IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Топ 10 български компании за 2024 на форума

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
    Любими компании на форума - критерият е Доверие умножено Оценка. За 2015 любимите са направили 8 % при падащ пазар, за миналата година 2016 са докарали 29 %, което бие широките индекси отново. За тази година са
    Компания Доверие Оценка Резултат
    1 Стара планина холд АД 4,27 7,45 31,8115
    2 Монбат АД 4,14 7,53 31,1742
    3 М+С Хидравлик АД 4,13 7,4 30,562
    4 Адванс Терафонд АДСИЦ 4,2 7,25 30,45
    5 Софарма Трейдинг АД 3,9 7,76 30,264
    6 Хидравлични елементи и системи АД 4,16 7,08 29,4528
    7 Софарма АД 3,89 7,37 28,6693
    8 Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ 3,71 7,69 28,5299
    9 Софарма имоти АДСИЦ 3,9 7,3 28,47
    10 Корадо-България АД 3,49 6,88 24,0112

Нямам от 2 и 10 , на тяхно място ако сложим Зл. лев и ХИм прехвърлят 90% от партфейла

Коментар

• Да повдигна анкетата , защото BigBear каза че днес ще ги затваря ,а още няма и 100 човека попълнили.

Коментар

• Новите анкети за сезона

Пазарен ветропоказател 1Q 2017 и временни резултати

Очаквания за основните български акции 1Q 2017 и временни резултати
        Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

Любими компании на форума - критерият е Доверие умножено Оценка. За 2015 любимите са направили 8 % при падащ пазар, за миналата година 2016 са докарали 29 %, което бие широките индекси отново. За тази година са
          [TABLE="border: 0, cellpadding: 0, cellspacing: 0, width: 387"]
          [
          да, излиза горе долу "Smart Beta"

Коментар

• Любими компании на форума - критерият е Доверие умножено Оценка. За 2015 любимите са направили 8 % при падащ пазар, за миналата година 2016 са докарали 29 %, което бие широките индекси отново. За тази година са
            Компания Доверие Оценка Резултат
            1 Стара планина холд АД 4,27 7,45 31,8115
            2 Монбат АД 4,14 7,53 31,1742
            3 М+С Хидравлик АД 4,13 7,4 30,562
            4 Адванс Терафонд АДСИЦ 4,2 7,25 30,45
            5 Софарма Трейдинг АД 3,9 7,76 30,264
            6 Хидравлични елементи и системи АД 4,16 7,08 29,4528
            7 Софарма АД 3,89 7,37 28,6693
            8 Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ 3,71 7,69 28,5299
            9 Софарма имоти АДСИЦ 3,9 7,3 28,47
            10 Корадо-България АД 3,49 6,88 24,0112

Коментар

• Първоначално изпратено от GG-BG Разгледай мнение

Абсолютно съм съгласен с посоченото от Вас, г-н Митанкин. Идеята за този "мегафонд" изглежда добра /по-добро професионално управление, "раздвижване" на активите и от там на пазара и т.н./, но ако го направят както трябва, т.е. да поискат от притежателите на активи /за определен срок/ да се разпоредят с тях - да останат тяхна собственост и да ги управляват сами или с "мълчаливо" съгласие /незнание, незаинтересованост и т.н./ да влязат в този мегафонд!!!
              Как ще бъде решен този въпрос от "новото" правителство за мен /и не само/ ще бъда тест, как се отнасят към собсвеността като цяло!!!

П.П. Ако гледаме историческия опит направо тръпки ме побиват какво могат да сътворят БСП /национализация и пр./, пък и ГЕРБ каквито ги натвориха през последните години /забрана за притежаване на акции от чужди граждани в АД, притежаващи земеделски земи /за щастие отменен/, прехвърляне на активи от ПФ към НОИ, водещо до реално намаляване на активите на ПФ и др./ също не падат по-долу!!!
              ПП. ПП. Съжалявам, че тази тема я започнахме тук, но нямаше друга подходяща и дискусията тръгна от самосебе си!

