IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Топ 10 български компании за 2024 на форума

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ще пусна и за компаниите - не съм правил анкети от миналата година и трябва да видя какво се е променило в интерфейса и как да го ползавам за по добри анкети...
    Last edited by BigBear; 01.12.2016, 16:02.
    Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Браво
      BigBear - Готово..

Коментар

• ГОТОВО

Коментар

• Отдавна не съм пускал анкети и затова за загрявка пускам една кратка

Настроения Декември 2016

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
            Избирам първите две Хубави неща си написал, подсети ме за онзи виц дето имало стари пилоти, имало и смели пилоти, но нямало стари смели пилоти.
            Да, но има и стари и смели НЕпилоти
            (напомня ми за онова чувство на борсовата нетранзитивност, неподвластно на желанието за профит, опитващо да ми отнеме почвата под краката )
            Напомня ми и за един друг виц, но за метеоролози - Попитали един метеоролог - с каква вероятност познавате времето? Отговорил - с 40%. Коментара на дилетанта бил - ами казвайте тогава наобратното и ще познавате с 60%
            Не е препоръка... !!!
            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
              Една инвестиция не може да бъде едновременно високо доходна, високо сигурна и високо популярна - може да са само две от трите условия.
              Избирам първите две Хубави неща си написал, подсети ме за онзи виц дето имало стари пилоти, имало и смели пилоти, но нямало стари смели пилоти.

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
                На КРЗ Одесос цената е с 20 лв по висока от това,което си дал.
                Благодаря. Стари данни в ексела - оправих го. Сега ще ги проверя на ново.

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
                  Може да са го напомпали, след като BigBear е взел цената за нуждата да бъде описано в класирането
                  Не е препоръка... !!!

Коментар

• От 8 до 4% дивиденска доходност си е добре спрямо депозит в банка на по-малко от 1%.
                    Когато спадът на пазара приключи някои ще направят добри и практически безрискови сделки. Една инвестиция не може да бъде едновременно високо доходна, високо сигурна и високо популярна - може да са само две от трите условия. БГ пазарът става все по-непопулярен и ще дойде момент, в който пак ще има двуцифрени доходности при силно неоценен фундамент.

Коментар

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                        добрите са си добри
                        Някои които са добри са и с многократно по-висока цена. Така можем и да загубим интерес към "доброто"
                        Освен това колко да са добри!? - нито дивидентите им са по-големи, нито капиталовия ръст. Имат едно име, едно прозвище "добрите". Не можем да го употребяваме в еднозначен смисъл. На борсата добрите за мен са тези които правят портфейла да скочи, особено по време на застой при другите дружества. А като вероятно идва времето и "добрите" да си "починат" и самите те да станат "застойни". )
                        Нали някъде имаше стратегия да се купуват и шитове и дори такъв "шит"-портфейл показваше по-голям профит спрямо набедените за "добри". Имаше такова изследване и върху щатските акции - най-неглижираните показали осезаемо по-добър резултат )))
                        Не е препоръка... !!!

Коментар

• добрите са си добри

Коментар

• Кучетата на BGTR30 за 2016

Коментар

За първи път от 7 години дивиденските кучета имат по-малка доходност от пенсионните фондове. Отделно няма 10 компании в дивидент към края на 2015 в BGTR30.

Резултати за 2015

Дивиденски кучета на BGTR30 -1.7%
                              Дивиденски кучета на BGBX40 1.7%
                              Средно пенсионни фондове 3.3%
                              BGTR30 -6.1%

Причината за лошия резултат е доходността на самата акция на БФБ - минус 40 %

Пазарът гласува.
                              както току що рече падре - Бог да прости на дивидентските кучета ))) Не знам дали го каза от милост или имаше нещо друго в предвид )))
                              Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                                Тони ,купи си монбат ,сигурен съм че дивидента им ще е по голям от бреф и Софарма ,взети заедно....
                                Я пак пробвай с калкулатора, в смисъл да сметнеш %-та да не би да си пропуснал някоя десетична точка
                                Не е препоръка... !!!

Коментар

Working...
                                X