IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Новото лоби: Инфрачервено обследване на имотите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
    Аз не разбирам защо се лепва етикета "крадец" на човек, неползващ парното си.
    Ето ви и нагледен пример: 2 г. в жилище Х няма жива душа, плаща си се само сградна инсталация, даже не и вода. Е, днес лицето У се е настанило, разбира се си плаща само сградна, накрая на сезона обаче ще му дойде изравнителна и за парно, и за топла вода. Но пък бива причислен към "крадците". Също така за експеримента ще ме накарат да пиша прогнозния една чиста НУЛА, цял сезон да е на макс., да дойде изравнителна, да си я платя, но пак по нечия формула ще съм "крадец".
    Интересно ми е какво ще коства преобразуването от вертикални към хоризонтални щрангове?
    Къртене ей това ще коства.Или по пода или зад первазите на теракота и паркета.По гадно е където има врати и се налага да преминат тръбите.Иначе в коридора е лесно.И трябва да се изчисли правилно диаметъра на тръбите.И евентуални нерви и разправии докато се убедят съседите.А този който краде няма как да го убедиш и те така.

    Коментар


    • Аз не разбирам защо се лепва етикета "крадец" на човек, неползващ парното си.
      Ето ви и нагледен пример: 2 г. в жилище Х няма жива душа, плаща си се само сградна инсталация, даже не и вода. Е, днес лицето У се е настанило, разбира се си плаща само сградна, накрая на сезона обаче ще му дойде изравнителна и за парно, и за топла вода. Но пък бива причислен към "крадците". Също така за експеримента ще ме накарат да пиша прогнозния една чиста НУЛА, цял сезон да е на макс., да дойде изравнителна, да си я платя, но пак по нечия формула ще съм "крадец".
      Интересно ми е какво ще коства преобразуването от вертикални към хоризонтални щрангове?

      Коментар


      • Много 'яка' тема.
        От прочетеното дотук стигам до извода, че половината пишещи тук са чукчи (начело с анона)
        Аноне,
        хвалбите ти не са много меродавни, защото ако кооперацията ти има тец и/или съседа под твоя апп е като мен с малко дете и държи всичкото радиатори на макс.. нон стоп..ти спокойно може да не пускаш климите (както им вика грую) и пак у вас да е 18-19 градуса.

        Иначе решението ако може да има такова в БГ е да се преработи инсталацията в старите блокове и да има един входен щранг с топломер на входа на апп. По този начин тарикатите могат да се си сменят радиаторите колкото им душа иска. Но ще има къртене ала филма 'Топло'/....

        поздрави
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

        Коментар


        • Това с термокамерите е пълен ташак и нищо няма да реши.Поредната глупост на тъп гербадждия.Някой си е затворил крановете на радиатора в хола за да пести или пък щото не го ползва отиват с термокамерата и хоп човека крадец.Най доброто е преправяне на инсталацията от такава с вертикални щрангове в хоризонтална като на всеки апартамент се монтира топломер.И тогава никой няма да може да краде.А това че тръбите топлели като минавали през помещението не е баш така.Да предположим че сградата е на седем етажа и радиаторите на щранга в хола да речем на пети шести и седми етаж са със затворени кранове а на първи втори трети и четвърти са с отворени.Каква е картинката?След отклонението за радиатора на четвъртия етаж тръбите на щранговете нагоре са студени защото няма разход през тях.За да са топли тръбите навсякъде трябва след отклонението за последния радиатор да има връзка между правата и обратната вода.Формулата за количество топлина е следната
          Q=c*m(t2-t1) в джаули.
          c-пецифичен топлинен капацитет в случая на водата
          m- масата в килограми.
          t2- температура на топлата вода
          t1- температура на студената вода.
          И когато смятате няма да забравяте че бойлера е направен от стомана и че трябва и за нея да изчислите количество топлина.Няма да забравяте и загубите.Задачата не е толкова проста колкото много хора си мислят.А Зарко много добре е разяснил процеса в ТЕЦ-а

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
            ами така може - честито и все такива (и по-ниски) сметки да имаш, но и инвестицщта ти е била доста сериозна, така че нищо не е даром
            Да - сериозна беше за 2-та, но се изплаща много сериозно. Дано не се развалят. . Трейна ми е стар, но е железен.

            Повтарям ти П.П. от долния си пост:
            П.П.2 - Сигурно ще ме питаш за климатиците - 1 FUJITSU GENERAL (инвертор), 1 DAIKIN (инвертор) и 1 TRANE (термопомпа). Преоразмерени са с 30% спрямо отопляемите обеми.

