IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

КФН

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
    Колко нагло се опита да излъже че КТБ не им било поднадзорно лице. Ясно е че дългия няма как да знае, но интелигентните зрители веднага му схванаха плоската лъжа, с която се оправда че не глобява пеевските медии.
    ОСТАВКА, ВЕДНАГА!
    +
    Подкрепям те Батя.
    Въпреки, че ми допада да те подтиквам към сарказъм и грубиянска самоирония, тук по този въпрос съм солидарно
    ОСТАВКА!
    Не е препоръка... !!!
    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
      Не знам какво четка, но при Слави доста се изложи Стоянчо ...
      Колко нагло се опита да излъже че КТБ не им било поднадзорно лице. Ясно е че дългия няма как да знае, но интелигентните зрители веднага му схванаха плоската лъжа, с която се оправда че не глобява пеевските медии.
      ОСТАВКА, ВЕДНАГА!

Коментар

• И аз като bertram помислих, че "интервюто" при Слави е с цел четкане на имиджа на Мавродиев и че е иницирано от самия Мавродиев.
        От това, което видях си правя следните изводи:

Слави, каза че той е иницирал срещата и като следях разговора мисля, че е вярно.
        Слави показваше, че е взел вече страната на Дневник и Капитал още в началото на разговора с Мавродиев.

Много слаба подготовка имаха сценаристите на Слави по този случай и за мен, като човек знаещ какво е БФБ, репликите и въпросите на Слави ми звучаха толкова логични и последователни, колкото и размислите на Мечо Пух описани от "Алън Милн" от типа:
        "Понякога седя и си мисля… а понякога просто си седя."
        "Отдавна, много отдавна — онзи ден…"
        "Правописът ми е Колеблив. Добър правопис е, но се Колебае и буквите отиват на грешни места."

Не знам дали идеята за участието на Мавродиев е на самите сценаристи или са ги помолили приятелите от Дневник и Капитал. Ако поканата идва от Икономедия (чрез Слави, а не от самия него), това е добре замислен ход. Слави не сервилничеше с Мавродиев, както примерно го прави Цветанка Ризова (в нета имаше инфо, че я е роднина с близък на Мавродиев). Но изпълнението беше много лошо! Трябваше да се допитат до някой адвокат, който има познания по ЗАКОН СРЕЩУ ПАЗАРНИТЕ ЗЛОУПОТРЕБИ С ФИНАНСОВИ ИНСТРУМЕНТИ и въпросите да бъдат доста по-конкретни.

Забелязахте ли към края на интервюто доволната усмивка на Мавродиев? Той лично се чустваше победител в разговора, не успяха да го затапят с нищо, освен с историята с Брендо (което никак не е малко).

Въпросите на Слави за статиите в "други" медии относно КТБ, ако е вярно, че са след датата на спиране на търговия с акциите на дружеството са ненужни. Имаше какво друго да се извади от тези "медии", което е преди този период и тогава щеше да е силен шамар към Мавродиев, защо наказва само Икономедия, а не "медии приписвани на ....... ".

Спомням си гениалния (или трябва да се каже гениталния ) репортаж по една телевизия за цените на продуктите на българска публична компания продавани в Турция. А споменатите по-горе "хартиени медии" ги преразказваха? Колко неверни данни е имало в него за компанията и за мажоритарния собственик на публичното дружество?

Основния ми извод от интервюто: добър замисъл, много лошо изпълнение, ако е организирано от Икономедия и ужасно добър замисъл и перфектно изпълнение, ако е организирано от ПиАрите на Мавродиев.
        http://tekstove.info/browse.php?id=14422

Коментар

• Велик Куркински
          Аз не знам кво правя тук след всичко това

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
            този определено е решил да си изчетка имиджа .... но това не става с ходене по медии, даване на интервюта(нагласени), гледане умно през скъпи очила... това става след като 4 години си бил шеф на регулатор и си се доказал...дали се е доказал....смях....

най голямото му доказване беше , че не допусна външни одитори да му гледат как харчи държавните пари и напраска актове на непокорните медии, които си позволиха да го разобличат.
            Не знам какво четка, но при Слави доста се изложи Стоянчо ...

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
              Данъчните не са регулатор. И данъчно-ревизионните актове са съвсем друга бира, по съвсем друга процедура - ДОПК. Аз ти говоря за актовете за административни нарушения на някой закон, които се съставят от съответния регулатор и са по процедурата, описана в ЗАНН. Случаят с КФН е такъв. А с мен като регулатор по добре да си нямаш работа. И най-вероятно никога няма да си имаш работа, щото надали си ми поднадзорно лице. От друга страна, трябва да си благодарен, че съществувам, за да не се налага да вървиш бавно (за да не всяваш паника) към гробищата, наметнат с бял чаршаф, държейки автомата си напред (за да не ти капе по краката)
              Мдааам. в теб ми е надеждата за единствения свестен регулатор в БГ.
              Хайде сега да видим при Слави

Коментар

Данъчните не са регулатор. И данъчно-ревизионните актове са съвсем друга бира, по съвсем друга процедура - ДОПК. Аз ти говоря за актовете за административни нарушения на някой закон, които се съставят от съответния регулатор и са по процедурата, описана в ЗАНН. Случаят с КФН е такъв. А с мен като регулатор по добре да си нямаш работа. И най-вероятно никога няма да си имаш работа, щото надали си ми поднадзорно лице. От друга страна, трябва да си благодарен, че съществувам, за да не се налага да вървиш бавно (за да не всяваш паника) към гробищата, наметнат с бял чаршаф, държейки автомата си напред (за да не ти капе по краката)
                АЯР

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                  Изобщо не съм се объркал. Говоря за най-често срещаните актове - данъчно-ревизионните. Нямам идея какъв регулатор си. Мен вечно някой ме регулира
                  He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                    Днес Мавродиев ще е при Слави, на който му е интересно...
                    този определено е решил да си изчетка имиджа .... но това не става с ходене по медии, даване на интервюта(нагласени), гледане умно през скъпи очила... това става след като 4 години си бил шеф на регулатор и си се доказал...дали се е доказал....смях....

