Ще пусна и за компаниите - не съм правил анкети от миналата година и трябва да видя какво се е променило в интерфейса и как да го ползавам за по добри анкети...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Топ 10 български компании за 2024 на форума
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеИзбирам първите две Хубави неща си написал, подсети ме за онзи виц дето имало стари пилоти, имало и смели пилоти, но нямало стари смели пилоти.
(напомня ми за онова чувство на борсовата нетранзитивност, неподвластно на желанието за профит, опитващо да ми отнеме почвата под краката )
Напомня ми и за един друг виц, но за метеоролози - Попитали един метеоролог - с каква вероятност познавате времето? Отговорил - с 40%. Коментара на дилетанта бил - ами казвайте тогава наобратното и ще познавате с 60%Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнениеЕдна инвестиция не може да бъде едновременно високо доходна, високо сигурна и високо популярна - може да са само две от трите условия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеНа КРЗ Одесос цената е с 20 лв по висока от това,което си дал.Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеНа КРЗ Одесос цената е с 20 лв по висока от това,което си дал.Не е препоръка... !!!
Коментар
-
От 8 до 4% дивиденска доходност си е добре спрямо депозит в банка на по-малко от 1%.
Когато спадът на пазара приключи някои ще направят добри и практически безрискови сделки. Една инвестиция не може да бъде едновременно високо доходна, високо сигурна и високо популярна - може да са само две от трите условия. БГ пазарът става все по-непопулярен и ще дойде момент, в който пак ще има двуцифрени доходности при силно неоценен фундамент.Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениедобрите са си добри
Освен това колко да са добри!? - нито дивидентите им са по-големи, нито капиталовия ръст. Имат едно име, едно прозвище "добрите". Не можем да го употребяваме в еднозначен смисъл. На борсата добрите за мен са тези които правят портфейла да скочи, особено по време на застой при другите дружества. А като вероятно идва времето и "добрите" да си "починат" и самите те да станат "застойни". )
Нали някъде имаше стратегия да се купуват и шитове и дори такъв "шит"-портфейл показваше по-голям профит спрямо набедените за "добри". Имаше такова изследване и върху щатските акции - най-неглижираните показали осезаемо по-добър резултат )))Не е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнениеЗа първи път от 7 години дивиденските кучета имат по-малка доходност от пенсионните фондове. Отделно няма 10 компании в дивидент към края на 2015 в BGTR30.
Резултати за 2015
Дивиденски кучета на BGTR30 -1.7%
Дивиденски кучета на BGBX40 1.7%
Средно пенсионни фондове 3.3%
BGTR30 -6.1%
Причината за лошия резултат е доходността на самата акция на БФБ - минус 40 %
Пазарът гласува.Не е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеТони ,купи си монбат ,сигурен съм че дивидента им ще е по голям от бреф и Софарма ,взети заедно....Не е препоръка... !!!
Коментар
Коментар