IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма или Софарма трейдинг?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
    ех Деси, Деси - на грешна карта заложи май?
    чичо е извадли там теслата, трябваше на ушенце да му кажеш да им пусне малко гювеч,
    Не е препоръка... !!!
    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнение
      SEVTO-
      ех Деси, Деси - на грешна карта заложи май?

Коментар

Благодаря! В петък ще идвате ли в кулите?
        Абсолючно си прав - не мога да ги следя! Ето защи си взимам ЕТФ следващ най-дивидентоснасящите компании с капитализация над 1млрд на 7-8 развиващи се пазара. Предпочитам EDIV, защото DEM е много с голяма тежест в Русия а аз смятам че освен добиване на природни ресурси от държавни(=лошо управлявани)фирми другото не може да се нарече читава икономика там.
        Аз лично няма да идвам, въпреки че живея на 200-тина метра от там.
        Благодаря за инфото, ще го разгледам и ще се замисля.
        Поздрави, че оспамихме темата......
        Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
          Тони, преди всичко ЧРД на патерица!
          Не мислиш ли, че става твърде сложно с инвестициите навън, граничещо с хазарт?
          Какво разбираме от там, въобще можеш ли да следиш новини онлайн и то на 2 езика примерно?
          Благодаря! В петък ще идвате ли в кулите?
          Абсолючно си прав - не мога да ги следя! Ето защи си взимам ЕТФ следващ най-дивидентоснасящите компании с капитализация над 1млрд на 7-8 развиващи се пазара. Предпочитам EDIV, защото DEM е много с голяма тежест в Русия а аз смятам че освен добиване на природни ресурси от държавни(=лошо управлявани)фирми другото не може да се нарече читава икономика там.

Коментар

аз мисля на външни пазари да купя още. В последните 6 месеца не съм купувал нищо на БФБ
            Тони, преди всичко ЧРД на патерица!
            Не мислиш ли, че става твърде сложно с инвестициите навън, граничещо с хазарт?
            Какво разбираме от там, въобще можеш ли да следиш новини онлайн и то на 2 езика примерно?
            Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
              Къде ще си инвестирате дивидента от Софарма трейдинг, след като го получите през лятото?
              аз мисля на външни пазари да купя още. В последните 6 месеца не съм купувал нищо на БФБ

Коментар

• Първоначално изпратено от padre Bonaventura Разгледай мнение
                Очертава се трудна дилема за това кое е по-надценено
                Не е препоръка
                В Трейдинга инвестираха ли Руските търговци ?
                Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Очертава се трудна дилема за това кое е по-надценено
                  Не е препоръка

Коментар

• Къде ще си инвестирате дивидента от Софарма трейдинг, след като го получите през лятото?

Коментар

Така я да си поизтупам една от темите, че отдавна не съм писал
                      Сега в краткосрочен план мисля че е добре човек да има СФТРД, защото
                      - печалбата е на историческо ниво;
                      - Дивидента ще е сочен
                      - имаме обещание на правителството да се разплаща
                      - СФАРМ, може би все още е под натиска на голям продавач
                      - Задлъжнялостта при СФАРМ нарастна значително
                      - Има страхотен мениджмънт, който от нищото за 5години я направи номер 1 в сектора
                      - СФАРМ има временни затруднения на пазара в Русия

НО в дългосрочен план(5 години) бих си купил СФАРМ!!!
                      - исторически страхотна цена за вход
                      - страхотна ликвидност(за БФБ) и способност на пазара да поеме големи пакети на излизащите(за разлика от хим - видно е по обемите)
                      - Видя се че завода не е мираж а е почти готов
                      - през следващите 1-2 години очаквам дълговете да почнат плавно да намаляват
                      - Придобиване(поглъщане на 3 хубави фармацевтични компании) ще даде допълнителна стойност за СФАРМ
                      - Мисля че СФАРМ е флагмана на БФБ(и една от най-старите в СОФИКС) и когато тръгне тя, тогава ще тръгне борсата

Успех на всички!
                      ето така мислих преди година!

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                        аз пък отворих
                        Умната тогава...
                        Аз пък продадох тук и натоварих жабоци...
                        Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• аз пък отворих

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
                            Това, което аз пък виждам е спад на печалбата, спад на кешовите наличности и увеличаване на кредитите.
                            За това и затворих позицията напълно. Не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
                              Тони ,трябваше да отбележиш,че при Софарма за една година,излязоха ,напълно или частично,двама Големи акционери.И да не забравяме,че пак при Софарма,в момента РАЗПРОДАВА ОД....Мен лично това ме плаши.

Затова клоня към Трейдинга.Но....

Нека похортуваме малко.
                              Според БГ законодателството има някои антимонополни ограничения.Мисля(не съм сигурен),че май 40% беше ограничението една компания да има дял на пазара на лекарства.Както и за надценките имаше ограничение с които се работи.

Или ...ако БГ Пазарът на лекарства е 100единици Трейдингът не може да има повече от 40% дял(условно) при определена надценка.Точка.Тапата е ясна.Единствено може да се развива,ако БГ пазарът стане примерно 120единици и тогава да дръпне .
                              Затова и не може да се развива...има законови ограничения,доколкото знам
                              Ако греша,поправете ме
                              Не е препоръка
                              Ето сега си по-конструктивен. Не съм запознат с правната антимонополна рамка но да може и да има ограничение от 40% на пазара - което си е 100% ръст на СФТРД и не вярвам скоро да стане имайки в предвид държавните регулации и конкуренцията в сектора, НО всички останали оперират само в България, а ако СФТРД погледне към родната страна на чичо Оги??? Там(на изток) има още една страна кандидатка за ЕС със население колкото нас и със заводи на СФАРМ - не забравяй!

Както ти казах и в другата тема - не мисля че чичо Оги РАЗПРОДАВА, а просто потдържа ликчидност с тези 2-3хиляди броя, което е добре при ликвидността на БФБ.

п.с. Дали има някой отдел в СФАРМ или някъде другаде , който се занимава с покупки и продажби на акции на групата или всичко си прави чичо Оги сам?

Коментар

• Това, което аз пък виждам е спад на печалбата, спад на кешовите наличности и увеличаване на кредитите.
                                Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

Working...
                                X