IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Топ 10 български компании за 2024 на форума

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Попълних. Хайде и другите за да има по голяма представителност, а и да се преброим колко играчи сме останали на нашата клета борса

    Коментар


    • Доверие в Мажоритарните собственици 2018

      и нова анкета Пазарен ветропоказател 1Q 2018

      Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

      Коментар




      • Доверие 1Q 2018

        На средата на обичайната активност сме на тази анкета ... Които има желание нека да попълни до края на седмицата
        Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
          Ще се опитам и аз да се включа в темата без да се отклонявам прекалено много. С годините започнах да си въобразявам, че мечият пазар се движи от текущата реалност а бичият от очакванията за бъдещето. Естетсвено винаги ги има и двете, но въпроса е кое надделява. През най-тежката депресия почти всичко е реалност без очаквания за бъдещето а на върха на пазара почти всичко са очаквания. Като преливането в годините е плавно. Табличката на Бигбеар сочи как първите четири години през най-тежкия мечи пазар съвсем логично стратегията на кучетата бие широкия индекс при това с много, но последствие разликата се свива и тази е първата година където индекса започва да бие кучетата. За мен това е индикация, че пазара бавно минава в бича фаза, която се надявам да продължи долу горе колкото и мечата. Дали ще се случи така само времето ще покаже. Затова си въобразявам, че най-добрият резултат ще има там където имаме високи очавания за растеж придружени с дивиденти, като водещото ще е растежа а не дивидента. Той ще се възприема само като гаранция, че очакваните бъдещи печалби ще бъдат разделени с нас. Като на върха на даден балон настоящето под формата на дивидент няма да има никаква роля в оценките. Сякаш в края на всеки бичи пазар очакванията стават тотално нереалистични. В този момент кучетата биха изоставали драстично от широкият индекс и това би говорило за процес на балониране. За щастие сме много далеч от този момент. Сякаш при дивидентните индустриални компании разбиранията за стойност се придвижиха първи и доста по-напред в сравнение с сектор финанси. Според мен сектор финанси и тази година ще изпревари широкият индекс и кучетата. Възможно е да мисля така защото имам интерес да се случи точно това. Ще видим.
          До коя година според теб може да продължи бичи пазара? Вдигането на лихвите и свиването на ликвидност допълнително през 2019 крият рискове но тази година сякаш всичко говори за много силен пазар

          В историята не знам да има подобна координирана подкрепа от централните банки заедно със силен иновативен цикъл.

          Коментар


          • Грую Груев - първо за таблиците - писах че съм ги правил от Холандия и можех да правя само козметични промени затова всъщност не съм ги почистил от дружествата, които са отпаднали миналата година, защото списъкът е от края на 2016. Има наистина някъкъв проблем в настройките на 2 и 3 таблица и ги обръща резултатите, но аз това го коригирам после ръчно в Ексел и данните стават съпоставими. Вероятно просто ще трябва да ги направя наново всичките за 2019 година.

            Другото е стратегия - Дънна - Bottom Fishing - и върши работа при корекция и добър тайминг.
            Last edited by BigBear; 08.01.2018, 17:31.
            Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

            Коментар


            • Аз пък си чакам спада и тогава ще реша дали да купувам. Набелязал съм си следното:
              - Корадото под 5,50
              - Софарма под 3,40
              - Eлана Агрокредит под 1,15
              - Софарма Трейдинг под 5,00

              На сегашните цени абсолютно нищо не ми е интересно и не виждам особена причина да го разглеждам. Една "българска" банка пък хептен ми изглежда абсурдна, за другата съм със смесени чувства и може и евентуално да взема, но само за краткосрочна врътка. Сега съм взел малко злато, което ми е схоризонт 2 до 2,5 месеца, пък да видим.

              Успех на играещите - както каза един друг форумец - няма перфектно време за влизане, има перфектно време за излизане

              П.С. Извинявам се на Мечката за негативизма (според мен съм реалист, но нека е така), ако прецени, нека ми изтрие мнението, все пак явно темата е за славославенето на акциите у нас.
              П.П.С. Не успях да попълня анкетата за 2018, сори, не ми остана време, попълних тази за доверието в Q1, като в нея имам 2 забележки - да си прави табличките за фирмите от 2 и 3-та група, при които не излиза среден резултат, и да изчисти някои от фитмите тип Енемона и Петрол, но това си е неговата анкета, така че и преценката си е негова
              Last edited by Грую Груев; 08.01.2018, 16:55. Причина: Добавяне
              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

              Коментар


              • Благодаря за напомнянето - Името на темата е сменено.

