IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Топ 10 български компании за 2025 на форума

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Има още един разрез на данните, който произлиза от анкетата за подценените акции.

Десетте най - подценени акции са

Подценени 2025 Доверие 2025
    1 Доверие Обединен Холдинг АД 3,93 2,33
    2 Илевън Кепитъл АД 3,60 3,43
    3 Химимпорт АД 3,57 1,51
    4 Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ 3,55 3,68
    5 Импулс Растеж АД 3,51 3,93
    6 Агрия груп холдинг АД 3,36 3,3
    7 ТБ Централна кооперативна банка АД 3,32 1,78
    8 Ейч Ар Кепитъл АД 3,32 3,22
    9 Българска фондова борса АД /БФБ/ 3,31 3,08
    10 ТБ Първа Инвестиционна Банка 3,24 1,76

Десетте най - надценени акции са

Надценени 2025 Доверие 2025
    1 Холдинг Варна AД 1,89 1,47
    2 Син Карс Индъстри АД 2,09 1,68
    3 Еврохолд България АД 2,32 1,44
    4 Биодит АД 2,56 2,05
    5 Дронамикс Кепитъл АД 2,57 2,3
    6 Спиди АД 2,64 3,92
    7 Градус АД 2,66 1,7
    8 Билборд АД 2,76 2,04
    9 М+С Хидравлик АД 2,77 3,29
    10 Стара планина холд АД 2,81 3,33
    Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

Друго, което ми прави впечатление е мястото което форума отрежда на групата Софарма - до сега не помня Софарма и Софарма трейдинг да са били толкова назад в класацията - 21 и 22 място. Доверието там също силно е намаляло. Реално единствения представител на групата Софарма в топ 10 е ДоХ и той е там не заради доброто корп. управление или високото доверие в мениджмънта, а защото се приема за силно подценен спрямо активите и печалбата.
      И трите бяха греди през 2024, има корелация между представянето на акциите и тази класация
      destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
        Споделям туй виждане!
        Друго, което ми прави впечатление е мястото което форума отрежда на групата Софарма - до сега не помня Софарма и Софарма трейдинг да са били толкова назад в класацията - 21 и 22 място. Доверието там също силно е намаляло. Реално единствения представител на групата Софарма в топ 10 е ДоХ и той е там не заради доброто корп. управление или високото доверие в мениджмънта, а защото се приема за силно подценен спрямо активите и печалбата.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
          .....
          п.п. от гледна точка на класациите - мисля, че твърде рано участниците и в двете класации поставят Уайзър толкова високо. 2025г. имат доста работа да свършат.
          п.п. Форума определено е разочарован и е отсвирил Телелинк чак на 28 място
          Споделям туй виждане!

Коментар

• Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
            ...
            При пенсиите обаче е друго, те имат български ценни книжа. И споделената по-долу статистика с резултатите е потресаваща.
            Колега, няма как да е различно. Регулаторната рамка е такава, че голямата част от портфейлите им е в облигации, а до преди две годино в тези инструменти нямаше никакава доходност, и в момента със сигурност имат огромно количество дългосрочни облигации с онази ниска доходност.

Коментар

• Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение

Ако в някой взаимен фонд има български акции, аз бих бил много обезпокоен за представянето му. Инвестиционните банкери няма какво да правят на БФБ, затова и не чуваме техни мнения по принцип по темата с нашия пазар не само сега, ами и целогодишно.

При пенсиите обаче е друго, те имат български ценни книжа. И споделената по-долу статистика с резултатите е потресаваща.
              Имат БГ акции разбира се - ето от топ 5 позиции на ВФ ДСК Растеж(портфейл 22млн.лв), част от топ 5те позиции са СПИДИ, ШЕЛЛИ и БРЕФ - не виждам някакъв проблем с това
              https://dskam.bg/docs/librariesprovi...17679835900000

В топ 5 на ВФ на Елана също виждам Шелли и Спиди
              https://infogram.com/nov-24-online-i...enj8ynn4g?live

п.п. от гледна точка на класациите - мисля, че твърде рано участниците и в двете класации поставят Уайзър толкова високо. 2025г. имат доста работа да свършат.
              п.п. Форума определено е разочарован и е отсвирил Телелинк чак на 28 място
              Last edited by tony1975; 11.01.2025, 10:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение

Пенсионните компании имат повече ограничения.Нямам предвид тях. Имам предвид банковите асет мениджъри с техните взаимни фондове.
                Ако в някой взаимен фонд има български акции, аз бих бил много обезпокоен за представянето му. Инвестиционните банкери няма какво да правят на БФБ, затова и не чуваме техни мнения по принцип по темата с нашия пазар не само сега, ами и целогодишно.