            Между другото - не си го измислих сам това с отопление на климатици. Имам дългогодишен приятел, който внасяше (наистина внасяШЕ, защото бизнеса му умря) и той ме посъветва да ги купя. Отне му 6 месеца убеждаване.

            Ако се прецекат, ще му трия сол на главата.
            Last edited by anon6706; 05.03.2012, 00:25.

            Коментар


            • ами така може - честито и все такива (и по-ниски) сметки да имаш, но и инвестицщта ти е била доста сериозна, така че нищо не е даром
              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                аноне, колко клими имаш и каква кубатура топлиш? Постоянно ли са включени и на коко градуса? Каква т е изолацията и колко градуса е външната температура? Колко външни стни имаш? изолоция на под и таван? Отопляват ли се съседите? Мнаващи тръби на парно? и т.н. и т.н. Всичко много зависи, нали се сещаш?
                Имам само една външна стена - югозапад. Останалите три са вътрешни, като две са към други апартаменти и една е към стълбището.
                Спя на хладно и там почти не топля, останалата кубатура е към 220. Дограмата е алуминий, но пуша доста и се проветрява често. То и затова не мога да вдигна 22 градуса, но и ми става горещо при над 20. Няма малки деца, които да ги мисля.

                Климатиците не работят на 24 часа, но поне двата работят на 12 часа активно (много често спират, а и както виждаш - нощно почти нямам консумация). Третият работи при наличие на зиморничави мадами.

                П.П. Работещите обикновено са включени на 19 градуса.

                П.П.2 - Сигурно ще ме питаш за климатиците - 1 FUJITSU GENERAL (инвертор), 1 DAIKIN (инвертор) и 1 TRANE (термопопмпа). Преоразмерени са с 30% спрямо отопляемите обеми.
                Last edited by anon6706; 05.03.2012, 00:14.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                  до режим на тока няма как да се стигне и причината е елементрана - ако не си с добър климатик, отоплението на ток е скъпо, а и ел. станциите на панеляка ще се изпържат, ако всички минат на ток, така че по-правилно е да се каже:
                  Мнозина от тези, дето сега реват срещу Топлофикация, ако се откажат от парно, ще измрат от студ, освен ако не минат на дърва и въглища....
                  Така де, това имах предвид, инсталациите ще заминават.
                  Проблемно ще е особено ако почнат вътрешните - кърти, чисти, извозва...абе не си е работа.
                  Хипотетично, да приемем, че спрем парното на цял вход, той си подсили таблото, станат 10 от 30 блока "подсилени" - заминава да речем трафопост. Накрая ква става тя - ЧЕЗ инвестира щото Топлофикация е партийна касичка. Хипотетично, но в тоя ред на мисли.
                  И пак - не съм сигурен, но чувам, че не може вече на кубатура да се дели консумацията в ЕС. Ако не е така и може - при подобно разпределение няма да има проблеми, поне не от такова естество и в никакъв случай в тоя размер.

                  Коментар


                  • аноне, колко клими имаш и каква кубатура топлиш? Постоянно ли са включени и на коко градуса? Каква т е изолацията и колко градуса е външната температура? Колко външни стни имаш? изолоция на под и таван? Отопляват ли се съседите? Мнаващи тръби на парно? и т.н. и т.н. Всичко много зависи, нали се сещаш?
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                      Идеята е, че по фактурирани сметки топлината е по-голяма от възможната да произведе(подаде) топлофикация
                      Т.е. клиентите имат да плащат повече, отколкото е произвела
                      Съни, идеята е - да не платим (независимо, че сме ползвали услугата) - точно това - не само мислят много от абонатите, но и го правят, а и открито го заявяват. И това не са хора, които нямат средства, а работят в чужбина (говорил съм с много такива, на които само каско-застраховките им са по 5-6 хиляди лв. годишно..., защо ли не се разбунтуват, именно тия - срещу явната несправедливост - да не получават нищо в замяна на няколко хиляди лв. - годишно?)...

                      Впечатленията ми не са измислени, но са показателни за "духът" на българина, за неговата мания - да прецаква останалите около себе си...

                      Едва ли можеш да обхванеш всички разходи за производство, за да твърдите, че има в пъти по-високи цени, но АКО е така (а не е), то всеки може да откаже услугата, но защо тя не се отказва? Защото ни е крайно необходима през определеНИ сезонИ. И това е една от "социално" обусловените услуги, ако вече отдавна сме оставили зад гърба си твърдото гориво, а ел.енергия за отопляване на големи квадратури... "Социално" обусловена - както и поддържане на ЖП-транспорта, потискането на цените на хляба (това е голяма еквилибристика, но нещата се отпушиха откъм грамажа... и тенденцията е...)...

