IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

КФН

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
    Законите съгласно които комисията налага глоби са от 2006 - 2007 г. и тя под един или друг вид се придържа към тях. Още тогава имаше текстове които даваха огромни правомощия на комисията да тълкува като нарушение едно или друго действие на медия или частно лице. Чест прави на комисията, че почти не е използвала тези си права, въпреки, че според закона може да коли и беси. Не познавам Мавродиев и мисля, че нямаме общи познати с него, но КФН прави това което законът им позволява.

Задавам въпрос - Къде бяха медиите, когато се приемаше закона? Мълчаха или пишеха хвалебствени статии! Тези дни четох една такава от 2007 г. в "Дневник". Те харесваха тези закони - тогава!

Къде бяха медиите когато само преди месеци не комисията, а съдът наложи след дело огромни санкции на "e-vestnik" заради банката на Петя Славова или на "Бивол" заради Първа Инвестиционна? Да сте видели статия в "Дневник" или "Капитал" в защита на колегите им? Миналата година уволниха мисля, че 2-ма журналисти от Дойче Веле, заради публикация засягаща КТБ. Почти никой в страната не надигна глас в тяхна защита. А банката дори фалира след това... но пак нищо!

Тези дни ми се обади приятел собственик на местна малка медия и ме пита за мнение по въпроса, както и дали бих му ударил рамо да пусне статия за комисията. Зададох му един въпрос "Дали ако комисията бе глобило него, от Дневник или Капитал щяха да го защитят?" Той каза "Не!" - С това алтруистичния му плам завърши, защото макар малко идеалист, не е никак глупав. Обясних му и защо не мога да кажа дума против комисията. В 2008 г. (не помня точно годината, но някъде тогава), съм бил обект на разследване, по донос на два индивида които са подавали жалба до КФН и дори до ДАНС за мен. И в двата случая хората са отказали да се занимават с доносите макар, че явно са правили някакви проверки. Това го знам от човек когото лично са разпитвали за мен - директор в банка, при това най-нелепото е, че съм бил наклепан точно заради банката в която е шеф. Комисията е проверявала мои приятели. Нито един от тях не ми е казал лоша дума за тях. Напротив...

Вероятно и в КНФ има проблеми както навсякъде - но те ако отворите закона действат съгласно него и дори понякога затварят очи за дребни нарушения, защото вероятно и на тях е ясно, че законът им дава такива огромни правомощия, че могат да смачкат всеки, но въпреки това - те не го правят. А това е нещо рядко срещано в страната ни. Това и казах на моя приятел с медията - "Няма да напиша и ред лоша дума за някои които са се отнесли джентълменски с мен или приятелите ми и му напомних, че дори когато съм писал в блога си за акциите на КТБ или проблемите които може да изникнат пред банката, през есента на 2013 г., съм бил максимално внимателен да спазя законите. Посъветвах и него - да ги прочете внимателно и по възможност да не излиза от тях.

Добри или лоши тях ги има - отделно стои въпроса, следва ли да се пипнат и леко да се променят или не, както и това дали "Икономедиа" щеше да бъде санкционирана или да пише за комисията, ако санкциите не засягаха точно нея и фирмите на нейния собственик. Защото до колкото разбрах, между комисията и собственика има търкания не от днес, по други публикации или сделки на борсата.
    Разчувствах се

Коментар

• Законите съгласно които комисията налага глоби са от 2006 - 2007 г. и тя под един или друг вид се придържа към тях. Още тогава имаше текстове които даваха огромни правомощия на комисията да тълкува като нарушение едно или друго действие на медия или частно лице. Чест прави на комисията, че почти не е използвала тези си права, въпреки, че според закона може да коли и беси. Не познавам Мавродиев и мисля, че нямаме общи познати с него, но КФН прави това което законът им позволява.

Задавам въпрос - Къде бяха медиите, когато се приемаше закона? Мълчаха или пишеха хвалебствени статии! Тези дни четох една такава от 2007 г. в "Дневник". Те харесваха тези закони - тогава!

Къде бяха медиите когато само преди месеци не комисията, а съдът наложи след дело огромни санкции на "e-vestnik" заради банката на Петя Славова или на "Бивол" заради Първа Инвестиционна? Да сте видели статия в "Дневник" или "Капитал" в защита на колегите им? Миналата година уволниха мисля, че 2-ма журналисти от Дойче Веле, заради публикация засягаща КТБ. Почти никой в страната не надигна глас в тяхна защита. А банката дори фалира след това... но пак нищо!

Тези дни ми се обади приятел собственик на местна малка медия и ме пита за мнение по въпроса, както и дали бих му ударил рамо да пусне статия за комисията. Зададох му един въпрос "Дали ако комисията бе глобило него, от Дневник или Капитал щяха да го защитят?" Той каза "Не!" - С това алтруистичния му плам завърши, защото макар малко идеалист, не е никак глупав. Обясних му и защо не мога да кажа дума против комисията. В 2008 г. (не помня точно годината, но някъде тогава), съм бил обект на разследване, по донос на два индивида които са подавали жалба до КФН и дори до ДАНС за мен. И в двата случая хората са отказали да се занимават с доносите макар, че явно са правили някакви проверки. Това го знам от човек когото лично са разпитвали за мен - директор в банка, при това най-нелепото е, че съм бил наклепан точно заради банката в която е шеф. Комисията е проверявала мои приятели. Нито един от тях не ми е казал лоша дума за тях. Напротив...

