IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Топ 10 български компании за 2024 на форума

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тони ,може ли някой да ми обясни разликата в местата на ФИБ и ССВ и Гагарин и БТХ....
    Само това че брокерите са пълни с едните за разлика на другите...
    Във Фармата и БРЕФ са се наблъскали всички.....брокери..
    Хим е в немилост и може би има причини за това....

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
      ...Пускам нова анкета за доверието в мажоритарните собственици...

Доверие 1Q 2016
      Анкетата за доверието (репутацията) на родните капиталисти ми е любима. Вече я попълних. Считам, че сравнително вярно отразява реалното състояние на нещата. Адмирации към Голям Мечо и от мен!
      Vanitas vanitatum...

Коментар

• Ето и самата класация на Капитал(браво на тях!):

и голямата;

Коментар

• Учудва много задното място на МЦХ, явно е втръснало на брокерите
          Не учудва, че прикриват реалната причина Софарма да а на място номер 1 - а то е само факта, че много паднаха акциите, а не глуспотите, които са написали.
          Не учудва и по-предното място на Спийди, това е позиция, която брокерите лансират и както се казва в статията за математиакта нещо, именно математиката казва, че ръста вече е предватително изконсумирант, в тази връзка мястото в класацията е неадекватно
          Bulls on BSE

Коментар

• Моята любов са я сложили предпоследна

Коментар

• Излязла е прогнозата 1 СОФАРМАААА

Коментар

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
                Слабото място на тези анкети е, че са безотговорни. И "форумните" и тези от Капитал.
                Според мен ако, някой даде препоръка за компания и след време тя фалира (или състояние като фалит), примерно като Енемона, ХД Пат, Ф Имоти, КТБ, Мострой трябва повече най-малкото да не се появява и да дава пак мнение.

Ако нямате мога да ви пратя топ компаниите за 2008. Познайте коя беше на първо място като топ оф тхе топ за 2008 - Енебона. Патките мяй бяха 3ти. Питам аз, пак ли мажовците са им виновни на тези "компентни кадри" (според ДДДД - нищо чидно и да е някой от тях), дето съм сигурен, че в Неделя в Капитал пак ще са дали прогнози и вероятно попълват и тука дават за голяма мечка.
                Е, как човек да не се възмущава на такива класации и наглост.
                Това все пак са само анкети, прогнози и мнения на участниците на пазара. Никой не те кара да вярваш в тях, а още повече да купуваш каквото и да било !

Коментар

• Слабото място на тези анкети е, че са безотговорни. И "форумните" и тези от Капитал.
                  Според мен ако, някой даде препоръка за компания и след време тя фалира (или състояние като фалит), примерно като Енемона, ХД Пат, Ф Имоти, КТБ, Мострой трябва повече най-малкото да не се появява и да дава пак мнение.

Ако нямате мога да ви пратя топ компаниите за 2008. Познайте коя беше на първо място като топ оф тхе топ за 2008 - Енебона. Патките мяй бяха 3ти. Питам аз, пак ли мажовците са им виновни на тези "компентни кадри" (според ДДДД - нищо чидно и да е някой от тях), дето съм сигурен, че в Неделя в Капитал пак ще са дали прогнози и вероятно попълват и тука дават за голяма мечка.
                  Е, как човек да не се възмущава на такива класации и наглост.
                  Bulls on BSE

Коментар

• Албена АД -13%
                    М+С хидравлик АД 2%
                    Софарма имоти АДСИЦ 38%
                    Софарма Трейдинг АД 1%
                    Монбат АД -5%
                    Стара планина Холд АД -6%
                    Софарма АД -29%
                    Елхим Искра АД 7%
                    Спиди АД 34%
                    ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ 50%
                    Свилоза АД 9%
                    Албена Инвест Холдинг АД 5%
                    Неохим АД 19%
                    Адванс Терафонд АДСИЦ -3%
                    Агрия Груп Холдинг АД 24%

Има 5 компании с двуцифрена положителна доходност при падащ пазар - една трета от всички. Не е лошо.