                      Някои решават, че ще отопляват 1 кухничка (повече от пенсионерите) - и се скатават там през зимата, но същите те са и редовни платци!...

                      Съни, едва ли би могла сама да направиш осреднена оценка на цената на топлоенергията, но с помощта на различни специалисти - може да скалъпите нещо, но и то ще е толкова далеч от истината, че няма да е приложимо, но ще ти даде база за недоволство..., но това е не само за топлоенергията, нали, мило?... И Що дъвчем само топлоенергията? Защото е потенциална тема на недоволство...

                      В условията на "демокрация" - всеки живее по някакви свои критерии и - съобразно възможностите си, а някои в условията на същата тая "демокрация" - решават да понатоварят своите съседи - имат право, или?...

                      По твоя въпрос - когато през жилището минават тръби - мисля, че вече беше спечелено съдебно дело срещу Топлофикация, в които някакъв техник ги осъди да извадят вън тръбите от жилището му, или да му плащат наем за това..., не зная как се промени нормативната база оттогава, пък и не ми е необходимо да следя тия неща...
                      "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                        Ти да не живееш в килерче бе?
                        Че аз повече от 85 лева имам средно от май до ноември... Да не би токът при вас да е на цени от дядо Тодор?
                        Не живея в килерче, приятелю!
                        Имам климатици за по над 3000 лева единия.
                        Ето ти сметката ми за ток за студения февруари - 72.84 лв. с ДДС!!!!. За съжаление за февруари от Топлофикация все още не ми е дошла, иначе и нея ще ти я постна.

                        Купи си климатици като моите и тогава ще говорим отново за килерчета и сметки за ток.
                        Аман от аматьори....

                        Last edited by anon6706; 04.03.2012, 23:50.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                          Ти да не живееш в килерче бе?
                          Че аз повече от 85 лева имам средно от май до ноември... Да не би токът при вас да е на цени от дядо Тодор?
                          няма климатик, който да е работил нон стоп през февруари и да е докарл по-малко от 30-35 кинта, а големите и до към 50 кинта. Аз лично плащам по около 60 кинта в месеците с нормална температура и без клими, 70-75 кинта лятото, като пусна климите от време на време на студено и около 150-160 кинта зимата с 3 клими нон стоп работещи. За февруари платих 220, но тук в София си беше много голям клинч и редовно, в поне половината дни нощнта слизаше под минус 12-13 градуса, а както азах, аз не изключвам климите през целия отоплителен период от началото на октомври до към средаат на април
                          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
                            Пломби и на голи тръби се слагат, стига да искаш.
                            Куцото е, че МАЙ са забранили метода на кубатурата.
                            Тогава ако може и по три радиатора на щранг ще слагат.
                            От толкоз зорене на народа, накрая ще се стига до масово спиране на парното и ел. режим.
                            до режим на тока няма как да се стигне и причината е елементрана - ако не си с добър климатик, отоплението на ток е скъпо, а и ел. станциите на панеляка ще се изпържат, ако всички минат на ток, така че по-правилно е да се каже:
                            Мнозина от тези, дето сега реват срещу Топлофикация, ако се откажат от парно, ще измрат от студ, освен ако не минат на дърва и въглища....
                            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                              Пильо, явно имаш климатици среден или дори под среден клас, ама и явно бойлерчето ти яде ток.

                              С моите климатици имам 85лв. ток за януари (сумарно с фурна, хладилник, работни станции) и без да чакам ББ да ми плаща тока.

                              Друг път - съветвай се с форума какви климатици да си купуваш.....
                              Ти да не живееш в килерче бе?
                              Че аз повече от 85 лева имам средно от май до ноември... Да не би токът при вас да е на цени от дядо Тодор?
                              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                                Новите уреди няма да предотвратят кражбата на топлоенергия.
                                Защо на тези уреди и на водомерите могат да се слагат пломби, а на затапена тръба от Топлофикация да не може???!!!

                                Идват напролет за отчитане - тръбата ти е разпломбирана - тогава си плащаш отоплението на база.

                                Какви камери, какви екипи, какви пет лева....???!!!
                                Пломби и на голи тръби се слагат, стига да искаш.
                                Куцото е, че МАЙ са забранили метода на кубатурата.
                                Тогава ако може и по три радиатора на щранг ще слагат.
                                От толкоз зорене на народа, накрая ще се стига до масово спиране на парното и ел. режим.

                                Коментар

                                Working...
                                X