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
                  Никой не може да бие Форума. Точка :-)
                  Е това е ясно
                  Life won't wait for you.

Коментар

Тази година и "опитните форумци" - 22 души, които от последните 3 години имат поне 14.5% и нагоре поне два пъти познат резултат ( Критерия ми е 15 %, ако има резултат до 14.5% веднъж го приемам, още повече че индекса прави едноцифрен резултат през последните две години) са избрали следно...

1 SLYG
                    2 FIB
                    3 BNR
                    4 DUH
                    5 SO
                    6 IMP
                    7 BREF
                    8 BSE
                    9 11C
                    10 NEOH
                    11 AGH
                    12 HRC
                    13 SFA
                    14 SGH
                    15 DRON

Не виждам разлика...
                    Аз виждам, мерси за труда
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Пенсионните компании имат повече ограничения.Нямам предвид тях. Имам предвид банковите асет мениджъри с техните взаимни фондове.
                      И тях съм ги смятал преди години - средния годишен резултат им е около 3-5% годишно за 10 години примерно, което е по-добре от пенсиите, но значително по-зле от брокерите. Те също ще имат професионална деформация - заради това че е нужно да избират сигурни неща, изброрът им дори в игра ще е консервативен.

Брокерите са най- добре - те имат ежедневен поглед до пазара и мнението им е най- доходно...Относително.

Никой не може да бие Форума. Точка :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Така, да не влизам в полемики, защото наистина няма нужда, но да, може и е редно Биг, както се пробва и преди с различни анкети тип "доверие в съотвения ник", да направи още една класация (малко съм нагъл, а), в която да отрази само прогнозите на тези, които са били индекса в последните 3 или 5 години. Няма да е чак толкова представителна - факт, но пък може би ще е по-полезна за потребителите. А и ще се създаде състезателен момент и други да искат да влязат в тази класация
                        Тази година и "опитните форумци" - 22 души, които от последните 3 години имат поне 14.5% и нагоре поне два пъти познат резултат ( Критерия ми е 15 %, ако има резултат до 14.5% веднъж го приемам, още повече че индекса прави едноцифрен резултат през последните две години) са избрали следно...

1 SLYG
                        2 FIB
                        3 BNR
                        4 DUH
                        5 SO
                        6 IMP
                        7 BREF
                        8 BSE
                        9 11C
                        10 NEOH
                        11 AGH
                        12 HRC
                        13 SFA
                        14 SGH
                        15 DRON

Не виждам разлика...

Коментар

Прав си - не са включени. Не очаквам от тях да дадат обаче по-добри резултати. За пример проверих колко са постигнали пенсионните фондове в България за последните 5 години. Цифром и словом средно аритметично ОБЩО за пет години ШЕСТ процента. :-)

2019 2024
                          ПОК "ДОВЕРИЕ" АД 1,8037 1,8305 1,5%
                          ПОК "СЪГЛАСИЕ" АД 2,0163 2,2265 10,4%
                          ПОК "ДСК - РОДИНА" АД 1,7866 1,8026 0,9%
                          ПОД "АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ" АД 1,5789 1,6602 5,1%
                          "АЙ ЕН ДЖИ ПОД" ЕАД 1,8362 1,9296 5,1%
                          ПОАД "ЦКБ-СИЛА" АД 1,9429 2,2215 14,3%
                          "ПОД - БЪДЕЩЕ" АД 1,3831 1,4481 4,7%
                          ПОД "ТОПЛИНА" АД 1,4430 1,5625 8,3%
                          "ПЕНСИОННООСИГУРИТЕЛЕН ИНСТИТУТ" АД 1,6222 1,7253 6,4%
                          средно аритметично 6%

При нарастване на SP500 с 82% за периода...
                          Life won't wait for you.

