IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Енерго-Про Продажби АД (4ES)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Пенсионните фондове и то не само тия ангажирани с компанията, може да отнесат грандиозно дърво и за загубят десетки и стотици милиони, ако продават акции без печалба или със смешна такава, при доста съмнителни сделки. Защото ако те го сторят, но случая се раздуха, а той със сигурност ще стане широко, много широко обществено достояние, то много хора ще изтеглят пенсиите си от там и ще ги прехвърлят в НОИ. И тогава ще го отнесе не само фондът продал без печалба или без достатъчна, ами всички! Защото ще им е трудно да обясняват, че не точно те и че нямат сестра.

И ако заради един-двама корумпирани служители в даден фонд или собственици измамници се случи гаф, цялата им система ще се разклати и с прав. Отделно, че някои политици само това чакат... И тогава дори тичането от телевизия в телевизията, както преди броени седмици, няма да ги спаси със сигурност, а дори да оцелеят, ще загубят страшно много пари!

Та-а, умната! Капка катран, разваля каца с мед... особено ако леко замирише
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
      Никъде по света Комисиите не се явяват, едва ли не като трето лице по сделката. Те само съблюдават за законността.
      Както и да е. Игнорирай казаното от мен и действайте!!!
      Подкрепям напълно всякакви съвместни действия на дребни акционери, колкото и да мисля, че в случая не са правилни!!!
      Сами трудно ще направим нещо - трябва да се ангажират в каузата и пенсионните фондове ,все пак и те ще загубят по 30 -40 % от справедливата цена.
      Ако пък успеят да направят нещо ще е голяма реклама за тях - защитили интересите на своите вложители.
      Може би е вариант и да се обърне внимание на журналистите да раздухат случаите.
      И като последен вариант да се ангажира някой депутат с питане в народното събрание - вървят слухове ,че ще има препродажба на дружествата след евентуално отписване от борсата,което едва ли съвпада с националните интереси.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
        Наивник, и понеже е ниска финансовата култура, ти предопределяш завинаги да сме жертви ли.Тук лошото е, че точно КФН и ИП, вместо да развиват пазара го компрометират.Няма по света добър пазар без защитени миноритарни акционери.
        Никъде по света Комисиите не се явяват, едва ли не като трето лице по сделката. Те само съблюдават за законността.
        Както и да е. Игнорирай казаното от мен и действайте!!!
        Подкрепям напълно всякакви съвместни действия на дребни акционери, колкото и да мисля, че в случая не са правилни!!!

Коментар

• Кой полапва на 22,60? Мерси предварително!

Коментар

• Наивник, и понеже е ниска финансовата култура, ти предопределяш завинаги да сме жертви ли.Тук лошото е, че точно КФН и ИП, вместо да развиват пазара го компрометират.Няма по света добър пазар без защитени миноритарни акционери.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
              за що се държи такава ниска цена....нямат пари ли или не знаеха че ще има търгово....
              Нито едното, нито другото предполагам

Коментар

Не, може би не се изразих добре.
                Чисто законово отправна точка за цената на търговото е самия пазар 6 месеца назад, оценка и ликвидационна оценка евентуално.
                От тук нататък, естествено правата на миноритарите ще са най-защитени при 1000 или 2000 лева за акция, но мажоритарите, като правни субекти са равнопоставени по Конституция и няма как КФН да иска повече и повече пари за едно търгово, поне по настоящата законова рамка.
                Съжалявам, бил съм и от двете страни на барикадата.
                От тук нататък, за пореден път казвам защитата на миноритерите ни е прекалено висока и всяко едно спекулиране с това ще води до още по-голям отлив на мераци за листване.
                Куца ни образоването на масовия юзър.
                Повервай ми, няма начин да защитаваш един акционер, който даже и не знае, че е акционер За конкретния случай няма как да искаш по-висока цена на търгово за хора, които не знаят, че има търгово. Такъв е масовият случай.
                виновни са както КФН ,така и ПФ.....

При всичките си оценители ,допускат да се прави търгово при тази цена....
                миналите години при Еларг и при Каолин пак ПФ бяха виновни...
                Първо Алианц и доверие продадоха в интервала между 1,20 и 1,50 а тликвидацията беше над 2,30....
                за що се държи такава ниска цена....нямат пари ли или не знаеха че ще има търгово....

Коментар

• Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнение
                  Много уважавам и ценя мнението ти, но тук не съм съгласен с теб. По твоята логика и първото предложение, което бе върнато и то формално беше ОК. Целта е не да се следва буквата на закона, а идеята която в случая е да се защитят интересите на миноритарите.
                  Не, може би не се изразих добре.
                  Чисто законово отправна точка за цената на търговото е самия пазар 6 месеца назад, оценка и ликвидационна оценка евентуално.
                  От тук нататък, естествено правата на миноритарите ще са най-защитени при 1000 или 2000 лева за акция, но мажоритарите, като правни субекти са равнопоставени по Конституция и няма как КФН да иска повече и повече пари за едно търгово, поне по настоящата законова рамка.
                  Съжалявам, бил съм и от двете страни на барикадата.
                  От тук нататък, за пореден път казвам защитата на миноритерите ни е прекалено висока и всяко едно спекулиране с това ще води до още по-голям отлив на мераци за листване.
                  Куца ни образоването на масовия юзър.
                  Повервай ми, няма начин да защитаваш един акционер, който даже и не знае, че е акционер За конкретния случай няма как да искаш по-висока цена на търгово за хора, които не знаят, че има търгово. Такъв е масовият случай.

