Първоначално изпратено от BigBear
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Топ 10 български компании за 2024 на форума
Collapse
X
-
Миналата есен писах че БФБ вече е “телефон с бутони” и казах че с появата на борсово търгувания индексен фонд Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX) доведе до първата поява на възможност за арбитраж на БФБ от доста време. Сега след като ЕТФ престана да е фактор на пазара, БФБ отново стана дългосрочен дялов пазар, защото няма арбитраж и инструменти за лостовокредитна търговия с акции. Това принципно е "лоша" новина, но при възходящ пазар лошите новини се игнорират. Така стигаме до търговията днес, която си беше като през началото на лятото - почти никаква
Има очакване за още събития тази година и за това бездействието на ЕТФ вероятно няма да има значение. Това което се очаква е по-скоро ако се случи ще е позитивно - активност на КФН, по-добри резултати на компаниите, друг ЕТФ, листване на BGX в Лондон, дивидент от Химимпорт.Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
Не съм следвал това , но моята първа дивизия присъства в първите 20 с две/три изключения;-HES M+Chi cEnhl hLev hZag sFarm sFtrd sFim dOvhd BREF aTera tRace eRh eMka cHim hiKa aLterco
Гагарин и БТХ ще са акции на 2017 или 2018 г.....там ще изчезне минуса на Грухчо....
Особенно след нов собственик или след продажбата на дела на КОРП ,но това ще бъде към пролетта /лятото ..
Не е препоръка...
Поздрави!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнениеИзплащането на дивидент е необходимо, но не единствено условие за наличие на доверие на инвеститорите към мажоритарните собственици. Отново първите компании в класацията по доверие са тези които плащат дивидент, като тази година това са първите 18 компании.
Класацията е в линка
Доверие в мажоритарните собственици 2017
Не съм следвал това , но моята първа дивизия присъства в първите 20 с две/три изключения;-HES M+Chi cEnhl hLev hZag sFarm sFtrd sFim dOvhd BREF aTera tRace eRh eMka cHim hiKa aLterco
Коментар
-
Четири последователни години акциите избрани от инвеститори четящи форума на ИнвесторБГ за предпочитана 5 годишна инвестиция, имат по-добра доходност от индексите SOFIX и BGTR30, като средната годишна доходност е 22%
10 акции за 5 годишна инвестиция са по долу в линка
Дългосрочна инвестиция до 2021 година
Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
- 1 like
Коментар
-
Изплащането на дивидент е необходимо, но не единствено условие за наличие на доверие на инвеститорите към мажоритарните собственици. Отново първите компании в класацията по доверие са тези които плащат дивидент, като тази година това са първите 18 компании.
Класацията е в линка
Доверие в мажоритарните собственици 2017
- 1 like
Коментар
-
Вече близо две седмици е отворена анкетата и още не може да станат 100 отговора... Благодаря за добрите думи в тази тема и в другите както и за това че ми помагате анкетата да стои в челото на четена тема. Бях писал лични съобщения на Тони и на Dmirkata - личните съобщения работят ли?
Доверие 1Q 2017 Временните резултати са тук.
Ще я затворя независимо от броя отговори в края на седмицата.Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнениеКучетата на BGTR30 за 2017 година
Активни анкети в момента
Събитието за 2016 Класирайте по степента на важност Временните резултати са тук.