Вероятно и в КНФ има проблеми както навсякъде - но те ако отворите закона действат съгласно него и дори понякога затварят очи за дребни нарушения, защото вероятно и на тях е ясно, че законът им дава такива огромни правомощия, че могат да смачкат всеки, но въпреки това - те не го правят. А това е нещо рядко срещано в страната ни. Това и казах на моя приятел с медията - "Няма да напиша и ред лоша дума за някои които са се отнесли джентълменски с мен или приятелите ми и му напомних, че дори когато съм писал в блога си за акциите на КТБ или проблемите които може да изникнат пред банката, през есента на 2013 г., съм бил максимално внимателен да спазя законите. Посъветвах и него - да ги прочете внимателно и по възможност да не излиза от тях.

Добри или лоши тях ги има - отделно стои въпроса, следва ли да се пипнат и леко да се променят или не, както и това дали "Икономедиа" щеше да бъде санкционирана или да пише за комисията, ако санкциите не засягаха точно нея и фирмите на нейния собственик. Защото до колкото разбрах, между комисията и собственика има търкания не от днес, по други публикации или сделки на борсата.
      Last edited by Jay Gould; 23.01.2015, 19:15.
      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Ако, КФН, търговите предложения за Арома и АРИ ще ги пуснете без даже да ги разгледате ли?!?!?

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
          В КФН изобщо някой работи ли? Последните решения са от 9 януари, а не правеха ли всяка седмица заседания?!? Или от ходене по медии нямат време
          кой да работи?

назначените по шуробаджанашка линия ли? В България да си на работа (държавна) е едно, а да работиш е свъвсем друго, а да си ефективен и честен......някой друг път.

чакат Прокопиева да ги накове с някоя статия, че да почнат с актовете....
          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• В КФН изобщо някой работи ли? Последните решения са от 9 януари, а не правеха ли всяка седмица заседания?!? Или от ходене по медии нямат време

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
              Твоята става малко като " а защо биете негрите"

Колегите (поне старите кучета) тук мисля, че сме недоволни от КФН....а не че сме се загрижили за милионите на Прокопиев.

Разбери, че Капитал и Икономедия нищо НЯМА да им стане да платят един АКТ. Проблемът е, че една неефективно работеща и лошо управлявана институция като КФН едва ли не с тези актове оправдава съществуването си.

Понеже следях темата за КТБ бях изумен медиите на прасето какви заглавия бълват час по час...но явно в тази държава актове се пишат само на тези, които си позволяват да критикуват КФН

КТБ дето не им била поднадзорна....не беше ли най-голямата (или от най-големите) стрктури търгувани на БФБ, двигател на Индекси....
              Съгласен съм. Уважавам колегата netware5, както и право му да не харесва Прокопиев, но тук не става дума за Прокопиев, а за поведението на важен държавен орган, за двойните му стандарти, за използването на репресивните му възможности за разчистване на лични сметки и за ограничаването на свободата на словото. Просто не е допустимо това да се случва и няма какво да чакам съда, за да си кажа мнението. Да не говорим, че съдът може да се окаже представляван в случая от някоя Ченалова.

Коментар

• Тоя мазник в която и медия да отиде трябва само едно да го питат: Защо не сте наложили и 1 лв. глоба на пеевските медий като громяха КТБ!?! Акциите й се сринаха с 99%
                И като вземе да суче и лъже да го гонят от студиото като мръсна котка!

Коментар

• Стоян Мавродиев: Гордея се с професионалното си минало

Гордея се с професионалното си минало, бях ръководител на една от най-големите консултантски компании, чийто клиенти са били и две правителства – това на Иван Костов и това на Симеон Сакскобургготски. Това заяви в студиото на “Още от деня” председателят на Комисията за финансовия надзор Стоян Мавродиев.

По думите на Мавродиев всички документи опровергават обвиненията от страна на бизнесмена Иво Прокопиев. Не отива на медия с претенции да фабрикува компромати, каза Мавродиев по адрес на медийна група “Икономедиа”. Следят ме хора, които събират компромати, това ме мотивира още повече да си върша съвестно работата.

Навремето моите компании бяха едни от най-големите рекламодатели в медиите на Прокопиев, тогава как можеше да бъда добър инвеститор, риторично попита Мавродиев.

Той заяви, че е изпратил покани за среща до Радан Кънев, който обвини КФН, че е “медийна бухалка”. Според Мавродиев Кънев е бил подведен.

Оттук нататък ще говорим с глобените в съда, изявата ми в “Още от деня” е последна по темата, допълни председателят на Комисията за финансов надзор.''

