IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Топ 10 български компании за 2024 на форума

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
    BullsonBSE, би ли дал публично отговорите си на анкетата. Ако не ти се попълва в този формат би ми било изключително интересно да видя класацията ти за десетте най-надценени, подценени и най-добри дългосрочни позиции. Четящите форума ще могат да си извадят необходимите изводи и ще можеш да бъдеш също толкова полезен колкото и анкетите.
    Освен това не си схванал няколко неща. Това, че спорим не означава, че се мразим или, че не бихме пили бира на живо с кеф. Критиките ми преди време към pipbel за залитанията му към суровините и емърджинг маркетс не бяха лични. С кеф бих пил бира с него. С Киро се заяждаме понякога, но нямам нищо против него. С Равновесие понякога сме на различно мнение, но много го уважавам и съм научил много от него.
    БигБеар пише много рядко, но ми е повлиял силно на възгледите. Интересно ми е на какво отгоре имаш толкова голямо самочувствие, че да отправяш толкова силни критики. Лично аз обсъждам само различните си мнения от общоприетото. Другите е безпредметно да се обсъждат.
    Пак стана като чат. Просто кажи кои позиции ти харесват и кои не. Ако ги подредиш по номера ще е още по-добре.
    С хора, които казват, че от Пенсионите фондове биле компетентини - няма какво да водя диалог - чат или на живо Не е сериозно,. Ти си част от статуквото, а според мен статуквото е проблема.
    Bulls on BSE

Коментар

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
      Единственото креативно и полезно на БФБ в момента е постоянно и по всякакъв начин да се предизвиква статуквото на БФБ и колкото се може по-решително да бъде заклеймено. Правенето на едни и същи неща, които виждаме колко години не носят резултатат и нещата се влошават - 2015 е с най-лош оборот от както се помня.
      Та аз съм креативен в случая, казвам, че тази година можеше да минем и без класации - понеже те затвърждават статуквото - едни и същи компании, които вече не са интетересни на никой очевидно И понеже 2015 не се случи на БФБ нищо съществено, можеше да си караме със същата класация от миналата година (то и в новата няма нищо ново )

Бъди още по-креативен и полезен тогава - направи си компания, листвай я на която искаш борса по света и ни уведоми, за да преценим дали да инвестираме в нея
      Успех !

Коментар

• BullsonBSE, би ли дал публично отговорите си на анкетата. Ако не ти се попълва в този формат би ми било изключително интересно да видя класацията ти за десетте най-надценени, подценени и най-добри дългосрочни позиции. Четящите форума ще могат да си извадят необходимите изводи и ще можеш да бъдеш също толкова полезен колкото и анкетите.
        Освен това не си схванал няколко неща. Това, че спорим не означава, че се мразим или, че не бихме пили бира на живо с кеф. Критиките ми преди време към pipbel за залитанията му към суровините и емърджинг маркетс не бяха лични. С кеф бих пил бира с него. С Киро се заяждаме понякога, но нямам нищо против него. С Равновесие понякога сме на различно мнение, но много го уважавам и съм научил много от него.
        БигБеар пише много рядко, но ми е повлиял силно на възгледите. Интересно ми е на какво отгоре имаш толкова голямо самочувствие, че да отправяш толкова силни критики. Лично аз обсъждам само различните си мнения от общоприетото. Другите е безпредметно да се обсъждат.
        Пак стана като чат. Просто кажи кои позиции ти харесват и кои не. Ако ги подредиш по номера ще е още по-добре.

Коментар

• Единственото креативно и полезно на БФБ в момента е постоянно и по всякакъв начин да се предизвиква статуквото на БФБ и колкото се може по-решително да бъде заклеймено. Правенето на едни и същи неща, които виждаме колко години не носят резултатат и нещата се влошават - 2015 е с най-лош оборот от както се помня.
          Та аз съм креативен в случая, казвам, че тази година можеше да минем и без класации - понеже те затвърждават статуквото - едни и същи компании, които вече не са интетересни на никой очевидно И понеже 2015 не се случи на БФБ нищо съществено, можеше да си караме със същата класация от миналата година (то и в новата няма нищо ново )
          Bulls on BSE

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
            Търгувам с български акции от 25 години и винаги е имало какво да се купи и от него да се постигне двуцифрена годишна възвращаемост. Класациите отразяват момента. Те са база в която да видиш популярните идеи, изпуснатите и неоценените компании, да си свериш часовника за масовите настроения.

За тези които не виждат полза от всичко тук, логичният избор е да не пишат тук.
            Ако не можеш да бъдеш част от решението поне не бъди част от проблема...

Напълно подкрепям мнението ти.

Ти си от малкото хора, които правят нещо смислено в този форум, затова продължавай в същия дух.

А някои хора не знам защо си губят времето с писане тук - толкова ли няма нещо по-креативно, с което да се занимават ???

