IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвеститорите пишат Слаб (2) на ръководството на БФБ-София

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Alan20 Разгледай мнение
    Незнам за кой път ще се повторя, но тази пародия на борса наречена за кратко БФБ за да тръгне, трябва да се случат следните промени:

1.Всеки емитент трябва да е с минимум 55% фрифлот
    2.Да има къси
    3.Да има деривати
    4.Управляващите БФБ да имат поне малко понятие от нещата за които са ги хакнали да ръководят и управляват
    5.Да има ежемесечно поне 2 изявления на шефа на БФБ + отчети за слабости и успехи (ако има такива)
    6.Клиринг - без него нищо няма как да стане
    7.Редовни санкции при това солени за всеки емитент забавил се с оповестяване на информация, пък било то и с 1мин. след крайният срок.
    8.Много по-сериозна координираност в действията между БФБ и КФН
    9.Много образователни семинари, лекции, срещи и каквото се сетят не само с инвестиционната общност, а с широката маса. Загубеното доверие трябва да се възстанови, а това е бавен и дълъг процес.
    10. Сериозна рекламно-пропагандна кампания за това какви са ползите от инвестиции в БГ икономика. Но такива ще има едва след като са изпълнени всички точки от 1 до 8.

Има още много неща, но те са подробности и не са с такова фундаментално значение.
    Грешка. Борсата не е създадена за спекулации, а за инвестиции.
    Вместо да се чудят повечето спекуланти как да врътнат от левия джоб в десния 5 лева срещу комисионна, да вземат да подкрепят производството, фирмите участващи на борсата да почнат да произвеждат нещо реално. Тогава и дивиденти ще има и желаещите да купуват на борсата ще се увеличат.
    Пирамидите на Пинера от Чили - http://alexanderbtodorov.wordpress.com/2011/09/22/chilean-failure/

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
      един път да съм съгласен с пеката
      4г. само това повтарям, ама пусто заслепение от "оптимизъм" не позволява думите ми да стигнат до съзнанието на оптимистите. То не беше, че не трябва да се говори срещу БФБ, не трябваше и срещу КФН дума да споменавам - те ме гонят за какви ли не простотии и вместо всички да скокнат как е възможно този държавен орган да се занимава с глупости, те се кефеха и злорадстваха. А сега от призмата на времето се оказва, че съм бил прав. Но това няма никакво значение в случая.
      Това което трябва да се направи е да излезем всички на "Три уши" и да седим там докато цялото ръководство на БФБ не си обере крушите. Следваща спирка е КФН, а последните две трябва да са МФ и Министерски съвет.
      Гърците вече 3та година не се спряха да протестират, румънците и на тях им падна пердето, само ние раята си трайкаме и се скатаваме очаквайки нещата от самосебе си да се оправят или някой който е писал "двегодишна програма" да си я изпълни.
      Нещата трябва да се случат сега и веднага, а не след като минат още 2г. очаквайки, че поредната двегодишна програма ще се изпълни.
      www.finance5.bg

Коментар

• един път да съм съгласен с пеката
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Незнам за кой път ще се повторя, но тази пародия на борса наречена за кратко БФБ за да тръгне, трябва да се случат следните промени:

1.Всеки емитент трябва да е с минимум 55% фрифлот
          2.Да има къси
          3.Да има деривати
          4.Управляващите БФБ да имат поне малко понятие от нещата за които са ги хакнали да ръководят и управляват
          5.Да има ежемесечно поне 2 изявления на шефа на БФБ + отчети за слабости и успехи (ако има такива)
          6.Клиринг - без него нищо няма как да стане
          7.Редовни санкции при това солени за всеки емитент забавил се с оповестяване на информация, пък било то и с 1мин. след крайният срок.
          8.Много по-сериозна координираност в действията между БФБ и КФН
          9.Много образователни семинари, лекции, срещи и каквото се сетят не само с инвестиционната общност, а с широката маса. Загубеното доверие трябва да се възстанови, а това е бавен и дълъг процес.
          10. Сериозна рекламно-пропагандна кампания за това какви са ползите от инвестиции в БГ икономика. Но такива ще има едва след като са изпълнени всички точки от 1 до 8.

