IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Енерго-Про Мрежи АД (2EG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от iezuita Разгледай мнение
    E, какво значи понятието "имаш акции за 20 К", преди да е минал сетълмента ? Щом за някои не може да имат акции преди това, би трябвало и за вички да е така. Освен това да погледнем фрагмента "...ако толкова ти е изчислил гарантирана безопасност." Как я е "изчислил "!??? По какви правила ? и какво е изобщо "гарантирана" безопасност. Може би има и негарантирана безопасност. !? Какво тогава е безопасност.
    Изобщо всички правила трябва да са еднакви за различните категории учстници. (Ако има различни категории - правилата за тях да са ясни) Всички трябва да търгуват по определени и систематизирани а не по измислени от ИП правила.
    Имам на сметка при брокера.....
    Е затова не отидох при Карол брокер там ще ме третират като всички и като нямам леФ стоя и гледам .....
    Затова има и повече ИП за да си търсим по доброто ....
    А гарантираната безопастност определя брокера/ИП/ и той си носи вината ако се подведе ,но досега няма такъв случай освен ако фалира ТИМ и ти си пълен с негови акции по време на ИПО което също не е успешно и цената падне на 90 %.....примерно

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
      Защо в рамките на деня....
      Ти имаш при брокера акции за 20 К и той ти отпуска възможност да търгуваш за 5 К ако толкова е изчислил гарантирана безопастност примерно и ти си носиш последствията .. !
      E, какво значи понятието "имаш акции за 20 К", преди да е минал сетълмента ? Щом за някои не може да имат акции преди това, би трябвало и за вички да е така. Освен това да погледнем фрагмента "...ако толкова ти е изчислил гарантирана безопасност." Как я е "изчислил "!??? По какви правила ? и какво е изобщо "гарантирана" безопасност. Може би има и негарантирана безопасност. !? Какво тогава е безопасност.
      Изобщо всички правила трябва да са еднакви за различните категории учстници. (Ако има различни категории - правилата за тях да са ясни) Всички трябва да търгуват по определени и систематизирани а не по измислени от ИП правила.
      http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related

Коментар

• Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнение
        Лично аз под "куха поръчка" разбирам поръчка, която се пуска с ясното съзнание, че клиентът не иска и няма възможност да я плати на сетълмента и съответно позицията трябва да бъде ликвидирана в рамките на деня.
        По мое мнение тази практика /която би била положителна за пазара, ако всички имат равен достъп до нея/ се използва от някои клиенти, но в доста по-голяма степен от самите инвестиционни посредници.
        Защо в рамките на деня....
        Ти имаш при брокера акции за 20 К и той ти отпуска възможност да търгуваш за 5 К ако толкова е изчислил гарантирана безопастност примерно и ти си носиш последствията за следващите дни ако тръгне нагоре печелиш ако тръгне надолу губиш...но имаш акции който той може да разпродаде ако сметне че ще го завлечеш...
        Впросът ми е при Мрежите като се мине 95 % мажоритара служебно купува акциите на цена от търговото как стой при тази ситуация положението ...
        Ако някой по знаеш или Мариян се изкаже . Благодаря !

Коментар

• Първоначално изпратено от richar Разгледай мнение
          не разбирам какво имате предвид под термина "кухи поръчки"
          доколкото знам по наредба клиента трябва да плати на ИП в рамките на сетълмента
          аз например имам периоди в които не търгувам много и тогава не държа пари при ИП, но никога не ми отказват поръчка заради това, превеждам парите на T+1, рядко и на Т+2
          Лично аз под "куха поръчка" разбирам поръчка, която се пуска с ясното съзнание, че клиентът не иска и няма възможност да я плати на сетълмента и съответно позицията трябва да бъде ликвидирана в рамките на деня.
          По мое мнение тази практика /която би била положителна за пазара, ако всички имат равен достъп до нея/ се използва от някои клиенти, но в доста по-голяма степен от самите инвестиционни посредници.

