IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Топ 10 български компании за 2024 на форума

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Professor Разгледай мнение
    Big Bear, какъв е целевият обем на извадката? Според статистиката, при 200 души генерална съвкупност от колеги, инвестиращи на борсата, максимална предварителна неяснота на мненията 50:50%, максимална относителна грешка 10% и доверителна вероятност 95 %, би трябвало да анкетираш 68 души
    Професорът
    според мен професоре, не сме 200 души. много повече сме, според мен няколко хиляди
    http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related

Коментар

• Big Bear, какъв е целевият обем на извадката? Според статистиката, при 200 души генерална съвкупност от колеги, инвестиращи на борсата, максимална предварителна неяснота на мненията 50:50%, максимална относителна грешка 10% и доверителна вероятност 95 %, би трябвало да анкетираш 68 души
      Професорът

Коментар

• Напомням само че анкетата няма претенции да е статистически издържана - тя се прави между 100 - 200 човека които се интересуват от БФБ и някога са имали български акции. Много малко останахме и значителна част от нас сме дългосрочни. Полезното се вижда в изменението за различни периоди както и промяната на сантимента към различните компании. Истината се намира в сравнението, не в спора...Много добри са резултатите на форума по отношение на дългосрочните прогнози. Там болшинството от нас успяват да преодолеят симпатиите си към текущите си портфейли и да посочат акциите които спокойно биха държали дългосрочно.
        Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
          Баси, как ме уцели ! -Щото сам не можах да се определя от кои съм
          Споко, и моя милост е от тях....
          Я има 10% я не де съм ги писал подценени, ала инък за бик съм се титуловал.
          Ма поне съм дал доста по резонна софка от 700 за продажба.

Коментар

• [QUOTE=pipbel;n3146690]

Не съм сравнявал с предните, ама това което виждам сега като цифри си е доста показателно.
            Няма и 23% тези дето са рекли че някои от дадените от беър 54 картона са подценени, това е по малко от % за надцененост и над двойно по малко от справедливо оценените плюс надценените.
            В същото време обявилите се за мечоци нямат и 3%...
            А над 2/3 декларират че ще продават на софка м/у 900 и 3000, средно около 1300 някъде.

Учените тикви обикновено наричат такива констелации с нещо от рода на ирашънъл екзуберънс и т.н.
            Ма за мене си е баш шизофрения....[/QUOTE]

Баси, как ме уцели ! -Щото сам не можах да се определя от кои съм

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение

Готово. Като си сравних отговорите с последната анкета в началото на годината, доста по - различно ми изглеждат нещата сега.

Не съм сравнявал с предните, ама това което виждам сега като цифри си е доста показателно.
              Няма и 23% тези дето са рекли че някои от дадените от беър 54 картона са подценени, това е по малко от % за надцененост и над двойно по малко от справедливо оценените плюс надценените.
              В същото време обявилите се за мечоци нямат и 3%...
              А над 2/3 декларират че ще продават на софка м/у 900 и 3000, средно около 1300 някъде.

Учените тикви обикновено наричат такива констелации с нещо от рода на ирашънъл екзуберънс и т.н.
              Ма за мене си е баш шизофрения....

Коментар

• ОК

Коментар

• Готово. Като си сравних отговорите с последната анкета в началото на годината, доста по - различно ми изглеждат нещата сега.

Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• БРАВО BigBear

Коментар

• Vale1

От 2011 година лично за себе си съм приел, че BGTR30 е по-добрият пазарен барометър на БФБ

От септември обаче BGX промени пазара и това трябва да се отчита. За последните три месеца от началото на септември до сега СОФИКС е направил 19 % ръст, а BGTR30 само 14 %. Изкривяването се дължи на ЕТФ-а. Вероятно подобно нещо ще се случи обратната тенденция - ако пазара тръгне да пада и фондът има обратни изкупувания, то СОФИКС ще е повече падналият индекс. Това е ако нищо друго от пазарните правила не се променя - няма къси ,маржин, опции , други ЕТФ - тоест продължаваме да си имаме слаба ликвидност, сделки по телефон, дялов пазар.
                      Таймингът на пускането на фонда беше добър, защото пазарът вече беше тръгнал нагоре и фондът само ускори процесите, но такъв е ефектът от всички други липсващи инструменти - те ускоряват процесите на спад и покачване. Правят по-бързо отразяване на промените във фундамента и очакванията.

Колкото до промяната на съставките в СОФИКС - това е много добро предложение и дано да се случи. За да се случи може би трябва да се проведе един открит разговор, кой още може да влезе в СОФИКС.

Коментар

• Очаквания за основните български акции 4Q 2016

междинни резултати

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
                          За да има шанс да успее ЕТФ-а трябва да се направят постъпки за промяна на правилата и основите на самия индекс Софикс.
                          Естествено след предварително широко обсъждане.
                          Ако не се направи това според мен ЕТФ-а няма никакви шансове да изпълни поставените си цели.

Коментар

• BGX - Нещо като ЕТФ, но не точно...

Коментар

• Настроения Декември 2016

междинните резултати са тук

Резултати анкета Настроения Декември 2016
                              Last edited by BigBear; 01.12.2016, 17:00.

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
                                Отдавна не съм пускал анкети и затова за загрявка пускам една кратка

Настроения Декември 2016
                                Приятна анкета, липсваха ни. Различавам се към момента от масовката. Не видях само настроенията за СОФИКС в края на годината как са?

Коментар

Working...
                                X