IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фондове на Стандарт А. Мениджмънт бавят тегления на УПФ Бъдеще за милион от 3 месеца

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Тегли си ги, за да си по-напред в списъка ако се стигне до ликвидация. Мен така ме посъветваха.

    Коментар


    • "Тъп" собственик съм на 1970 дяла от СТАНДАРТ ИНВЕСТМЪНТ ВИСОКОДОХОДЕН ФОНД с цена на придобиване 20.3242 лв. за дял (около 40 000 лв. общо през 07.2007)
      То повече от ясно е, че отвсякъде съм вътре, но има ли смисъл да "мърдам", тоест да предприемам нещо при създалата се ситуация, или просто кротко да си чакам - пък каквото стане?
      Принципно, парите съм ги прежалил, не ми трябват нито спешно, нито пък вярвам, че някога ще си ги получа обратно, но все пак, да питам?

      Коментар


      • Стандарт: Има кампания срещу нас
        ........................................
        През месец септември 2011 г., след като отказахме да удовлетворим едно смущаващо искане, срещу групата Стандарт Инвестмънт бе подета масирана кампания, през която последователно и в рамките на половин година бе отказано разрешение на наш договорен фонд, беше отнет лиценз на новопридобито управляващо дружество, бяха съставени над 30 акта за установяване на административни нарушения и приложени принудителни мерки, и в крайна сметка, бе отнет лиценза и на Стандарт Инвестмънт. За сравнение, от 2004 г., когато настоящите акционери придобиват Стандарт Инвестмънт и започват дейност на капиталовия пазар, няма нито едно наложено наказание на лица, управляващи и представляващи Стандарт Инвестмънт, на негови служители или имуществена санкция срещу самия инвестиционнен посредник. За целия период на нашата дейност нямаме нито едно оплакване от клиент.

        В рамките на водената срещу нас кампания бяха предявени едновременно за обратно изкупуване дялове от управляваните от Стандарт Асет Мениджмънт фондове за обща стойност около 2,3 млн лева. За участниците на капиталовия пазар е пределно ясно, че на българския неликвиден пазар подобно обратно изкупуване е неизпълнимо в кратките нормативни срокове, без да се увредят съществено интересите на другите инвеститори във фондовете и да се сринат цените на акците съответните емитенти.

        Кампанията за дискредитиране и унищожаване на групата Стандарт Инвестмънт беше непосредствено изпълнена от директор в КФН, натоварен с надзорни функции. Този чиновник преди няколко години беше отстранен от ръководството на известно пенсионно-осигурително дружество поради намеса на екип на групата Стандарт Инвестмънт, разкрил извършени от него нередности. В своите възражения пред КФН в административното производство по отнемане на лиценза на Стандарт Инвестмънт ние изложихме информация за предубедеността на този висш чиновник, и поискахме неговото отвеждане от всички надзорни действия спрямо нас, и преразглеждане на вече извършените с негово участие, за да може КФН да взима справедливи и непредубедени решения в производствата срещу нас. Отделно, ние подадохме оплакване в този смисъл и до г-жа Антония Гинева, отговаряща за жалбите в надзорния орган, но не сме получили отговор досега. С това бездействиепо подадените от нас жалби ние считаме, че бяха нарушени грубо принципите за безпристрастен и обективен административен процес и ние ще търсим защита на нашите права в съда.

        За искането което не удовлетворихме, както и за действията на посочения по-горе директор от КФН ние уведомихме още през октомври 2011 г. компетентна правозащитна институция, а впоследствие – и ресорния вицепремиер. Наши чуждестранни клиенти са подали писма до посолствата на САЩ и Русия, за да търсят защита на техните интереси. Надяваме се, че е въпрос на дни правозащитните институции да вземат решаващо отношение по изложеното по-горе.
        Last edited by X_Y; 28.03.2012, 17:39.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от ATILA Разгледай мнение
          пак те
          Да, да, съмнения имах подобни. В тази връзка, започнах да си гладя патрахила, тези дни ще има време, но трябва да сме готови дори за зле преправена засада.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от padre Bonaventura Разгледай мнение
            Биовет кой ги купува ?
            пак те

            Коментар


            • Първоначално изпратено от ATILA Разгледай мнение
              И какво сега - юнаците няма да могат да търгуват сами! Всички сделки за тяхна сметка - трябва да ги прави друг посредник!