Коментар

• не разбирам какво имате предвид под термина "кухи поръчки"
            доколкото знам по наредба клиента трябва да плати на ИП в рамките на сетълмента
            аз например имам периоди в които не търгувам много и тогава не държа пари при ИП, но никога не ми отказват поръчка заради това, превеждам парите на T+1, рядко и на Т+2

Коментар

Всичко това няма никакво значение, ако достъпът до такава търговия е неравноправен!! Или всички трябва да могат да търгуват, или никой не трябва да търгува с виртуални хартии до настъпването на сетълмента. Без това условие, не говорим изобщо за нормална борса.
              Преувеличава се ефекта на непокритите покупки за изминалите 2 дни... Много спекуланти, са си обезпечили непокритите сделки на база на доверие от ИП, правилата са необходими в случай на даване на достъп до повече участници до непокритиет сделки........

Неучастието на ПФ на аукционите, покриване на непокритите сделки, липсата на Кеш на БФБ, както и поведението на мажо ще определят цената в близко бъдеще.

Нищо чудно да виздим цени под средните за двата дни

Коментар

Всичко това няма никакво значение, ако достъпът до такава търговия е неравноправен!! Или всички трябва да могат да търгуват, или никой не трябва да търгува с виртуални хартии до настъпването на сетълмента. Без това условие, не говорим изобщо за нормална борса.
                Звучи добре, но кой ти е казал че на "нормалните" борси всички са равнопоставени (извън протокола). Ако борсите по света бяха като нашата, темата криза щеше да е история, но и пазара също!

А, виртуални хартии няма на нормална борса, но има борси със слаб клиринг и евентуално ненадежни регулации!

За първото сме ясни..

Коментар

• Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнение
                  Тези врътки, които се правят с подаването на кухи поръчки, в никакъв случай не трябва да са забранени, защото това си е един вид свръхрискова търговия и наподобява маржин търговията /покупки с частично покритие/. Това само внася допълнителна ликвидност на пазара /което се вижда и с просто око/ и допълнителна възможност за печалба/загуба.

Това, което е необходимо на пазара, е да има някаква регламентация /примерно, да се правят интрадей покупки до петкратния размер на собствените активи/ и всички да могат в еднаква степен да се възползват от тази възможност, за да може и обективно да се оцени този риск при едно първично или вторично предлагане от всеки един играч. Дори е желателно посредниците да бъдат задължени да дават своевременна информация за този тип покупки /което си е един вид индикатор за състоянието на пазара/, но това вече е едно свръхзадължение за скромните възможности и желание на нашата КФН.

На мен ми се струва, че днес беше първият ден на нашата борса, в който от подобна
                  търговия се загуби, което само по себе си е важен урок за баш тарикатите в тази игра. Предпоставките за това бяха две - един мажоритар, който реши да се прави на умряла лисица, и участието в търга /особено в днешния търг за ЕнергоПро Продажби/ предимно на спекуланти, доста от които се увлякоха и вкараха доста пари за интрадей търговия. От тук нататък задачката става малко по-сложна - не е достатъчно само да избухаш една голяма пазарна поръчка и след 2 часа да кешираш, а трябва всеки да мисли дали след аукциона няма да може да си купи по-евтино отколкото на аукциона.
                  http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related

Коментар

• Търгово няма да има до Нова година,това е ясно.Но при всички положения е по-добре за мажоритаря да отпише компанията.Миналата година,който си запази акциите от търга за ЕВН,изкара доста добра печалба през тази.Търпение му е майката.Явно доста нови играчи са се появили на БФБ.Може да са дошли от FOREXа,Много спекулативно са настроени.

Коментар

• Първоначално изпратено от ATILA Разгледай мнение
                      Интересно!

Моите 2 ИП-та позволяваха заявка за търга без покритие! Т.е. както беше при всички ИПО, СПО до ИПО-то на Трейс Груп!

Силно впечатление ми направи завръщането на тези лоши практики от близкото минало!! Но си казах - може би те са преценили, че бизнес риска за тях (ИП) в сравнение с поощряване на активността на малцината им останали клиенти!

НЕ БИВА ДА СЕ ДОПУСКА КОМПРОМИС С ДОБРИТЕ ПРАКТИКИ!!!!

Днешните продажби със сигурност ( в голямата си част) са провокирани от този "феномен". Парите по вчерашния търг трябва да се внесат до 4.30 часа днес...

Иначе - не мога да си предтсвя "нормален" инвестотор да кешира така тъпанарски...

....................
                      Мнението ми не е инвестиционна препоръка!!!!

