Първоначално изпратено от Poncho
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Енерго-Про Мрежи АД (2EG)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнениеПреминава 3-те % в рамките на една година /чл. 149, ал. 8 от ЗППЦК/, но по тази алинея практиката малко куца.
Коментар
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениеТемата малко избяга от основните въпроси, затова я връщам. Някой да ми обясни, ако е запознат, как така в близките месеци чехите няма да отправят търгово?
Преминава 3-те % в рамките на една година /чл. 149, ал. 8 от ЗППЦК/, но по тази алинея практиката малко куца.
Коментар
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениеТемата малко избяга от основните въпроси, затова я връщам. Някой да ми обясни, ако е запознат, как така в близките месеци чехите няма да отправят търгово?
(2) (Изм. - ДВ, бр. 39 от 2005 г.) Ако лицето по ал. 1 не регистрира търгово предложение в срок 14 дни
след придобиването на броя гласове по ал. 1, то е длъжно да уведоми акционерите, регулирания пазар и
комисията за своите намерения да регистрира търгово предложение най-малко 3 месеца предварително.
Лицето е длъжно незабавно да уведоми акционерите, регулирания пазар и комисията, в случай че намерението
за търгово предложение отпадне, включително за причините за това.
Според мен има противоречие в закона. Освен това ми е интересно какво оправдание ще измислят чехите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ATILA Разгледай мнениеКомисионът на Карол е 20 лева + %!
Обяснениетио е, че това било приватизационна сделка!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнениеТова са поръчки на ПФБК /мажоритаря/ с които се стреми да изкупи дребните остатъци до последна бройка и да приключи търга, но пак останаха и за утре.
А комисионните най-вероятно нямат нищо общо с написаните от теб.
Обяснениетио е, че това било приватизационна сделка!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ATILA Разгледай мнениеБааааси, БГ кретенията наистина е безпределна!!!!
Вижте резултатите от търга!
20 пазарно поръчки с по 1 акция + 20 лева комисион за брокера на сделка!!!!
също така 20 пазарни поръчки за по 1 акция и при "Продажбите" - пак с комисион 20 лева на сделка! Така цената тук е излязла на "инвеститора" 34 лв/акция!!!!
Нямам думи просто!!!!
Болно ме, че тук наистина само на глупости се нагледахме!!!! И се питам, кога ще видим нещо наистина мъдро и хитро???
А комисионните най-вероятно нямат нищо общо с написаните от теб.
Коментар
-
Бааааси, БГ кретенията наистина е безпределна!!!!
Вижте резултатите от търга!
20 пазарно поръчки с по 1 акция + 20 лева комисион за брокера на сделка!!!!
също така 20 пазарни поръчки за по 1 акция и при "Продажбите" - пак с комисион 20 лева на сделка! Така цената тук е излязла на "инвеститора" 34 лв/акция!!!!
Нямам думи просто!!!!
Болно ме, че тук наистина само на глупости се нагледахме!!!! И се питам, кога ще видим нещо наистина мъдро и хитро???
Коментар
-
iezuita,
това е бизнес, а в бизнеса най-важното е доверието. Не може да искаш за всички да е еднакво и в бизнеса винаги е така, на някой клиент на твоето предприяте може да даваш гратисен период за плащане от 1 месец, на друг може да даваш 3 месеца, но трата категория клиенти задължително искаш предварително плащане. Всичко е доверие и тук е така, няма такова нещо като за всички да е еднакво. Повече от ясно е че посрдниците ще третират по-различен начин клиенти които са им клиенти 15г от тези дето днес влизат за сефте с офиса им - ако нещо не ти харесва отиваш при друг. Затова в цялата схема на търговия на борсата има посредници, посредниците гарантират плащането - а той как си събира парите на Т, Т+1 или Т+2 ... това системата не я интересува. За да функционира системата, другата страна трябва да си получи парите на Т+2, а дали били кредитни, на клиента, на посредника (който щял да си ги търси от клиента) - това вече е без значение. Когато купиш акции от клиент на посредник Х ти носиш риска посредника Х да не ти прехвърли книжата и хич не те интерсува след този посредник дали бил Генчо, Пенчо или Ситибанк например.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеИмам на сметка при брокера.....
Е затова не отидох при Карол брокер там ще ме третират като всички и като нямам леФ стоя и гледам .....
Затова има и повече ИП за да си търсим по доброто ....
А гарантираната безопастност определя брокера/ИП/ и той си носи вината ако се подведе ,но досега няма такъв случай освен ако фалира ТИМ и ти си пълен с негови акции по време на ИПО което също не е успешно и цената падне на 90 %.....примерно
И с какъв договор ще бъдат скрепени тези отношения между ИП и клиент?
Ако ИПто ще плаща акциите на сетълмента, то тогава става кредитираща институция, а там вече има съвсем други правила.
Ако пък се работи без никакъв договор, каква му е гаранцията на ИПто, че въобще ще си получи някога парите. Акции от твоите не може да продава без подписана от тебе поръчка, щото те са си на твое име.
Отделно пък защо му е да го прави при положение, че си има репа за финансиране?
Ако пък тръгне да го прави, комисионната ти при него няма да е 0,3%.
А дори и да има някаква такава практика, тя явно не е масова и тези пари трудно могат да повлияят значително на пазара.
За това единственият реалистичен вариант /и който често се ползва/ е допускането на подаване на поръчки, които се ликвидират в рамките на деня.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеДали е задължен да го направи ...при всички случай даже и при приватизация...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнениеНищо по-различно, само че мажоритаря щеш не щеш ти взима акциите и ти дава парите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеВпросът ми е при Мрежите като се мине 95 % мажоритара служебно купува акциите на цена от търговото как стой при тази ситуация положението ...
!
Коментар
Коментар