IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Топ 10 български компании за 2024 на форума

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ЧНГ! Моите топ 10 за 2021 към момента са:
    1) SO5 Софарма Трейдинг
    2) 5BU Фонд за недвижими имоти България
    3)1CZ ЧЕЗ електро
    4) 3CZ ЧЕЗ разпределение
    5) 6c4 Химимпорт
    6) BSO Българска фондова борса АД
    7) 4HE Хидравлични елементи и системи
    8) 4CF ЦКБ
    9) 5DOV Доверие обединен холдинг
    10) 6А6 Адванс Терафонд

Имам от всички с изключение на Доверие.
    Моите очаквания за 2021 са за силна и успешна година на БФБ, поради подценеността на доста акции и дългия им спад във времето, смятам, че дъното е зад нас, ако имаме прилично правителство след изборите и световната икономика възстановява, ще къртим поне 25-30% нагоре.
    Успех на всички инвеститори!
    Last edited by dici; 02.01.2021, 14:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
      Дойде време за годишните анкети :-)

Започвам с първите две

Пазарен ветропоказател 4Q 2020

Очаквания за основните български акции 4Q 2020

Започвам да приемам прогнозите за 10 най добре представили се акции на БФБ за 2021 година от ВСИЧКИ които желаят. Молбата ми е да бъдат продредени в следния формат - Номер от 1 до 10, Борсов Код, Име на компанията

Прогнозите ги давайте на лично съобщение, тук в темата или на bigbearblogbg@gmail.com

Анкетите ми нямат претенция да са статистически достоверни - те мерерят промяната в сантимента и понякога дават възможност да се забележи компания на която не е е обърнато внимание или напротив ...

Благодаря на всички които ще участват в анкетите.

Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Фортис след толкова дълго писане в темата ако няма прогноза е в нарушение на правилата на темата.

Второ, помолих учтиво да не се коментират изборите на другите. Благодаря

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
          В края на тази шантава година като успех отчитам това, че не се разболях от китайския. Всички мои близки също, някой го преболедуваха, но леко. Това е най-важно. Работя си засега нормално. Суша, приходи, харчове – преминах и през това. Покарах си колата. Сега съм заредил бомбички да хвърлям от терасата, а жената ще сложи масата. Обикновени ежедневни неща, но все още съм жив и пиша из форума!!!
          По-полека с бомбите, да не стане сакатлък на терасата. Не го разбирам това лайнено удоволствие да се хвърлят бомби. Нооо... Голям инвеститор -голяма бомба се чувства длъжен да пуска.
          Не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
            В края на тази шантава година като успех отчитам това, че не се разболях от китайския. Всички мои близки също, някой го преболедуваха, но леко. Това е най-важно. Работя си засега нормално. Суша, приходи, харчове – преминах и през това. Покарах си колата. Сега съм заредил бомбички да хвърлям от терасата, а жената ще сложи масата. Обикновени ежедневни неща, но все още съм жив и пиша из форума!!!
            Честно казано късметлии са тези които го прекараха,вярно кофти е като се разболеят , но после пък си въртят синджира.
            Last edited by Grosss; 31.12.2020, 18:45.

Коментар

• В края на тази шантава година като успех отчитам това, че не се разболях от китайския. Всички мои близки също, някой го преболедуваха, но леко. Това е най-важно. Работя си засега нормално. Суша, приходи, харчове – преминах и през това. Покарах си колата. Сега съм заредил бомбички да хвърлям от терасата, а жената ще сложи масата. Обикновени ежедневни неща, но все още съм жив и пиша из форума!!!

Коментар

• Напълно подкрепям nik_naydenov !!!

Пример: Работя на заплата. Получавам 2-3-4 хил. на месец. Спестил съм 10 хил. лева – с тях, без тях все едно - животът ми няма да се промени никак. Редовно чета форума на Инвестора и попивам. Виждам има колеги, които доста печелят – поне от писането им. Може и така да е – вярвам.

Решавам и аз да се пробвам след усилено четене 3-5 години. Избирам няколко акции и купувам. Нещата потръгват – доволен съм май. Първата година +15%, втората +10%, третата +15%. Добре ми се струва, но годините вървят, а аз съм още на заплата и нищо повече – печалбите от борсата не стигат дори за подарък на жената.