                Признавам се за виновен - фен съм на един неликвиден, бутиков капиталов пазар - Българския. Смятам, че тук също може да се печели и това е една от темите, в които се обсъжда как да стане това. Публикувам стратегията за дивиденските кучета от години и тя от 2009 година е донесла 394% възвращаемост. 20,1 % на година за 9 години. Нашите пенсионни фондове са направили 54 % за същото време или 4,9% на година.

                Теми за отрицателните събития имаме много. Може да се отварят и нови. Тази тема си я развивам аз и държа да се придържаме към полезност, позитивност, фокусираност и уважение към доброто, което е направено тук или може да се направи. Както съществува свободата на словото така имаме и свободата да избираме чие слово да слушаме. Аз съм избрал и ще поддържам разговора в общо полезно русло.

                Има и още нещо - използвам темата си за провеждане на анкети, които измерват настроенията и очакванията на българските инвеститори. Не искам темата ми да се превърне в чат / каквато е темата за Оптимизма/ , защото ми се налага да публикувам линковете към анкетите си всеки път когато линкът изпадне под средата на тема. Отиде ли на другата страница вече не се попълва. Факт. Затова съм благодарен на всеки, които попълва анкетите и на всеки които мести вместо мен линковете на челно място в темата.

                Примерно тази анкета

                Доверие 1Q 2018

                тя освен всичко друго позволява да се направи селекцията от Любимите дивиденски акции на форума. Те за миналата година са дали 23 % възвращаемост.


                Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

                  Супер! ПИБ и Хим ги няма в класацията и съответно в масовите портфейли.. Ще има изненадани
                  много ясно ще има! няма само ти да блажиш от ръста чрез репата
                  "моем ги псуем и ругаем тия гяволи", но като стане дума за пари ставам истинско рогато

                  Коментар


                  • Ще се опитам и аз да се включа в темата без да се отклонявам прекалено много. С годините започнах да си въобразявам, че мечият пазар се движи от текущата реалност а бичият от очакванията за бъдещето. Естетсвено винаги ги има и двете, но въпроса е кое надделява. През най-тежката депресия почти всичко е реалност без очаквания за бъдещето а на върха на пазара почти всичко са очаквания. Като преливането в годините е плавно. Табличката на Бигбеар сочи как първите четири години през най-тежкия мечи пазар съвсем логично стратегията на кучетата бие широкия индекс при това с много, но последствие разликата се свива и тази е първата година където индекса започва да бие кучетата. За мен това е индикация, че пазара бавно минава в бича фаза, която се надявам да продължи долу горе колкото и мечата. Дали ще се случи така само времето ще покаже. Затова си въобразявам, че най-добрият резултат ще има там където имаме високи очавания за растеж придружени с дивиденти, като водещото ще е растежа а не дивидента. Той ще се възприема само като гаранция, че очакваните бъдещи печалби ще бъдат разделени с нас. Като на върха на даден балон настоящето под формата на дивидент няма да има никаква роля в оценките. Сякаш в края на всеки бичи пазар очакванията стават тотално нереалистични. В този момент кучетата биха изоставали драстично от широкият индекс и това би говорило за процес на балониране. За щастие сме много далеч от този момент. Сякаш при дивидентните индустриални компании разбиранията за стойност се придвижиха първи и доста по-напред в сравнение с сектор финанси. Според мен сектор финанси и тази година ще изпревари широкият индекс и кучетата. Възможно е да мисля така защото имам интерес да се случи точно това. Ще видим.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение

                      Придържайте се към темата а тя е кои са най добрите компании, кои са добрите стратегии за инвестиране в български акции, къде има потенциал за поскъпване
                      не може само уубавото да се говори мечо, мора да се каже и лошото - ако искаш да го обърнеш на тема - хвалба на БФБ , то тогава спирам да попълвам анкети и да пиша по темата.. А и ти трябва да смениш заглавието