              НО! Доколкото разбирам - няма проблем с фондовете им! защото те са в компетенциите на Управляващото им дружество!

              демек - няма проблем за пазара!

              Просто изкупуванията по ОТЗК ще спрат... вероятно!
              Биовет кой ги купува ?

              Коментар


              • И какво сега - юнаците няма да могат да търгуват сами! Всички сделки за тяхна сметка - трябва да ги прави друг посредник!

                НО! Доколкото разбирам - няма проблем с фондовете им! защото те са в компетенциите на Управляващото им дружество!

                демек - няма проблем за пазара!

                Просто изкупуванията по ОТЗК ще спрат... вероятно!

                Коментар


                • Опааа

                  Решениe от заседание на КФН от 27 март 2012 г.

                  27/03/2012
                  На свое заседание, проведено на 27.03.2012 г., Комисията за финансов надзор взе Решение № 221-ИП за отнемане на издадения на „Стандарт инвестмънт” АД лиценз за извършване на дейност като инвестиционен посредник. Отнемането на лиценза на инвестиционния посредник е на основание чл. 20, ал. 2, т. 2, предложение първо от Закона за пазарите на финансови инструменти.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Official Разгледай мнение
                    Абе верно ли кенефето им взели лицензиите на тея?
                    КФН е един много бавен и тромав орган и не може по-никакъв начин да реагира толкова бързо за каквото и да било. Значи не са.
                    Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Official Разгледай мнение
                      Абе верно ли кенефето им взели лицензиите на тея?
                      Днес ли?

                      Коментар


                      • Абе верно ли кенефето им взели лицензиите на тея?

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                          Gekko, фондовете на Елана имаха много по-големи тегления преди месец и си платиха всичко. Оправданието на Стандарт, че ще срутят пазара е нелепо. Сумата е незначителна за нашия пазар. Проблема им е, че никой не иска да купи боклуците в тяхния портфейл. Въпорса е дали текущите стойности за преоценка са реални и до колко Стандарт имат вина за това.
                          Моето скромно мнение е, че ако не бързат, до през септември ще могат спокойно да разпродадат на приемлива цена. Ако това е искано от някакъв пенсионен фонд - не е проблем, дори и за фонда е добре да вземе по-добра цена.
                          А за 2 позиции са по-вероятно прави - ако разпродадат - няма да има, кой да ги върне на сегашните цени. Спекулантите са смешни, ако се разчита на тях. Друг едва ли, ще инвестира във въпросните дружества Казвайки го, се старая да се ползвам от това, че всеки има право на лично мнение, разбира се
                          Реалната част на всяка кратна нула на дзета-функцията е ½.

                          Коментар


                          • Тези са кухи ,като градински лейки.Какви са тези детски обяснения.Нямат нищо.Не е препоръка за нищо.

                            Коментар


                            • Gekko, фондовете на Елана имаха много по-големи тегления преди месец и си платиха всичко. Оправданието на Стандарт, че ще срутят пазара е нелепо. Сумата е незначителна за нашия пазар. Проблема им е, че никой не иска да купи боклуците в тяхния портфейл. Въпорса е дали текущите стойности за преоценка са реални и до колко Стандарт имат вина за това.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнение

                                Ако съм на Стандарт - ще напрвя точно това
                                ами и други така явно разсъждават, то и затова пазара е такъв
                                каквито са участниците му, такива са и регулаторите, затова е и такова нивото
                                “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

                                Коментар

                                Working...
                                X