Какви ли не форумни герои видяхме през годините...

Успех на Големия мечок и занапред !

Коментар

Търгувам с български акции от 25 години и винаги е имало какво да се купи и от него да се постигне двуцифрена годишна възвращаемост. Класациите отразяват момента. Те са база в която да видиш популярните идеи, изпуснатите и неоценените компании, да си свериш часовника за масовите настроения.

Няма лошо всеки да прави това, което мисли за добре, но това да ни се представят тези класации като "масовите настроения", да си "свериш часовника" е несериозно за мен. Както и че да се пусне една такава класация е "решението". Както казах, едни 10тина души пишем тук ако се срещнем сигурно ще се сбием толкова са полярни мненията ни. Според мен пък, тези класации са част от проблема, защото заблуждават публиката и хората без опит. Мога да дам много примери. Както и не мисля, че тези калсации уж от форума са резултат мнения на индивидуални инвеститори, а са по скоро на хора от посредници и фондове, като това е все едно една втора версия на тази от Капитал - въобще както и да се погледне са все един и същи 10 компании, на които само им сменяме местата. Това е проблемът
              Ама нищо де, нека си кажем, че така трябва Нали трябва да се излъжем нещо
              Bulls on BSE

Коментар

Това горното прозвуча много сериозно, затова...

Специален поздрав към "папарака" B.Graham

Обади се да се разберем за другите снимки!
                Скъпи са ....
                Life won't wait for you.

Коментар

• BigBear, тези са били много диви. Благодаря за линка.

https://www.youtube.com/watch?v=eVH1Y15omgE
                  https://www.youtube.com/watch?v=qfGggAGITwg

Коментар

• Търгувам с български акции от 25 години и винаги е имало какво да се купи и от него да се постигне двуцифрена годишна възвращаемост. Класациите отразяват момента. Те са база в която да видиш популярните идеи, изпуснатите и неоценените компании, да си свериш часовника за масовите настроения.

Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Това горното прозвуча много сериозно, затова...

Специален поздрав към "папарака" B.Graham

Обади се да се разберем за другите снимки!

Коментар

• Аз път чета в тези класации все едни и същи компании подредени само по различен ред - независимо дали е за годишна класация или друга, от форума или от Капитал.
                        И това години наред, не е повторение за 1-2 години да кажеш.
                        Така, че определено не научавам нищо ново, учудвам, се че има хора които виждат нещо ново в тези класации или пък за научаване Та има ли някой, честен или безкористен като ги попълва
                        А това, че нещо е било по доходност от друг лист с по 5% годишно - това ти е статистическа грешка и ли само спреда, ако решиш да капитализараш някаква си "виртуална печалба". Смешно е.
                        Малко ми прилича, като така или иначе борса и пазар няма (справка оборотите през цялата 2015) да се опитаме поне да се излъжеме нещо
                        Bulls on BSE

Коментар

BullsonBSE кое мнение в темата ми е платено?

Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
                          Моля да пишете в моята тема по въпроси които съм повдигнал

- класации
                          - дългосрочни инвестиции
                          - дивидентски компании

За чат има други теми. Благодаря на всички, които ми цитират линковете за да може да са в читаемата зона на темата. Все пак го правя за да се прочете...

Топ 10 акции на форума за 2016 година
                          До сега 6 години дивиденските кучета бият индексите. Три години подред дългосрочните инвстиции избранани от форума бият индексите също. Така че, полза от споделената информация има. Аз самият научавам разни неща, четейки анализите на други стари участници, които споделят анализи във форума.

Имаше даже контра предложение във форума да се тества доходността на портфолио от акции, които имат ниска популярност и високо доверие в мажоритарите - нещо което не ми е останало време да направя.

Придържайте се към темите които съм задал за моята тема - по малко чат, повече анализи и числа - прогнози или резултати.

Благодаря!
                          Last edited by BigBear; 07.01.2016, 15:47.

Коментар

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
                            Трябва да има мнения само от платените и това което брокерите казват, знам го това
                            Само Спийди, МЦХ и Монбат Хаха, вече 8 г. все това слушаме, вече малко втръсна Разчита се, че няма мислещи и че всеки е от скоро на БФБ и ако може за малко
                            Ти като мислещ успя ли да се докараш до -90% за тези 8 г.?

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                              BullsonBSE, музикален поздрав за теб.
                              https://www.youtube.com/watch?v=xcWGxeIXfLo
                              Трябва да има мнения само от платените и това което брокерите казват, знам го това
                              Само Спийди, МЦХ и Монбат Хаха, вече 8 г. все това слушаме, вече малко втръсна Разчита се, че няма мислещи и че всеки е от скоро на БФБ и ако може за малко
                              Bulls on BSE

Коментар

• BullsonBSE, музикален поздрав за теб.
                                https://www.youtube.com/watch?v=xcWGxeIXfLo

Коментар

Working...
                                X