IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Топ 10 български компании за 2024 на форума

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
    Нищо лично, но стана форум хумор- сатира и забава. Много големи експерти са се набили в Избушляците- ха-ха
    Не очаквам да разбереш иронията. Не съм имал никога акции от Кремиковци, нито от друг избушляк....Но съм фен на идеята мястото да бъде рекултивирано и т..н.
    Тогава ще дойде твоето време - щом ти допадат колективните схеми
    По добре си дай парите на П.К. да ги управлява ....
    За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

Нищо лично, но стана форум хумор- сатира и забава. Много големи експерти са се набили в Избушляците- ха-ха
      Нищо ново под слънцето

Коментар

• Нищо лично, но стана форум хумор- сатира и забава. Много големи експерти са се набили в Избушляците- ха-ха

Коментар

Какви са ти аргументите,че Кремиковци е АДСИЦ. Много смешно. При адсиците имаш 90процента дивиденти запознаи сеИли си пишеш така...
          Приликите са явни :
          1.Прозрачен мениджмънт + ниски управленски разходи.
          2.Има визия за привличане на богати туристи - след разчистване на бушляка
          3.Един ден ще излезе на печалба и т.н.
          Не го приемай толкова сериозно и..... лично
          За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
            Равновесие а уж си равновесие.......
            Ами според мен нито Меркел нито Саркози решиха нещо съществено за излизане от кризана ,само празни приказки и хиляди рекортажи по медиите. Германия и останалите се бият за свойте кукли и парцалки. Така че по малко оптимизъм няма да навреди....Ако бяха пуснали печатницата и общи еврокнижа ...можеше да поспорим по въпроса....
            Меркел и Саркози в момента се чудят как да си припишат заслугите и как да направят новия европейски ред най-подходящ за тях. Ключовия момент бе изсипването на 500 милиарда от ЕЦБ в банките. Това напрактика освободи напрежението. Щеше да е много по-силен сигнал ако бяха минали към изкупуване директно на ДЦК от първичен пазар, но и това което направиха ще свърши работа, макар че трябва време за да бъде потвърдено това. Сега пред европа има само три неизвестни в краткосрочен план. Какво ще стане с Гърция, какво ще стане с Унгария и как банките ще съберат капитала си по новите изисквания. За унгария и за банките всичко ще се проясни до средата на годината. Това ще създава напрежение но НЕ е системна опасност. Което предполага че пазарите които вече са отчитали вероятността от системен срив да започнат вече да отчитат реалността че системен срив няма да има. А това ще ги бута нагоре. първо по-сигурните - с по-малко, след това през втората половина ще избухнат банките. А когато те съберат капитала то и пред кредитирането ще се отвори широк път и съответно пред излизане на ЕС от рецесията. Трудно е да се каже кога пазарите ще реагират на това. Може да чакат всичко да е ясно, но аз лично се съмнявам според мен ще има постепенно поскъпване през цялото първо тримесечие. Следо това известно колебание около второто, и след това откровен бичи пазар през третото. И всички пазари до края на 2012 ще са на подминали върховете си от 2010, а някой и върховете си от 2007. Второто за нашия пазар няма да стане но това не пречи да имаме трицифрен ръст.

Коментар

• Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнение
              Подкрепям мението на Протокол

Дивидентните акции са за Путките с главно П

Особено на БФб най-големите избушеняци и компании без Бъдеще раздават дивиденти

Запомненте добре, нито една компани с бъдеще утре и след 10-20 г. няма днес да даде нито лев дивидидент, а Ще инвестира в бъдещето си

Защото бъдещето е Само за Големите компании

Тези дето днес дават дивидетчета на БФБ, я ми кажете всяка една от тях как я виждате след 10 или след 20 г.?

аз не ги виждам честно, нито МЦХ, нито Монбат след 10 или след 20 г.

Но виждам Синергон Холдинг, Химимпорт, ЦКБ, ФИБ примерно ако продължат политиката си на Разрастване и разтеж заедно с риск мениджмънт

Не е препоръка
              Голям си тупан...!
              И аз съм в чувала с пут...е, но ако пуснеш една ръка, ще хванеш големият......
              Нали за разрастване трябва капитал , а оттам ще разводнят и без това разводненият си капитал....
              Аз съм вече на едно единствено мнение - КОМПАНИИ, КОИТО НЕ РАЗДАВАТ ДИВИДЕНТ, ТРЯБВА ДА СЕ ИГНОРИРАТ ОТ ДРЕБНИТЕ ....!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                Невъзможно 2012 има целия потенциал да се окаже най-добрата година за акциите по света поне от десетилетие. Не си спомням аз лично изобщо някога да съм бил толкова бичи настроен.

И аз се чудих - това ти ли си ...?

Коментар

Кризата в еврозоната вече мина пика си. От тук нататък, ако не пресече черна котка пътя, нещата ще са към по-добре. Всъщнос точно тази криза в еврозоната създаде потенциала за този бичи пазар, който очаквам. Без тази криза нямаше да съм толкова убеден че акциите са най-доброто нещо което човек може да си прави с парите в настоящия момент.

