Когато аз купувах в началото акции в БГ имаше много борси. Напълно съм съгласен с мнението на Големия Мечок
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Инвеститорите пишат Слаб (2) на ръководството на БФБ-София
Collapse
X
-
Когато аз купувах български акции не бе създадена още БФБ
Но темата не е кой от кога инвестира нито колко е спечелил или загубил на БФБ. Темата е кой и какво може да направи за да се повиши ликвидността. Има поне две заинтересовани страни - брокерите и БФБ. За брокерите продължава да е достатъчно да съществуват като се финансират от таксите за доверително управление и управление на фондовете, отделно загубите които и те понесоха от срива на пазара явно не им позволяват да бъдат активни и съзидателни. БФБ допусна "грешката" да напише програма за работа от 2010 до 2012 година като отговор на очакванията от пазара за промени и подобрения. После забрави за програмата си. Приватизацията в края на декември успя да маскира реално по лошата активност през 2011 година. Отдавна пиша на тема ползата за ликвидността на пазара от къси продажби, маржин и т.н. и за да мога да посрещна края на света с чиста съвест направих този разбор на обещаната, но несвършена работа...
Очевадно е че има други многократно по-ликвидни и по-интересни пазари и ние инвеститорите се пренасочваме на там, но що за човек ще си ако не се опиташ да направиш мястото където живееш по - добро?Last edited by BigBear; 21.01.2012, 20:35.Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеМалко усмивки от старите ленти. Когато се интересувах от БФБ, а много от вас не са знаели, че съществува
http://www.investor.bg/forum/showthread.php?t=130молим?айде нема нужда
Коментар
-
Нещата на борсата ще се оправят. Сега Асенчо като направи УД към Банка за развтие и Сребърния фонд бъде прехвърлен от Джанката ( нали са бъдита и трябва да си помагат) и всичко литва нагоре и ние пишем "6" на управителите на борсата.
Освен ако Джанката не бъде съблазнен да използва парите от Сребърния фонд за изплащане на еврооблигациите. Вече се е панирал като гледа доходностите, на които евентуално може да емитира на. За последната година CDS на БГ се качиха двойно. Много са тъпи инвеститорите щото приятелите на Джанката от Moodys дават такива позитивни преспективи. Пламен Орешарски колкото и да го псувате има голяма принос за нивото debt/gdp. Джанката що не сложи парите от Табаците в Сребърния фонд? Това с българските ДЦК ми радва окото. При "честна" ниво на YTM от 6% по 10 г. пенсиите го купуват на 5.3%. Да ама кой ще прави преоценки като се върне ластика. Та такива мисли в събота ми минават в главата. Сори, ако дразня де.
http://www.capital.bg/politika_i_iko...ti/?ref=upmenuLast edited by Opiten1; 21.01.2012, 18:47.
Коментар
-
Не само ръководството на борсата отговаря за състоянието на пазара.
Те какво да направят, като поне 50% от дружествата с радост биха се отписали и въобще не искат да чуят за публичност?
Идеята да разкарат най - големите боклуци беше на борсата, ама всички ревнахме тогава.
Нали щяха да ги отделят в някакъв сегмент, поне? Какво стана?
Няма нужда да е 55% фрий флоута, обаче трябва да се публикува ежемесечно, а не да се крие.
Вярно, че данните са в ЦД, обаче той си е по принцип по-затворена институция.
Между другото, когато БФБ, получат данни за ФФ от ЦД (при ребалансиране на индексите) защо не го споделят? Хем няма да им тежи на съвестта, че само те могат със сигурност да знаят кои ще са попълненията и кои ще отпаднат.
Някой наредба ли трябва да напише? Ако е до наредба да я напишат от КФН.
Коментар
-
Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнениеДау е на 52 week high - в близост до нови рекорди и то при скъп долар
a Софикс е на 52 week low - при поевтиняло евро, с намалели обороти на борсата
ОСТАВКА
След като е "52 week low" какво чакате, а не купувате?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alan20 Разгледай мнениеНе казвай хоп преди да скочиш. И колко от емитентите (в % от всички) раздават дивидент?
В портфейла ми само една хартия няма да пуска през 2012год.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениепека,
не се вживявай...КФН-то, когато те гониха си беше за целенасочено пускане на слухове по адрес на банките..нещо доста 'опасно'..
освен това 4 години ни плашиш с твойто гадже св. Нагъзаки и това омръзва
За банките - незнам дали гледа Левон тази сутрин по bTV, но след като и те зацепиха за какво иде реч, се сети до къде са се забатачили банките с 23% лоши и несъбираеми кредити.
И 4г. не ви плаша със св.Нагъзаки (да се свети името Му), а само ви напомням за неговото трайно присъствие, като целта е единствено да се овладеят емоциите, голите надежди и да има реализъм, а не гол и безпочвен оптимизъм. Повярвай ми аз ще стана най-големият оптимист, ако обаче започнат да идват сигнали за това. За сега обаче - само мрак, тишина и пълна скръб.www.finance5.bg
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеЧичо Пешо, ама не можеш да отречеш, че почнаха повече дивиденти да дават. Едно време те помня как се оплакваше че в БГ не дават дивиденти, а сега като си гледам портфейла - чака ме радост това летоwww.finance5.bg
Коментар
-
Първоначално изпратено от suniverse Разгледай мнениеГрешка. Борсата не е създадена за спекулации, а за инвестиции.
Вместо да се чудят повечето спекуланти как да врътнат от левия джоб в десния 5 лева срещу комисионна, да вземат да подкрепят производството, фирмите участващи на борсата да почнат да произвеждат нещо реално. Тогава и дивиденти ще има и желаещите да купуват на борсата ще се увеличат.
Когато спекулантите са на борсата, инвеститорите сами ще дойдат. Едните немогат без другите. И да си спекулант не МРЪСНА дума и работа. СПекуланта поема риск както да спечели , така и да загуби от своята спекула. Спекулантите като налазят една позиция, инвеститорите след нея керван правят. Така се стимулира и местната икономика, но не съм в настроение за лекции. Така, че преди да ми се правиш на експерт или професор от Лондон бизнес скул, вземи и си попълни празнотите в знанията. И разбери как функционират капиталовите пазари, кога, как , защо и към какво се насочват паричните потоци и още и още.www.finance5.bg
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alan20 Разгледай мнение4г. само това повтарям, ама пусто заслепение от "оптимизъм" не позволява думите ми да стигнат до съзнанието на оптимистите. То не беше, че не трябва да се говори срещу БФБ, не трябваше и срещу КФН дума да споменавам - те ме гонят за какви ли не простотии и вместо всички да скокнат как е възможно този държавен орган да се занимава с глупости, те се кефеха и злорадстваха. А сега от призмата на времето се оказва, че съм бил прав. Но това няма никакво значение в случая.
Това което трябва да се направи е да излезем всички на "Три уши" и да седим там докато цялото ръководство на БФБ не си обере крушите. Следваща спирка е КФН, а последните две трябва да са МФ и Министерски съвет.
Гърците вече 3та година не се спряха да протестират, румънците и на тях им падна пердето, само ние раята си трайкаме и се скатаваме очаквайки нещата от самосебе си да се оправят или някой който е писал "двегодишна програма" да си я изпълни.
Нещата трябва да се случат сега и веднага, а не след като минат още 2г. очаквайки, че поредната двегодишна програма ще се изпълни.
Коментар
Коментар