и ги оставяме на хиените и лъвовете, а те нека обясняват имат или нямат сестра. Бяха предупредени да внимават тия месеци, защото са в очите на обществения интерес и някой хора само чакат да им плячкосат парите, а от населението им нямат грам доверие. Въпреки това, те продадоха евтино вместо да искат да приберат печалба.

Някой да ги е карал да продават акции без печалба? Ми нека мрат тогава!
              Абе ти явно не живееш в България,от къде знаеш че не са на печалба?

Коментар

Факт е, че са продали акциите си без печалба, а това може да се използва против всички фондове като цяло. В случая, честно ми е от единия крачол в другия за фондовете и вече с чиста съвест бих помагал да ги хвърлят на лъвовете. Те имат активи за милиарди. Дори 30 % от хората да си изтеглят парите за да ги прехвърлят в НОИ в следващите месеци и няколко години (това няма да стане веднага, но ще стане), това ще е загуба за фондовете от милиарди лева. Вместо да вземат една много висока печалба от Съгласие са продали акциите си без... А другите фондове бяха достатъчно тъпи да не им окажат натиск да не го правят, защото сега ще го отнасят всички и то не само за тази сделка. Задаваме въпроса "защо" и ги оставяме на хиените и лъвовете, а те нека обясняват имат или нямат сестра. Бяха предупредени да внимават тия месеци, защото са в очите на обществения интерес и някой хора само чакат да им плячкосат парите, а от населението им нямат грам доверие. Въпреки това, те продадоха евтино вместо да искат да приберат печалба.

Аргументът, че са продали без печалба е глупав, а освен това е неверен, защото печалба имат. Проблемът е, че са продали нещо на цена, а нещото струва като минимум два пъти повече.

Коментар

....

Last edited by Jay Gould; 01.06.2015, 16:43.

Коментар

След тази сделка ни най-малко не съм радател и смятам да информирам колкото се може по-широка общественост, ползвайки всички възможни средства, за това което е истина - Парите в пенсионните фондове са много по-зле защитени дори от тези в НОИ и не носят абсолютно никакъв доход на хората.

Както казах, в най-лошия случай някой от нас няма да вземат една добра печалба, но за тях най-лошото тепърва предстои когато хората започнат да теглят милиони от всички фондове за да ги прехвърлят в НОИ.
                    Не е точно така, както го представяшл В случая с Енерго-Про продажби УПФ и ДПФ Съгласие решиха да действат в полза на Енерго-Про Варна за сметка на осигураните и да осигури на Енерго-Про Варна да си закупи останалите 10% извън тях на смешна цена!
                    От друга страна ако вземем Енерго-Про мрежи нещата мисля стоят по по-различен начин. Там Енерго-Про Варна още от приватизацията държи малко над 94%, и акционерите там нямат голям избор дали да приемат или не, тъй като търгово при преминаване на 90% и риска от евентуално последващо отписване от публичния регистър при КФН, не оставя голямо пространство пред мениджърите на Пенсионните фондове, акционери в Енерго-Про мрежи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнение
                      +1
                      Подобни действия освен, че ощетяват хората с партиди, директно подливат вода на втория и третия стълб?!
                      Това е нон сенс, ПОД да работи срещу себе си, осигурените хора и бранша?!
                      За мен единственото решение е проверки до дупка!
                      P.S. Радетел съм на сегашния пенсионен модел /солидарно капиталов/, но при спазване буквата на закона!
                      След тази сделка ни най-малко не съм радател и смятам да информирам колкото се може по-широка общественост, ползвайки всички възможни средства, за това което е истина - Парите в пенсионните фондове са много по-зле защитени дори от тези в НОИ и не носят абсолютно никакъв доход на хората.

Както казах, в най-лошия случай някой от нас няма да вземат една добра печалба, но за тях най-лошото тепърва предстои когато хората започнат да теглят милиони от всички фондове за да ги прехвърлят в НОИ.

Коментар

От пенсионен фонд Съгласие нещо ги е страх да ми вдигнат телефона! Вероятно ги е страх какво смятам да ги питам! Обаче, отказа от коментар също е вид коментар
                        +1

Подобни действия освен, че ощетяват хората с партиди, директно подливат вода на втория и третия стълб?!
                        Това е нон сенс, ПОД да работи срещу себе си, осигурените хора и бранша?!

За мен единственото решение е проверки до дупка!

P.S. Радетел съм на сегашния пенсионен модел /солидарно капиталов/, но при спазване буквата на закона!

Коментар

• От пенсионен фонд Съгласие нещо ги е страх да ми вдигнат телефона! Вероятно ги е страх какво смятам да ги питам! Обаче, отказа от коментар също е вид коментар

Коментар

• УПФ Съгласие са приели с остатъка от книжата си 16 045 бр.

Коментар

• Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнение
                              Мисля, че те бяха последните ... герой?!
                              И аз така мисля!
                              Междувременно след поредните сделки на ОТС сегмента, приелите търговото вече са 8.31% от капитала, с което Енерго-Про Варна държи 98.75%!

Коментар

Пенсионните тук освен Съгласие други има ли?
                                Основен движещ фактор, изключвайки Съгласие, е риска дружеството да бъде отписано след ОСА, и фондовете да останат с акции на непублично дружество, без ликвидност и прозрачност и мажоритар държащ над 90%.
                                Мисля, че те бяха последните ... герой?!

Коментар

Working...
                                X