IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Минимална такса от 1 лв. за сделка на БФБ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• тук смисъла е, че за всяка сделка БФБ дължи такса към Xetra

Коментар

• Първоначално изпратено от nabludatel63 Разгледай мнение
      като се стремим да ограничим дела на малките сделки, поради които ние губим.
      Това са откровени глупости. Дали днес един компютър ще направи 10000 записа в една база от данни или само 1000 това по никакъв начин не се отразява на разходите по издръжката му!
      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Такев: Ако не бяхме вдигнали таксите, БФБ щеше да се декапитализира

През последните дни се чуха инвеститорски притеснения заради вдигането на таксите за търговия. Какво наложи събирането на 1.20 лв. с ДДС за всяка изпълнена сделка?

Преди въвеждането на тази такса борсата губеше по 1.70 лв. на всяка сключена сделка. Искам изрично да подчертая, че приходите и разходите от търговия касаят само приходите от такси и респективно разходите за поддръжка на самата инфраструктура без възнаграждения за персонала на борсата и издръжка на офиса. Тоест само от нашата си основна дейност губехме по 1.70 лв. на всяка сключена сделка.

Очевидно е, че това нямаше как да продължи, тъй като борсата щеше да се декапитализира. Бяхме длъжни да предприемем стъпки, които да компенсират тази загуба. Така, в резултат на взаимни компормиси с борсовите членове, се достигна до тук.

Паралелно с въвеждането на минимална такса, въведохме и променлива такса за търговия, като по този начин се опитваме да създадем отстъпки за по-големите инвеститори, като се стремим да ограничим дела на малките сделки, поради които ние губим.

http://www.darikfinance.bg/novini/46...E8%E7%E8%F0%E0

Коментар

• Като няма търгуващи дано се осъзнаят ... макар че надеждата умира последна ..

Коментар

• При всяка минимална комисионна която ми начуква посредника, Такев и ко. ще отнасят по една псувня от мен!
            Днес вече заработиха няколко. Мамка им некадърници

Нека някой колега да изрази пред Дянков на 6-ти, недоволството на масовия играч на БФБ от новите доубиващи търговията тарифи!

Коментар

• И аз да ги напсувам, за днес комисионата ми по новому 15.84лв. по старому 6.87лв. като се има в предвид че 2.5часа ме нямаше и все пак се бях дръпнал и тепърва ще стоя на голям спред.

Дано да се задавят дано.
              Не се бъзи-кай !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от ATILA Разгледай мнение
                А ако ще Джанков - и 100 пресконференции да даде на 6.01 - за "светлото: бъдеще!

мамицата им и некадърници!
                Атилов, ти не беше ли дългосрочен инвеститор? Нали купуваш и чакаш ракетата да литне? Какво си се загрижил за спекулантите, които търгуват всеки ден?
                Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Днес 239 лева в касичката на БФБ - 239 сделки.
                  За 2010 - малко над 100 000 сделки... ако тази година се повтори (невъзможно, за съжаление) - ще съберем колкото за два и половина месеца зпалатите на 5-тимата лешперина от съвета на директорите.

да видим докъде ще откарат тея "добри стопани"...

А ако ще Джанков - и 100 пресконференции да даде на 6.01 - за "светлото: бъдеще!

мамицата им и некадърници!

Коментар

• Все па зле става положението в тази държава, ей
                    Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Търгуването на БФБ 4 пъти по-скъпо спрямо западните борси

Коментар

• Недейте братя, не оставяйте родната борса!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Зарзаватчийски глас Разгледай мнение
                          Аз преди да погледна навън мислех да ходя при делтаците, но сега се позачудвам.
                          На първо четене виждам, че таксите на някои европейски доста по-развити борси са идентични. Не се сещам защо да се занимавам с БФБ и да трупам каруцарски речник.
                          Споделям си само..извинете.
                          на бефебе сиебало маматЪ

Коментар

• Аз преди да погледна навън мислех да ходя при делтаците, но сега се позачудвам.
                            На първо четене виждам, че таксите на някои европейски доста по-развити борси са идентични. Не се сещам защо да се занимавам с БФБ и да трупам каруцарски речник.
                            Споделям си само..извинете.

Коментар

• Я аз да ви питам кой посредник препоръчвате и защо? Аз съм на бенча и засега съм доволен, но не съм запознат с условията на други брокери.
                              Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Аз да се пофаля, се отървах от мизерния си посредник, ама бая се позамислям дали да се нахендрям на нов, предвид чудесните новини. Проучвам чуждите комисиони и условия.
                                ЧНГ, друзья!

Коментар

Working...
                                X