Какво още каза в своя защита председателят на КФН вижте във видеото на http://bnt.bg/part-of-show/mavrodiev...a-nashiya-ofis
                  Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

Ако ви е интересно се поразровете сградата, където е офиса на КПМГ кой я построи и им я продаде.
                    Не знам кой и не мога да намеря инфо. Кой е бил? Предполагам това може да го кажеш свободно, не е свързано с банки у нас, а само с един от техните одитори?

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                      Имам предвид, че офисът на KPMG в България просто трябва да бъде затворен щото ако решат да сменят само някои от курвите в бардака, нищо няма да се получи.
                      Ако ви е интересно се поразровете сградата, където е офиса на КПМГ кой я построи и им я продаде.

Коментар

• Първоначално изпратено от Матю Стокс Разгледай мнение
                        Ние пък какво сме ти виновни
                        Имам предвид, че офисът на KPMG в България просто трябва да бъде затворен щото ако решат да сменят само някои от курвите в бардака, нищо няма да се получи.
                        He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

...заедно с чистачките .....
                          Ние пък какво сме ти виновни

Коментар

Колегите (поне старите кучета) тук мисля, че сме недоволни от КФН....а не че сме се загрижили за милионите на Прокопиев.

Разбери, че Капитал и Икономедия нищо НЯМА да им стане да платят един АКТ. Проблемът е, че една неефективно работеща и лошо управлявана институция като КФН едва ли не с тези актове оправдава съществуването си.

Понеже следях темата за КТБ бях изумен медиите на прасето какви заглавия бълват час по час...но явно в тази държава актове се пишат само на тези, които си позволяват да критикуват КФН

КТБ дето не им била поднадзорна....не беше ли най-голямата (или от най-големите) стрктури търгувани на БФБ, двигател на Индекси....
                            КФН си има много трески за дялане. Мавродиев пък съвсем - най-добре е да си ходи. Но да правиш кампания в медиите и фейсбук срещу решение на държавен орган и то преди да се е произнесъла съда (всъщност аз не знам дали Прокопиев въобще е обжалвал) е типично поведение на мошеник. Що се отнася до поднадзорността на КТБ - да, Мавродиев дълбоко сгафи с това изявление. Отдавам го на факта, че го е шубе за топлото му местенце. Но от друга страна, нередностите в КТБ бяха изцяло в компетентността на БНБ. Банката е поднадзорна на КФН само като емитент на ценни книжа на БФБ и като инвестиционен посредник. Далаверите с кредитите са си изцяло в кочинката на БНБ и тя трябва да си понесе заслуженото. Същото се отнася и за "великия" одитор KPMG, за които още се чудя защо от главната квартира още не са изринали целия местен офис заедно с чистачките .....

Коментар

Също така обаче е тъпо и безсмислено да коментираме наказателни постановления без да сме видели текста и мотивите. Ако на Прокопиев му стиска и е толкова "разочарован" от българския съд, що не вземе да публикува текста на наказателното постановление? Или съдът е готин, когато правиш далавери в приватизацията и е лош, когато те застигне дългата ръка на закона? Извинявай, но тая публична защита на Прокопиев, която се вихри напоследък ПРЕДИ ДА ИМА РЕШЕНИЕ НА СЪДА, много ми напомня писанията на психаря Котев, който не приемаше никакво решение, което не отговаря на изкривените му представи за света.

Коментар

Извинявай НЕТ, но звучиш точно като мазните чиновници, които като светнат 'по телевизора' със схемите си..вдигат рамене и казват "има си съд в тая държава". Последния път, когато го чух беше от един от имотната мафия, които беше спокоен, че няма проблеми щото си имало съд.

Най-лесно е да се каже има си регулатор има си съд и да си продължим както я караме 25 години.

Любимия ти Прокопиев, Банев, Божков и тн и тн яки мажоритари нямаше да са това, което са ако в тази държава институциите работеха.

Наличието на институции НЕ ОЗНАЧАВА наличие на РЕД и ЗАКОННОСТ. Това, за което иде реч тук е, че ако в една институция нередностите започнат от Главата няма как да очакваме тя да си върши работата.

Поздрави
                                Също така обаче е тъпо и безсмислено да коментираме наказателни постановления без да сме видели текста и мотивите. Ако на Прокопиев му стиска и е толкова "разочарован" от българския съд, що не вземе да публикува текста на наказателното постановление? Или съдът е готин, когато правиш далавери в приватизацията и е лош, когато те застигне дългата ръка на закона? Извинявай, но тая публична защита на Прокопиев, която се вихри напоследък ПРЕДИ ДА ИМА РЕШЕНИЕ НА СЪДА, много ми напомня писанията на психаря Котев, който не приемаше никакво решение, което не отговаря на изкривените му представи за света.

P.S. А по въпроса за примера ти с имотната мафия - добре е да се прави разлика между незаконно, от една страна, и несправедливо и неморално - от друга. Ако мафиотът е печен, ще си опече нещата, така че да не го хванат. За съжаление това е демокрацията - и в административното и в наказателното право. Иначе знаеш алтернативата - Вишински, тричленки, лошите са наказани и народът е доволен ....
                                Last edited by netware5; 22.01.2015, 15:35.

Коментар

Working...
                                X