Коментар

• Първоначално изпратено от Николай Митанкин Разгледай мнение

Затова няма как да се говори за някакъв "мегафонд" без да се питат собствениците на тези активи.
                Абсолютно съм съгласен с посоченото от Вас, г-н Митанкин. Идеята за този "мегафонд" изглежда добра /по-добро професионално управление, "раздвижване" на активите и от там на пазара и т.н./, но ако го направят както трябва, т.е. да поискат от притежателите на активи /за определен срок/ да се разпоредят с тях - да останат тяхна собственост и да ги управляват сами или с "мълчаливо" съгласие /незнание, незаинтересованост и т.н./ да влязат в този мегафонд!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Николай Митанкин Разгледай мнение
                  Това е като приказката за Нероден Петко. GG-BG е много точен пример! Човекът не си дава акциите от Солвей Соди, но би дал други, които също като тези са в регистър А.
                  Наскоро споменах, че над 40% от акционерите в регистър А на СПХ си получават дивидентите. И то в период, в който дивидентът на една бонова книжка беше около 4 лева годишно. Колко ли ще е този процент при последния дивидент от над 58 лева на първоначално вложените 25 лева? Това ще разберем след като мине 5-годишната давност.
                  Затова няма как да се говори за някакъв "мегафонд" без да се питат собствениците на тези активи.
                  +1

Коментар

Тази идея е на още ранна фаза, аз лично не съм чел проекто закон / а това без да е специален закон няма как да се наложи / и ще има явни и скрити противници. Затова мисля че е малко вероятно да стане. Иначе изглежда като полезна за пазара - този фонд също ще действа като някакъв индекс на българските акции, ще се използват правата на незаинтересованите и пасивни акционери, ще се акумулират дивиденти, може евентуално да създава ликвидност, ще може да дава акциите си назаем срещу лихва, ще има доста подготвен и квалифициран акционер на общите събрания, които ще защитава миноритарния интерес тъй като това му е основният предмет на дейност и има ресурсите да наема качествени юристи и да води дела до успешен край.
                    Смятам, че обхвата на правата му ще е за акциите в регистър А само на публичните компании.
                    Това е като приказката за Нероден Петко. GG-BG е много точен пример! Човекът не си дава акциите от Солвей Соди, но би дал други, които също като тези са в регистър А.
                    Наскоро споменах, че над 40% от акционерите в регистър А на СПХ си получават дивидентите. И то в период, в който дивидентът на една бонова книжка беше около 4 лева годишно. Колко ли ще е този процент при последния дивидент от над 58 лева на първоначално вложените 25 лева? Това ще разберем след като мине 5-годишната давност.

Коментар

• Първоначално изпратено от GG-BG Разгледай мнение

Може ли да задам един въпрос относно този мегафонд! В него всички акции в региктър А на ЦД ли ще влязат!?! Питам защото имам акции от Солвей - Соди АД, с които не искам да влизам в този мегафонд!!! Отделно имам и от други дружества, за които нямам нищо против да влязат в този мега фонд!
                      Тази идея е на още ранна фаза, аз лично не съм чел проекто закон / а това без да е специален закон няма как да се наложи / и ще има явни и скрити противници. Затова мисля че е малко вероятно да стане. Иначе изглежда като полезна за пазара - този фонд също ще действа като някакъв индекс на българските акции, ще се използват правата на незаинтересованите и пасивни акционери, ще се акумулират дивиденти, може евентуално да създава ликвидност, ще може да дава акциите си назаем срещу лихва, ще има доста подготвен и квалифициран акционер на общите събрания, които ще защитава миноритарния интерес тъй като това му е основният предмет на дейност и има ресурсите да наема качествени юристи и да води дела до успешен край.
                      Смятам, че обхвата на правата му ще е за акциите в регистър А само на публичните компании.
                      Last edited by BigBear; 24.01.2017, 10:16.

Коментар

Изплащането на дивидент е необходимо, но не единствено условие за наличие на доверие на инвеститорите към мажоритарните собственици. Отново първите компании в класацията по доверие са тези които плащат дивидент, като тази година това са първите 18 компании.

Класацията е в линка

Доверие в мажоритарните собственици 2017
                        Поредната интересна анкета. Ясно се откроява начело доверието в групите на Стара Планина и Софарма, както и дъното БТХ/Гагарин, Еврохолд/Евроинс, Синергон/Топливо. Нека си направят изводи.
                        Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

Силно позитивно, но за мен лично малко вероятно.
                          Може ли да задам един въпрос относно този мегафонд! В него всички акции в региктър А на ЦД ли ще влязат!?! Питам защото имам акции от Солвей - Соди АД, с които не искам да влизам в този мегафонд!!! Отделно имам и от други дружества, за които нямам нищо против да влязат в този мега фонд!

Коментар

Някъде четох,че евентуалното му създаване би могло да намали фрий флоута на някои от Софикс компаниите и да ги заплаши с изпадане.....примерно!Визираха се Хика,Ихлбл,Планината.....

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

Евентуално създаване на мегафонда всъщност към позитивните ли е или не?

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение

Много точно. Към позитивните очаквания ще добавя ДЦК, SEE Link, големи IPO-та, все още ниски лихви и засилващ се интерес от малки инвеститори.
                                Евентуално създаване на мегафонда всъщност към позитивните ли е или не?

Коментар

Working...
                                X