Първоначално изпратено от BSEtrader
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Енерго-Про Продажби АД (4ES)
Collapse
X
-
както се казва ще поживеем и ще видим. Дано на борсата имаме повече ютилити компании като тази, да има къде да инвестираме, но регулацията прави бизнеса непредвидим. Да не стане само да ги карат да трупат загуби и хоп VTB и мустака да им станат собственици след някое друго тримесечие/ година, но на ниска цена
Коментар
-
тази печалба не може да се повтори, това е ясно, по-важно е колко ще е нормалната годишна печалба занапред, а най-вече за мен цената на акцията зависи от това, кога на мажо ще му писне да се разправя с миноритари на общите събрания. акцията и сега е достатъчно далеч от реалната си стойност, затова не мисля скоро да продавам, а тези които нямат много ясно, че ще търсят оправдание защо нямат
Коментар
-
Тренчев, цените на различните ЕРП са различни, ако погледнеш ще ти направи впечатление. Промените в цените също са различни. Технологичните загуби дето им признават от тази година също за различни, лятото ги смъкнаха на Чез и ЕВН на 10%, на Енерго про на 11%. Така че не си мисли че всичко им е еднакво на 3те ЕРП. Енерго про продажби бяха на ръба на фалит в края на лятото и явно от ДКЕВР са благоволили да им дадат парите дето трябваше така или иначе да им върнат.
Коментар
-
Според мен когато излезе отчета пазара се раздели на две групи. Едните считаха, че печалбата е еднократен ефект и продадоха. Другите са убедени, че тя ще се повтори. Акциите на първите свършиха а има много пари, които са склонни да пемат малък риск предвид големия потенциал в случай, че ефекта не е еднократен. Според мен е вероятно печалбата да е в следствие на частичната либерализацияна пазара след септември месец, но не съм сигурен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеА бе хора, четете, мислете и после пишете. Проверките във всичките ЕРП не са спирали от 1 година, де що имаше държавен орган да влиза и проверява вече е минал, сега почват повторно проверки - политически игрички. А иначе цените се определят само и единствено от ДКЕВР, всичко това е направено и решено от ДКЕВР и в отчета става ясно даже как са ги компансирали за проблемите с ВЕИ-тата от които за малко не фалираха и го коментирахме вече.
Как ви се промиват мозъците от пропагандата колко лоши са ЕРП, страшно си е.
С извинение и с пожелание за успехи!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dr.Tren4eff Разгледай мнениеСъмняваме първото тримесечие да изкарат някаква печалба, по-скоро показаха печалба, която повече не са могли да крият. Нали от ДКЕВР, ДАНС и данъчните започнаха пак да ги гледа под лупа от началото на годината.
http://dnes.dir.bg/news/dans-energiy...opoli-15906326
Проверките започват от понеделник. Под лупа ще бъдат разгледани бизнеса и счетоводните книги на монополистите. Това разкри пред репортери днес енергийният министър Драгомир Стойнев, предаде bTV.
До дни в трите компании ще влязат също екипи на данъчните и на държавната финансова инспекция.
ДКЕВР в понеделник обяви, че започва тримесечен обстоен одит в трите компании доставчици на ток и в "Топлофикация".
Как ви се промиват мозъците от пропагандата колко лоши са ЕРП, страшно си е.
С извинение и с пожелание за успехи!
Коментар
-
Съмняваме първото тримесечие да изкарат някаква печалба, по-скоро показаха печалба, която повече не са могли да крият. Нали от ДКЕВР, ДАНС и данъчните започнаха пак да ги гледа под лупа от началото на годината.
http://dnes.dir.bg/news/dans-energiy...opoli-15906326
Проверките започват от понеделник. Под лупа ще бъдат разгледани бизнеса и счетоводните книги на монополистите. Това разкри пред репортери днес енергийният министър Драгомир Стойнев, предаде bTV.
До дни в трите компании ще влязат също екипи на данъчните и на държавната финансова инспекция.
ДКЕВР в понеделник обяви, че започва тримесечен обстоен одит в трите компании доставчици на ток и в "Топлофикация".
Коментар
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениешегувах се, за мен малки не могат да са, няма как в един ден да са се наговорили толкова малки, а и малките вече напуснаха трибуните и играта остана за големите
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iblis Разгледай мнениеЕ znae6t, не се прави,че не знаеш какво имам предвид
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iblis Разгледай мнениеНе се купува ударно, сделките са през определен интервал. Някой добре се крие или са малки
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеЕдва ли има толкова добре информирани малки
Едва ли някой днес е открил перспектива в тази акция при спокоен пазар. Просто си мисля,че нагласите са за разтеж и всяка покупка увлича. Времето ще покаже .
Коментар
Коментар