Има още много неща, но те са подробности и не са с такова фундаментално значение.
          www.finance5.bg

Коментар

• Първоначално изпратено от suniverse Разгледай мнение
            На една борса сделка се осъществява, когато цената, която продавача иска съвпадне с цената, която купувача е готов да плати за съответния актив.
            Ако няма сделки или те са малки, това означава, че цените са твърде високи.
            Хайде смъкнете цените 2-3 до 10 пъти за някои подозрителни активи и ще видим как сделките ще се увеличат.
            Е да, някои са купили в края на 2007-ма Софикс на 1950. Кой ги е карал? Ръководството на БФБ ли? И от сектата "приватизирай всичко" да вземат да обяснят как точно частник ще накара някой да купува надценени активи? А, ще викне "чуждестранните инвеститори" УПФ и ППФ да купят малко акции за 5 лева с парите на данъкоплатците?
            всичко е отосително, но някои неща може да бъдат пресметнати лесно

Аз твърдя, че парите по банките и по държавни ценни книжа са балон и да надценени, както и че следва да се обезценяват всеки ден с инфлация и поскъване на активи - в това число и акции
            There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

• На една борса сделка се осъществява, когато цената, която продавача иска съвпадне с цената, която купувача е готов да плати за съответния актив.
              Ако няма сделки или те са малки, това означава, че цените са твърде високи.
              Хайде смъкнете цените 2-3 до 10 пъти за някои подозрителни активи и ще видим как сделките ще се увеличат.
              Е да, някои са купили в края на 2007-ма Софикс на 1950. Кой ги е карал? Ръководството на БФБ ли? И от сектата "приватизирай всичко" да вземат да обяснят как точно частник ще накара някой да купува надценени активи? А, ще викне "чуждестранните инвеститори" УПФ и ППФ да купят малко акции за 5 лева с парите на данъкоплатците?
              Пирамидите на Пинера от Чили - http://alexanderbtodorov.wordpress.com/2011/09/22/chilean-failure/

Коментар

• Ето още усмивки. Но дребните инвеститори още не могат да приспадат загуби.

http://www.investor.bg/forum/showthread.php?t=528

и още

http://www.investor.bg/forum/showthread.php?t=494

и още
                http://www.investor.bg/forum/showthread.php?t=535

Ако се разтърся още, във времето когато се сееше найлона, ще извадя още много неща, които трябваше да се променят още тогава, и които все още не са променени, а какви найлонови торбички моеше да имаме.
                Баси, на всяко гърне мюрдия съм бил :Млад и надъхан

Коментар

• Малко усмивки от старите ленти. Когато се интересувах от БФБ, а много от вас не са знаели, че съществува

http://www.investor.bg/forum/showthread.php?t=130

Коментар

• БФБ-София Я СЕ СКРИЙТЕ НЯКЪДЕ! Тая борсичка е точно отражение на държавата - ПЪЛЕН ПРОВАЛ!

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                      Дайте да направим един шорт лист на хората, които биха управлявали добре борсата
                      Едно име от мен.
                      Жечко Димитров

Даже не го знам в момента с какво се занимава и изобщо би ли искал да се занимава с куцо пиле Беше достойната кандидатура преди много години
                      Няма такъв в БГ - да има всеки ще каже, защо пък той

Само менъджър от вън, който говори на английски, без преводач и всички да го разбират на английски

Да си намерят такъв човек и да му плащат запатата
                      There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

• Дайте да направим един шорт лист на хората, които биха управлявали добре борсата
                        Едно име от мен.
                        Жечко Димитров

Даже не го знам в момента с какво се занимава и изобщо би ли искал да се занимава с куцо пиле Беше достойната кандидатура преди много години

Коментар

• Първоначално изпратено от Opiten1 Разгледай мнение
                          Ако Дянков беше принципен защо не ги махне сега? Или Боко.... По-зле не е било никога. Изводи се правят само на база на ликвидността.
                          Ето прекрасна възможност да се докаже или отрече принципността в действията на премиера и вице-премиера.
                          www.investor.bg

Коментар

• Ако Дянков беше принципен защо не ги махне сега? Или Боко.... По-зле не е било никога. Изводи се правят само на база на ликвидността.

Коментар

• Що си губите времето. Асенчо има значително по-важни работи с Банка за развитие. Вие пък за борсата се косите.Нали е обещал, повече кво искате.

Коментар

• И аз мисля че слаб 2 им е много, както и възнагражденията.
                                Препоръчвам бонуси на база брой сделки, а не на оборот в лева, да видим тогава ще свършат ли нещо.

Мен ако питате тази стратегия си е била за замазване на очите на времето, вероятно сега има голямо учудване, че такъв документ съществува изобщо. Повечето чиновник отдавна е забравил, иначе как ще си поддържа формата в реденето на пасианси.
                                ПРИВАТИЗАЦИЯ, ОЛЕ!
                                Не-заслужил инвеститор

Коментар

Working...
                                X