IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Минимална такса от 1 лв. за сделка на БФБ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Тц-тц-тц - голямата работа - поръчката - 1 кинт... За това ли ривете цяла тема - ама сте вий едни инвеститори... Иначе - да ви чете и слуша човекът - баровци на баровците, ама хленчите за една паричка.

Купете си акции на БФБ и стига хлъцали.
    Take care of the pence and the pounds will take care of themselves
    тва чувал ли си го
    “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от XY Разгледай мнение
      Посредниците вече вдигнаха минималните такси на 2 лв! Честито стимулиране на БеФеБе-то!!!

"Кацна бръмбар на трънка

Кацна бръмбар на трънка
      и захвана да бръмка.
      Заслуша го Мушица
      със примряла душица;
      ...
      ...
      ...
      Никой от тях не сети
      как се Паяк там вести,
      тънка мрежа долови -
      до един ги излови."
      Елин Пелин

Не е препоръка, мизерници, жалки
      Last edited by X_Y; 31.12.2010, 20:41.
      Не е препоръка... !!!
      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от XY Разгледай мнение
        Естествено, че ще хленча!!! Ти като си големио инвеститор, знаеш ли, че на LSE (Лондонската борса) комисионната ми за сделка е 1 паунд или пак 2 лв. Сигурно е излишно да ти разправям колко по-напред е там от гаражната бакалия БФБ... А да знаеш случайно, че пък на NYSE има поръчки при, които дори ти дават пари за сделка!
        пич, в България всички са много велики и са жертва на мащаба. ех, ако бяха се родили в САЩ или Англия, какви милиардери щяха да станат, а сега са длъжни да се съобразяват с жалката действителност. и какво правят? като им е виновен мащаба и тоталната липса на пазар и хляб за всички, вдигат таксите. те не гледат да развият пазара, чрез привличане на нови емитенти, да вдигнат оборотите и оттам приходите си, а като са некадърници и не могат да постигнат качество, търсят количествените методи - вдигане на таксите. само дето не си правят сметка, че това е нож с две остриета и при тази нисколиквидна борса, при тези смешно ниски среднодневни обороти ( да се чудиш как е възможно това, при положение, че само в този форум има поне 100 самопровъзгалсили се милионера), ще съсипят хептен ликвидността.

нещо подобно се случва в застрахователния бизнес - то няма бизнес за 3 компании, а те се наредили в пъти повече, че и брокери, агенти и т.н. по цял ден си бъркат в носовете, щото няма клиенти за всички (някъде бях чел че застрахователния бизнес давал хляб на незнам колко си десетки хиляди агента???) и накрая пак не могат да си покрият разходите и призовават за вдигане на ГО, щото била на загуба. а защо не кажат какъв дял от приходите от продажба на ГО отиват за покриване на щети и какъв отиват за разходи по поддръжка на офисите (заплати, наеми, консумативи)? хората не плащат ГО, за да издържат офиси и хора, които си бъркат по цял ден в носовете. хората плащат, за да се застраховат от неблагоприятни за тях събития.

Коментар

• Ха-ха - представям си каква е тая сделка, дето ти дават пари, за да купиш

Хъх - сещам - вий не инвеститори - а спекуланти. Връткате бръзи дребни врътки и затова ви е тормоз.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
            Тц-тц-тц - голямата работа - поръчката - 1 кинт... За това ли ривете цяла тема - ама сте вий едни инвеститори... Иначе - да ви чете и слуша човекът - баровци на баровците, ама хленчите за една паричка.

Естествено, че ще хленча!!! Ти като си големио инвеститор, знаеш ли, че на LSE (Лондонската борса) комисионната ми за сделка е 1 паунд или пак 2 лв. Сигурно е излишно да ти разправям колко по-напред е там от гаражната бакалия БФБ... А да знаеш случайно, че пък на NYSE има поръчки при, които дори ти дават пари за сделка!
            Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Тц-тц-тц - голямата работа - поръчката - 1 кинт... За това ли ривете цяла тема - ама сте вий едни инвеститори... Иначе - да ви чете и слуша човекът - баровци на баровците, ама хленчите за една паричка.

Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• [QUOTE=mecka_stryvnica;1181816]Ок, нека да спя, но като и аз имам т.нар. неликвидни буклуци, как да спя спокойно !? Разбиха ми сметката педалите, с тези такси. ...

Споко всички имаме неликвидни .... Видяло се е че с моята спекулантско-инвестиционна кариера ще се приключва следващата година, освен да хващам чука и да ходя да бухам камъни на кариерата, нали магистрали щели да сторят

Коментар

• Aиде и аз имам честитка.

До сега за 1000лв. акции. такса =3лв.
                  От нова година продадени на един път 3+1.2+0.6=4.8лв.
                  Продадени на 3 пъти: 3лв. комисиона на ИП + 1.2лв. БФБ + 3*0.6лв. за депозитар = 6лв.

Демек двоино.

Страхотна ликвидност ще става след Новата година.
                  Не се бъзи-кай !!!

Коментар

• Посредниците вече вдигнаха минималните такси на 2 лв! Честито стимулиране на БеФеБе-то!!!
                    Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Първоначално изпратено от 1anti Разгледай мнение
                      мечката мен не ме мисли а тича септември я шитнах последната така че спи спокойно .
                      Ок, нека да спя, но като и аз имам т.нар. неликвидни буклуци, как да спя спокойно !? Разбиха ми сметката педалите, с тези такси.

Коментар

• Всъщност с ДДС е 1.20 лв.

Коментар

• мечката мен не ме мисли а тича септември я шитнах последната така че спи спокойно .

Коментар

• тарифа БФБ

Чл. 24. (1) Таксите по настоящата глава, с изключение в случаите по чл. 25, ал. 2 и 3, се дължат от всеки от инвестиционните посредници, страни по сделките, включително и при кръстосани сделки.

и от страна на купувача и от страна на продавача се начислява такса от 1,00 лв.min

Коментар

• Първоначално изпратено от 1anti Разгледай мнение
                              честито на останалите , аз бях до тук . кеш аут на всичко ликвидно
                              A с акциите на тича какво правиш, ще ги разшиткаш ли шитовете, т.е. неликвидните буклуци ??

Коментар

• Първоначално изпратено от p0lki Разгледай мнение
                                току що и аз получих известие по мейла за новите такси
                                Добре де,повишението е само за минималните такси!!!Ама и на мен ли ще ми го нацивкат ,ако някой ми продаде 1 акция!!!?

Коментар

Working...
                                X