За момента има само една възможна все още криза да се случи в глобален мащаб и това е евентуална финансова криза в Китай. това може да създаде доста напражение, но не изглежда прекалено ясна като заплаха. Т.е. съвсем спокойно може и да не се случи.
                  Равновесие а уж си равновесие.......
                  Ами според мен нито Меркел нито Саркози решиха нещо съществено за излизане от кризата ,само празни приказки и хиляди репортажи по медиите. Германия и останалите се бият за свойте кукли и парцалки. Така че по малко оптимизъм няма да навреди....Ако бяха пуснали печатницата и общи еврокнижа ...можеше да поспорим по въпроса....

Коментар

пиша за зимата..... То не се знае ще има ЕС,евро , съюз и т.н. а ти искаш рали....
                    Великобритания е вето на всеки въпрос повдигнат от Ммеркел и Саркузи....
                    Кризата в еврозоната вече мина пика си. От тук нататък, ако не пресече черна котка пътя, нещата ще са към по-добре. Всъщнос точно тази криза в еврозоната създаде потенциала за този бичи пазар, който очаквам. Без тази криза нямаше да съм толкова убеден че акциите са най-доброто нещо което човек може да си прави с парите в настоящия момент.

За момента има само една възможна все още криза да се случи в глобален мащаб и това е евентуална финансова криза в Китай. това може да създаде доста напражение, но не изглежда прекалено ясна като заплаха. Т.е. съвсем спокойно може и да не се случи.

Коментар

Невъзможно 2012 има целия потенциал да се окаже най-добрата година за акциите по света поне от десетилетие. Не си спомням аз лично изобщо някога да съм бил толкова бичи настроен.

пиша за зимата..... То не се знае ще има ЕС,евро , съюз и т.н. а ти искаш рали....
                      Великобритания е вето на всеки въпрос повдигнат от Ммеркел и Саркузи....

Коментар

.
                        За мен това което видяхме миналата година зимата при тази външна обстановка е невъзможно. Тогава ДАУ и ДАХ прави два месеца рали.....Сега подобна възможност чак като се избистри на запад ще има ли евро или не към август и там рали и при нас есента.....

Коментар

Подкрепям мението на Протокол

Запомненте добре, нито една компани с бъдеще утре и след 10-20 г. няма днес да даде нито лев дивидидент, а Ще инвестира в бъдещето си

Тези дето днес дават дивидетчета на БФБ, я ми кажете всяка една от тях как я виждате след 10 или след 20 г.?

Но виждам Синергон Холдинг, Химимпорт, ЦКБ, ФИБ примерно ако продължат политиката си на Разрастване и разтеж заедно с риск мениджмънт

Не е препоръка

Разбирам че си се нахакал в тези компании но не мога да ти помогна. Само един пример питай Пепи през 2007/8 г. когато на почит бяха Пътища и мостове и акциите им струваха над 40 К.....почитателите им строяха магистрали до Марс и Венера и какво стана днес само две години по късно . Аз също съм бил фен на Синергончето но чак пък толкова като Бедо....Ако се поинтересуваш то имаше зъдължителна клауза за дивидент и давеше до 2008 г но Бедо му разказа играта последните години и го виждаме на 60 ст толкова колкото едно време си купих бонова книжка от Петрол фонд....

Коментар

В момента нямам от тях, макар че едната ми е в десятката.
                            И на мен са ми десятката но това не значи че ще е основна акция....давам ги заради огромният спад и някаква възможност за възстановяване ако на ХИМ правят ново увелиечение ... някъде.
                            За мен това което видяхме миналата година зимата при тази външна обстановка е невъзможно. Тогава ДАУ и ДАХ прави два месеца рали.....Сега подобна възможност чак като се избистри на запад ще има ли евро или не към август и там рали и при нас есента.....

Коментар

Трябва да има доверие
                              акциите трябва да имат стойност
                              и да стават за разменна монета

лошото, е че благодарени на т.н. профира в БГ тотално се загуби в акции

и пак чакаме чужденците

щото сме путки и мишоци с 99.99% спестявания в банкови депозити и вече на 30 милиарда
                              Геко, с теб трябва в момента май да пишеме в една друга тема тук - кой колко пие !
                              На АДСИЦите активите им в счетоводството им са в пъти по-ниски от реалните пазани цени. Т.е. ако решат да се освобождават от тях биха били на огромна печалба, която са задължени да споделят с нас - миноритаите /пример - Еларг/. Това за тях го казвам при условието, че управлението им не е корумпирано и т.н. Да не споменавам и дивидентите, сравнението със земята в ЕС и т.н.
                              За акциите на нашите банки искам да те помоля да погледнеш цените на гръцките такива /а и не само/ и да си припомниш, че ЕЦБ гарантира НЕОГРАНИЧЕНИ заеми на банките от ЕС при лихва 1%, при положение, че ако ги инвестират същите тези пари в държавни облигации биха взимали по 6%! В този случай мисля че ако говориме за подценяване, БГ банките съвсем не са Номер 1. И аз мисля, че биха отскочили, но само при определени обстоятелства!
                              Наздраве!

Коментар

• Подкрепям мението на Протокол

Не е препоръка
                                There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

Working...
                                X