За сделките на БФБ има гаранционен фонд в който са се събрали немалко пари.ДФ няма такова нещо, клиентите им не са защитени по никакъв начин, дори и от ФКИ.Според мен трябваше да имат застраховка за подобни случаи.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фондове на Стандарт А. Мениджмънт бавят тегления на УПФ Бъдеще за милион от 3 месеца
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеСамо помисли за следният вариант....
Утре да сключиш сделка на борсата и другата седмица да получиш съобщение че купувача няма необходимите средства и да си търсиш по съдебен път....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеСамо помисли за следният вариант....
Утре да сключиш сделка на борсата и другата седмица да получиш съобщение че купувача няма необходимите средства и да си търсиш по съдебен път....There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat
Коментар
-
Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнениеСпоред мен поръчка за обратно изкупуване, която не е изпълнена и платена в т+2 дена е невалидна и трябва да се третира като неизпълнена - а не като дължима за изпълнение за неограничен период от време
после да си търсят правата защо не е била изпълнена, ама да очакват същите котировки като от дата на подаване на поръчката преди 2 месеца - не е сериозно според мен
Утре да сключиш сделка на борсата и другата седмица да получиш съобщение че купувача няма необходимите средства и да си търсиш по съдебен път....
Коментар
-
Според мен поръчка за обратно изкупуване, която не е изпълнена и платена в т+2 дена е невалидна и трябва да се третира като неизпълнена - а не като дължима за изпълнение за неограничен период от време
после да си търсят правата защо не е била изпълнена, ама да очакват същите котировки като от дата на подаване на поръчката преди 2 месеца - не е сериозно според менThere are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнениеЗа какви нетни активи изобщо говориш? При фондовете има нетна стойност на активите, а не нетни активи.
Примерно инвеститор/и купува/т дялове от Фонда за 100 000 лв. Фондът купува акции и тези акции падат на 50 000 лв. В случая, активите на Фонда от 100 000 лв. са паднали на 50 000 лв., което са направили и задълженията. Ливъридж може да имаме ако даденият Фонд изтегли кредит, за да купува акции с него, но до колкото знам фондовете инвестиращи в акции нямат право да правят подобни простотии.
Тъй че, чисто счетоводно не виждам как може изобщо фонд да фалира, след като няма право да тегли кредити.
За това и е недопустимо взаимен фонд да има задължения за обратно изпълнение за дълъг срок. Защото задължението по обратно изпълнение не покрито с кеш е равносилно на това да си взел дълг и да си блъснал в акции. Ако може така да се каже единия им фонд в момента е БФБ*10. То дори ливъриджните фондове на запад не използват такъв ливъридж.
Коментар
-
ОК
Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнениеПримерно инвеститор/и купува/т дялове от Фонда за 100 000 лв. Фондът купува акции и тези акции падат на 50 000 лв. В случая, активите на Фонда от 100 000 лв. са паднали на 50 000 лв., което са направили и задълженията.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dosadnik Разгледай мнениеПримерно не може да си плати наема на паркинга и му запорират сметките , след което ги изсмукват. Така фонда си остава с една камара неликвидни книжа и без пукната стотинка. Дефакто не е фалирал, ама деюре е поизпаднал в лека неплатежоспособност
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнениеЗа какви нетни активи изобщо говориш? При фондовете има нетна стойност на активите, а не нетни активи.
Примерно инвеститор/и купува/т дялове от Фонда за 100 000 лв. Фондът купува акции и тези акции падат на 50 000 лв. В случая, активите на Фонда от 100 000 лв. са паднали на 50 000 лв., което са направили и задълженията. Ливъридж може да имаме ако даденият Фонд изтегли кредит, за да купува акции с него, но до колкото знам фондовете инвестиращи в акции нямат право да правят подобни простотии.
Тъй че, чисто счетоводно не виждам как може изобщо фонд да фалира, след като няма право да тегли кредити.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТи не ме разбираш. След като те не са платили комисията трябваше да вкара тези фондове в ликвидация. Т.е. обявява се самата ликвидация и се спира всякакво обратно изпълнение. В последствие активите можеше да се разпродават и година. А не на юруш както сега иска КФН. По този начин щяха да са защитени правата и на останалите след това пуснато обратно инвеститори.
не знам къде дремят КФН но при съотношение нетни активи към общо активи от 1/10 тово дефакто е игра на маржин 1/10. Което теоретично води до това че при спад на активите им от над 10% това ще доведе до отрицателни нетни активи. което е просто абсурдно. наистина абсурдно. А сега КФН взима решение, което напрактика води до пълната възможност този абсурд да стане реалност.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнениеТази сутрин пишат в Капитал дейли, че ако им вземат лиценза на Стандарт активите на фондовете ще бъдат разпродадени служебно.
Ако е така - приказка!
То дотук сме с 15 бона оборот.
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеОще колко време няма да си имаме пазарСедерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ACTA Разгледай мнениеНе разбира се !!! Просто е достатъчно всяка банка в която фонда има сметка да изпраща балансите в края на месеца за налчните средства по сметката. Да не забравяме и Централният депозитар, където пък след отчет може веднага да стане ясно как се е променил портфейла. С една екселска програма и за 5мин. става ясно какво е дереджето на поднадзорният фонд! Просто е като зИлен фасул Майна.
И това ще го вършат от съответния фонд. Ще взимат справката и от Централния депозитар и от банката и ще я носят в КФН.Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!
Коментар
Коментар