Този модел изкара положителна доходност. Не помня кой даде идеята - Пипбел или Прецаканото или някой друг, но му благодаря. Ще изчисля компаниите по този модел и за тази година. Пускам нова анкета за доверието в мажоритарните собственици

Доверие 1Q 2016

ПП - B.Graham е бил пуснал линк към ПрофитБГ и там е имало анализ...
                    Last edited by BigBear; 08.01.2016, 13:51.
                    Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от marto76 Разгледай мнение
                      +1!
                      Абсолютно прав си, човече!
                      Не е прав последните 2 изречения. Геко-Бул не стават за дънен индикатор, и за това са некомпетентни.
                      Жалко че го няма Форката...он си бе надежден
                      Сал един Гаки остана, ала поне тройно потвърждение си трябва от него.

Голям дефицит ни гони за сполучлив ботъм фишинг...

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
                        Само за да видим какво ще излезе след година направих списък от компании с високо доверие и ниска оценка. Така наречените по долу нелюбими, но качествени компании. Критерият ми беше просто умножаване на двете оценки.

Компания
                        1 Монбат АД
                        2 М+С хидравлик АД
                        3 Софарма АД
                        4 Софарма имоти АДСИЦ
                        5 Спиди АД
                        6 ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ
                        7 Софарма трейдинг АД
                        8 Стара планина Холд АД
                        9 Албена АД
                        10 Елхим Искра АД
                        11 Свилоза АД
                        12 Албена Инвест Холдинг АД
                        13 Неохим АД
                        14 Адванс Терафонд АДСИЦ
                        15 Агрия Груп Холдинг АД
                        Все пак съм бил изчислил кои са нелюбимите, но доверени компании преди година - резултатът за първите 10 е положителен - 8 %, първите 15 имат 9 %
                        Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                          Никой не е по-голям от пазара! Докато не спреш да се бориш с него и не започнеш да се адаптираш към него няма да започнеш да печелиш пари. От волеизявленията ти оставам с впечатление, че целта ти не е да спечелиш пари а да подобриш пазара и света. Благородно е, че си загрижен за другите, но имаш първо ангажимент към себе си.
                          Въпреки всичко след днешните писания в мен напира усещането, че изключитено добре маркираш дъното. През 2011 година другият ник GEKO свърши тази работа много точно.
                          Успех.
                          +1!
                          Абсолютно прав си, човече!

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                            Никой не е по-голям от пазара! Докато не спреш да се бориш с него и не започнеш да се адаптираш към него няма да започнеш да печелиш пари. От волеизявленията ти оставам с впечатление, че целта ти не е да спечелиш пари а да подобриш пазара и света. Благородно е, че си загрижен за другите, но имаш първо ангажимент към себе си.
                            Въпреки всичко след днешните писания в мен напира усещането, че изключитено добре маркираш дъното. През 2011 година другият ник GEKO свърши тази работа много точно.
                            Успех.
                            Поредната заблуда, която ни се пробутва, че никой не е по-голям от пазара - това е така, но където има пазар! На БФБ няма пазар и нищо не показва, че пазарни принципи са валидни - влизането в тази игра на БФБ може да става само с вътрешна инфо, няма начин за нагаждане или адаптация
                            Иначе следвайки елементарна математика, винаги може да се нацели дъното или върха - примерно след като беше обран кеша 2007 с последното ИПО, или като бяха обрани акциите по много позиции през 2012, 2013, 2014 и 2015 одизтръскването на чувала с брашно, от който вече нищо не пада
                            Геко беше прав както се казва
                            Bulls on BSE

Коментар

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
                              и да ти кажа, че за разлика от теб аз не харесвам пазара и като такъв не искам да се нагаждам към него
                              Успех.

Коментар

• Първоначално изпратено от corruptedmarket101 Разгледай мнение
                                На цялата борса едвам има 6-7 компании с адекватен и съвестен мениджнънт, ама чак топ 10...
                                Хехе, на борсата не сме да оценямаваме мениджмънт, а цена на активи и бройка акции, които се търгуват Поредната лъжа, дето се мъчат да ни пробутват, че се купувало мениджмънт, пък цената да не сме гледаме, щото мениджмънта бил много свестен (сещам се веднага за МЦХ и Спийди с новия сайт)
                                Bulls on BSE

Коментар

Working...
                                X