IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Топ 10 български компании за 2024 на форума

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Фаворити на форума за поскъпване и понижаване за второто тримесечие на 2011.

    Фаворити на форума за поскъпване и понижаване за второто тримесечие на 2011.

    Благодаря, на всички които участваха в предишната прогноза за форума!

    Мисля да направя класация за топ 20 акции на форума за 2 тримесечие на 2011, защото не ми се чака до края на годината, а и беше полезно...
    Моля подредите Вашето очакване за първите десет най поскъпнали акции към края на юни 2011 и Вашите очаквания за най поевтинелите акции за същия период, без да конкретизирате очакваните проценти промяна. . Ще публикувам във форума само обобщени данни, за да се избегне станалата лоша традиция за заяжане със чужди прогнози.
    Започвам по от рано, защото миналия път получавах отговори на запитването си десетина дена след като беше изтекъл крайния срок. Сега може да ми пращате Вашите прогнози до 30 март вечерта, а обобщението ще го пусна във форума на 31 март за да бъде публикувана прогнозата преди началото на прогнозирания период...Всеки може да си промени прогнозата - подреждането или дори компаниите - до изтичането на крайния срок, като за валидна ще приемам и обработвам само последната получена прогоноза.

    Тук са резултатите от предишното допитване

    Пратил съм много лични съобщения, но е възможно да съм изпуснал някого така, че който иска да ми пише без да се ограничава от това дали е получил съобщение или не. Запазвам си правото да не включа нечия прогноза ако предположа мултиник... Ще бъда благодарен, ако прогнозата Ви представалява низходяща класация от 10 борсови кода / по възможност старите, ако все още ги помните... И последно - все пак не е нужно да имате от дадени акции за да имате мнение за тях.
    Благодаря предварително и успехи в инвестирането и живота!
    Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

    Коментар


    • Добра познаваемост. Предлагам на Инвестор и Мечката да прави пак такива класации на 3 месеца

      Коментар


      • Браво на класацията- И Елтос скокна

        Коментар


        • Е то на БФБ има 30-40 търгуващи се акции, тъй че който каквото да каже, все ще го има в портфейла.
          Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
            Да не са си цитирали компаниите от портфеила
            В общи линии това са направили

            Коментар


            • Да не са си цитирали компаниите от портфеила

              Коментар


              • Българската борса я очаква положителна 2011 г.

                Прогноза според основните сектори

                Сектор: Земеделие; АДСИЦ за земеделска земя
                Прогноза за движение спрямо пазара: Неутрална
                Коментар: Въпреки добрите дългосрочни перспективи за растеж на АДСИЦ за земеделска земя текущата ниска ликвидност не оказва необходимата подкрепа за повечето от акциите, поради което очакванията ни са за ценови движения следващи пазара, докато не се стигне до повишаване на обемите на търговия. Към настоящия момент позитивни движения може да се очакват само при ликвидните позиции, сред които "Адванс терафонд" АДСИЦ изпъква със значителните си парични ресурси за придобивания и липсата на дълг.
                Топ представители: "Адванс терафонд"

                Сектор: Суровини
                Прогноза за движение спрямо пазара: Неутрална
                Коментар: Очакваме, че текущото възстановяване на секторите, използващи продукти на "Каолин", ще спомогне за ръст в приходите на компанията през 2011 г., но относно рентабилността има още какво да се желае. Позициите на "Каолин" на бързо растящите пазари в Турция и Близкия изток могат да компенсират евентуални трудности на пазарите в останалите страни, където компанията изнася своята продукция.
                Топ представители: "Каолин"

                Сектор: Строителство
                Прогноза за движение спрямо пазара: Неутрална
                Коментар: Увеличаващите се разходи за инфраструктура и подобрението при усвояването на средства от фондовете на ЕС покачват очакванията за сектора, но дълговите проблеми на повечето публични пътностроителни компании ограничават възможностите им за развитие през текущата година. "Трейс груп холд" изглежда в най-добра позиция да получи нови проекти. Плановете на правителството за реализацията на мащабни енергийни проекти като АЕЦ "Белене", както и възможностите за изпълнение на поръчки в ЕС ще бъдат сред основните фактори, които ще движат представянето на "Енемона".
                Топ представители: "Тргейс руп холд", "Енемона"

