Първоначално изпратено от G.Gekko
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фондове на Стандарт А. Мениджмънт бавят тегления на УПФ Бъдеще за милион от 3 месеца
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнениеЩо пък Стандарт да не чакат това - защо не? Една процедура по несъстоятелност сигурно толкова ще отнеме 12-24 месеца така или иначе - ЧСИ да ги продава какво намери за добре
Защо да се поддават на тоя манипулативен пазар с 360 К лв. дневен оборот
Ако съм на Стандарт - ще напрвя точно товаМнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнениеА аз мисля, че е крайно време да си смениш името.
То и пазар на недвижими имоти няма в БГ в момента, ама като чукне ЧСИто на вратата ще продаваш на колкото намериш. Да си мислил преди това. Тъпунгери.
Защо да се поддават на тоя манипулативен пазар с 360 К лв. дневен оборот
Ако съм на Стандарт - ще напрвя точно товаThere are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеПо безумно и глупаво изказване трудно можеше да направиш. На мен ми е интересно ако другия път като отидеш да си теглиш пари от банката и там ти кажат че ще ти ги върнат като им ги върнат кредитополучателите. Ела след 24 месеца Тогава ела и пиши тук да обясняваш, че така трябвало.
Има си закони и те трябва да се спазват от всички. Направили са една грандиозна глупост още декември, сега го отнасят другите им вложители ... ама като нямаме работещ регулатор в тази страна ...
Щом държавата не е застанала зад капиталовия пазар - такъв напрактика в момента няма - вчера оборот от 360 К лева, означава че Стандарт не следва да продават на пазара - пазар нямаThere are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat
Коментар
-
Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнениеПрави са да бавят и да не продават - такъв прецедент не е имало, досега са загубили достъчно така или иначе, да загубят и всичко - е все тая
Аз на тяхно място бих казал - чакайте си парите в следващите 24 месеца, когато има стабилизиране на пазара и тогава лека полека на по-справедливи цени ще освободим средствата - това е правилната позиция
Така е и аз подкрепям, защо само 24 месеца по добре да ги върнат след 124 месеца.Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеПо безумно и глупаво изказване трудно можеше да направиш. На мен ми е интересно ако другия път като отидеш да си теглиш пари от банката и там ти кажат че ще ти ги върнат като им ги върнат кредитополучателите. Ела след 24 месеца Тогава ела и пиши тук да обясняваш, че така трябвало.
Има си закони и те трябва да се спазват от всички. Направили са една грандиозна глупост още декември, сега го отнасят другите им вложители ... ама като нямаме работещ регулатор в тази страна ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнениеПрави са да бавят и да не продават - такъв прецедент не е имало, досега са загубили достъчно така или иначе, да загубят и всичко - е все тая
Аз на тяхно място бих казал - чакайте си парите в следващите 24 месеца, когато има стабилизиране на пазара и тогава лека полека на по-справедливи цени ще освободим средствата - това е правилната позиция
Коментар
-
Прави са да бавят и да не продават - такъв прецедент не е имало, досега са загубили достъчно така или иначе, да загубят и всичко - е все тая
Аз на тяхно място бих казал - чакайте си парите в следващите 24 месеца, когато има стабилизиране на пазара и тогава лека полека на по-справедливи цени ще освободим средствата - това е правилната позицияThere are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеТук твърдят че ще ги покриват с привличането на нови вложители. Кой ли ще излъжат...
23 години Демокрация, 23 години Цирк
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеТез дали успяха да съберат парите и да се издължат?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеМисля че това е силно преувеличение. 2008 и 2009 имаше много по-големи обратни от фондовете. От всички фондове. И те се справиха, макар че честно казано не им завиждам за това какви нерви им е коствало това. Това сега със Стандарт е частен случай. Очевидно е че те просто не са искали да ги платят парите навреме.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеколективна схема = колективен риск. това не е ПФ или държавен фонд, че да се регулира така, че риска да е минимален.
.
Първо взаимните фондове са възникнали с цел поемане на риск. Печели се само и единствено от риск. Идеята на КИС поне в ЕС е регулациите да са направени така че и напълно неграмотен човек да може да инвестира в КИС и да е наясно що годе какъв риск поема.
За съжаление в България нещата не се разбират така. Тук фондовете си променят рисковия профил, фондове в акции стоят на 60% кеш - което поне по моите разбирания е необяснимо. фондове в облигации стоят на 50% в акции, което за мен също е необяснимо. Единственото обяснение което виждам е че всъщност тук взаимните фондове се възприемат от управляващите ги, а и от инвестиращите в тях по-скоро като хедж фондове, където се опитват да ти дават абсолютна, а не относителна доходност. А идеята на взаимните фондове, поне в развитите държави е просто да предлагат диверсифициран портфейл с акции избрани по някакъв критерии. Искаш акции с ниско p/bv купуваш си фонд който е направен за такива акции. А не се опитваш да търсиш отделни компании. Искаш акции от циклични компании, купуваш си фонд който инвестира само в такива акции. И стоиш на максисума при избраната стратегия. Кви са тези глупости фонд в акции с 30% акции- това е просто безумно. Или фонд в облигации в 50% акции. пълна подмяна на рисковия профил.
Но следването на избрания рисков профил тук това го няма. И това силно изкривява нещата. Защото тогава човек никога не знае какъв риск поема като си влага парите в такъв фонд. Дали ще е много по-нисък от този който иска, или пък много по-висок. Фондовете не си публикуват позициите - което е безумно - на мен ми е по-лесно да видя какви позиции имат американски или евопейски фондове, отколкото български. Не си спазват стратегията която са обявявали - или по-скоро стратегиите им са толкова общо обявени че не стават за чеп за зеле. напрактика е почти невъзможно да се направи разлика между отделни фондове. Гледаш само едни цифри за доходност или за липсата и - и четеш името. Това е безумие. Изобщо на какво точно разчитат за да привлекат инвеститори.
Коментар
Коментар