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение

                        Ето моето виждане: Инвестицията в БГ е доста несигурна история с очакван/неочакван край. Отук нататък инвестиции се правят въпреки огромната несигурност. И така смятам, че ще има поне още една положителна година за БФБ. Сектора на строителството сега допълнително налива масло в огъня, смятам че икономиката ще започне да прегрява края на тази година. Догодина ако не се вземат меки вече ще сме в балоните, т.е. за мен само кратко и среднострочни инвестиции на БФБ от този момент насетне. На пазара на недвижимо имущество нещата са по-различни за мен, там смятам че следва да се търсят дългосрочни инвестиции в качествени активи. Считам че дигиталните валути поради липса на регулация са опасни, дългосрочно е възможно да се държат и ценни метали и суровини.
                        Това виждане отговаря до голяма степен и на моето !!!
                        Краткосрочно всичко е възможно. Лично смятам, че за следеващите 2 месеца БФБ ще е положително, но после е неясно.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
                          Торанага, уважавам свободата на словото и затова съм оставил Бивол в темата ми макар и да не е по нея. Очаквам и Вие да уважавате труда ми и да пишете по темите, които съм повдигнал. Правя това от години и има хора, за които това е полезно. За мен също е добре да комуникирам с тях и затова съм създал тази тема - интересно ми е мнението как да се инвестира в България, къде има най - голям потенциал, коя стратегия би свършила работа и т.н.
                          Ето моето виждане: Инвестицията в БГ е доста несигурна история с очакван/неочакван край. Оттук нататък инвестиции се правят въпреки огромната несигурност. Въпреки това смятам, че ще има поне още една положителна година за БФБ. Сектора на строителството сега допълнително налива масло в огъня, смятам че икономиката ще започне да прегрява края на тази година. Догодина ако не се вземат меки вече ще сме в балоните, т.е. за мен само кратко и среднострочни инвестиции на БФБ от този момент насетне. На пазара на недвижимо имущество нещата са по-различни за мен, там смятам че следва да се търсят дългосрочни инвестиции в качествени активи. Считам че дигиталните валути поради липса на регулация са опасни, дългосрочно е възможно да се държат и ценни метали и суровини.
                          Last edited by pepe1234; 08.01.2018, 14:07.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
                            Торанага, уважавам свободата на словото и затова съм оставил Бивол в темата ми макар и да не е по нея. Очаквам и Вие да уважавате труда ми и да пишете по темите, които съм повдигнал. Правя това от години и има хора, за които това е полезно. За мен също е добре да комуникирам с тях и затова съм създал тази тема - интересно ми е мнението как да се инвестира в България, къде има най - голям потенциал, коя стратегия би свършила работа и т.н.
                            Мечо, аз те уважавам и дори ти се възхищавам на оптимизма ти !!! Искренно!!
                            Но сляп оптимизъм, си е безразсъдство. В момента според мен по- актуално е тема от типа - "защо да не инвестирам в БГ и частност БФБ" или "как да продам и да излезна от БФБ, докато дойдат по- добри времена".

                            Ако си забелязал, аз попълних акетата, която ти направи. Прочетох и статията от Капитал, където реално 8 !!!!!! души стават мерило за това "надъде ще се движи БФБ" - смях и жалост.
                            Моето предложение е да промениш малко подхода и вместо под мечето да търсиш мечка, помисли какво е обективно и реално възможно.

                            Успех

                            Коментар


                            • Торанага, уважавам свободата на словото и затова съм оставил Бивол в темата ми макар и да не е по нея. Очаквам и Вие да уважавате труда ми и да пишете по темите, които съм повдигнал. Правя това от години и има хора, за които това е полезно. За мен също е добре да комуникирам с тях и затова съм създал тази тема - интересно ми е мнението как да се инвестира в България, къде има най - голям потенциал, коя стратегия би свършила работа и т.н.
                              Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

                              Коментар


                              • Тук като видят Бивол и трият та се късат !!!!
                                Какъв оптимизъм, какво топ 10

                                Коментар

                                Working...
                                X