                Сектор: Потребителски стоки, вкл. тютюнeви изделия
                Прогноза за движение спрямо пазара: Положителна
                Коментар: Цигарените фабрики от групата на "Булгартабак холдинг" изненадаха приятно инвеститорите както с ръст на печалбата, така и с подобрена рентабилност през третото тримесечие на 2010 г. Последва и ръст в цените на акциите им, като пазарната капитализация на двете основни дъщерни компании се покачи значително от началото на септември. Въпреки големите повишения все още може да се очаква значителен ценови потенциал, както и активизиране на търговията във връзка с развитието на процедурата по приватизация.
                Топ представители: "Булгартабак холдинг", "Благоевград БТ", "София БТ"

                Сектор: Диверсифицирани холдингови компании
                Прогноза за движение спрямо пазара: Неутрална
                Коментар: Запазваме неутралните си очаквания относно диверсифицираните холдингови компании, като продължаваме да следим за евентуални стимули за цените на акциите.
                Топ представители: "Химимпорт"

                Сектор: Диверсифицирани фондове за имоти (АДСИЦ)
                Прогноза за движение спрямо пазара: Отрицателна
                Коментар: Повечето диверсифицирани АДСИЦ остават в неблагоприятна позиция поради стагнацията на имотния пазар. Все пак информацията за преговори и евентуална продажба на активи от "Бенчмарк фонд имоти" АДСИЦ и слуховете, че "Фонд за недвижими имоти България" АДСИЦ също планира продажби, доведоха до ръст в цените на акциите. Инвеститорите следва да следят информацията от двете компании в бъдеще.
                Топ представители: "Фонд за недвижими имоти България"

                Сектор: Финанси
                Прогноза за движение спрямо пазара: Положителна
                Коментар: Виждаме сигнали за забавяне на влошаването на кредитните портфейли и очакваме лошите и преструктурирани заеми да достигнат пика си в средата на 2011 г. При значителното намаляване на провизиите през 2011 г. натискът върху печалбите ще намалее. Като цяло очакваме 2011 г. да донесе за българските банки това, което през 2010 г. се случи при банките на бързоразвиващите се европейски пазари и считаме, че стимулите за по-добри резултати, макар и не силни, ще бъдат подобни на тези при полските, турските и руските банки през изминалата година: преминаване на пика при лошите кредити, подобряване на достъпа до финансиране от страна на самите банки и възстановяване на ръста на кредитирането.
                Топ представители: Първа инвестиционна банка, Централна кооперативна банка

                Сектор: Индустрия
                Прогноза за движение спрямо пазара: Положителна
                Коментар: Някои от цикличните експортно ориентирани компании като "М + С хидравлик" се представиха много добре през 2010 г., докато други като "Индустриален холдинг България" разочароваха с резултатите си. Извън факторите, специфични за отделните компании, считаме, че секторът ще продължава да расте по-бързо от други, които преживяват възход в по-късните фази на икономическия цикъл. Отбелязваме, че фискалната консолидация в Европа може да доведе до забавяне на ръстовете в експорта.
                Продажбите на производителите на акумулаторни батерии "Монбат" и "Елхим Искра" се очаква да продължат ръста си през 2011 г. при условие, че цените на оловото останат стабилни и търсенето в Европа не отбележи спад.
                Топ представители: "М + С хидравлик"

                Сектор: Метали
                Прогноза за движение спрямо пазара: Положителна
                Коментар: Дори без големи скокове в цените на металите, текущите нива ще осигурят необходимата подкрепа за растеж при компаниите в сектора. "Алкомет" е в много добра позиция да спечели от повишените цени на алуминия, като експортът към бързорастящия турски пазар също ще играе положителна роля.
                Топ представители: "Алкомет"

                Сектор: Фармация
                Прогноза за движение спрямо пазара: Неутрална
                Коментар: Макар продажбите за местния макар на "Софарма" да бележат слаб спад в условия на засилваща се конкуренция, износът към страните от ОНД спомогна за двуцифрено увеличение на приходите на компанията.
                Топ представители: "Софарма"

