IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Топ 10 български компании за 2024 на форума

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Събитието за 2016

Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975
      Мисля че не утре, а следващия петък в капитал трябва да са брокерските прогнози!
      +1

Да видим какво ще измислят, миналата година за СОФИКС писаха около 10% ръст, посоката уцелиха, като топ акции, прогнозите на форума са по - успешни, показателно за нивото на пишещите тук.

Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
      Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• От първата анкета ще излезе списъка на форума пък затова попълвайте - за миналата година за сега бием

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
          Алее, да не смесваме яйцата с крушите
          Принципно всички които четат и пишат тук ги интересува техните инвестиции да носят висока възвращаемост. Аз многократно съм го показвал че съм фен на дивиденските акции. В акции от Софикс към днес имам под 10 % от портфейла. Но има доста други инвеститори, които ги интересуват и спекулативните акции, и компаниите в Софикс и по едно време и Пени Стокс бяха много на мода. Сега Софикс е горещата новина - колко има още да купува ЕТФа, ще има ли промяна в правилата, ще се увеличат ли броят компании в него и т.н. Искам да помогна на тази дискусия да тръгне, защото мисля че е полезно за пазара. BGX помогна на възходящото движение да се засили, всяко нещо което влива пари и създава ликвидност на БФБ е от полза на нас дългосрочните инвеститори.

Вале1, мисля че не се изразих правилно и някак съм те засегнал. Идеята е тук да се споделят идеи и информации а не както в болшинството теми във форума да се припомнят минали глешки и непрекъснато да се заяждат един с друг. Уморително е да търсиш нещо смислено във всички караници във форума...За това тезата ми е споделяйте информация и идеи, а аз от тези които ми се сторят интересни ще правя анкети като предварително благодаря за идеите. Анкетите които правя до сега също са плод общо усилие, получавал съм доста предложения за въпроси и преди.
          От време на време ще повтарям пулбикувани линкове тук, защото минат ли на втора страница вече никой не ги попълва.
          Извини ми ако съм те обидил, само коментирах по репликата ти. Аз също съм основно в дивидентски акции, не само тук , но и навън. Тази година обаче преструктурирах и 20% от портфейла ми е в технологични и някои много високо рискови позиции. Поздрави.
          “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Алее, да не смесваме яйцата с крушите
            Принципно всички които четат и пишат тук ги интересува техните инвестиции да носят висока възвращаемост. Аз многократно съм показвал, че съм фен на дивиденските акции. В акции от Софикс към днес имам под 10 % от портфейла. Но има доста други инвеститори, които ги интересуват и спекулативните акции, и компаниите в Софикс и по едно време и Пени Стокс бяха много на мода. Сега Софикс е горещата новина - колко има още да купува ЕТФа, ще има ли промяна в правилата, ще се увеличат ли броят компании в него и т.н. Искам да помогна на тази дискусия да тръгне, защото мисля че е полезно за пазара. BGX помогна на възходящото движение да се засили, всяко нещо което влива пари и създава ликвидност на БФБ е от полза на нас дългосрочните инвеститори.

Вале1, мисля че не се изразих правилно и някак съм те засегнал. Идеята е тук да се споделят идеи и информации а не както в болшинството теми във форума да се припомнят минали грешки и непрекъснато да се заяждат един с друг. Уморително е да търсиш нещо смислено във всички караници във форума...За това тезата ми е споделяйте информация и идеи, а аз от тези които ми се сторят интересни ще правя анкети като предварително благодаря за идеите. Анкетите които правя до сега също са плод общо усилие, получавал съм доста предложения за въпроси и преди.
            От време на време ще повтарям публикувани линкове тук, защото минат ли на втора страница вече никой не ги попълва.
            Last edited by BigBear; 29.12.2016, 15:35.

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение

Не бих си позволил да правя внушения.
              Всеки си има глава на раменете ,настоящите правила са пределно ясни и може да си направи сметки за себв си.
              Напоследък доста от коментарите са доста " пристрастни " , а навремето обвинявахте Батя в това
              Много е дразнещо как вкарваш ти внушения в манипулативност, а като те питат да кажеш каква мислиш че е истината не казваш нищо. Има доста компании които заслужават повече да са в софикс, но не отговарят на критериите. За мен няма компании които да изпреварят тези които съм писал и ще се радвам да ми покажеш че бъркам. И за да няма допълнителни внушения казвам че от 5те дето споменавам имам акции в една от тях. Считам че например на едно Чез Разпределение определено повече му е мястото в индекса, но за съжаление няма брой акционери все още, както и разните Агрия, Спиди, Сирма, Газ, Софарма имоти, Елана агро и други.

Времето ще покаже дали БФБ ще увеличава изобщо емисиите или ще сменя критериите или ще остави всичко както си е.

Коментар

......по скоро въпросът ми беше в смисъл - кои 20 компании представляват най-точно българска фондова борса.
                Биг Беър, мен специално изобщо не ме интерсува дали компаниите които съм избрал са в Софикс или не, още по-малко дали представляват БФБ. Важното е доходността от избраните позиции.