Решавам с по-рискови методи – сменям акциите. И хоп – в годината на спад на борсата съм купил примерно Алтерко – отначало ми се струваше рискова, но сега май не е точно така. През визираната година съм +50% напред – я, работата е супер. Вече съм сериозен инвеститор. Портфейлът ми набъбва до 21.8 хил. лева. Печеля състезанието по доходност – другите къде отиват???

Ако обаче имах 1 мил в акции – щях ли да заложа всичко на Алтерко и да направя +50%?? НИКОГА!!! Все пак съм си решил финансовите неща от живота - почти. Мога да карам и само на дивидент ако се наложи някога.

Не подценявам резултатите на никого. Просто размерът е от много голямо значение – не само при инвестициите.

И като направим живот възможен от дивиденти – да не забравяме от къде сме, какво сме пропуснали при отделеното врем за учене, на кого дължим нещо по пътя и УСПЕШНА НОВА ГОДИНАААААААААА!!!!

Прогнозирам през 2021г всички да са на печалба, защото акциите ще поскъпнат, въпреки сложната обстановка! От мен средно едни +30% ще има всеки.
                Last edited by fortiss; 31.12.2020, 18:57.

Коментар

• Партньори, като гледам резултатите от миналогодините прогнози и, че някои са победили и SOFIX-a, връщам лентата 19 - 20 г. назад, когато във в-к "Кеш" един познат на всички ни финансов журналист въртеше една игра - даваха всяка седмица по (мисля) 10 хил. виртуални лв. за залупуване на акции и всяка седмица обявяваха реални награди в пари. Така че, според мен, тези анкети трябва да се материализират до известна степен, да станат по-реални. Защото те, мисля, сякаш съответстват на позициите, които всеки от нас поддържа на БФБ.

Иначе ще споделя един известен виц, без да искам да обиждам някой: "При лекаря - Докторе, навъртях годинките, дай ми някакъв лек, СЪСЕДЪТ СЕ ХВАЛИ, ЧЕ "МАНДРЪСКА" РЕДОВНО! Лекарят - АМИ ХВАЛИ СЕ И ТИ?!"

Нищо лично, думам ти дъще, сещайте се .... да подобрим формите на комункация и реклама на БФБ. Защото, сме тук да направим някоя хилядарка, а не да си чешем егото с постинги .... В този смисъл, не съм далеч от мисълта за количествен ценз при постването на мнения?

Желая на всички Ви много здраве през новата 2021 г., съпроводено с добри печалби от реална търговия и високи дивиденти.
                  НЕКА Е ХУБАВА 2021 Г. ЗА ВСИЧКИ НИ!
                  Last edited by nik_naydenov; 31.12.2020, 17:41.

Коментар

• може ли и в абсолютни стойности - печалба/загуба?

Коментар

• MOETO ПОДРЕЖДАНЕ БЕЗУСЛОВНО СПРЯМО ВЪНШНИ РЕШЕНИЯ ЗАСЯГАЩИ КАНДИДАТИТЕ:

1) 5 DOV - Доверие холдинг, сега 4 % от портфейла, очаквам 3,50 - 3,60 до Юни 2021 г..

2) SFTRD - Софарма Трейдинг, 18 % в портфейла,до 5,95 м. Май 2021 г., О. Донев не продава

3) 3CZ - ЧЕЗ Разпределение - нямам, но очаквам сделка до м. Юни 2021 г.

4) FIB - П И Б , сега 1,5 % в портфейла, очаквам 2,50 лв./акция след съставяне на правителство

5) OSP Спиди, сега 10 % от портфейла, очаквам 72 - 75 лв. търгово пораде снемане от БФБ

6) 5МB - Монбат, нямам, излязох на цена 10 лв., възможно 4,50 лв./акции след правителство

7) 57Е - ЕМКА , нямам, очаквам цена 3,50 - 3,60 до м. Юни 2021, поради повишените очаквания за ВЕИ, електроавтомобили и др.