Коментар
-
Да, точно намигането беше доста приятно. Сега, когато изпълнението на многото текущи задачи силно надделяват над спокойното аналитично наблюдение на дългосрочните процеси, този цитат ми даде поредна база за сравнение. Защото смятам, че трябва да меря успехите си само спрямо свойте най-добри постижения. И за успеха е важен не само размера, но и начинът по който е постигнат.Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
- 1 like
Коментар
-
Big Bear, чета те редовно мисля от 2008 г където каквото си публикувал по блогове. Знам за афинитета ти към "дивидентските кучета", както и си спомням куп други неща, които си коментирал в блоговете си. С цитата исках по-скоро да те върна назад като соеобразно намигане, да чуя как ти се струва тази метафора към днешна дата, а не толкова, за да калибрирам собствените си стратегии. Исках също и да те насърча да пишеш по-често. Обичам да чета различни хора, особено такива с опит зад гърба си, мислещи за борсата като за нещо повече от спекулантско отиграване за ден, два или повече. Както неведнъж съм писал, важно е човек да има правилна философия за живота. Ако това е така, има голям шанс да се справи добре със сферите, към които се насочи. Понеже освен познаване на специфична материя в дадена област, се искат най-вече човешки качества, които мнозина подценяват, а именно те са причина за провала на много хора (независимо за каква сфера става въпрос) - алчност и страх, нетърпение, лакомия, дребнавост, непостоянство, прекомерна самонадеяност, незрял стремеж към най-краткия път и т.н. и т.н.(изброих тези, които най-пречат според мен, има и други). Не твърдя, че се справям с нещо добре, нито че разполагам с необходимите качества. Поздрави от мен, Биг!
Притежавам акции на БФБ. Възможно е разсъжденията ми да са погрешни. Препоръки нямам никакви.Last edited by Татко Щърк; 19.01.2017, 09:29.Мненията ми не са препоръка за вземането на каквито и да било инвестиционни решения!
Коментар
-
Татко Щърк : Благодаря!
Аз също чета форума, за да се уча от другите. Даже някои мисли също си ги записвам, за да не потънат в общия инфорамационен поток.
С годините намалих писането в полза на анкетите. В стремежа си да не изразявам личните си пристрастия дори анализите си ги поизсуших. Сега доголяма степен почти всичко го казвам в заглавието на новината/ блога които пускам. Струва ми се интерес към четене за анализи от пазара на акции силно намаля.
По отношение на "пристигащия влак" съм оптимист - заедно със малкото останали, може би към 500 човека, съм на перона зареден с български акции. Има смисъл от инвестиране в български акции - акциите по стратегията дивиденски кучета бият индексите за 8 година. Идеите за дългосрочно инвестиране също всяка година носят двуцифрена доходност от 4 години насам. Обяснявам за това от доста години вече и който е поискал повече информация я е получавал...Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
- 3 Харесвания
Коментар
-
"Като застанеш на перона на гарата и си дошъл примерно час по рано, няма видими признаци, че влака идва нали
Въпросът е да си застанал на правилното място и да си готов да купиш билет
Както и да е спирам да дразня мечетата. Усмихнете се малко - и това ще мине..."
BigBear, чета доста активно форума на инвестор от много години и има мнения, които съм ги запомнил, колкото и отдавна да са писани. Част от знаковите мнения, които помня, са твои. Не наизуст, разбира се, но за да е точен цитатът го потърсих точно как е написано. Писал си горното на 04.03.2015г. Предполагам съм го запомнил, понеже е било в унисон с моите представи тогава, ако и да се старая да обмислям съсредоточено мнения на хора, мислещи различно от мен, за да преосмислям ежедневно очакванията си. Мнението ти много добре назоваваше и моите очаквания към него момент. Интересно ми е какво мислиш сега за този си коментар и за влака, перона и билета
Поздрави!
Притежавам акции на БФБ. Препоръки нямам.Last edited by Татко Щърк; 11.01.2017, 16:44.Мненията ми не са препоръка за вземането на каквито и да било инвестиционни решения!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнениеКучетата на BGTR30 за 2017 година
Активни анкети в момента
Събитието за 2016 Класирайте по степента на важност Временните резултати са тук.
Големите плюсове идват и от правилното отиграване на събития от рода на 09,11,16г ;-
Да посрещнеш спад с позиция и да го върнеш в момент като този Софарма - за Софимоти и ретур
Коментар
-
Кучетата на BGTR30 за 2017 година
Активни анкети в момента
Коментар
Коментар