най голямото му доказване беше , че не допусна външни одитори да му гледат как харчи държавните пари и напраска актове на непокорните медии, които си позволиха да го разобличат.
                    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Днес Мавродиев ще е при Слави, на който му е интересно...

Коментар

Та с едно изречение, мошеникът Прокопиев да си обжалва глобите в съда и да не ни занимава с частните си проблеми, опитвайки се да ги представя като обществени.
                        Има нещо верно, но и оня мавродията не е цвете за мирисане с онези офшорки, които май от капитал ги бяха разкрили. Може и той да се окаже не по-малко подло същество.
                        Да не говорим как си затвори очичките за такива брутализми като случая севтополис - предполагам, че дори да нямаш акции там, си наясно с нещата - Първо донев предложи коеф 0,554... при сливането на акциите. Имаше някакви оплаквания, кфн се зае уж, върна предложението. После когато всички очакваха някакво от кумова срама поне минимално увеличаване на коеф. от страна на Донев, той превхърли случая на Елана (нали се ширят нашироко в новите му кули), въртяха, сукаха и изтрещяха на слисаните хакционери коеф 0,4xxL.... ("Цирк госпожа Каназирева"... - какво имаше в коридора?)
                        Общо взето имаше поговорка - "хвани единия удари другия"
                        Last edited by precakanoto; 20.01.2015, 20:47.
                        Не е препоръка... !!!
                        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Наивник,

Нещо май си се объркал. Какви лихви, какви пет лева? Наказателното постановление влиза в сила едва след като се произнесе съда (ако е обжалвано от нарушителя). В този смисъл ако съдът се произнесе окончателно в полза на регулатора, наказателното постановление влиза в сила и тогава почват да текат лихви за нарушителя. Ако съдът се произнесе окончателно в полза на нарушителя, наказателното постановление не влиза в сила и нарушителят не плаща. Та не виждам за какви лихви говориш и за каква отговорност.
                          Изобщо не съм се объркал. Говоря за най-често срещаните актове - данъчно-ревизионните. Нямам идея какъв регулатор си. Мен вечно някой ме регулира

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                            Знаем кой е Брендо, но явно доста хора не знаят кой е Мавъра. ..........................
                            Тези, който не го познават да гледат дясната част от екрана:
                            http://vbox7.com/play:b967ce03
                            или тук:
                            http://gospodari.com/%D0%B1%D0%BB%D0...ideo40254.html

Коментар

• @Батя,
                              не съм те разбрал правилно. Мислех, че под честно търгово имаш предвид високата цена и бързото му приключване. Спомените ми бяха недостатъчни и затова разгледах сайта на КФН и видях, че и на Quarzwerke GmbH не им е било лесно:
                              http://www.fsc.bg/public/upload/files/menu/120.pdf
                              http://www.fsc.bg/public/upload/files/menu/541TP.pdf
                              http://www.fsc.bg/public/upload/files/menu/803TP.pdf
                              http://www.fsc.bg/public/upload/files/menu/748TP.pdf

Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                              В грешка си. Тъпите ни съдии обикновено се произнасят в полза на нарушителя. Знаеш ли каква колекция от безумни съдебни решения имам? Работиш като гламав, изпипваш всичко, и накрая някой тъпанар зачерква всичко. И нарушителят ти се подиграва .... И не ти говоря за корумпирани съдии, а за най-чиста, натурална тъпота.
                              На различни съдии сме попадали! Аз имам обратните наблюдения.
                              Аз мислех, че е от претоварване (поне това е официалната версия на българския съд), но е възможно и да е от "натурална тъпота" .

Коментар

• Първоначално изпратено от bullbear Разгледай мнение

@netware5,
                                прав си, че има иградена съдебна система, която БИ ТРЯБВАЛО да отсее грешките на държавните органи, НО има претрупани с работа съдии, които не обръщат достатъчно внимание на доказателствата на "актуваните" лица и директно си потвърждават наказателните постановления. На това разчита и КФН.
                                Ще напишат 5, 10, 15 и т.н. актове и съответно наказателни постановления и поне 20% от тях ще попадна на претрупани съдии и резултата ще е в тяхна полза.
                                В грешка си. Тъпите ни съдии обикновено се произнасят в полза на нарушителя. Знаеш ли каква колекция от безумни съдебни решения имам? Работиш като гламав, изпипваш всичко, и накрая някой тъпанар зачерква всичко. И нарушителят ти се подиграва .... И не ти говоря за корумпирани съдии, а за най-чиста, натурална тъпота.
                                He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

Working...
                                X