Коментар

• Колеги я вижте търговото тук
                    http://www.energo-pro-sales.bg/uploa...lepath_549.pdf и да коментираме.Струва ми се интересна 8т. на 108стр. Чета ,че има възможност за конкурентно търгово ,както и промяна в сегашното в срок до 10дни преди края му. Това дава някакви възможности може би, но не и на нас дребните. По скоро ако можем да ги накараме те сами да внесат наново корекция. Или някой голям да внесе конкурентно търгово. Дайте мнение по въпроса ?

Коментар

Добре знаете, че съм последния, който ще защити комисията. Но формално всичко си е ОК. Не мисля, че на Комисията трябва да се дават правата на някакъв свръх-орган, който от висотата на такъв да раздава правосъдие, пренебрегвайки пазара и пазарните участници.

За мен лично това е по-страшно за остатъка от жалкия ни пазар, отколкото едни пропуснати ползи от търгово.

Нямам акции. Имал съм, дал съм им ги.
                      Много уважавам и ценя мнението ти, но тук не съм съгласен с теб. По твоята логика и първото предложение, което бе върнато и то формално беше ОК. Целта е не да се следва буквата на закона, а идеята която в случая е да се защитят интересите на миноритарите.

Коментар

• Браво Консултант, ако се намерят желаещи ще изпратим до всички институции посочени от тебе.Можеш ли да попиташ адвоката за шансовите ни и евентуалната цена на делото.Аз съм заКрайно време е да започнем да браним интересите си.

Коментар

• Здравейте,

Познавам адв. Гюров и съм с високо мнение за него.

Що се отнася до КФН, да сметната палата може да я провери, но не ни върши работа.

За мен имаме 3 варианта:
                          1. Сигнал до прокуратурата;
                          2. Сигнал до парламентарните комисии по:
                          2.1. Комисия по икономическа политика и туризъм;
                          2.2. Комисия по бюджет и финанси;
                          2.3. Комисия по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите;
                          2.4. Комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика.
                          С копие до председателя на НС, МФ, МИ и омбудсмана.
                          3. На следващо място може да се търси отговорност на КФН по Закона ЗА ОТГОВОРНОСТТА НА ДЪРЖАВАТА И ОБЩИНИТЕ ЗА ВРЕДИ:
                          Отговорност за дейност на администрацията

Чл. 1. (1) (Доп. - ДВ, бр. 105 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., изм. - ДВ, бр. 30 от 2006 г., в сила от 12.07.2006 г.) Държавата и общините отговарят за вредите, причинени на граждани и юридически лица от незаконосъобразни актове, действия или бездействия на техни органи и длъжностни лица при или по повод изпълнение на административна дейност.
                          (2) (Доп. - ДВ, бр. 98 от 2012 г.) Исковете по ал. 1 се разглеждат по реда, установен в Административнопроцесуалния кодекс, като местната подсъдност се определя по чл. 7, ал. 1.
                          тъй като:
                          Комисията за финансов надзор е специализиран държавен орган, който обединява регулирането и надзора на различни сегменти на финансовата система – капиталовия, застрахователния, пазара на допълнителното пенсионно осигуряване и пазара на доброволното здравно осигуряване. Комисията за финансов надзор (КФН) е създадена на 1 март 2003 г. със Закона за Комисията за финансов надзор. Тя е независима от изпълнителната власт институция и за своята дейност се отчита пред Народното събрание на Република България.
                          На база на подобни реално предприети действия може да се търси и медиино отразяване.

Коментар

• Добре знаете, че съм последния, който ще защити комисията. Но формално всичко си е ОК. Не мисля, че на Комисията трябва да се дават правата на някакъв свръх-орган, който от висотата на такъв да раздава правосъдие, пренебрегвайки пазара и пазарните участници.

За мен лично това е по-страшно за остатъка от жалкия ни пазар, отколкото едни пропуснати ползи от търгово.

Нямам акции. Имал съм, дал съм им ги.

Коментар

• Не се познавам лично с Гюров.Мисля че преди години е работил като юрист в КФН. И всичко му е перфектно познато. Знам и за негови дела срещу Комисията.

Ето контактите на д-вото им : тел. 02/ 9379878 факс : 02/9379877
                              мейл - office@grlawoffice.bg

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                                Пичове, ако осъдим Комисията ползата ще бъде едно морално удоволствие, което нищо няма да промени. Поезд ушел!

Още не съм решил, каква част от позицията ще оставя... Сигурно над 50%
                                Да, но изхода от такова дело ще има възпиращ за КФН ефект другия път, когато ще мислят дали да приклекнат на някой мажоритар!

Коментар

Working...
                                X