Първоначално изпратено от BigBear
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Топ 10 български компании за 2025 на форума
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнениеМдаа изборът на падащи акции е далеч по-лесен. И аз си пратих прогнозата.
(пример - привилегированата и непривилегированта акация на Хим се разминаха значително в полза на дивидента, а при нейното "Ipo", ситуацията беше обратна)
Тук там може да има някое краткосрочно изключение, но като цяло - не виждам как ще се расте без свободни рискови капитали на борсата
Считам, че дори и такива "блучип"-артии като тези на фармата може да го докарат до 2,50 (и дано не по-малко)!
А видя се и как протичат приватизациите на ЕРП-тата "на светло" - изцяло в изгода на чуждите собственици - така тихомълком и в неподходящ момент, при суперскъсен срок, че едва ли не, да не би някой читав чужд инвеститор да хвърли капитал за наша акция.
Подобно се случи и на табаците. Така, че никакво раздвижване на пазара не виждам откъде и как да се случи. Част от Населението играло някога на "борса" е покрусено и заедно с останалата част основно спестява. (Справка - ежемесечните постъпления в банкови депозити)
Някои "тарикати" продължават да се ушиват със злато купено от порядъка на 1800 длар./унция (вместо да си мислят за борса)
Сиреч, комай ще го стържем това дъно още някоя годинка, или поне докато не се решат проблемите на еврозоните )))
НЕ Е ПРЕПОРЪКА.
Все пак Имам и "артии" а и Кеш също, дори в повече отколкото "артии" !
Забравих да кажа ЧНГ, за много години и успешни спекулации на играчорите !!!
С артиите които имам, залагам основно на дивидентни позиции, доколкото го има избора от тях!
МИсля, че кешът ще е цар и през 2012, т.е. банковите депозити пак ще са с приоритет, отчитайки отнощението риск/доходност (В този ред на мисли, прогнозирам избушване дори и на форекс-мастъра, за това че преждеверемнно смени концепцията и се "набута" в "реален бизнес")
Поздравления на Big Bear за "кучешкия" подход към "играта"Last edited by precakanoto; 03.01.2012, 18:17.Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
� -
ОК
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеА тя аромата вече била спихнала. Значи на нейно място спокойно може да се сложи един Неохим Ако някой се дразни от това, може и Биовет да сложи. Не е като да няма кандидати
Не е препоръка
Коментар
� -
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеЗа мнoго години и Привет на big Bear
Моето предложение за (за)късаците е:
1. оцк,
2. енемона
3. еврохолд
4. еларг
5. ццб
6. синергон
7. табаците
8. патката
9. арома
10. меком
не е препоръка
Не е препоръкаНе е препоръка... !!!
Коментар
� -
За мнoго години и Привет на big Bear
Моето предложение за (за)късаците е:
1. оцк,
2. енемона
3. еврохолд
4. еларг
5. ццб
6. синергон
7. табаците
8. патката
9. арома
10. меком
не е препоръкаНе е препоръка... !!!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнениеНе енергията, душата бих им взел! Цялата - само моя! До пълно кармично изчистване!
И малко философия - Налична ли е душата, в безналичната артия?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнениеKато им вземеш енергията на боклуците и от тях хептен нищо няма да остане, освен безналичната артия
И малко философия - Налична ли е душата, в безналичната артия?Last edited by Fiscalist; 30.12.2011, 15:38.Custodite sortem vestram
Коментар
� -
Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнениеБиг Беар, това имах предвид
Нищо лошо не искам да кажа против Полки, напротив, най-вероятно ще е доста по-близо в прогоназата си от евентуална моя, но подобни прогнози според мен не могат да бъдат градивни. Просто няма причина някой да влиза в такива компании, дори и да знае, че Полки ще познае.
От друга страна, убеден съм че прогнозите на повечето от нас съвпадат достатъчно много, че да няма начин всичко което изглежда с потенциал, към настоящия момент, да поскъпне доста сериозно.
Изключвам прогнозите на пичовете дето имат портфейли от неликвидни, но за сметка на това (често) доста скъпи акции
Коментар
� -
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение10-те най-поскъпващи акции на БФБ зз 2012 година според мен ще са следните
10. HDPAT Холдинг Пътища АД
9. MEKOM Меком АД
8. CITY Сити Дивелъпмънт АДСИЦ
7. DJERM Джерман АД
6. ZARYA Балканкар-Заря АД
5. BITEX Юрокапитал Битекс АД
4. RA8 Железопътна инфраструктура - холдингово дружество
3. SFILM Сфилм АД
2. INTERL Интерлоджик-Имоти АД
1. DOMIN Доминант финанс АД
не е препоръка .................... нали си знаете
Нищо лошо не искам да кажа против Полки, напротив, най-вероятно ще е доста по-близо в прогоназата си от евентуална моя, но подобни прогнози според мен не могат да бъдат градивни. Просто няма причина някой да влиза в такива компании, дори и да знае, че Полки ще познае.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Mesoiadess Разгледай мнениеНе са добре нещата за тези които не умеят да лазят по дъното , а там релефа е много разнообразен. И от боклуците може да се извлича енергия и да бъдат полезни.
Коментар
� -
10-те най-поскъпващи акции на БФБ зз 2012 година според мен ще са следните
10. HDPAT Холдинг Пътища АД
9. MEKOM Меком АД
8. CITY Сити Дивелъпмънт АДСИЦ
7. DJERM Джерман АД
6. ZARYA Балканкар-Заря АД
5. BITEX Юрокапитал Битекс АД
4. RA8 Железопътна инфраструктура - холдингово дружество
3. SFILM Сфилм АД
2. INTERL Интерлоджик-Имоти АД
1. DOMIN Доминант финанс АД
не е препоръка .................... нали си знаетеfuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
�
Коментар