IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Енерго-Про Мрежи АД (2EG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Хубава дискусия. Разследването на казуса от Пончо продължава в добра посока.... Дайте да подготвим едно общо писмо-подписка и да го пратим като официален сигнал до КФН.
    Още нещо интересно - приятел ми сподели (със сигурност 99%), че най-вероятно зад големите бидове в момента стои един ПФ, който единствен е играл на търговете.
    Звучи логично. ПФ да държи подкрепа на позицията си, докато мажо няма интерес цената да се поддържа и явно въобще не бидва по пазара. Това показва и анализа на дела който придоби на 3-ти.
    Та можем да се свържем и с тоя ПФ и да поискаме съдействие от юредическия им екип. Санкцията за мажо беше че си губи гласа. При Мрежи нямаме 5% за да свикаме ОСА и да му сменим директорите, но при Продажби можем да го направим
    Добрият, стар Батя

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
      Когато зорлиите излезат , а те вече привършват още няколко дни , някой ще се сети че няма тази "ХУБАВА АКЦИЯ" и тогава ще тръгнем нагоре ...Въпросът колко са у мажоритара и колко у миноритарите . колкото по малко има в дребните толкова по добре....
      Аз съм спокоен за Мрежите и ще допълвам на по ниски нива. за Продажбите съм по песимист...
      СТАВА СЛАБО ЛИКВИДНА И МОЖЕ ДА СЕ МАНИПУЛИРА В ОТЧЕТИТЕ......
      Дали има повече от 40 К в дребните.....
      Абе Монти нали в Продажбите остана големият фрий флоут

Коментар

• Първоначално изпратено от THE TRADER Разгледай мнение
        Аз, така като гледам, мисля, че освен акциите на ИП-тата, които са купили за своя сметка, едва ли ще останат други, които да са обект на евентуално търгово! Спекулата ми се струва, че загина в тези две позиции!
        Когато зорлиите излезат , а те вече привършват още няколко дни , някой ще се сети че няма тази "ХУБАВА АКЦИЯ" и тогава ще тръгнем нагоре ...Въпросът колко са у мажоритара и колко у миноритарите . колкото по малко има в дребните толкова по добре....
        Аз съм спокоен за Мрежите и ще допълвам на по ниски нива. за Продажбите съм по песимист...
        СТАВА СЛАБО ЛИКВИДНА И МОЖЕ ДА СЕ МАНИПУЛИРА В ОТЧЕТИТЕ......
        Дали има повече от 40 К в дребните.....

Коментар

• Аз, така като гледам, мисля, че освен акциите на ИП-тата, които са купили за своя сметка, едва ли ще останат други, които да са обект на евентуално търгово! Спекулата ми се струва, че загина в тези две позиции!

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
            Не съм бил прав, има практика по въпроса:
            http://www.fsc.bg/public/upload/file...al_8_ZPPCK.pdf
            Задължението, вменено от ЗППЦК, за отправяне на търгови предложения има за цел да
            предостави защита на миноритарните инвеститори, като им се дава възможност за изход от направената от тях инвестиция, в случаите, когато акционер придобива значително участие или допълнително увеличава своето значително участие в дружеството и от това евентуално биха последвали неблагоприятни резултати за самото дружество или миноритарните му акционери.

Това е цитат от въпросната практика, от която става ясно, че много правилно сме го тълкували този текст. Акционер придобива значително участие, но на миноритарните акционери не се дава възможност за изход от инвестицията. Интересно ми е комисията знае ли си практиките и смята ли за необходимо да ги прилага?

Коментар

• Не съм бил прав, има практика по въпроса:
              http://www.fsc.bg/public/upload/file...al_8_ZPPCK.pdf

Коментар

• Първоначално изпратено от equal Разгледай мнение
                т.е. при австрийците е било доброволно, макар и те да са придобили много над 3% още по време на търговете.
                Търговото им е доброволно и е въз основа на преминаването на 90 %.
                Това с 3-те % е само моя хипотеза и има доста места за доизтълкуване.

Коментар

• От търговото на ЕВН:
                  1.1. На основание чл. 149a, ал. 1 от Закона за
                  публичното предлагане на ценни книжа (“ЗППЦК”), ЕВН АГ, Австрия отправя ...
                  т.е. при австрийците е било доброволно, макар и те да са придобили много над 3% още по време на търговете.
                  И са обявили намерението си чак през март т.г.
                  Не е препоръка.
                  |^^^^^пиво^^^^\\|""\\_,_
                  |___________||__|___|)
                  (@)(@)""*|(@)(@)**(@)

Коментар

• Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнение
                    И аз така я разбирам въпросната алинея.
                    Явно за това са си написали, че "в близките месеци" не възнамеряват да отправят предложение, от което може да се съди, че за по-далечните месеци нищо не се знае.
                    Ако в рамките на 14 дни от придобиването на над 90 % не отправят търгово, могат да направят такова само като 3 месеца предварително обявят това си намерение. Само това задължение надхвърля близките месеци.

Коментар

• Пазаря умря.
                      Не че е сефте де...

Коментар

• Търгово ще има когато и ако те решат. Винаги могат да го избегнат дори да влиззат в хипотезата на задължителното.
                        Видно от търговете - интерес към акциите имат. Който иска и може чака и се надява, които не иска или не може си тръгва.

Коментар

• Добре де, аз не мога да разбера за какво ви е това търгово ? Никой ли не гледа фундамента ? И кой ви гарантира, че ако има търгово въобще ще е на добра цена ? Да не стане така че да има търгово ама на 100 лева
                          Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• И аз така я разбирам въпросната алинея.
                            Явно за това са си написали, че "в близките месеци" не възнамеряват да отправят предложение, от което може да се съди, че за по-далечните месеци нищо не се знае.

Вероятно една година ще си пазаруват акцийки на предложените от тях цени, щото на нашата умряла борса друг сериозен купувач няма и като изтече едногодишния договор ще отправят предложение, но тогава вече ще са останали много малко акции за купуване.

Коментар

• Първоначално изпратено от equal Разгледай мнение
                              Те, чехите формално са акционери от края на юни. Да не се окаже, че задължението по тази алинея ще възникне чак в края на юни догодина, т.е. до юни 2013 г. сме в хипотезата на доброволно търгово.
                              Какво значение има кога е купено дадено дружество? Законът трябва да се спазва към всеки момент. Друг е въпросът, че така е написан, че не става ясно

ЕРП на борсата няма да останат. Това значи някой освен ДКЕВР да гледа какво къде отива ... а това няма да се хареса на мажоритарите. Последна справка ЕВН - бързо, бързо го отписаха. И с другите 2 ще стане същото.
                              Liverpool was made for me and I was made for Liverpool!

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
                                Преминава 3-те % в рамките на една година /чл. 149, ал. 8 от ЗППЦК/, но по тази алинея практиката малко куца.
                                Не практиката, а надзорът куца, надзорът! И не куца, а съвсем липсва. Справка SOFBT, където майката купува цели 11% в нарушение на този член, а едва после обявява търгово.

Коментар

Working...
                                X