8) A4L - Алтерко, сега 3 % от портфейла, не очаквам ръст повече от 7,25 лв. до Август 2021 г.

9) 5BU - Фонд "България", сега 5 % и ОЕА - Елана Агрокредит - 11 %, ръст до 1,7 лв. и съответно 1,10 лв. до м. Юни 2021 г.

10) Софарма Имоти - сега 19 % от портфейла, както и Адванс Терафонд - не очаквам ръст над 6,70 и съответно 1,85 до Юни 2021 г.

НАКРАЯ, моето предизвикателство. Прави впечатление, че 99 % от колегите на форума, с изключение на Императора, което му прави чест, дават виртуални рентабилности, което е, извинете, е "ала - бала". Нека да работим с реални пари от продажби и дивиденти.

ЕТО и моят резултат за 2020 г. : ЗАГУБА 4,05 % (Плюс 7,32 % от дивиденти и Минус 11,37 % от реална търговия за преструктуриране на портфейла). За сравнение в края на 2019 г. имах ОБЩО 1,68 % печалба от търговия и дивиденти.
                      Last edited by nik_naydenov; 03.01.2021, 16:58.

Коментар

• 1 A4L Алтерко
                        2 5F4 Първа Инвестиционна Банка
                        3 5MB Монбат
                        4 5DOV Доверие холдинг
                        5 0SP Спиди
                        6 6AB Албена
                        7 6C4 Химимпорт
                        8 GR6 Градус
                        9 5BU Фонд за недвижими имоти България
                        10 4KX Корадо България

Коментар

• 1 5DOV Доверие Обединен Холдинг АД
                          2 6AB Албена АД
                          3 6C4 Химимпорт АД
                          4 A4L Алтерко АД
                          5 4CF ТБ Централна кооперативна банка АД
                          6 A72 Агрия груп холдинг АД гр. Варна
                          7 3NB Неохим АД
                          8 5MB Монбат АД
                          9 5MH М+С Хидравлик АД
                          10 5SR Стара планина холд АД
                          http://forexnews.bg

Коментар

• BigBear, респект за труда!
                            Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
                              Добри прогнози от миналата година :-)

5 от 18 имат положителна доходност при спад на софикса с 21%
                              16 от 18 бият резултата на СОФИКС. Като цяло по - спекулативните избори в десете позиции дърпат силно в отрицателната зона.

Име Резултат
                              1 Иван Давидов 10.9%
                              2 mancev 10.2%
                              3 dddd 4.4%
                              4 B.Graham 0.7%
                              5 BSE 0.4%
                              6 Огнян Николов -5.0%
                              7 Kiril Ognyanov -6.7%
                              8 BigBear -7.0%
                              9 Zdravko -7.5%
                              10 Ivo Orozov -7.6%
                              11 Грую Груев -9.4%
                              12 tony1975 -9.5%
                              13 znae6t -11.4%
                              14 Etihad -16.2%
                              15 kubrat -17.2%
                              16 15% -17.8%
                              17 Батя -22.4%
                              18 Dex -24.6%
                              Много съм доволен. Поздрави на Иван Давидов за победата. Догодина смятам да го 'изместя" Успех на всички, и весело посрещане на НГ.

Коментар

• Добри прогнози от миналата година :-)

5 от 18 имат положителна доходност при спад на софикса с 21%
                                16 от 18 бият резултата на СОФИКС. Като цяло по - спекулативните избори в десете позиции дърпат силно в отрицателната зона.

Име Резултат
                                1 Иван Давидов 10.9%
                                2 mancev 10.2%
                                3 dddd 4.4%
                                4 B.Graham 0.7%
                                5 BSE 0.4%
                                6 Огнян Николов -5.0%
                                7 Kiril Ognyanov -6.7%
                                8 BigBear -7.0%
                                9 Zdravko -7.5%
                                10 Ivo Orozov -7.6%
                                11 Грую Груев -9.4%
                                12 tony1975 -9.5%
                                13 znae6t -11.4%
                                14 Etihad -16.2%
                                15 kubrat -17.2%
                                16 15% -17.8%
                                17 Батя -22.4%
                                18 Dex -24.6%

Коментар

Working...
                                X