                Анализът е на Първа финансова брокерска къща (ПФБК). НЕ представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа


                http://www.dnevnik.bg/pazari/2011/01...itelna_2011_g/

                Коментар


                • Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнение
                  То вие сте си близнаци - като ви гледам снимките. Сдухани милитаристи такива
                  +1 Гаки поне има в главата, другото е форкес и равнис мирно...
                  Last edited by marinbg; 23.03.2011, 09:25.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Gaki Разгледай мнение
                    ....Но ще си позволя да предположа по-висока горна граница за СОФИКС до края на месец май т.г.
                    След днешния "категоричен " Вот , мисля че позитивното движение изчерпа твърде рано потенциала си ! Съгласно изложения по -долу сценарий от утре спада ще се поднови с първа цел пробив на 330 и перспектива за по надолу !
                    Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Gaki Разгледай мнение
                      ...............По някакви си причини начинът ми на мислене е сходен с неговия..............
                      То вие сте си близнаци - като ви гледам снимките. Сдухани милитаристи такива
                      Last edited by cymru; 21.01.2011, 08:45.
                      Не-заслужил инвеститор

                      Коментар


                      • SOFIX

                        Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                        [B]че ако горния сценарий се реализира ( за момента според мен много вероятен ) , до към 420 ( мисля беше стара подкрепа , която сега е съпротива ) можете да го докарате .
                        SPART е един от малцината,които с основание могат да претендират за обективизъм.По някакви си причини начинът ми на мислене е сходен с неговия./Надявам се да не възприема това твърдение за обида/.Но ще си позволя да предположа по-висока горна граница за СОФИКС до края на месец май т.г.

                        Коментар


                        • SPART,стига глупости.ако нашите акции са балонизирани-другите /щатски ,европейски /трябва отдавна да са гръмнали.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                            ... справка Софикс и през юни 2009, и през януари 2011 (как чудно съвпада с управлението на Единствения и Непогрешимия) си е един и същ - не е мръднал с повече от 5 пункта.....
                            "Оххоохо оо , Бон Жуар ! " , както би казал премиера борисов .

                            Така си е Грую ! Което показва ,че БФБ-то и преди и сега ,на мутра не вярва В една друга тема Мрънкалото , правилно е забелязало че всеки скандал около бандата се отразява благотворително на борсичката и в момента дори калкулира милиционерски крах ....А това пък показва ,че БФБ-то реагира като нормална борса ( както е по света ) на всяка вътрешно-политическа криза като промяна към нещо по -добро .

                            В такъв случай, за вас от БФБ-то , по -добре би било мутрата да се гърчи и влачи максимално дълго време , за да може родните индекси да отразят адекватно " бъдещата промяна " .... Лошото е ,че това не променя фундамента като цяло , демек акциите се балонизират , но пък хубавото е че се трупа " история " от котировки

                            Та техниката каква е -->> купувайте при слухове ( правителствена криза ) , продавайте при фактите ( падане на правителството ) . Не съм гледал скоро софикса и напосоки казвам ,че ако горния сценарий се реализира ( за момента според мен много вероятен ) , до към 420 ( мисля беше стара подкрепа , която сега е съпротива ) можете да го докарате .
                            Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                              Поздравления , Биг Биър !

                              Добра работа , но прогнозите не са никак розови Тия дето са на дъното ще копат още надолу ,очаквайки бързата помощ и на ония отгоре
                              Още сме в периферията на кризата , обаче стигнем ли окото към 2014 -- 16 г. ......
                              ами то в окото е тихо и спокойно, справка Софикс и през юни 2009, и през януари 2011 (как чудно съвпада с управлението на Единствения и Непогрешимия) си е един и същ - не е мръднал с повече от 5 пункта. Т ние сме в окото, пич, но кога ще излезем от него и през какво част от тайфуна пак ще минем (щото нали бутите са едни такива кръглички завихрения) не знам - дано окото да се е изместило по-към края
                              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                              Коментар


                              • Big Bear

                                По поему тепърва предстои да оценим значимостта на вложения от Big Bear труд.Поздравления,съчетани с благодарност.

                                Коментар

                                Working...
                                X