Коментар

Моя пост твърди, че мнението на брокерите от статията на Капитал вече не е представително най вече по две причини:
                            1. Включени са само 6 брокерски къщи
                            2. Не е включен нито един от банковите асет мениджъри, които управляват значително повече капитали, вкл. и на БФБ.
                            Прав си - не са включени. Не очаквам от тях да дадат обаче по-добри резултати. За пример проверих колко са постигнали пенсионните фондове в България за последните 5 години. Цифром и словом средно аритметично ОБЩО за пет години ШЕСТ процента. :-)

2019 2024
                            ПОК "ДОВЕРИЕ" АД 1,8037 1,8305 1,5%
                            ПОК "СЪГЛАСИЕ" АД 2,0163 2,2265 10,4%
                            ПОК "ДСК - РОДИНА" АД 1,7866 1,8026 0,9%
                            ПОД "АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ" АД 1,5789 1,6602 5,1%
                            "АЙ ЕН ДЖИ ПОД" ЕАД 1,8362 1,9296 5,1%
                            ПОАД "ЦКБ-СИЛА" АД 1,9429 2,2215 14,3%
                            "ПОД - БЪДЕЩЕ" АД 1,3831 1,4481 4,7%
                            ПОД "ТОПЛИНА" АД 1,4430 1,5625 8,3%
                            "ПЕНСИОННООСИГУРИТЕЛЕН ИНСТИТУТ" АД 1,6222 1,7253 6,4%
                            средно аритметично 6%

При нарастване на SP500 с 82% за периода...

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

Според мен, Не бива да се спират различните мнения. Това което си забелязал е това за което и аз финно алармирах(май ме ме разбраха някои хора)...за съжаление трудно се изнамират поне 10 дружества на които да си заслужава да си сложиш парите. Държа не 1 а поне 3 вида книжки но освен за Шели нямах убедеността че те ще дадат добра доходност и имам отговорността дори да не го споменавам. На БФБ не са много дружествата като в Сипа(както казват форексджиите)
                              Ето - Груев, който е толкова активен в темата като пример държи едно единствено дружество на бфб!!! Всичко друго според него е плява! Според мен, той не чете отчетите на дружествата.
                              Това е съвсем друг проблем, който, обаче също е съществен. Има хора които не четат отчети, а дават прогнози. Няма проблем, - както някои са забелязали, дори и хазартният почин може да ги направи трети в анкетата, но това не е устойчиво решение в годините. Пък и ти сам може да видиш кои са давали устойчивите прогнози който поне да бият индекса. За мен всеки който бие индекса, е успешен, и независимо с колко % го е бил. -това го казвам за по-новите играчи. Да не слушат и да не се прихласват по писанките кой колко % е направил, но щом са победили индекса да са доволни че имат потенциал. В началото е така а после идват и все по-добрите доходности.
                              И четете отчети! За да даде човек прогноза за 10 акции на БФБ би трябвало според мен да е прочел и обмислил 100тина отчета, за да може да направи избор за 10. Затова се извиних, че нямах да възможност да видя всички отчети на бфб и че не мога да дам прогноза за 10.
                              А на Груев мога само да кажа че с хазарт и с хейтърство срещу всичко българско и родно - не се дават добри, успешни и устойчиви през много години прогнози. Пазарът е давал и ще дава и занапред точния отговор , кой е прав, затова нямам никакви притеснения
                              не знам дали е достойно за препоръка на БФБ
                              Моя пост твърди, че мнението на брокерите от статията на Капитал вече не е представително най вече по две причини:
                              1. Включени са само 6 брокерски къщи
                              2. Не е включен нито един от банковите асет мениджъри, които управляват значително повече капитали, вкл. и на БФБ.
                              Life won't wait for you.

Коментар

• Ми не, не съм казал, че всичко е плява, освен БРЕФ-чето, за което също чух много хули и колко съм тъп да се набивам там. Казвам само, че добрите компании, с коректни мажоритари, с добри и редовни дивиденти, са повече от добре оценени от пазара. Пример - Спиди, дето даже стана акция на годината на инвестора (да не казвам заради чие участие там ) - никога не съм казвал, че е лоша компания и никога няма и да го кажа, все пак направих повече от чудесен за моите разбирания профит от там! Отделно моята тактика с основната част от парите ми на БФБ е дългосрочна, а не да се пръхвърлям от акция на акция, затова и нагласите ми са такива, каквито са

Така, да не влизам в полемики, защото наистина няма нужда, но да, може и е редно Биг, както се пробва и преди с различни анкети тип "доверие в съотвения ник", да направи още една класация (малко съм нагъл, а), в която да отрази само прогнозите на тези, които са били индекса в последните 3 или 5 години. Няма да е чак толкова представителна - факт, но пък може би ще е по-полезна за потребителите. А и ще се създаде състезателен момент и други да искат да влязат в тази класация
                                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Working...
                                X