ПС: Освен CHIM друго от Софикс нямам.
                Last edited by Alee; 29.12.2016, 15:12.
                “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

Признавам - нямах време да смятам кои компании отговорят на настоящите изисквания за влизане в Софикс, по скоро въпросът ми беше в смисъл - кои 20 компании представляват най-точно българска фондова борса.

Моля не се карайте в моята тема - Вале1 - ако имаш нещо конкретно като мисъл, или имена на компаниите, по добре ги напиши. Аз лично поощрявам подхода "мозъчна атака" - в смисъл всеки изказва мнение без да критикува другите. Трудно можеш да промениш някого с думи още повече с негативни. По-скоро по добре е да го информираш и той сам да реши.
                  Извинявам се ,че е в твоята тема .
                  Не мисля повече да отговарям .

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

Кажи защо мислиш така, има критерии определени по БФБ, кои дружества според теб биха изпреварили тези които аз казвам и да отговарят на критериите?
                    Не бих си позволил да правя внушения.
                    Всеки си има глава на раменете ,настоящите правила са пределно ясни и може да си направи сметки за себв си.
                    Напоследък доста от коментарите са доста " пристрастни " , а навремето обвинявахте Батя в това

Коментар

• Моят фаворит за 2016 г. е 6АМ Алкомет АД, почти 100% ръст има за тази година, аз успях да реализирам само 15.6% от тази инвестиция, защото твърде късно се включих.

Коментар

• Признавам - нямах време да смятам кои компании отговорят на настоящите изисквания за влизане в Софикс, по скоро въпросът ми беше в смисъл - кои 20 компании представляват най-точно българска фондова борса.

Моля не се карайте в моята тема - Вале1 - ако имаш нещо конкретно като мисъл, или имена на компаниите, по добре ги напиши. Аз лично поощрявам подхода "мозъчна атака" - в смисъл всеки изказва мнение без да критикува другите. Трудно можеш да промениш някого с думи още повече с негативни. По-скоро по добре е да го информираш и той сам да реши.

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение

Поста ти е по близко до манипулация от колкото до истината.
                          Кажи защо мислиш така, има критерии определени по БФБ, кои дружества според теб биха изпреварили тези които аз казвам и да отговарят на критериите?

Коментар

• Това не е за анкета, а просто инвестора могат да напишат една статия. Тук има обективни критерии и е въпрос на сметки. Ако не се променят критериите, а само се увеличи броя компнии на 20 по моите сметки влизат Софарма трейдинг, Алкомет, Еврохолд, Хес и последното вече не съм сигурен толкова Синергон или Зърнените може би. Разбира се нямам как да съм 100% сигурен в това, но аз така ги изкарвам.
                            Не е препоръка, но Има големи недоразумения в т.нар. обективни критерии приети като такива./ Например реалния фрифлоут на бомбастичната планина-холд - е вън от всякаква обективност, там реалния флоут трябва да се смята 60% под обявения "обективен")))) синергон пък е недоразумение откъдето и да го погледнеш.Там критерии или параметри не е необходимо дори да се смятат. Както няма и критерий за фактора "маджовец "- При някакъв си премерно маджовец изживяващ се като феодален собственик на заграбеното чрез приватизация какъв критерий може да има - ако видиш такъв - показваш му директен червен картон и никакви показатели критериии и тем подобни "по отчет" не може да са тежест за попадането в индекс.!!)) Все пак искаме да правим пазарна икономика а не икономика тип феодална собственост или "крепостно селячество" Какво ще показваме пред света!?!? - нека им спестим поне някои недоразмунеия, за да не се питаме после ама къде са чужденците !?!? ))))
                            Не е препоръка... !!!
                            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

Това не е за анкета, а просто инвестора могат да напишат една статия. Тук има обективни критерии и е въпрос на сметки. Ако не се променят критериите, а само се увеличи броя компнии на 20 по моите сметки влизат Софарма трейдинг, Алкомет, Еврохолд, Хес и последното вече не съм сигурен толкова Синергон или Зърнените може би.
                              Разбира се нямам как да съм 100% сигурен в това, но аз така ги изкарвам.
                              Поста ти е по близко до манипулация от колкото до истината.

Коментар

Иначе още една докато чакаме края на годината - Ако СОФИКС е от 20 компании кои от BGBX 40 трябва да влязат?
                                Това не е за анкета, а просто инвестора могат да напишат една статия. Тук има обективни критерии и е въпрос на сметки. Ако не се променят критериите, а само се увеличи броя компнии на 20 по моите сметки влизат Софарма трейдинг, Алкомет, Еврохолд, Хес и последното вече не съм сигурен толкова Синергон или Зърнените може би.
                                Разбира се нямам как да съм 100% сигурен в това, но аз така ги изкарвам.

Коментар

Working...
                                X