IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Топ 10 български компании за 2024 на форума

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Батя
    Мдаа, пак ще ги бием! Доста от фаворитите им са вече уморени кончета
    x 10 + Споделям същото виждане Батя. Видно не е таблицата на К-оператора !!!! )))) Просто показва къде са се набабанили (термин на "Софикс") интервюираните субекти)))) (Моля Софикс ако следи - да пусне една чудесна тема, която той самият беше създал - Казваше се нещо от типа "Защо когато някой се набабани в някоя избушена акция започва да я хвали във форума"...) ))
    Не е препоръка... !!!
    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975
      Добро утро, ето малко инфо за който не му се излиза в снега за Капитал
      [ATTACH=CONFIG]n3156250[/ATTACH]
      Мдаа, пак ще ги бием! Доста от фаворитите им са вече уморени кончета

Коментар

• Активни анкети в момента

Събитието за 2016
        Класирайте по степента на важност Временните резултати са тук.

Доверие 1Q 2017 Временните резултати са тук.
        Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от Sashko Разгледай мнение
          Или за да съм конкретен от 5те индекса излиза средно П/Б = 1.39. ФПП (6F3) П/Б = 0.54 или 2.5 пъти по-евтино Това за мен е акция за 5тицата.

Саше ела на 0,92 и ще станеш -БОГАТ

Коментар

• Анкетата за доверието я правя в началото на годината. Явно е дошло време. Доверие 1Q 2017

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
              Дългосрочна инвестиция до 2020 година също бие Софикса при цялото му напомпване от ЕТФа през последното тримесечие на 2016. Софикс прави 27,8% докато петгодишната инвестиция прави 29.1% за първата година. Анкетата от преди 4 години пък е направила 123 % при ръст на Софикс 70 % и BGTR30 78 % за същия период.
              Имам един коментар само: наблюдавайки направените изводи и препоръки от форумът за 2017-2020, и реалната търговия и обемите по някои (или при повечето) от позициите, забелязвам някои разлики в поведението на участниците. А изводите, които могат да бъдат направени са следните според мен:
              • Говоренето (писането) се различава от съответните действия, което е повече от лесно да бъде предугадено;
              • Участниците в по-голямата си част са трейдъри, и влизат и излизат от позиции (бе споменато от Мариян);
              • Ивеститорите на БФБ са много малко и оптимизъм в чистият му вид не съществува за нашата борсичка;
              • Голяма част от участниците във форума нямат доверие на болшинството от мажоритарите, за което аз лично не мога да ги обвиня.
              Казаното от мен по-горе е лично мнение.

ПП: не е ли добре да бъде направена анкета за довоерието към мажоритарите на БФБ? Ако има вече такава се извинявам.
              Last edited by Alee; 05.01.2017, 15:42.
              “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• След като бием индексите и експертите това за мен означава, че ние сме движещата сила на пазара. При това от доста време.

Коментар

• Няма пенсионен фонд с двуцифрена доходност. Средният им резултат е 3.2 % като само един фонд - "ПОД - БЪДЕЩЕ" АД има отрицателен резултат -9.3 %
                  2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016
                  ПОК "ДОВЕРИЕ" АД 9,0% 5,0% 1,4% 6,9% 4,2% 7,2% 1,5% 5,0%
                  ПОК "СЪГЛАСИЕ" АД 7,1% 5,3% 1,9% 8,9% 6,1% 5,0% 4,9% 7,2%
                  ПОК "ДСК - РОДИНА" АД 6,5% 7,4% -2,7% 5,7% 6,3% 6,7% 0,6% 4,3%
                  ПОД "АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ" АД 7,4% 5,1% -1,8% 8,3% 5,7% 6,2% 0,1% 3,7%
                  "АЙ ЕН ДЖИ ПОД" ЕАД 8,5% 4,7% -1,7% 8,5% 6,7% 6,6% 0,8% 5,0%
                  ПОАД "ЦКБ-СИЛА" АД 5,0% 4,4% 2,1% 7,5% 5,6% 5,0% 3,9% 4,3%
                  "ПОД - БЪДЕЩЕ" АД 11,2% 3,4% -3,8% 6,5% 4,3% 2,6% 12,9% -9,3%
                  ПОД "ТОПЛИНА" АД 7,5% 5,9% 2,1% 6,1% 3,2% 4,4% 2,8% 2,9%
                  "ПЕНСИОННООСИГУРИТЕЛЕН ИНСТИТУТ" АД 7,4% 5,7% 1,4% 7,7% 7,9% 7,3% 2,0% 5,9%

Коментар

• Дългосрочна инвестиция до 2020 година също бие Софикса при цялото му напомпване от ЕТФа през последното тримесечие на 2016. Софикс прави 27,8% докато петгодишната инвестиция прави 29.1% за първата година. Анкетата от преди 4 години пък е направила 123 % при ръст на Софикс 70 % и BGTR30 78 % за същия период.

Коментар

• Топ 10 акции на форума за 2016 година резултатът за миналата година е 32 % докато при брокерите е 23.6%

Техният резултат се влошава от Юри Гагарин - 21% и Спиди - 4%
                      При форума единствено Адванс Тера има едно цифрен положителен резултат +6% другите са двуцифрени положителни.

Коментар

• Първоначално изпратено от Sashko Разгледай мнение
                        Или за да съм конкретен от 5те индекса излиза средно П/Б = 1.39. ФПП (6F3) П/Б = 0.54 или 2.5 пъти по-евтино Това за мен е акция за 5тицата.
                        Сашко, почини си малко.

Коментар

• Или за да съм конкретен от 5те индекса излиза средно П/Б = 1.39. ФПП (6F3) П/Б = 0.54 или 2.5 пъти по-евтино Това за мен е акция за 5тицата.

Коментар

Нашите компании ще ги сметна до утре сутрин най- късно. Не много работа ама не искам да им давам да преписват
                            +1

Коментар

• Тази година ще е интересно какво ще излезе не само в двете анкети, но и в действителност, след като миналата година доста от фаворитите направиха 50%, че има и с по 100% - тази година къде ще са в класацията и в представянето Аз лично залагам на изоставащите в коефициентите (спрямо средните за индексите) стабилни компании, които има какво да дадат като резултати

Коментар

Нашите компании ще ги сметна до утре сутрин най- късно. Не много работа ама не искам да им давам да преписват
                                Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Working...
                                X