Притежавам малко акции в едната от 2-те компании!
                      Тези врътки, които се правят с подаването на кухи поръчки, в никакъв случай не трябва да са забранени, защото това си е един вид свръхрискова търговия и наподобява маржин търговията /покупки с частично покритие/. Това само внася допълнителна ликвидност на пазара /което се вижда и с просто око/ и допълнителна възможност за печалба/загуба.

Това, което е необходимо на пазара, е да има някаква регламентация /примерно, да се правят интрадей покупки до петкратния размер на собствените активи/ и всички да могат в еднаква степен да се възползват от тази възможност, за да може и обективно да се оцени този риск при едно първично или вторично предлагане от всеки един играч. Дори е желателно посредниците да бъдат задължени да дават своевременна информация за този тип покупки /което си е един вид индикатор за състоянието на пазара/, но това вече е едно свръхзадължение за скромните възможности и желание на нашата КФН.

На мен ми се струва, че днес беше първият ден на нашата борса, в който от подобна
                      търговия се загуби, което само по себе си е важен урок за баш тарикатите в тази игра. Предпоставките за това бяха две - един мажоритар, който реши да се прави на умряла лисица, и участието в търга /особено в днешния търг за ЕнергоПро Продажби/ предимно на спекуланти, доста от които се увлякоха и вкараха доста пари за интрадей търговия. От тук нататък задачката става малко по-сложна - не е достатъчно само да избухаш една голяма пазарна поръчка и след 2 часа да кешираш, а трябва всеки да мисли дали след аукциона няма да може да си купи по-евтино отколкото на аукциона.
                      Last edited by LaCosta; 04.10.2012, 22:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от Спекулант Разгледай мнение
                        Добри цени, на пук на завистливото монти:
                        Мрежи:
                        155.12 макс

148.68 мин

средна 152.45

Продажби:

16.54 - 13.97, средна 15.30

Я Батя ,какво писал......
                        Защо да съм завистлив.....
                        Просто прозорлив....
                        Даже и рима има....
                        Успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                          Не мисля че са толкова много тези като Батя с непокрити, та да ги притиска времето.
                          Според мене мажо е главно и отляво и отдясно, натискайки цените.

Ма кво пък, ще му играем играта. Днес продадох само 100 по височко и току що си ги възстанових с 65 ст по евтино на 14.20. Ако знаех и с 200-300 да съм го направил номера.
                          Всеки ден да е така, няма лошо
                          Хайде 20 тук и 100 в Продажби....в последните минути...
                          Лошото е че днес имаше продажби /покупки в БТН ,ЛАНД ,БРЕФ ,Атера , Еларг , Ферплея, Корп , Стара планина , Софарма ...за покриване на позиции и така ще бъде цялата друга седмица ...
                          А купилите днес от аукциона трябва да продават на загуба за да покрият....
                          Иначе аз съм виновен за всичко в тези две позиции тези дни
                          Признавам си го . Утре ще ги хваля.....
                          Нали съм акционеЛ.....
                          Последното лошо което ще кажа е цени 130 и 13 ще се видат без търгово до НГ...

Коментар

• Убава игра стана

Коментар

• Не мисля че са толкова много тези като Батя с непокрити, та да ги притиска времето.
                              Според мене мажо е главно и отляво и отдясно, натискайки цените.

Ма кво пък, ще му играем играта. Днес продадох само 100 по височко и току що си ги възстанових с 65 ст по евтино на 14.20. Ако знаех и с 200-300 да съм го направил номера.
                              Всеки ден да е така, няма лошо

Коментар

• Интересно!

Моите 2 ИП-та позволяваха заявка за търга без покритие! Т.е. както беше при всички ИПО, СПО до ИПО-то на Трейс Груп!

Силно впечатление ми направи завръщането на тези лоши практики от близкото минало!! Но си казах - може би те са преценили, че бизнес риска за тях (ИП) в сравнение с поощряване на активността на малцината им останали клиенти!

НЕ БИВА ДА СЕ ДОПУСКА КОМПРОМИС С ДОБРИТЕ ПРАКТИКИ!!!!

Днешните продажби със сигурност ( в голямата си част) са провокирани от този "феномен". Парите по вчерашния търг трябва да се внесат до 4.30 часа днес...

Иначе - не мога да си предтсвя "нормален" инвестотор да кешира така тъпанарски...

....................
                                Мнението ми не е инвестиционна препоръка!!!!

Притежавам малко акции в едната от 2-те компании!

Коментар

Working...
                                X